Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
187738
View
837
Reply

[MAKAN] Port Makan� Yang Best Di Melaka

[Copy link]

Author: DewaGanaZ       Show all posts   Read mode

Post time 18-12-2003 09:39 AM | Show all posts
ikan bakau kat Umbai tak sedap sangat ler skang nih........
kalau nak sedap gi kat pengkalan balak
Reply

Use magic Report

ahmed-ahlaken This user has been deleted
Post time 18-12-2003 09:51 AM | Show all posts
setuju ngan pendapat zundap jugak....tapi aku bedal jer lah....hehe
Reply

Use magic Report

ahmed-ahlaken This user has been deleted
Post time 18-12-2003 09:52 AM | Show all posts
Originally posted by Taries at 18-12-2003 12:44 AM:
nasik ayam Nadia kat bus stand Alor Gajah...

asam pedas kat tengkera

ikan bakar kat Umbai..

p/s:dah lama tak jejak Melaka...


jom ikut gi melaka.....hehe
pas tu naik beca nak?....muaahahaha
Reply

Use magic Report

ahmed-ahlaken This user has been deleted
Post time 18-12-2003 09:54 AM | Show all posts
ada lagi 1 makanan best....kueh badak sayur....panas..panas
pergi ler cari kat tengkera.....sedappp.. :bg:
Reply

Use magic Report

ahmed-ahlaken This user has been deleted
Post time 18-12-2003 09:56 AM | Show all posts
Originally posted by karynn at 15-12-2003 10:21 AM:
hmm.. ada owang kata nasi lemak kat bukit beruang yg nak ke MMU tu, pun sedap gak.. tak tau ler betul ke tidak..

nak try hari tu, tapi selalu tutup

lagi satu, mee  ...



nasik lemak mmg best ler karynn.....nasik lemak kukus...ada sambal ngan sayur kangkung....timun sikit...tradisi nasi lemak melaka tuh....:bg:
Reply

Use magic Report

jeans^girlz This user has been deleted
Post time 18-12-2003 11:09 AM | Show all posts
waa...bestnyer korang...expert tempat2 makan kat melaka....
i ni pun nama jer orang melaka..tp satu tempat makan best kat melaka pun tak tau....yerla lahir jer kat melaka...belajar dok jauh2.... 8 bln sekali baru leh tgk muka i kat melaka tu... sometimes malu gak..bawa kawan jalan2 melaka...tapi tak tau nak recommend makan best kat mane..bagusla posting nie... at least dpt info gak mane la nak makan best2 sket kt melaka....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-12-2003 12:00 PM | Show all posts
jeans^girlz


SAMO LA KITO
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2003 01:23 PM | Show all posts
Originally posted by DewaGanaZ at 2003-12-16 10:33 AM:
EG, SUP AYAM KAT MANA TUH??/ SIMPANG 3 BUKIT BARU KE BANDAR HILIR??? KAT MANA TUH??


alamak camne nk terang eh..jalan yg ader akademi kastam ngan Jiki tu..terus sampai simpang yg sblm tu ader kedai tayar ngan stesyen minyak tu..yg kanan nk hala ke bandari hilir..area2 pangsapuri bkt baru tu..roti kosong cicah ngan sup ayam, mmg nikmattt..laparrnyeeeee sayeee
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-12-2003 02:32 PM | Show all posts
Originally posted by eligible_gurl at 18-12-2003 01:23 PM:
alamak camne nk terang eh..jalan yg ader akademi kastam ngan Jiki tu..terus sampai simpang yg sblm tu ader kedai tayar ngan stesyen minyak tu..yg kanan nk hala ke bandari hilir..area2 pangsapuri bk ...


NANTI LER AKU PIKIRKAN LOKASI NIH...BERPINAU2 KEPLA AKU PIKIR..
AKAKAKA
Reply

Use magic Report

ahmed-ahlaken This user has been deleted
Post time 21-12-2003 01:38 AM | Show all posts
gunalah minyak cap kapak......titiskan di bijik mata...gerenti tak pinau lagi...keh keh
Reply

Use magic Report

hasleeza This user has been deleted
Post time 22-12-2003 02:43 PM | Show all posts
kat tengkera..dier nyer bihun sup..mee sup ..etc sumerr sup..(pepetang jerr)..memalam ntah lerr..slaloo kat medan..tapi ade sesetgh gerai jerr sedap...
Reply

Use magic Report

hasleeza This user has been deleted
Post time 23-12-2003 12:45 AM | Show all posts
Originally posted by DewaGanaZ at 15-12-2003 11:41:
TAMBAHAN LAGI SATU...

ROJAK/MEE REBUS MAMAK...AKU RASA PALING SEDAP KAT SEBELAH X-PANGGUNG WAYANG LIDO (PASTUH JADI EMPORIUM FARMOSA)...ALA..KAT KG JAWA...KAT PASAR BESAU LAMA.....

SEDAP GILE ...

skang takde dah...ade masalah kat situ,,...mamak tue pon dah takde..cendol kats eblah mamak tue pon sedap tapi takde dah..
Reply

Use magic Report

dgcroach This user has been deleted
Post time 23-12-2003 01:11 AM | Show all posts

allow me, the DARK LORD to enter.........

Kalo tak silap haku, kat Melaka
ade satu makanan yang diowang
panggil rojak TAPI kalo kat
Penang sebenarnya kita owang
panggil PASEMBOR.

To those 'penangites' kat Melaka sila komen sekali, betul ke?
Reply

Use magic Report

hasleeza This user has been deleted
Post time 23-12-2003 01:34 AM | Show all posts
Originally posted by dgcroach at 23-12-2003 01:11:
Kalo tak silap haku, kat Melaka
ade satu makanan yang diowang
panggil rojak TAPI kalo kat
Penang sebenarnya kita owang
panggil PASEMBOR.

To those 'penangites' kat Melaka sila komen sekali, b ...

mak has org penang..has pon tak sure klu has bwk blik rojak mak mesti kate pasembor..

[ Last edited by hasleeza on 24-12-2003 at 10:56 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2003 10:31 PM | Show all posts
ish.. best nyer citer pasal mkn
terase lapau lak....
nk g mkn kat ner yer......
Reply

Use magic Report

ahmed-ahlaken This user has been deleted
Post time 25-12-2003 01:39 PM | Show all posts
Originally posted by hasleeza at 23-12-2003 01:34 AM:
mak has org penang..has pon tak sure klu has bwk blik rojak mak mesti kate pasembor..


rojak ngan pasemboq tu sama kot.....bedal jer lah...janji kenyang...
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2003 01:13 PM | Show all posts
woitt karynn, baru sekejap duk melaka ko dah terer yer...
mee sup kat limbongan tue mmg heaven.. tapi seperti kata karynn, ikut suka dia bila nak bukak...
mee sup kat tengkera tue petang ajer.. dia berniaga pkl 3.00 sampai 7.00 ajer.. pepagi dia berniaga mee goreng... pun ramai gak gie kedai tue... tapi bukan kat kedai yg samalah...
mee sup lagi satu yg sedap kat medan selera bukit beruang, pagi shj..
nasi ayam nadia kat alor gajah tue lagi satu heaven makanan... sedap gilos woitt... budak uitm kalau tak merasa sekali nasi ayam tue rugilah... kesedapannya terserlah.. sampai skang aku terasa2 nasi ayam dia...
karynn, nanti aku bwk ko sekali kat situ... gerenti pastue ko ngidam....
mkn tengari utk asam pedas kat melaka kat plaza melaka raya... dulu nama kedai dia Lot 35.. alah, yg pernah masuk paper tue, lunch paling mahal dlm melaka.. tapi skang dah okielah.. tak mahal sgt pun...
mlm2, kalau terasa nak makan western food, korang bolehlah pergi Amigos kat melaka raya.. murah dan sedap..
Reply

Use magic Report

dgcroach This user has been deleted
Post time 26-12-2003 11:38 PM | Show all posts
Originally posted by tommygirl at 26-12-2003 01:13 PM:
woitt karynn, baru sekejap duk melaka ko dah terer yer...
mee sup kat limbongan tue mmg heaven.. tapi seperti kata karynn, ikut suka dia bila nak bukak...
mee sup kat tengkera tue petang ajer..  ...


Err.... AMIGOS ?
AMIGOS sedap ke? aa...
apa food yang dia ada... err makanan latin ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-12-2003 01:35 PM | Show all posts
LAGI SATU
MEE GORENG JANDA KAT ALOR GAJAH...
SEDAP SIOT...SAPE NAK GI TRY MEE GORENG BASAH...PERGHHHHHHHHHHH

ARGGGGGGGGGGG LAPAU LA PLAK
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2003 04:39 PM | Show all posts

satay baik punye

..aku jenis makan je..asalkan tempat tu bersih kire bagus la....nak cite pasal satay ni...kat kg jawa kire ramai yg dtg tapi bila aku test ..biiasa jer...kat area klebang lagi besttt..tapi as i said.. biauuu le bersih and terjamin halal nye...

kalo nak tau tempat tu bersih tidak.... gi tgk dapur and tempat basuh pinggan mangkuk...

kebersihan sebahgian dr imann...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.071460s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list