CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 8610|Reply: 77

takut frust lagi

[Copy link]
Post time 23-6-2014 11:22 AM | Show all posts |Read mode
salam semua,


aku ada masalah, yang pada aku sebenarnya tak lah besar mana, tapi effect hidup aku hari2.

aku pernah dikecewakan, dan rasa tu sakit sangat, peristiwa tu dah setahun setengah dah pun berlalu, si jantan tu pun dah kahwin. aku ada perasaan benci & dendam pada dia & keluarga dia. tapi tu bukan masalah aku sebenarnya.

masalah aku, aku takut nak sayang orang, takut nak sayang lelaki, takut nak bercinta, fobia, takut kecewa lagi, sebab dulu, hidup aku tak betul. susah aku nak build myself back. sampai sekarang masih terkesan, masih takde rasa konfiden dengan diri sendiri.

I have my own problem, setiap kali cuba, i will hold myself back, keep a distance, and then keep quiet. I dont want to be hurt anymore. I always keep my heart in a safe place so that there'll be no one can touch it & break it; again.

pada aku, hanya seorang lelaki je dalam dunia ni takkan sakitkan aku, takkan kecewakan aku, iaitu ayah aku sendiri.

I dont know how long i will be like this.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-6-2014 11:35 AM | Show all posts
mcm kenal je nickname baru ni
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2014 11:36 AM | Show all posts
orang lain kena 3-4 kali malah lebih dikecewakan... tp itu bkn alasan untuk tidak bercinta atau mmberi peluang untuk dicintai....
jgn syg sgt, nnti merana... sbb aku tgk zaman sekarang, tak kira la wanita ke lelaki ke, kalau bercinta, fuhhh...mcm dh xigt dunia, malah mcm org xde agama...
dah kahwin bru la serah segala2nya...
give urself a 2nd chance... chewahhh speaking gitu...

berbalik kepada persoalan ko "I dont know how long i will be like this."

ur story is long time ago... so why dont u just get along with ur life...
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2014 11:44 AM | Show all posts
-electrifying- posted on 23-6-2014 11:36 AM
orang lain kena 3-4 kali malah lebih dikecewakan... tp itu bkn alasan untuk tidak bercinta atau mmbe ...

huhu...lelaki lain..
patah hilang tumbuh berganti..
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2014 11:49 AM | Show all posts
duniaku85 posted on 23-6-2014 11:44 AM
huhu...lelaki lain..
patah hilang tumbuh berganti..

eh xsemua lelaki mcm tu kak... sy ha 2-3 tahun gak la single lepas ex dh khwin...
mgkin belum tiba masanya kot... mybe faktor harta benda selepas khwin nanti...
takkan nk kapel je, xnk lebih2 kan. hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2014 11:54 AM | Show all posts
-electrifying- posted on 23-6-2014 11:49 AM
eh xsemua lelaki mcm tu kak... sy ha 2-3 tahun gak la single lepas ex dh khwin...
mgkin belum tib ...

haha..tp lelaki sng je..bila dah ready..cari je terus blh dpt.
mcm perempuan lain sket..even dah ready, mne leh nk cari mcm mana lelaki buat.
sbb tu lelaki klau dh tua2 pun masih boleh kawen baru.
perempuan? tunggu je..lgpun ramai lelaki dh tak berkualiti..
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2014 11:55 AM | Show all posts

Kalu ko takut nak sayang org, takut nak bercinta, takut kecewa.....the answer is very simple.....jgn sayang org, jgn bercinta....mudah bukan?

Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2014 12:01 PM | Show all posts
duniaku85 posted on 23-6-2014 11:44 AM
huhu...lelaki lain..
patah hilang tumbuh berganti..

lelaki / prmpn bkn senang skrg nk mencari y bkualiti..

tp mmg la smue insan xsempurna..
cool dulu..
i 6tahun single..1st n 2nd year, masih terase sakit lg ditinggalkan
lame2, akan lg mghargai  hidup nie..b'bakti dlu kt mak bpak..kn lg bhgia2..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-6-2014 12:02 PM | Show all posts
mia_mor posted on 23-6-2014 12:01 PM
lelaki / prmpn bkn senang skrg nk mencari y bkualiti..

tp mmg la smue insan xsempurna..

yeah betul..boleh fokus dkt mak bapak dulu..
lgpun belum tentu kawen tu bahagia..
lelaki skrg ni dh kawen pun perempuan keliling pinggang jugekk.
so baik patah ati before kawen dari patah ati lepas kawenn.

Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2014 12:22 PM | Show all posts
midori888 posted on 23-6-2014 11:55 AM
Kalu ko takut nak sayang org, takut nak bercinta, takut kecewa.....the answer is very simple.....j ...

simple yet saja nk peningkan kepala pikir....
dah taknak takyah pikir ler.....hidup terhenti kah kalau tak sayang org, bercinta?
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2014 12:25 PM | Show all posts
Ala aku bertahun2 single rileks jer, jika ko memang jnis berkualiti xyah risau pasal pasangan nie, smpai jodoh kawen
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2014 12:28 PM | Show all posts
ak sayang kucing lagi besar dari ak sayang org
nk2 tgk plak berita bini kantoi menipu kantoi beromen berdogie....

lagila ak sayang kucing ak lg
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-6-2014 12:35 PM | Show all posts
CiliPadiSedap posted on 23-6-2014 11:35 AM
mcm kenal je nickname baru ni

hahahahaha kalau kenal sila senyap
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2014 12:35 PM | Show all posts
kelas ko....

lepas frust terus panggil jantan....masa bercinta panggil sayang


come on. hidup perlu diteruskan. jangan nak aniaya diri sendiri disebabkan kisah dulu yang tak bawa keuntungan pun dlm hidup.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-6-2014 12:37 PM | Show all posts
midori888 posted on 23-6-2014 11:55 AM
Kalu ko takut nak sayang org, takut nak bercinta, takut kecewa.....the answer is very simple.....j ...

abes takkan lah aku tak kawen haha...

aku nak kawen, nak hidup berpasangan. tapi bila nak mula tu, macam aku cakap lah, aku akan jauhkan diri, pastu ingat balik macam mana sakitnya wehhhh....

dulu memang aku sayang sangat, sebab dah plan nak kawen, dah risik pun, tinggal tunang je, pastu kena tinggal dengan cara yang memalukan maruah keluarga aku.

so beban tu aku terasa sangat, sampai sekarang.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-6-2014 12:38 PM | Show all posts
mikasa posted on 23-6-2014 12:35 PM
kelas ko....

lepas frust terus panggil jantan....masa bercinta panggil sayang

sebab dia panggil aku dengan nama yang lagi teruk dari betina, jadi tak salah pada aku panggil dia jantan yang menunjukkan jantina dia as lelaki, kan?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-6-2014 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
juliesha posted on 23-6-2014 12:38 PM
sebab dia panggil aku dengan nama yang lagi teruk dari betina, jadi tak salah pada aku panggil dia ...

Nampak perasaan dendam masih kuat dalam diri .sebb tu ko sukar nak terima org lain

Memang sukar utk terima kenyataan tpi yg lepas elok tak payah dikenang.jiwa tersiksa sa
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2014 12:49 PM | Show all posts
Alaah....bat rilex sudeehh...Allah kan ada....
Dia nak bagi ko org yg lebih baik la tu....1 fine day ko akan realize benda ni...
Maybe parents ko berdoa....bagi ko jodoh yg terbaik...bagi org yg baik2 je berdamping dgn ko...
so maybe ini adalah answer utk doa.....
lagipun ko masih boleh makan minum kan? lain laa ko kena kurung sampai kurus kering kan...
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2014 12:50 PM | Show all posts
Kang jumpa jantan yang layan ko macam princess hilangla perasaan tu. Temporary jek pun nih  takyah nak serabut sangat
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2014 01:12 PM | Show all posts
juliesha posted on 23-6-2014 12:37 PM
abes takkan lah aku tak kawen haha...

aku nak kawen, nak hidup berpasangan. tapi bila nak mula  ...


oh nak kawen....ko tau kan, kawen nie semua jodoh.....ko syg lelaki tu setengah mati pun kalu dia bukan jodoh ko, ko takkan kawen ngan dia.

Whatever xbf ko dah buat kat ko...that was in the past....benda dah berlalu....kalu ko masih feel bitter bout it....how about a revenge?  show him u are happier without him, show him u can love another guy....that's the revenge u should seek....bukan revenge like what u do now....takut nak syg org sebab di kecewakan oleh dia....lagi dia suka kalu dia tau, ko tak bole syg lelaki lain sebab dia....dia dah tinggalkan ko pun masih lagi dia memberi kesan dlm kehidupan ko....is this a good thing? your life, your choice....

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2022 10:25 PM GMT+8 , Processed in 0.115606 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list