Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
15038
View
96
Reply

Keseraman Di Rumah Sendiri oleh theflash

[Copy link]

Author: theflash       Show all posts   Read mode

Post time 26-6-2014 04:26 PM | Show all posts
opismate dulu dok putra permai p11 penah kena usik gak. satu hari dia blk OT mlm pkl 12. mlm tu satu department kena stayback sbb ada perubahan sistem sket. so semua data kacau bilau.
sampai je rumah dia masuk mandi. ms tgh mandi tu ada suara tegur "hai.. mlm2 baru nk mandi??" (suara ala2 mcm nenek) terkejut badak kawan terus lari keluar dr tandas. terus demam 2 hari.
lps je peristiwa kena tegur tu, mmg benda tu asik ganggu dia. siang2 pn kena usik. dia suka ubah2 brg2 dlm bilik. yg plg selalu dia ubah kedudukan cermin solek dia. tp tak berselerak, cuma bertukar tempat.
satu mlm tu sbb dh tak tahan, kwn buka tingkap, nk baca yassin sesmbil pujuk benda tu, "dh la, kau & aku berlainan alam. ko gi la tempat lain. aku nk tggal kat sini. aku nk cari rezeki. kalo tak tggal kt sini kt mana aku nk tggal?". pastu kwn ckp dia terasa angin bayu lembut je & dia terus terlelap. sedar2 dh pagi smbil pegang yassin. sejak aritu benda tu tak usik dia dh.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2014 04:59 PM | Show all posts
uori posted on 26-6-2014 10:20 AM
maksud ustaj tu, ala2 kagum dengan diri sendiriklah kalau suka ngadap cermin tu
sindrom 'mirror mir ...

Alamak dah la dekat meja office aku aku letak cermin...elok bertentang at muka aku...senang tgk tudung n betulkan tudung...dan mata ni mmg selalu benor tgk cermin..adusss....kene buang tabiat ni..takot lak aku..
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2014 09:34 PM | Show all posts
dulu ader jgk dok putrajaya nih.org saner jiran sebelah rumah pon tak tau saper.sekarang dah 5 thn dok sorang,harap2 takder aper2
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2014 08:40 AM | Show all posts
berani tul dok umh sorg2 xbkk lampu..haha..ak even xpenakut pon xde mknanya nk dok dlm gelap gulita layan muvie..hihi..kwn ak pnh kena gak cmni..present bape xingt la..dia balek kpg raya pas tu balek2 umah abis karpet umah dia basah mcm banjir tu..laki bini pelik dr mna dtg air..nk kata bocor elok je siling ats..btw umh ats dia xde org xslap..hihi
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2014 09:12 AM | Show all posts
HAnaNAjima posted on 26-6-2014 04:59 PM
Alamak dah la dekat meja office aku aku letak cermin...elok bertentang at muka aku...senang tgk tu ...

hehehehehe  
tapi kalau tabiat lain ko tak buat, xpe kot
mungkin jin bagi pengecualian sebab tak cukup syarat
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2014 04:49 PM | Show all posts
theflash posted on 25-6-2014 04:34 PM
die ni ocd tahap gaban ash

mandi semua ber robe.

mcm confused di sini..kata kawan tu lelaki, tapi takkan pakai pad?..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-6-2014 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
yenil95 posted on 27-6-2014 04:49 PM
mcm confused di sini..kata kawan tu lelaki, tapi takkan pakai pad?..

eh

ni tak baca nota kaki

cuba baca balik betul3 hehe
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2014 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
kutip kacang..haha.cite the flash mmg tak mengecewakan..bg kacang sambal skit!
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2014 03:22 PM | Show all posts
isk meremang plakk ....
ini sah kat Presint 18 kan ??????????
sebab ramai yg baru duk sana semua pulangkan kunci rumah .....
sebenarnya semua kawsan kat Pjaya nih ada lah semua tu ....
umah sya waktu sya tak ada kat umah waktu kerja ada org cakap ade dengar suara budak menangis ...walhal umah aku anak sya dah besar dahhhhh ........
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2014 11:17 AM | Show all posts
haih..jd seram la plak nk duk PUTRAJAYA nih.... slalu duk umah sensorang...
penah jugak kne... tp mls nk lyn...penah skali tgh tido pintu bilik kne gegar...klua tgk xde pe... pas 10 mint jd g...truz bukak lmpu... yg lg best kwn2 yg dtg lepak n tido kt umah mesti dpt cap mohor kt peha... syukur aku xkne...
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2014 02:00 PM | Show all posts
aku suspek kondo saujana ester dkt presint 11
sebelah tu ada kondo dlm pembinaan
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2014 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Putrajaya? Memang la tempat puak tu kan.... Aku penah kena kat rumah sewa kawan aku di putrajaya la...

Tapi x de la seteruk kwn ko tu.... Haiyyooo skeri betul dia kena usik yer
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2014 03:26 PM | Show all posts
cerita theflash memang tak penah mengecewakan..
ada cerita baru lagi tak?
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2014 05:08 PM | Show all posts
de cite yg lg best...huhu
sebelum tu mntak maap yer tumpang thread nih

de membe kaki pancing... tp pancing kt kolam je pun... klu ade "ong" dpt ikn die rjn la anto kt umah aku soh tlg masakkn.. slalunye anto da siap siang cantik punyer.. tp entah pehal mlm tu die anto skali ngn jaring ikan tu kat dpn pintu umah...pastu minta izin aku nk basuh jaring.. ok.... aku izinkan & dipersilakan lah.. yg xbestnyer die g toilet bilik aku sbb toilet dpn hosmet gune...ok setel die pun bla...

aku mule sesi siang n basuh ikan mlm2 bute... da siap basuh tgn bgi.. nk g toilet kt bilik tu... skali nah...! die basuh jaring nyer tp pasir ke hape penoh atas lantai.. hangen da..! dgn hangen2 bersihkan lantai... pastu bersihkan diri n going to sleep baybeh..!

baru nak terrrmelayang.. tbe2 kaki rase kne tarik... mls pk.. tido smule... tapi xblh lelap puas pusing sane sini... nk bgn tgk tv malas.... dlm duk mamai2 tu.. tibe nmpk lembaga besoooooo wane itam... klua masuk toilet.. betul2 kt ujung kaki...huuuuu.. kejadah pe la ni... bace surah pe yg telintas wat2 lelap.. last2 dpt gak lelap betul..

Sedo2 da pg siap truz g kje... truz amuk kt mmbe nih... hihi.. start dr tu xde da ikn mancing... tp xde ikan pun kdg2 ade je mende ngaco.. ;(
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2014 07:09 PM From the mobile phone | Show all posts
mula2 best
ujung2 dah mula cerita hantu cliche dia :Q
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2014 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
>,< whaah sram gler..huhuq klo aq da lare kuar uma da xD
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2014 08:20 AM | Show all posts
uori posted on 25-6-2014 08:36 AM
setujuk2! kena mandi berkemban, jangan tido pas asar dan jangan ngadap cermin lama2
ada ustaz pen ...

kenapa taleh mengadap cermin?
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2014 08:22 AM | Show all posts
uori posted on 26-6-2014 02:20 AM
maksud ustaj tu, ala2 kagum dengan diri sendiriklah kalau suka ngadap cermin tu
sindrom 'mirror mir ...

oohhh. tadi tak baca dah tanya. hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2014 08:32 AM | Show all posts
Nizamm posted on 4-12-2014 08:22 AM
oohhh. tadi tak baca dah tanya. hahaha

err..

hehehehehehehehehe  
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2014 08:43 AM | Show all posts
star_anisse posted on 26-6-2014 04:26 PM
opismate dulu dok putra permai p11 penah kena usik gak. satu hari dia blk OT mlm pkl 12. mlm tu satu ...

meremang baca citer ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078759s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list