Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
34020
View
258
Reply

Cerita-cerita Mistik bersama Hantu Killer Part 4

[Copy link]

Author: hantukiller       Show all posts   Read mode

Post time 11-7-2014 11:00 PM | Show all posts
as-salam HK...suka benang yang baru ni...tiada lagi provokasi seperti dahulu...penuh dengan ilmu...sy nak bertanya bab solat boleh...

1- sy tengok ramai yang solat cukup 5 waktu tapi, apa yg sy nampak solat itu seperti tidak masuk d dalam hati, sifat2 negatif masih ada lagi dalam diri cthnya perasaan hasad, baran...jadi persoalannya...kenapa jadi macam itu...sy sampai pernah cakap..solat cukup lengkap 5waktu tapi x dapat benteng hati tu dari sifat2 negatif...so acaner tu..(harap Faham)

2- sy nak bertanya tentang badi mayat...ibu sy pernah kena badi mayat serta ada orang hantar..(bab badi mayat tu betul sebab sy ada ketika kejadian arwah tokki sy meninggal pada hari tersebut..mak sy terus lemah semngat...bab hantar sihir tu...ustaz ada bagitahu...jadi sy nak taw cara boleh sy rawat ibu sy...kesian dia..sejak tahun 2002 sampai sekarang masih x sembuh lagi...sy pernah bagi tahu pada dia...nak baca ayat pemyembuh minta izin dari allah bukan bergantung kepada ayat tersebut...mak sy dapat terima tu..tapi masih lagi sama seperti dahulu..

3- sy nak tanya tentang acaner nak zassttt jin2 ni...sebab isteri sy akan berpantang d rumah mertua sy d kelantan...jirannya ada bela hantu raya...apakah caranya untuk elakkan gangguan tersebut...bagi isteri sy, sy leh ikhtiar suh dia ambik wudhuk sebelum tido..tapi bagi bby tu acaner nak elakkan dari kena gangguan...sebabnya kakak ipar sy ketika berpantang serta sy balik ke kelantan sy sendiri saksikan d ganggu..anak2 dia dok nangis...yang sulung cakap ada benda dok kacau..yang bby asyik nangis...minta tolong hk bagitau cara2 yang boleh sy lindung family sy...

semoga allah sahaja dapat balas segala budi serta ilmu yang hk bagi..terima kasih banyak2...
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2014 08:49 AM From the mobile phone | Show all posts
hantukiller posted on 8-7-2014 03:24 PM
Manusia ni seperti putaran tayar, ada masa kat atas, ada masa kat bawah.... ada masa ingat, ada ma ...

Mcmana yg uncle HK amalkan sbg rutin harian ye supaya dpt zikir ikhlas berkualiti n berkuantiti ribuan lemon?

Contohnya mcm tiap kali lepas solat, uncle HK akan spend minimum setengah jam ke utk zikir n meng esa kan Allah.atau mcmna.

Tunjuk ajar ku sifu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-7-2014 10:50 AM | Show all posts
woddy posted on 11-7-2014 11:00 PM
as-salam HK...suka benang yang baru ni...tiada lagi provokasi seperti dahulu...penuh dengan ilmu...s ...
as-salam HK...suka benang yang baru ni...tiada lagi provokasi seperti dahulu...penuh dengan ilmu...sy nak bertanya bab solat boleh...

1- sy tengok ramai yang solat cukup 5 waktu tapi, apa yg sy nampak solat itu seperti tidak masuk d dalam hati, sifat2 negatif masih ada lagi dalam diri cthnya perasaan hasad, baran...jadi persoalannya...kenapa jadi macam itu...sy sampai pernah cakap..solat cukup lengkap 5waktu tapi x dapat benteng hati tu dari sifat2 negatif...so acaner tu..(harap Faham)

2- sy nak bertanya tentang badi mayat...ibu sy pernah kena badi mayat serta ada orang hantar..(bab badi mayat tu betul sebab sy ada ketika kejadian arwah tokki sy meninggal pada hari tersebut..mak sy terus lemah semngat...bab hantar sihir tu...ustaz ada bagitahu...jadi sy nak taw cara boleh sy rawat ibu sy...kesian dia..sejak tahun 2002 sampai sekarang masih x sembuh lagi...sy pernah bagi tahu pada dia...nak baca ayat pemyembuh minta izin dari allah bukan bergantung kepada ayat tersebut...mak sy dapat terima tu..tapi masih lagi sama seperti dahulu..

3- sy nak tanya tentang acaner nak zassttt jin2 ni...sebab isteri sy akan berpantang d rumah mertua sy d kelantan...jirannya ada bela hantu raya...apakah caranya untuk elakkan gangguan tersebut...bagi isteri sy, sy leh ikhtiar suh dia ambik wudhuk sebelum tido..tapi bagi bby tu acaner nak elakkan dari kena gangguan...sebabnya kakak ipar sy ketika berpantang serta sy balik ke kelantan sy sendiri saksikan d ganggu..anak2 dia dok nangis...yang sulung cakap ada benda dok kacau..yang bby asyik nangis...minta tolong hk bagitau cara2 yang boleh sy lindung family sy...

semoga allah sahaja dapat balas segala budi serta ilmu yang hk bagi..terima kasih banyak2...
ALAMAK, SOALAN KO SEOLAH AKU NI USTAZ LA PULAK

1. Tentang solat nih, susuah nak dihuraikan, kerana solat tu kewajipan yg wajip dilakukan oleh setiap muslim, cuma kene ingat, rata rata kita ni pun solatnya memang takkan sampai tahap solat para nabi dan para sahabat, faktor utama kita rata rata tak tau makna bacaan solat. Dan Setiap perlakuan dalam solat kita just ikut cara yg rasullullah ajarkan, tanpa ada dihati rasa nak membesarkan, meninggikan Allah ketika itu, walau tiap pergerakkan kita sebut Allahhu Akbar, dimulut saja, tapi hati tak sebut Allah tu maha besar, begitulah bacaan lain, kita just baca tapi tak gaham makna, kalau faham pun, masa tu tak fokus memujiNYA, seolah hanya baca dan buat....rutin..... Masa sujud, kita just sujud, bukan sebenarnya nak sujud yg sebenarnya sujud merendah diri pada Allah...'MAHASUCI ALLAH YANG MAHA TINGGI'

So, betullah kita ni seperti yg Allah kata, 'celakalah orang yg bersolat, tapi lalai dalam solatnya'.... solat yg tak jadi apa....

Mengenai solat yg mampu mengawal panas baran dsb nya tu.... bergantung sangat pada khusuknya kita atau bergantung pada ikhlasnya kita dalam melakukan solat tersebut. Lagipun jika dalam tubuh ada jin pun, kita tetap boleh bersolat, cuma sikap buruk tu takkan berubah, selagi jin tu masih berleluasa mengawal sikap amarah kita.


2. Tentang badi mayat dan sihir, badi mayat ialah jin yg masuk tubuh dan menguasai kita ketika ada kematian atau melawat kuburan yg ada kes kematian baru. kes badi mayat ni lebih kurang jek rawatannya sebagaimana nak rawat gangguan jin lainnya.... cuma ada sepesifik sikit. Senang cakap, sebaiknya jumpa perawat lah, yg mampu menghapuskan jin sihir dan jin badi mayat itu. Kalau harap pada ayat, memang takkan sembuhnya dia.


3. bukan semua orang buleh zasst jin walaupun dia tu ulama, perawat dsb., ianya bukan sesuatu yg boleh dipelajari..... sebaiknya kalau kes gangguan dalam rumah, minta bantuan perawat yg mampu membunuh habis jin dalam rumah tu, baru boleh selesai.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-7-2014 10:51 AM | Show all posts
D.. posted on 13-7-2014 08:49 AM
Mcmana yg uncle HK amalkan sbg rutin harian ye supaya dpt zikir ikhlas berkualiti n berkuantiti ri ...

Zikir ni kene buat sentiasa, sambil duduk, baring, berdiri, memandu, atau buat apapun.... bukannya mesti lepas solat......

So, cubalah semampunya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-7-2014 10:54 AM | Show all posts
PongKang posted on 11-7-2014 05:45 PM
owh maknanya garam ni work as mcm alat yg digunakan utk membasmi hantu or jin or syaitan ya. yg pe ...

Bukan garam tu yg beroperasi, biasanya itu hanya sebagai 'syariat' untuk orang dirumah tu nampak perawat tu 'buat kerja'... kalau tak tabur apa apa, nanti kata ttak buat kerja...

Tapi kalau perawat tu kata, garam tu yg beroperasi jadi pemagar, silap besar tu.... yg tu pasti dibantu jin tanpa disedari
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2014 11:40 AM | Show all posts
HK terima kasih bagi nasihat...terkesima sekejap sy bagi jawapan no 1 tu...terima kasih banyak2...hanya allah sahaja yang dapat balas budi HK...
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2014 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
hantukiller posted on 14-7-2014 10:51 AM
Zikir ni kene buat sentiasa, sambil duduk, baring, berdiri, memandu, atau buat apapun.... bukannya ...

Zaman skrg ni mcm2 godaan.

Watsapp nye, FB nye, astro nye, ade je benda nk buat selain kerja.

Kena btl2 kuat utk istiqamah.

Tp mmng kdg2 leka n tewas dgn tarikan dunia...huhuhu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-7-2014 10:50 AM | Show all posts
cuba lihat vedio ini


https://www.facebook.com/photo.p ... ;type=2&theater



Bukankah ini juga ilmu Allah???
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2014 12:23 PM | Show all posts
hantukiller posted on 18-7-2014 10:50 AM
cuba lihat vedio ini

hebat! Tak terjangkau dek otak lihat tu..macam silap mata.

org yg buat silap mata tu..ilmu dia orang tu macam mana ek? Saya tahu semuanya atas izinNya..

silap mata kita ke?

sya selalu tengok Cyril tu kat tv..siap genggam gelas kertas kosong..alih2 dah ada ais dalam tu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-7-2014 12:31 PM | Show all posts
Ipo posted on 18-7-2014 12:23 PM
hebat! Tak terjangkau dek otak lihat tu..macam silap mata.

org yg buat silap mata tu..ilmu dia ...

Entah, aku pun tak tau apa apa dalam hal tersebut, sebab tak lihat depan mata



Kalau depan mata, aku try zasst, kalau gebebus dia masuk air tu maknanya kerja jin la
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2014 12:38 PM | Show all posts
hantukiller posted on 14-7-2014 10:51 AM
Zikir ni kene buat sentiasa, sambil duduk, baring, berdiri, memandu, atau buat apapun.... bukannya ...

sebenarnya bila kita terkena sihir atau gangguan makhluk2 halus ni tak cukup utk pergi berubat saja...
kita sendiri kena sentiasa istiqomah mengamalkan apa jua nasihat yg diberi oleh perawat. nasihat spt tidak tinggal solat dan sentiasa berzikir
klu kita kena sakit2 begini, memang kena keja lebih la sikit dpd orang yg tak kena
kalau orang biasa zikir 100x sehari, kita kenalah buat lebih dpd tu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-7-2014 02:30 PM | Show all posts
emmaisa posted on 18-7-2014 12:38 PM
sebenarnya bila kita terkena sihir atau gangguan makhluk2 halus ni tak cukup utk pergi berubat saj ...
sebenarnya bila kita terkena sihir atau gangguan makhluk2 halus ni tak cukup utk pergi berubat saja...
kita sendiri kena sentiasa istiqomah mengamalkan apa jua nasihat yg diberi oleh perawat. nasihat spt tidak tinggal solat dan sentiasa berzikir
klu kita kena sakit2 begini, memang kena keja lebih la sikit dpd orang yg tak kena
kalau orang biasa zikir 100x sehari, kita kenalah buat lebih dpd tu...
Benar sekali apa yg awak nyatakan, cuma janganlah berzikir atau beribadah tu sebab untuk pulih dari sihir atau gangguan tu, tak jadi juga.


Sebabnya syaitan syaitan ni bukan takutpun dengan orang yg zikir atau solat, tapi mereka takut hanya pada orang yg ikhlas(mukhlis), so, yg paling penting jika beribadah tu, bukan bersebab nakkan sembuh bagai, tetapi nak beribadah hanya dan semata mata kerana Allah. tak de sebab yg lain.


Jumlah zikir yg banyak tu tepat sekali, kerana untuk mendapat zikir yg ikhlas, ianya amat sukar walaupun dah betulkan niat, so kenelah buat banyak banyak baru tahap zikir yg ikhlas tu memadai untuk diri, contohnya kalau kita mampu yg ikhlas setakat 10%, kalau berzikir takat 100, yg sampai pada Allah baru 10, tapi kalau kita berzikir 5000 kali setiap hari, 10% dari 5000 ialah 500, kira banyak lah juga tu.... tapi buatlah semampunya, dari tak buat langsung, ye tak.....
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2014 03:27 PM | Show all posts
hantukiller posted on 18-7-2014 02:30 PM
Benar sekali apa yg awak nyatakan, cuma janganlah berzikir atau beribadah tu sebab untuk pulih dar ...

betul...daripada mula2 susah nak buat, lama2 jadi biasa, insyaallah akan jadi ikhlas...

Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2014 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
hantukiller posted on 18-7-2014 10:50 AM
cuba lihat vedio ini



Bukan ade video lg.satu ke...reveal this  trick...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-7-2014 11:25 AM | Show all posts
nebulagazer posted on 19-7-2014 02:48 PM
Bukan ade video lg.satu ke...reveal this  trick...

entah, pernah tengok gak, tapi yu tu orang lain kan
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2014 09:41 AM From the mobile phone | Show all posts
hantukiller posted on 22-7-2014 11:25 AM
entah, pernah tengok gak, tapi yu tu orang lain kan

Uncle HK, skarang ni mcm2 group 'jemaah' timbul/popular.

Mcmna kita nak tahu yg mana  terpesong yg mana btl2 mengEsakan Allah?

Niat kita join jemaah utk mendalami ilmu agama dan mendekatkan diri dgn Allah.
Just takut tersalah join jemaah, dgn kita2 sekali hanyut..

Ade leader 1 kumpulan jemaah ni boleh nampak 'rasulullah' turun pd mlm lailatulqadar, so dia ckp mlm tu (dah lepas) mlm lailatulqadar..makhluk boleh tahu ke bila mlm lailatulqadar ni secara pasti?

Komen banyak boleh uncle HK.

TengQ.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-7-2014 11:06 AM | Show all posts
D.. posted on 23-7-2014 09:41 AM
Uncle HK, skarang ni mcm2 group 'jemaah' timbul/popular.

Mcmna kita nak tahu yg mana  terpesong ...
Uncle HK, skarang ni mcm2 group 'jemaah' timbul/popular.

Mcmna kita nak tahu yg mana  terpesong yg mana btl2 mengEsakan Allah?

Niat kita join jemaah utk mendalami ilmu agama dan mendekatkan diri dgn Allah.
Just takut tersalah join jemaah, dgn kita2 sekali hanyut..

Ade leader 1 kumpulan jemaah ni boleh nampak 'rasulullah' turun pd mlm lailatulqadar, so dia ckp mlm tu (dah lepas) mlm lailatulqadar..makhluk boleh tahu ke bila mlm lailatulqadar ni secara pasti?

Komen banyak boleh uncle HK.

TengQ.
Susah nak cakap la

Pada aku, semua 'jamaah' baik je, semuanya pun nak mengESAkan Allah, bukan nak mengesakan taghut, Kalau jamaah tu mengajak kebaikan, membanyakkan amal ibadah terutama zikrullah yg semata mata kerana Allah tu, baik lah tu

Tapi kalau jumpa jemaah malah menjauhi Allah, mengajak kemaksiatan, lebih mementingkan diri sendiri, beramal untuk kepentingan diri, tak baik lah tu

Tentang Leader kumpulan yg boleh nampak Rasullullah, itu boleh saja berlaku, sebab tiada halangan Roh Rasullullah untuk melawat umatnya tak kira malam lailatulqadar atau hari lainnya. Cumanya macamana dia tau yg dia nampak tu Rasulullah, tu yg jadi tandatanya. Tapi Malam lailatulQadar sebenarnya bukan Roh Rasullullah saja yg turun, tapi segala malaikat dilangit kecuali yg bertugas akan turun kebumi dan mendatangi tempat tempat yg melakukan ibadah terutama ibadah zikir yg ikhlas kerana Allah, sebab cahaya dari zikir yg ikhlas itu amat terang benderang pada pandangan malaikat, lalu mereka akan turut sama berzikir dan mendoakan sipenzikir ditempat itu.


Selalunya jika para malaikat hadir ditempat tersebut, jumlahnya terlalu lalu ramai tak terhitung.... beruntunglah mereka yg dapat beramal bersama malaikat di malam tersebut.  Dan ada makhluk dari kalangan manusia yg Allah anugerahkan juga untuk tau hadirnya malam lailatulqadar tu, tiada yg mustahil jika Allah berkehendak.



Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2014 09:05 PM | Show all posts
check in
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2014 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
hantukiller posted on 23-7-2014 11:06 AM
Susah nak cakap la

Pada aku, semua 'jamaah' baik je, semuanya pun nak mengESAkan Allah, bu ...

Maknanya tak mustahil ada makhluk yg boleh nampak jumpa rasulullah ye.roger that.tQ uncle HK atas pencerahan.

Dulu pon ada sorg ustaz yg mimpi berjumpa rasulullah kan.ustaz tu yakin dan pasti yg dlm mimpinya rasulullah.
Mungkin Allah yg bg keyakinan tu pd ustaz tu.kalau dengar kisah ustaz tu dlm mimpinya boleh mengalir air mata.air mata rindukan rasulullah.

Lagipun jin jun july tak boleh menyamar jadi rasulullah samada alam nyata atau mimpi kan uncle HK?

Time beraya baru ni ada dgr org tu lama sakit teruk, puas berubat dgn ustaz dan imam tak ok juga.last2 g berubat dgn org india, ok pulak.mcmne tu uncle?



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-8-2014 10:27 AM | Show all posts
D.. posted on 3-8-2014 10:56 AM
Maknanya tak mustahil ada makhluk yg boleh nampak jumpa rasulullah ye.roger that.tQ uncle HK atas  ...
Time beraya baru ni ada dgr org tu lama sakit teruk, puas berubat dgn ustaz dan imam tak ok juga.last2 g berubat dgn org india, ok pulak.mcmne tu uncle?
Pertama sekali, kene pastikan dia dah berubat dengan orang islam atau ustaz, tapi tak sembuh, berubat tu ikhtiar yg wajib dilakukan.

So, pilihan pertama dia dal buat, maka pilihan kedua ialah berubat dengan bukan islam, Alhamdulillah sembuh. Kesembuhan tu hadirnya dari Allah juga, cuma perantaranya ialah orang india tu, tak salah kan??? hehe


Kenapa aku kata tak salah, sebab dia tu hanya berikhtiar berubat, bukan sebab nak tukar akidah. Yg penting dia sembuh dan kekal akidah sebagai seorang muslim, lalu bebas beribadah tanpa gangguan kesakitan lagi.

Nak kata orang india tu guna jin, perawat islam pun rata rata guna jin(jin islam) samada disedari atau tidak, so tak de bezanya kan



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.245533s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list