CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 8126|Reply: 37

Topic Closed

[Copy link]
Post time 31-3-2014 08:59 PM | Show all posts |Read mode
Edited by limesherbet at 30-11-2016 03:34 PM

.............
Single Polls, Total 17 Users voted
41.18% (7)
58.82% (10)
Your User group have no permission to vote
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-3-2014 09:16 PM | Show all posts
ang xmau try cara force susu kuar ka?benda nie ada juga dalam perbincangan single woman amik anak angkat..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-3-2014 09:42 PM | Show all posts
Dewa19XKangen posted on 31-3-2014 09:16 PM
ang xmau try cara force susu kuar ka?benda nie ada juga dalam perbincangan single woman amik anak an ...

cara force? x phm
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2014 01:01 AM From the mobile phone | Show all posts
org yg dh lama kawin pun susah nk dpt ank angkat dr JKM...

camne u leh dpt... ade org dlm ke..

klu u amik direct dr ibu baby, mmg senang dpt la kan..

tp kesiannya baby xde bapa.. klu org yg diceraikan, suami mati, tu lain..

i x setuju u amik, sbb baik bg peluang kt parents yg dh lama tggu..

tp klu nk amik gak, terpulang la.. harap jaga dgn elok.. n harap kekal bujang smpai anak tu besar... kesiannya klu baby tu dianiaya oleh lelaki yg tiba2 masuk dlm idup korang..

apa2 pun, utamakan baby... jgn ambil semata utk ilangkan kesunyian u or utk ada jaminan menjaga u d hari tua... jagalah baby krn u betul kasihkan dia, ingin membantu dia tanpa harapkan balasan...

Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2014 01:02 AM From the mobile phone | Show all posts
limesherbet posted on 31-3-2014 09:42 PM
cara force? x phm

u kan nk amik ank angkat...
u plan nk bg susu badan ke or susu tin?

klu nk bg susu bdn, kna la amik ubat utk force susu kuar... x mustahil tp bkn mudah..
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2014 01:31 AM | Show all posts
saya setuju jer kalau wanita single mengambil anak angkat...sekurang2 nya nasib anak yatim terbela...saudara saya yang single lady ada ambik anak angkat...dah bekerjaya bagus sekarang anak angkat dia...tapi dia ambik daripada orang la...
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2014 09:37 AM | Show all posts
saya tak akan amek anak angkat sebab adik2 saya kecik lagi. untuk masa sekarang ni, mungkin saya rasa lebih baik fokus tolong mak dengan abah saya sikit-sikit untuk keperluan adik-adik. tapi kalau yang berkemampuan dan takde tanggungan lain/ boleh tanggungan banyak, apa salahnya amek anak angkat.
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2014 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
nanacinta posted on 1-4-2014 01:31 AM
saya setuju jer kalau wanita single mengambil anak angkat...sekurang2 nya nasib anak yatim terbela.. ...

Aku tak berani nak amik anak yatim sebab aku nih spesis garang... buatnya aku termarah budak tu kang tak pasal pasal berdosa.... huhu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-4-2014 10:01 AM | Show all posts
deklime nk amik anak angkat kewww?
nape x nk kawen je
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2014 01:33 PM | Show all posts
ini just nasihat dr aku yg dh ada anak dua..

anak sdiri pun kadang2 buat darah kita up 450%..inikan pula anak org..huhu..

tp kalo TT dh rasa cukup emosi dr segi mental & fizikalm, go on jek la..bkn org lain yg nk tlg bayarkan duit susu pun..TT jugak..TT pompuan kan..so, kalo nk amik yg baby boy, kenala amik ubat utk kuarkan susu..bg anak tu 3x mnum sampai kenyang..kalo bg lebih, lg bagus..so, nnti takde la org kata bukan muhrim..baby girl pun cmtu gak..sekurg2nya, TT dh jd ibu susuan..tk kn ada org akan pertikai dikemudian hari..

Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2014 01:52 PM | Show all posts
pd aku NO....sebab....
1. kalau budak2 selain darah daging aku buat hal, darah aku naik tinggi...(ada potensi jd mak tiri jht aku ni...hehehe)

2. aku tak mampu nk bg makan...skrg ni pon otak aku da stress tgk duit aku....
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2014 04:14 PM | Show all posts
andartu sesuai ambik anak angkat
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-4-2014 09:04 PM | Show all posts
budak_gemuk91 posted on 1-4-2014 01:52 PM
pd aku NO....sebab....
1. kalau budak2 selain darah daging aku buat hal, darah aku naik tinggi...(a ...

ohhh senang naik darah ye. hehe
iyer sebaiknye yg ambik anak angkat ni dah ready dari segi financial la.. dari mula proses nak ambik dah kena guna duit, tambah bila nak jage..bile dah besar duit education etc pulak. it's a big responsibility
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-4-2014 09:30 PM | Show all posts
annorr_maira posted on 1-4-2014 01:33 PM
ini just nasihat dr aku yg dh ada anak dua..

anak sdiri pun kadang2 buat darah kita up 450%..inik ...

tu la rasa nak susukan anak tu kalau ambik anak angkat nanti..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-4-2014 09:37 PM | Show all posts
Sagoo posted on 1-4-2014 10:01 AM
deklime nk amik anak angkat kewww?
nape x nk kawen je

iyer. nape sagoo
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-4-2014 09:38 PM | Show all posts
Syumaimah posted on 1-4-2014 09:51 AM
Aku tak berani nak amik anak yatim sebab aku nih spesis garang... buatnya aku termarah budak tu ka ...

haha yeke.. kalo syu jadi mak, mak garang la ni eh? tatott
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 1-4-2014 09:41 PM | Show all posts
nanacinta posted on 1-4-2014 01:31 AM
saya setuju jer kalau wanita single mengambil anak angkat...sekurang2 nya nasib anak yatim terbela.. ...

. sedare u tu amik dari org.. sepanjang die jaga tu ade ape2 prob tak dari pihak family anak tu?
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2014 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
limesherbet posted on 1-4-2014 09:38 PM
haha yeke.. kalo syu jadi mak, mak garang la ni eh? tatott

Kehkehkeh.... belum jadi mak pun dah garang....
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2014 09:08 AM | Show all posts
kwn i bujang dah register nak amik anak angkat dgn jkm last year & i jadi salah sorg saksi utk isi form tu. Lps bape hari isi form org jkm call dia suruh send slip gaji (kot? ingat2 lupa). Tapi dah setahun masih xde pape lg. Agaknya dorang dulukan org yg dah berkahwin kot.
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2014 12:29 PM | Show all posts
limesherbet posted on 1-4-2014 09:04 PM
ohhh senang naik darah ye. hehe
iyer sebaiknye yg ambik anak angkat ni dah ready dari segi financ ...

sy setuju sgt...mmg byk benda nak pk pasal bab2 mcm ni...kne pk panjang..
bkn sng sgt nk naik darah tp tak tahan nk melayan kerenah bdk2 yg melalak..tp dgn anak buah sy, sy ok je..tak tido mlm jaga die nanges tak henti2 masa dia demam..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-5-2023 07:30 AM GMT+8 , Processed in 0.120330 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list