Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1861
View
3
Reply

Antara MBA dan Proffesional Cert

[Copy link]

Author: mushroomsup       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-6-2014 03:27 PM | Show all posts |Read mode

Saya sekarang bekerja Admin Executive di sebuah syarikat swasta. Job scope saya merangkumi admin, AR & AP.
Saya ada degree dalam Management. Sekarang ni rasa macam nak sambung belajar. Saya berminat nak kerja dalam bidang akaun.
Jadi sesuai ke saya sambung MBA atau lebih baik saya amek cert macam CAT pastu ACCA.

Mana lebih sesuai dari segi kos dan kesesuaian untuk bekerja di syarikat swasta. TQ Tolong ye kawan2 yang pakar.. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2014 08:26 PM | Show all posts
ambik certificate la...kalau top mba programme baru berbaloi nak ambik mba...saya pun tak berapa pasti...cuba tanya kat forum lowyat(education essentials)...kat situ ramai professionals boleh bantu...
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2014 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya cadangkan amik professional cert sebab lebih laku and globally recognise. Plus if nak masuk bidang finance mmg better kalau ada professional cert. Tak semestinya acca. Ada banyak jenis professional cert seperti micpa, cpa australia, icaew. Silalah buat research.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-6-2014 01:30 PM | Show all posts
thanks kawan2.. maybe nak amek master in finance kat uum
nak amek acca tp kos tinggi sangat
master leh dapatkan bantuan mybrain
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.448917s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list