Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
18995
View
25
Reply

cara nak tingkatkan pendapatan??

 Close [Copy link]

Author: mickeylina       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-4-2014 02:26 PM | Show all posts |Read mode
Salam & hai uolsss..

Ni masalah yang ke berapa entah la i post kat sini.
i nak minta pendapat korang.
i ingat nak melabur dalam forex...ada sesape yang ada pengalaman tak?
i ada main yang virtual punya iaitu plus 500
yang tu boleh percaya ker? takot scam jer..nanti kan dah labur jadik lebur pulak.
i dah google pasal plus 500 ni tapi resultnye jadi konfius lak.
Atau ada sistem lain yang i boleh laburkan duit i yang tak berapa banyak ni?
kalo boleh yang modal tak ada la besar sangat.

ada pendapat tak?
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 23-4-2014 03:10 PM | Show all posts
duit yg tak berapa byk tuh berapa byk?
kalau nak yg low risk, labur ajer kat asb tabung haji ahb semua tuh..

low risk, low return la jugak..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2014 03:12 PM | Show all posts
ade je sbnrnya, forex tu bkn xleh percaya, tp org ats yg gne nama forex tu yg kita ptot takot.. sbb byk menipu.. dan lgi 1 melabur kt bnda yg kita xpasti mana sumbernya, sakit dia nye hukum tu...
sblm ni ade gak melabur, sbgai cntoh rm400, dalam 20hari dapat 1000.
tp klau melabur cmni kita maen 2-3 round je, pastu kompem lingkup, sbb org ats maen duit. dia coverline dgn mnggunakan BNM dah detect. LOL !
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-4-2014 03:18 PM | Show all posts
baby_pingu posted on 23-4-2014 03:10 PM
duit yg tak berapa byk tuh berapa byk?
kalau nak yg low risk, labur ajer kat asb tabung haji ahb se ...

ingat starting nak labur dalam 1k..in case duit tu lesap tak ada la ralat sangat..mungkin kalo dah yakin baru lebih sikit..
asb dah ada...return lambat..setahun sekali jer
i dah stress keje ni...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-4-2014 03:20 PM | Show all posts
-electrifying- posted on 23-4-2014 03:12 PM
ade je sbnrnya, forex tu bkn xleh percaya, tp org ats yg gne nama forex tu yg kita ptot takot.. sbb  ...

so kalau via bank macam mana pulak? contoh nye maybank ker..
tapi macam banyak procedure la pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2014 03:31 PM | Show all posts
pnh terbace.. katenyer main forex tu Haram.. huhuh betul ke..
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2014 04:04 PM | Show all posts
try bisnes online
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2014 04:06 PM | Show all posts
pernah dengar jugak... bab yg kata forex tu haram...

sbb tak tahu apa2.. main agak2 je beli-jual... nasib untung, untung la..nasib rugi, rugi la... kalau macam tu dah mcm judi...

tp ada gak yang jenis ko kena selidik n kaji pasaran etc... kira jual-beli sbb teknikal & ada ilmu la...
tp ada gak dengar yg kata still tak boleh gak....

huhu ntah la.. sudahnya sampai sekarang aku tak terjoin2 forex ni huhu
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2014 04:16 PM | Show all posts
http://www.youtube.com/watch?v=Z9ngYs1J5zw

i tatau nak paste video... so i letak link jela... maybe penjelasan ni boleh tolong memahamkan kita2 yang masih konpius halal ke haram forex ni
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2014 04:29 PM | Show all posts
klu x pandai, nk men sendiri2 xyah try, nnt duit lesap ntah kemana
forex high risk n ada unsur2 haram, klu rs ragu2 xyah try
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2014 04:34 PM | Show all posts
mickeylina posted on 23-4-2014 03:20 PM
so kalau via bank macam mana pulak? contoh nye maybank ker..
tapi macam banyak procedure la pulak ...

by bank tu sy xpasti la, tp klau tahunan by bank is, u can try bank rakyat(koperasi), coz dividen dia pon agk tggi jgak berbanding asb,
procedure try tgk website or call hotline dey olls.

kalau ade lubang, kat fb group byk je yg melabur tu brpe hari dapat duit sekian, tp high risk... sbb 2-3round labur je byk2 sbb baru lgi, tp dh lame2 tu just labur skit je(owner dh gelap mata) klau x jdi, dia akan pulangkan 50%modal blik
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2014 10:25 PM | Show all posts
yup..forex haram..bak kata ustaz zaharuddin.
bkk jer blog dia or fb..
dia mmg pakar dlm bidang perbankan islam..dlu rhb islamic.
y not awk msuk unit trust???yg syariah compliance..
skrg dh byk..dividen tggi gak!
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2014 02:38 PM | Show all posts
laburla kat security..trust ka....dalam akaun kau ada beberapa ribu bukak akaun cimb...main share...yang internet share transaction...orng main forex ko pon nak main...eeeeeeish
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2014 03:55 PM | Show all posts
jual body/maruah diri
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2014 06:17 PM | Show all posts
melabur kt bank..bole melabur thru mesin atm je..
tp aku xsure selamat ke x
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2014 02:10 PM | Show all posts
tu lah best kan kalo duit yg keje tuk kite..iols takut nak melabur..takut lebur..kat tpt keje iolss ni tgh sibuk gwgfx  kekdah forex gakla..oang2 yg masuk awal duk lah menayang bawak audi bagai..aku gak yg melopong...
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2014 01:44 AM | Show all posts
me bagi cadangan berdasarkan apa yg me buat laa yer.

me dulu start meniaga ngan modal asal tak sampai RM 300. networking. time tu more kepada "suka-suka". almaklumlaa, me mmg suri rumah sepenuh masa. bosan giler kot asek hadap benda sama je kat umah. time tu, ada laa jugak rasa gerun ~ takut duit lebur ke hapa ke. tapi ~ me kaji sikit2, pi sekodeng fb mereka2 yg dh berjaya ~ and kaji sikit marketing plan, produk semua.... so me proceed. and since networking mmg tak memerlukan me kluar pos barang ke, simpan stok ke.... kira sesuai laa ngan me. ye laa. kang me bz nk pos2 barang laa, simpan stok laa (pastu stok tak terjual ~ naya!).... so networking mmg sesuai sgt2.

tak sampai 2 minggu, alhamdulillah ~ setelah giat promote kat FB, me dah dapat pulangan 3-4 kali ganda. Alhamdulillah. So dari situ , yakin terus & proceed untuk buat terus & upgrade modal. and the rest is history.

from 1 networking business yg modal tak sampai RM 300, me now dah invest dlm another 2 more networking business (2-2 me amek modal paling besar ~ guna untung sepenuhnyer dari networking business yg pertama tu).

so, meniaga nie mmg bole sangat2 tingkatkan pendapatan. and networking sangat2 sesuai & paling mudah untuk tingkatkan pendapatan. cuma kena istiqamah, rajin, cekal & kena pastikan company tu memang wujud & stabil.

sapa2 yg ada kepakaran bab2 hasil tangan (buat kek ke, kuih ke, gubahan ke, melukis ke).... pun bole guna skill2 tu utk jana side income.

pokok pangkal diri sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2014 02:05 AM | Show all posts
business online je..bkn modal byk pon..
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2014 07:13 AM | Show all posts
Tak de org kaya dgn forex chik kak oiiiii.....
Tapi yg ramai kaya dgn jual indicator forex......dah dia pun melingkup, dia jual indicator dgn alasan nak share yg kaum srmdiri, duit dia dah berlambak- lambak dah.......klu dah berlambak, knp tak bg free je....
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2014 09:09 AM | Show all posts
mickeylina posted on 23-4-2014 03:20 PM
so kalau via bank macam mana pulak? contoh nye maybank ker..
tapi macam banyak procedure la pulak ...

Ko beli saham je la klau ko berani amik risiko
Ko beli saham yg paling rendah harga dan ko kena guna remiser
Nnt remiser akan inform ko klau unit saham yg ko dah beli tu naik harga dan samada ko nak jual ke tak
Klau unit saham ko beli tu turun harga so jangan jual..Tunggu setahun nnt ko dpt bonus




Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list