CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 3697|Reply: 12

Close encounter dgn Jin Islam (yg hafiz)...

[Copy link]
Post time 1-6-2014 06:35 AM | Show all posts |Read mode
Salam semua

Ini bukan cerita aku,tapi dari MuslimVillage, bagaimana apabila sebuah rumah sekolah lama di ambil alih utk pelajar islam. Jin Islam menggangu sorang pelajar sekolah tahfiz di US (Newark). Yg dasatnya jinn tu melawan balik dgn membaca ayat2 untuk "mematah"kan ayat2 yg dibaca utk menghalaunya. Disitu mereka tahu itu jin islam dan patutlah budak yg dirasuknya itu tetiba boleh cakap bahasa arab dgn baik (budak tu budak bangladesh kut, tak tau english & arab sangat pun, pendiam) dan boleh baca mana2 juz apabila diuji, walhal budak tu baru hafal 1 juz. Tengok youtube ni.. ada subtitle dia (dlm english).

Sheikh Hassan Ali relates a true story, from his own witnessing, of an encounter with a jin that was dealt with in a manner that shows both faith and wisdom. This story and others like it challenge those who are afflicted with the skepticism of this age.

Sumber URL:
The boy and the jinn: a true story

Youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=25buyXa34hI


Last edited by k_a_a on 1-6-2014 09:01 AM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-6-2014 07:25 AM From the mobile phone | Show all posts
X leh view pn......
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-6-2014 08:58 AM | Show all posts
amiraira posted on 1-6-2014 07:25 AM
X leh view pn......

Tq bg tau.. silap letak link utk Youtube... Ni link betoi utk youtube


Cuba pi link ini, kat situ ada
http://muslimvillage.com/2014/05/31/54039/boy-jinn-true-story/
Last edited by k_a_a on 1-6-2014 09:02 AM

Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2014 09:03 AM From the mobile phone | Show all posts
k_a_a posted on 1-6-2014 08:58 AM
Tq bg tau.. silap letak link utk Youtube... Ni link betoi utk youtube



Noted nnti mira tgk
Thx
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2014 02:20 PM | Show all posts
hmm takut pulak nk tgk..takut teringat2..
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2014 10:09 AM | Show all posts
tak ada  nak takut tengok pun.....ada orang bercerita mengenai budak yg kena rasuk tu..... tak de lah tunjuk kena rasuk pun.

Best jugak pengalaman dia ada bersama budak tu.....
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2014 07:23 PM | Show all posts
best jugak crita ni
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2014 12:42 PM | Show all posts
Jin Islam kat USA... ada cara lain kalau nak hadap Jin Islam ni kalau tak salah laa... macam manusia Islam jugak... ada yang nakal2... camtu lah jugak ngan Jin Islam nyer...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-6-2014 02:58 PM | Show all posts
Jin islam pon kalo dah ngaco masuk jasad manusia, setan laaaa tu..
ramai jekkkk setan boleh baca quran...

Ape adehallll...rukyah,manzil,maksurat,..setan pon boleh baca gak...hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2014 03:50 PM | Show all posts
gammbir33 posted on 3-6-2014 02:58 PM
Jin islam pon kalo dah ngaco masuk jasad manusia, setan laaaa tu..
ramai jekkkk setan boleh baca qu ...

tauhid kita pd kekuasaan yang Esa tu yg dpt patahkan 'dorang'

Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2014 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
terbaik, solution yang simple. bagus juga jalan penyelesaian yang cikgu dia ambil tu.
kadang2 kita kena berfikiran lebih cerdik dari jin tu ye. thinking out of the box
dah macam ala2 sherlock pula cikgu dia
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2014 04:36 PM | Show all posts
tauhid kita pd kekuasaan yang Esa tu yg dpt patahkan 'dorang'

Bro,

Nak tambah sket, dgn tauhid x boleh kalahkan diaorg,,
Dlm quran sebut hanyer mereka yg ikhlas sahaja setan xleh perdayakan..

ramai yg tauhid kepada Allah, x ramai yg ikhlas dlm hidup/amalan mereka..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-6-2014 06:04 AM | Show all posts
gammbir33 posted on 3-6-2014 04:36 PM
tauhid kita pd kekuasaan yang Esa tu yg dpt patahkan 'dorang'

Bro,

Tuan, apakah pengertian "ikhlas" dlm ibadah?

Ada ustaz2 cakap, takut kpd Allah & takut kpd  balasanNya juga dikatakan "ikhlas" kpd Allah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-9-2022 05:13 PM GMT+8 , Processed in 0.368966 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list