Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
44265
View
150
Reply

MASS COMM

[Copy link]

Author: lepak_dulu       Show all posts   Read mode

Paja This user has been deleted
Post time 14-1-2004 12:40 PM | Show all posts

nurana ...

Originally posted by Nurana at 2004-1-8 07:41 PM:
wow... about mass comm. ermmm, eh korang yg senior nie, citer la kat ana ttg mass comm coz ana maybe nak amik mass comm. ana nie lepasan spm and skrg nie tgh dok pk nak further studies dlm course a ...


ini yang paja dapat cari dari website Faculty of Mass Communication UiTM.

HISTORY

The Faculty of Communication and Media Studies, set up in 1972, offers education to those who aim to be involved professionally in the mass communication industry. It encompasses the social interaction aspects of mass communications like telecommunication and computer technology.

The Faculty’s academic advisors are made up of academics and non-academics in the relevant fields of the mass communication industry, to ensure that the programmes offered are in tune with current industrial needs.

Programmes Offered

MC 110   Diploma in Communication & Media
MC 221   Bachelor of Communication and Media Studies (Hons) (Journalism)
MC 222   Bachelor of Communication and Media Studies (Hons) (Public Relations)
MC 223   Bachelor of Communication and Media Studies (Hons) (Broadcasting)
MC 224   Bachelor of Communication and Media Studies (Hons) (Advertising)
MC 225   Bachelor of Communication and Media Studies (Hons) (Publishing)
MC 770   Master of Communication and Media Studies  
MC 990   Ph.D in Communication and Media Studies  

Entry Requirements

STPM with principal passes in three (3) subjects including General Studies and one (1) subsidiary pass and SPM/SPMV with credits in English, Bahasa Malaysia and three (3) other subjects.

or

SPM/SPMV with credit in English, Bahasa Malaysia and three (3) other subjects, with four (4) years working experience in mass communication or a related field.

or

SPM/SPMV
With credits in English, Bahasa Malaysia and three (3) other subjects, with ten (10) years working experience in mass communication or a related field and sponsored by employer.

Career Opportunities

Communication and Media Studies graduates have wide job opportunities due to the rapid development in the mass communication industry. They can be employed in all media industries within the country and outside it.

The journalism field promises an excellent career in disseminating information and informing society. The advertising and broadcasting worlds have a variety of functions, channels and effective approaches in disseminating information. Ideas, creativity and efficiency enable the public relations and publishing fields to persuade and inform the public.

It is obvious that the graduates, equipped with knowledge and skills in communication as well as in technology, would be able make a meaningful contribution to society.

Programme Structure

The three-year programme offered by the Faculty Communication and Media Studies covers all aspects of communication. Besides enrolling in general communication classes, students will also be taking subjects in the areas of journalism, public relations, broadcasting, advertising and publishing.

Recognition

There is no professional body that exists in Malaysia in the fields of communication and media. However, this programme is supported by media organisations such as Dewan Bahasa dan Pustaka and The New Straits Times Press.

more info ... pegi ke link ni http://www5.uitm.edu.my/faculties/fmc/
Reply

Use magic Report

Paja This user has been deleted
Post time 14-1-2004 01:52 PM | Show all posts

nurana

majoriti subjek adalah dalam bahasa inggeris. so nak tak nak kena touch up jugak english kalau tak berapa bagus. sebab report etc kena dalam english .. unless the lecturer give permission to write in either english or bm. tapi selalunya report dalam english would get better marks .. for the effort.

masa paja dulu .. ramai yang pilih buat report dalam BM sebab nak senang .. tapi score tu sederhana je. tapi kalau ada yang berusaha buat dalam english .. walaupun grammar tak berapa bagus tapi lecturer akan hargai kesungguhan.

paja dulu buat thesis in english because my lecturer encouraged us to do so. besides, i did my practical training at a english newspaper. grammar masa tu memang aduhaiiiii ... tapi gagahkan jugak! memang tak mimpi dapat good grade because the lecturer, Prof Murad, is one of the toughest lecturers in MC. susah nak dapat A class dia. he loveeesss bibliography as it shows whether his students like to read or not

tapi tah camana for my theses he gave me A+ .. bukan nak boosting tapi hingga sekarang masih tak percaya .. even after 7 years! sebab tak percaya punya pasal ... sampai call dia tanya kenapa bagi grade tu! hehehehhe

lagi satu .. kena tough! credit hours memang banyak. paja tak ingat exactly tapi lebih 100 credit hours. journalism dan publishing have the most credit hours. pastu kena pastikan nurana betul2 minat course tu ... kalau tak susah nak survive. CGPA kena maintain sebab kalau turun sikit .. nak naik balik susah sebab banyak core subject 4 credit hours. at least maintain 3.0 GPA every semester.

what else ya? nurana kena tanya sebab kalau tak tanya tak tau nak bagitau apa
Reply

Use magic Report

lepak_dulu This user has been deleted
 Author| Post time 16-1-2004 11:47 PM | Show all posts

jawapn kat nurana ni

ok ana, actually, abang ni memang budak masscomm uitm. dulu abang amik diploma masscomm and then sekarang further degree pun dalam masscomm dalam jurusan penyiaran(broadcasting), tahun 2. so, boleh la abang citer serba sedikit pasal masscomm ni kat ana.

first, ana lepasan SPM right. thats mean, ana kena buat diploma dulu or stpm or matriks. kalau ana interested nak apply masscomm, ana kena la amik diploma komunikadi dan media. dan yang paling susah nak masuk masscomm ni, ana kena excellent in english. mostly kelas abang sekarang ni dapat 1 dalam BI. sekurang2nya 3 la. memang la syarat nak kredit tapi takkan 6 kot! kalau dapat kira nasib la. lepas tuh, masscomm ni kena interview first be4 diorg nak amik student. so, masa ni la ana kena tunjuk talent ana dalam communication, personality dll. dont ever try to speak in malay once in the interview. kalau ana nak tahu, adik abang pun tak dapat masuk massomm walau pun dapat 4A1 masa SPM. kelas pure sains pulak tuh!!!

subject mass comm ni memang cukup menarik. masa diploma, kami kena belajar semua bidang komunikasi mcm penyiaran, kewartawanan, periklanan, perhubungan awam (PR) dan penerbitan. semuanya enjoy sebab buat kerja luar macam kena buat servey kat stesyen TV, practise jadi pemberita, jadi DJ, buat dokumentari, drama, video klip, terbitkan majalah, buat cover majalah, handle event, buat iklan, amik gambar untuk berita dan banyak lagi. tu baru subject wajib, yg lain pulak ana kena belajar ekonomi, statistik, law, marketing, multimedia, graphic dan macam2 lagi.

paling seronok masa tahun akhir. kami kena buat reseach tentang dunia komunikasi selama 1 semester. macam abang, abang buat research kat NTV7. dapt jumpa semua org kuat NTV7 dan pelakon/artis. pastu. bila waktu pameran(hujung semester), kami kena pamerkan segala hasil kerja kami kat orang ramai. masa tu la kami bertanding ngan kawan2 sapa yang paling gempak dan happening!! ada yang jemput artis la, buat rakaman video la dan macam2 la!!! seronok sangat.

disebabkan seronok la, abang pun apply massomm lagi utk ijazah. kalau ikutkan dulu abang minat law and computer science. tapi, sayang nak tinggal masscomm. bila dah masuk ijazah, barulah ana kena pilih bidang mana yang paling ana minat seperti kewartawanan, penyiaran, PR, periklanan dan penerbitan. yang paling dapat sambutan ialah penyiaran. so, utk buat penyiaran, ana kena dapat 3 pointer and above. macam kelas abang, semua dapat 3 pointer. kalau dapat below, memang sah reject. terpaksa dapat pilihan kedua.

satu lagi yang best masscomm ni, diorang ni kebanyakan orang2 glamour. suka bergaya!! kalau kat uitm tuh, pantang tengok pompuan lawa, mesti orang ingat dia tuh budak masscomm. tapi tak la semua macam tuh. trademark budak masscomm ni satu jer iaitu "glamour". kalau nak kira subjek pelajaran tuh, kami kalah la  dengan fakulti lain. nak- nak lagi bebudak kejuruteraan, sains dan perubatan. subjek diorang lebih tough compare to masscomm. kekuatan kami hanya terletak dalam bahasa inggeris jer. abang gerenti, kalau ana masuk masscomm, BI ana mesti ada improvement punya lah sebab kami belajar semua dalam BI. tapi kami still kena belajar subjek maths.(maths pun dalam BI)

tu la serba sedikit yg abang boleh beritahu. kalau ana nak tanya apa2, balas la...... yer... selamat mengisi borang UPU!!!!
Reply

Use magic Report

Paja This user has been deleted
Post time 17-1-2004 09:42 AM | Show all posts
Originally posted by lepak_dulu at 16-1-2004 11:47 PM:
ok ana, actually, abang ni memang budak masscomm uitm. dulu abang amik diploma masscomm and then sekarang further degree pun dalam masscomm dalam jurusan penyiaran(broadcasting), tahun 2. so, boleh ...


uikkksss lain sungguh yek lepak dulu. dulu identiti budak masscom .. paling sempoi dan brutal gitu sebab pegi kelas pakai jeans, t-shirt .. jarang benor pakai baju kurung, glamer2 ni kecuali kalau ada presentation ke apa. cantik ke idak, semuanya ringkas abis ... sebab takde masa nak berglamer2, sebab banyak assignments. yang penting score .. gaya nombor 2 atau 3.

hmmm lama tak gi school .. mesti lain sangat penampilan korang .. tak sama ngan kitaorang dulu.

memang dari dulu broadcasting paling ramai sebab semua nak masuk tv3 ... hehehehe .. tapi skrang untung sebab tv channel dah bertambah. kalau dak dulu samada rtm atau tv3 je laaa budak broad pegi.

dulu takde diploma .. straight away masuk guna stpm. no stpm, no masscomm. kiranya beruntung jugak dapat buat dip dulu sebelum decide nak sambung degree atau tidak.

btw .. sapa lecturer hang sekarang? mana ler tau ada yang aku kenal lagi ... tapi aku bukan majoring sama ngan ko ..

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2004 08:03 PM | Show all posts
wow... terima kasih erkk, abang-abang atau maybe ada kakak-kakak nie. mmg ana tau mass comm nie kena pakai BI tp rasanya bukan masalah besar buat ana. tQ coz korang semua sudi share ngan ana. rasanya confirm ana amik mass comm lps dpt result spm nanti nie... cuma belom tentu nak ke IPTA or IPTS dan jugak bidang mana, penyiaran etc. apa-apa pon, tQ erk... dan kalo ada yg nak tambah lg, silakan lah erkk ;)
Reply

Use magic Report

lepak_dulu This user has been deleted
 Author| Post time 23-1-2004 01:11 AM | Show all posts

masscomm dulu dan sekarang mmg lain!!

ahaks... paja.. kalau macam tu hang ni senior kami la yerk? by the way, kami respect. dulu amik major aper? kalau nak dikira, masscomm dulu ngan sekarang mmg berbeza. dulu, korang belajar kat menara tingkat 13 kan? sekarang kami dah tak belajar kat situ lagi.

buat pengetahuan, masscomm sekarang dah ada bangunan baru dekat dengan fakulti komputer sains. kat situ, lebih lengkap sikit. bangunan tu 6 tingkat dan ada tiga blok. best... kalau hang nak tau, kami sekarang dah ada konti baru untuk buat siaran radio . ada tiga konti lak tu! tak payah nak berebut-rebut. equipment pun dah berubah. sekarang ni dah guna G5 imac. memang canggih. selain tu, dengar khabar, bulan feb ni, beta cam akan sampai. budget yg digunakan utk peralatan baru memang tinggi dan jangan terkejut sebab kita dah ada studio sendiri utk buat rakaman berita dan seumpamanya. ura2 ada mengatakan, tak lama lagi akan keluar channel 10 milik uitm dan akan dihandle oleh kami. tak tau la tul ke tak. tapi benda ni memang dah jadi bualan ramai. maklum la, dulu kita la universiti pertama yg ada siaran radio, tak lama lagi siaran tv pun ada.  hope come true...

macam penampilan lak, yg simple dan sempoi sekarang ni budak AD amik alih. budak masscomm dah tak jumpa macam tu lagi baik laki atau pompuan. sorang dua tu ada la! masing2 nak jaga personality! termasuk aku!!! hahahahahah!!!!! sebab tu la ramai kita tengok budak masscomm yang keje part time sekarang ni bukan keje kat belakang tabir tapi dah keje kat depan tabir lak!!! terbalik... jadi pengacara la, pelakon la... memang ramai!!!

dari segi lecturer, rasanya hang tak berapa kenal sebab ramai lecturer baru sekarang ni!!! encik mohammad kenal tak? dia sekarang ni jadi ketua program diploma. sapa lagi arr!!!

sekarang ni budak STPM dah kurang dah. sebab dah ada diploma. macam kelas aku, daripada 34 orang pelajar, hanya sorang jer budak STPM. yang lain2 dari batch diploma dan another faculty. kelas lain macam tu gak cuma budak PR jer la ramai STPM. sekarang ni nak masuk masscomm kena interview. memang susah la!!! dengar khabar, semester lepas beratus gak pelajar kena apply interview dan yang dapat tak sampai 50 orang.
tu la serba sedikit info yg dapat diberi!!!
ok... bye...
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2004 07:52 PM | Show all posts
Originally posted by lepak_dulu at 16-1-2004 23:47:
subject mass comm ni memang cukup menarik. masa diploma, kami kena belajar semua bidang komunikasi mcm penyiaran, kewartawanan, periklanan, perhubungan awam (PR) dan penerbitan. semuanya enjoy sebab buat kerja luar macam kena buat servey kat stesyen TV, practise jadi pemberita, jadi DJ, buat dokumentari, drama, video klip, terbitkan majalah, buat cover majalah, handle event, buat iklan, amik gambar untuk berita dan banyak lagi. tu baru subject wajib, yg lain pulak ana kena belajar ekonomi, statistik, law, marketing, multimedia, graphic dan macam2 lagi.

:bg: jadi kena belajar semua la erk bang? leh tak terang sikit-sikit cth nya... penyiaran tuh belajar apa, pengiklanan belajar apa, graphic lak apa yg kena study? pastuh... subject lain mcm ekonomi tuh belajar apa dan law plak study law apa? cerita sikit plzzz.

Originally posted by lepak_dulu at 16-1-2004 23:47:
paling seronok masa tahun akhir. kami kena buat reseach tentang dunia komunikasi selama 1 semester. macam abang, abang buat research kat NTV7. dapt jumpa semua org kuat NTV7 dan pelakon/artis. pastu. bila waktu pameran(hujung semester), kami kena pamerkan segala hasil kerja kami kat orang ramai. masa tu la kami bertanding ngan kawan2 sapa yang paling gempak dan happening!! ada yang jemput artis la, buat rakaman video la dan macam2 la!!! seronok sangat.

:bg: research tuh... mcm mana plak erk?

Originally posted by lepak_dulu at 16-1-2004 23:47:
disebabkan seronok la, abang pun apply massomm lagi utk ijazah. kalau ikutkan dulu abang minat law and computer science. tapi, sayang nak tinggal masscomm. bila dah masuk ijazah, barulah ana kena pilih bidang mana yang paling ana minat seperti kewartawanan, penyiaran, PR, periklanan dan penerbitan. yang paling dapat sambutan ialah penyiaran. so, utk buat penyiaran, ana kena dapat 3 pointer and above. macam kelas abang, semua dapat 3 pointer. kalau dapat below, memang sah reject. terpaksa dapat pilihan kedua

:bg: masa nak amik ijazah je la baru pilih nak amik bidang mana erk?

:re: sorry la erk... ana banyak tanya. ana minat bidang nie, tp ana takut je nak amik... takut tak terbawak, jadi ana nak survey dulu. ana harap, bro semua leh kasi info utk ana. tQ again...
Reply

Use magic Report

lepak_dulu This user has been deleted
 Author| Post time 27-1-2004 07:46 PM | Show all posts

ok la...

ok yer ana.. abang try explain apa yang ana nak tau dari soklan abang tuh
first.. apa yang kitorang bejar macam law, economi and everything.
ok, masa diploma kita ada 6 semester kan! so, sepanjang semester ni, warga diploma kena belajar semua subject basic masscomm(broadcast, journalis, PR, advertising dan publishing). belajar yang asas- asas jer. selain tuh, kita kena gak belajar subject lain dari masscomm spt ekonomi, law, multimedia, graphic, BM, BI, marketing, dan banyak lagi. ni kita panggil subject elektif. yang kat atas tadi tuh org panggil subject teras.  subject teras ni warga masscomm jer yang amik manakala utk subject elektif certain course amik subject yg sama. ala maca SPM la! kalau kelas sains, diorg kena amik fizik, kimia dan biology. kelas sastera plak amik perdagangan, sastera dan lukisan. tapi semua pelajar wajib amik paper matematik, sejarah, PI, Bi dan Bm kan? macam tu jugak la belajar kat U ni.
bila dah sambung degree nanti, barulah ana boleh pilih dari lima major kat atas tuh mengikut syarat kelayakan ana. masa tu la, kita fokus betul2 bidang yg kita pilih, barulah belajar detail masa tuh selama 2 tahun. kalau budak broadcast, dia dah tak belajar subject budak advert, publishing dll. macam tu gak la ngan budak major lain tuh.

ok, yang buat research tuh lak, masa semester 6 iaitu semester akhir sebelum sambung ijazah, semua pelajar kena buat kajian tentang dunia komunikasi secara berkumpulan. dalam 5-6 orang.  so, masa tuh kita kena lah ada contact ngan orang tv. macam group abang, kami buat kajian tentang sitcom ..... kat NTV7(xleh beritahu takut ada yang kenal abang), ada yg buat kat karangkraf, dewan bahasa dan pustaka, tv3, RTM, anugerah juara lagu, AIM, anugerah ERA, astro, dan macam2 la!!! semuatuh kita kena carik sendiri. sepanjang semester kita kena ikut diorang ni buat keje. seronok la. lebih kurang praktikal cuma tak dibayar jer. so, bila hari pameran hujung2 semester, kitorg kena pamerkan semua hasil kerja kami. macam abang, abang kena tunjuk la macam mana pelakon tuh hafal skrip, start penggambaran pukul baraper sampai abis.., interview pelakon2 and then tayang kat umum dan macam2 la. masa tu gak kami disediakan booth(khemah) setiap kumpulan, so, kena lah hias lawa2 ikut tema masing2. semua tu markah tau!! samada dapat A,B atau C. ada sekumpulan tuh diorang buat audition pembaca berita la, jemput artis bagi motivasi, jemput karyawan la, dan macam2 lagi.
tu lah yg boleh abang citer serba sedikit....
tak tau la nanti zaman ana, semua subject tu dah berubah. bergantung kepada keadaan!!!
bye...
Reply

Use magic Report

Paja This user has been deleted
Post time 28-1-2004 10:51 AM | Show all posts
Originally posted by lepak_dulu at 23-1-2004 01:11 AM:
ahaks... paja.. kalau macam tu hang ni senior kami la yerk? by the way, kami respect. dulu amik major aper? kalau nak dikira, masscomm dulu ngan sekarang mmg berbeza. dulu, korang belajar kat menar ...


untuk masuk masscomm .. dari sejak mula2 school of masscommunication dibuka .. memang kena interview sebelum dapat masuk, bukan sekarang je.

pada aku ... sekolah kat menara tingkat 13 tu ler yang paling best! takde sapa dari school lain boleh bagi alasan nak naik atas tu kecuali budak masscomm .. hhehehehehehe .. kira ekslusif gila aaa! entah kenapa .. sampai sekarang aku masih anggap diri aku ni budak ITM .. bukan UiTM! ... semua member2 aku camtu! btw .. aku grad tahun 1996 .. kira dah super duper ko ler nih! heheheheh ..

pasal lecturer ... aku mungkin tak berapa familiar dengan lecturers broad sebab aku amik JRN. Prof Murad is the best lecturer to me!

budak AD memang dari dulu dah sempoi cik oiiii sebab diaorang banyak buat keje studio etc.

dalam nak jaga penampilan tu .. kena ingat jugak jaga tingkahlaku. sebab dari pengalaman aku, budak masscomm yang datang practical kat opis aku ni .. alahaiiiiiii kebanyakannya menyedihkan .. tak pandai nak bercampur gaul dengan senior staff .. asyik berkepit ngan member2 sendiri. kerek banyak gak, sombong jangan cakap laa . tak leh ditegor, bila tegor tarik muka .. padahal kerja tak betul. asyik ingat nak balik cepat je ... mana leh camtu kalau nak survive dalam bidang ni. dressing makkk aiiii ... tak tau camana aku nak explain! sebab tu tak ramai budak masscomm yang kena serap keje masuk opis aku ni .. aku rasa aku ler yang last sekali. lepas tu dah takde. heheheheh ... aku harap ko tak cam tu lepak. jaga nama masscomm .. jangan orang cakap harapkan glamer je.

btw, dip masscomm sekarang kat perlis kan??
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2004 11:16 PM | Show all posts
tQ for the gud info again
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2004 03:56 PM | Show all posts
ok... soalan lagi. mcm kata bro-bro kat sini, bila amik diploma kena amik subject mcm graphic etc. ana ada tanya tmpt lain gak... dan mmg tak dinafikan coz nama pon diploma mass comm. jadi... ada ker diploma dlm penyiaran... diploma dlm etc etc coz kalo diploma dlm bidang mcm nie... dia akan lebih khusus. :stp: :re:
Reply

Use magic Report

Paja This user has been deleted
Post time 3-2-2004 04:34 PM | Show all posts
diploma in mass com tu general diploma. kena belajar semua.

once you enrolled for degree courses, you are required to choose your majoring i.e journalism, public relations, broadcasting, publishing and advertising. masa tu baru belajar subject yang lebih khusus dalam bidang yang dipilih.
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2004 05:23 PM | Show all posts
Originally posted by Paja at 3-2-2004 16:34:
diploma in mass com tu general diploma. kena belajar semua.

once you enrolled for degree courses, you are required to choose your majoring i.e journalism, public relations, broadcasting, publish ...

maknanya... diploma dlm penyiaran ke... tak der la erk? hanya ada diploma in mass comm? lepas tuh baru leh pilih? gitu la erk? :re:
Reply

Use magic Report

Paja This user has been deleted
Post time 3-2-2004 10:14 PM | Show all posts
kalau di uitm, macam tu. di U dan private U/college lain paja tak sure. tapi rasanya kat Akademi TV3 semuanya tahap diploma (now it is called with a different name. not sure what it is, though.) cuba nurana browse net .. mesti banyak info.

nurana, kalau boleh terus buat degree, kenapa nak buat diploma?
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2004 11:34 PM | Show all posts
Originally posted by Paja at 3-2-2004 22:14:
kalau di uitm, macam tu. di U dan private U/college lain paja tak sure. tapi rasanya kat Akademi TV3 semuanya tahap diploma (now it is called with a different name. not sure what it is, though.) cu ...

boleh ke terus buat degree? ana lepasan sPm aJer :re:
Reply

Use magic Report

Paja This user has been deleted
Post time 3-2-2004 11:37 PM | Show all posts
kalau kat uitm .. nak tak nak kena buat diploma dulu.

dah check website UUM, USM? depa pun ada mass comm.

kalau nak sambung kat overseas .. memang boleh buat degree terus. untuk journalism .. the best U, paja rasa Boston University. broadcasting, paja tak pasti .. ana kena rajin dapatkan info especially dari british council atau mana2 website overseas' universities.
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2004 11:53 PM | Show all posts
Originally posted by Paja at 3-2-2004 23:37:
kalau kat uitm .. nak tak nak kena buat diploma dulu.

dah check website UUM, USM? depa pun ada mass comm.

kalau nak sambung kat overseas .. memang boleh buat degree terus. untuk journalism . ...

tQ... paja nie... sis or bro? :stp:
Reply

Use magic Report

Paja This user has been deleted
Post time 4-2-2004 12:04 AM | Show all posts

ok ... i've browsed and this is what i've got

UKM offers degree in Communication. There are five majoring : Intercultural Communication, Broadcasting, Journalism, Development Communication and Mass Communication.

USM also have degree in broadcasting.

Taylor's College also offers degree in communication but only in one field - Journalism, a collaboration programme with USM. But, you must have at least STPM.

UM - They have Department of Media Studies but I'm not sure whether they offers broadcasting. Journalism, they do have, though.

Nurana .. if you want to get more info on local or overseas' universities/colleges that offers your course of interest .. better check this education fair! kat situ, you can browse and ask as many questions you want .. make sure bring your certs!

The 16th International Exhibition on Higher Education, Training and Language Learning Opportunity is back.

The fair will be held from February 20 to 22 at the Mid Valley Megamall Exhibition Centre, Kuala Lumpur.

This is the time to check out which institutions offers great courses that interest you as there will be more than 150 booths featuring 500 local and foreign institutions, at the 3-day exhibition.

After Kuala Lumpur, the fair will travel to other major towns in Malaysia like Sungai Petani on (Feb 24), Penang (Feb 25), Ipoh (Feb 26), Johor Baru (Feb 28) and Malacca on Feb 29.

Do not forget to bring the relevant documents as it will help you to get a better understanding about the programme offered by the institutions. Admission is free from noon to 6pm daily.

Reply

Use magic Report

Paja This user has been deleted
Post time 4-2-2004 12:06 AM | Show all posts
Originally posted by Nurana at 2004-2-3 11:53 PM:
tQ... paja nie... sis or bro? :stp:


no problem. i'm a sis, of course!
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2004 02:56 PM | Show all posts
Originally posted by Paja at 4-2-2004 00:06:
no problem. i'm a sis, of course!

oo sis. tQ kak... syok ke sebenarnya mass comm nie? mak suruh amik pendidikan plak arituh :stp:
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085423s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list