Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
49934
View
476
Reply

MACAMANA NAK BUAT....?

[Copy link]

Author: intishar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 5-7-2014 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
kuku_pendek posted on 5-7-2014 03:20 AM
Klu dah ini yg Allah tetapkan, sy yakin ini yg terbaik buat awk. Perjalanan baru bermula. Sy harap s ...

Salam ..
Yer kuku... berakhir sesuatu adalah permulaan bg sesuatu jua..itu pasti.. InsyaAllah ... ini pasti yg terbaik. . ALLAH ADA..
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2014 04:31 PM | Show all posts
Sabar la tt... in sha Allah ni yg terbaik.. Allah akan bg yg lebih baik d masa hadapan
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2014 05:47 PM | Show all posts
intishar posted on 5-7-2014 09:09 AM
Salam ..
Yer kuku... berakhir sesuatu adalah permulaan bg sesuatu jua..itu pasti.. InsyaAllah ... ...

Inilah semangat yang kita mahukan ... jangan bersedih kerana ramai wanita mengidamkan title janda ini ... anggaplah ia sebagai anugerah yang membawa kebebasan ...
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2014 07:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Salam tt..ape citer skunk?cmne ngn study kt perak tu?hopefully tt ok
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-11-2014 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
kenarihitam posted on 23-11-2014 07:07 AM
Salam tt..ape citer skunk?cmne ngn study kt perak tu?hopefully tt ok


Waalaikummusalam..hai kenari..
Sy kadang2 ada dlm forum ni tapi memang jarang tinggalkan jejak... baca mcm2 tread seblh yang mana buleh jadikan pedoman...heheheh...

Alhamdulillah. . Sy skrg tengah cuti sem.. sekejap masa berlalu.. dah abis satu sem.. anak pun dah makin byk keletah nyer....sy ok.. sihat.. menjadi student tua memang byk yg perlu sy korbankan...
Terima kasih kenari teringatkan sy... hehheeh.. Last edited by intishar on 23-11-2014 10:51 AM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-11-2014 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Salam..semua..
Ingatkan citer sy dah jadi sejarah.. hehhehe.. InsyaAllah yang baik kita jadikan pedoman..

Alhamdulillah sy dah abis satu sem di tempat blaja.. ni tgh cuti sem.. Menjadi student tua sgt menguji kesabaran dan memerlukan sy berkorban. Lain org mungkin lain cara nyer.

Ni sekadar berkongsi. Setiap malm sy perlu tido dulu bersama anak. .jam 1 atau 2 sy perlu bgn semula utk baca buku atau buat assignment.  Kalau anak ada memang dia tak bg sy baca buku.
Ni ari tu sy ada paper final ala2 sejarah.. sy memang tak berapa minat subject membaca. Kbetulan pengasuh x dpt jaga anak..Jadi time anak ada pun sy tetap adap buku..dia menangis.. buat perangai. dia koyak buku sy.. serius sy menangis.. sampai hati dia koyak buku makkkkk.... tapi happy gak belaja.. terisi masa sy... blaja byk aktiviti...

Dari segi kewangan memang mencabar.. sebb sy gaji separuh.. dah kerja sepuluh tahun..hutang pun dah byk buat..hehehhe.. insyaAllah...

Kalau bab x-suami... dia masih mcm tu.. dia agak jarang bertanya kabar anak.. cuma apa yg sy tahu pihak kem tidak tahu yg kami dah berpisah.
Sebb apa sy ckp mcm tu.
1.mak dia sendiri cakap dia memang rahsia dr kem sebb atas alasan malas nak bersoal jawab dengan pihak atasan.
2.xsuami masih membuat potongan gaji masuk ke akuan sy. Tapi dia pesan selepas cerai ari tu.itu duit anak.
3.setiap kali acara BAKAT iaitu aktiviti isteri army..sy sentiasa dpt invitation.  Sampai ada kwn kem dia msg sy tanya dtg atau tak.

4.dan yang terbaru..mesyuarat agong BAKAT.. xsuami sendiri minta sy hadir. Sebb sy sblm ni AJK. Sebb dia tak nak kena tindakan tatatertib.

Utk no .4 tu.. sy  geram pun ada..malu sedih.. terguris...semua ada.. sy cakap..sy mintak maaf.. itu diluar bidang kuasa sy...sy hanya berurusan dengan awk..utk hal anak sahaja.. dan sy jua ada maruah diri. Dia mintak sy buat surat jika tak dpt hadir..sy hanya diam.

Sy buleh di katakan byk kali turun ke kl utk bawak anak jumpa xsuami. Iya..memang org akan kata sy manjakan xsuami. Tapi jauh sudut hati sy..sy nak anak sy tahu dia ada ayah.. setiap kali ke kl.sy tinggalkn anak dekat dia..dan nanti mlm sy dtg ambik anak semula. Tapi dia selalu mintak sy bermlm di rumah mak dia. Sy tolak cara baik..sy katakan dulu mungkin buleh walupun sy tak duduk sebumbung dengan awk..sy buleh tido umah mak..tapi skrg x ..sy ada maruah.

Ada satu hari tu sy dtg mlm nak ambik anak. Mak xsuami pelawa minum..sy masuk minum..pastu sy masuk... sembang2. .pastu kunci keter sy hilang.. puas cari.. semua org dlm umah buat tak tahu..malu sy.. sy sorg tertonggeng2 cari kunci. Sy tergerak ati mcm xsuami sorok. Bila dah terlalu lama. Sy nampak kunci kereta xsuami.sy ambik dan sy cakap sy pinjam kereta awk. Dia melenting..pastu dia pulang kunci keter sy..lepas tu apa lagi dia maki sy depan mak dia..bukan sy burukkan dia..buruk dia..buruk sy jugak..sbb sy pernah jadi isteri dia.

Sy cakap sy dtg cara baik. . Bersusah payah dtg bwk anak..jauh.. dengan berenti byk kali..anak berak..buat susu.. plss la. Awk takdek hak marah sy lagi. Yer sblm ni awk buleh marah sy sebb syurga sy terletak bwh kaki awk.. tapi skrg awk hanya ayah pada anak sy. Sy tak tahu mcmna sy buleh kuar ayat tu.anak sy menangis. Mak dia hanya kata sabar shar..sabar shar..

Pengalaman adalah guru terbaik....

Sy skrg ok..Alhamdulillah. .
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2014 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
intishar posted on 23-11-2014 10:48 AM
Waalaikummusalam..hai kenari..
Sy kadang2 ada dlm forum ni tapi memang jarang tinggalkan jejak ...


Gud..wlu ape pun jadi..truskn blja hingga peringkt tertinggi..jgn patah smngt dik..adik blaja kt uitm perak ke??kira dia tk publish dia cerai ngn adik.nnt ms akan dtg susah tau if tk publish.ala..pihak kem ni ckp je amik tindakan tatatertib..akk tgk ramai je anggota bahagia giler lps jd duda..tkde pun kne amik tindakan tatatertib..hbs kuat kne amaran je tuh. adik jgn lupa tuntut hak adik slps diceraikn ..sorry tya adik ni kje gomen ke?now CBSG ke?? Last edited by kenarihitam on 23-11-2014 11:54 AM

Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2014 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
intishar posted on 23-11-2014 11:36 AM
Salam..semua..
Ingatkan citer sy dah jadi sejarah.. hehhehe.. InsyaAllah yang baik kita jadikan pe ...

Salam tt..kenapa x husband sorok kunci kete tt ye? Dia nak suruh tt tido kat umah mak dia jugak ke?dah kenapa dia tu?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-11-2014 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
kenarihitam posted on 23-11-2014 11:47 AM
Gud..wlu ape pun jadi..truskn blja hingga peringkt tertinggi..jgn patah smngt dik..adik blaja kt ...

Thanks..kenari..ha ah sy kerja gov. Skrg cuti belajar separuh gaji. Dia masa sblm cerai aritu dia warning mcm2 yg sy jgn tuntut apa2. Sedangkan dia yg beria2 nak ceraikan sy.. pelik sy.  Sy penat sebnrnya kenari dengan cara xsuami. .. InsyaAllah. .sy usaha kan demi masa dpn anak sy.. buah hati pengarang jantung tu..thanks kenari..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-11-2014 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
ri_na76 posted on 23-11-2014 12:38 PM
Salam tt..kenapa x husband sorok kunci kete tt ye? Dia nak suruh tt tido kat umah mak dia jugak ke ...

Wslm..rina.. ntah la rina.. ada la sblm incident tu dia kata dah lewat mlm..sy buat tak tahu..sedangkan br kul 9. Sy tak tahu apa tujuan dia.. hanya dia saja yg tahu..
Keesokkan hari nyer dia msg sy mengadu tak puas jumpa anak. . Dan berapa byk masa jer dia dpt luang masa dgn anak bermain smlm. Sy hanya balas.. seblm ni awk ada byk masa.. jgn tanya sy pasal masa lagi...  xsuami diam.

Skrg sy ok... family ada support sy.. InsyaAllah. .. sy usaha kearah kebaikan.. besarkan anak..sy selalu cabar diri sy..

Thanks rina..
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2014 01:00 PM | Show all posts
Entahlah TT, kalau saya jadi awak saya tak akan menyusahkan diri drive ke sana-sini nak jumpakan anak dan bapa dia. Anak tanggungjawab dia, bg nafkah itu sudah mencukupi. Tak pasal-pasal org luar atau ex sendiri pikir kita masih nak menggatal dgn dia, terhegeh lagi nak kat dia. Itu kakalah, awak mungkin jenis yg hati lembut.

Kalau dia teringat nak jumpa anak dia, dia patut tahu di mana nak cari awak. Awak perlu mulakan hidup baru tanpa dibayangi bekas........ Masa depan awak masih cerah, ramai lagi manusia bernama lelaki yg lebih layak utk awak, yg tahu menghargai perempuan. Mungkin mereka masih ingat awak tu isteri orang. Layan diri awak selayaknya, jgn fikir ttg ex. Biar dia sendiri fikir apa yg patut dibuat utk diri dia. Dia membuli awak sebenarnya.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2014 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
intishar posted on 23-11-2014 12:42 PM
Thanks..kenari..ha ah sy kerja gov. Skrg cuti belajar separuh gaji. Dia masa sblm cerai aritu dia  ...

Sbb tu dia xnk pihak kem tau psl pceraian korunk..klu pihak kem thu of course mmg CO dia akan refer pd kagat n kagat akan uruskn hak2 tt slps diceraikan such as nfkh eddah mutaah n hrta spencarian.jenuh dia nk kne carik duit nk byr kt tt..silap2 dia kne gi pinjam kt koperasi tentera gara2 nk byr duit kt tt..hehe.pd pndgn sy better tt tuntut semua hak tt skrng.klu tt nk tuntut tnpa mlalui kagat pun ble ..trus failkn ke mhkmh je.mest allotment yg dia potong utk tt dl tu hya 10% drpd gaji dia kan??so now duit tu dia byr as nfkh ank.kebiasaannya ustaz kagat akan buat kiraan siap2 brp yg dia kne byr utk nfkh ank.so utk nfkh ank kagat dh tetapkn 25% drpd jumlah gaji dia utk nfkh ank.so agak beza gak kan jumlah nfkh ank yg kagat tetapkn ngn junlah allotment tuh...
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2014 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_blingblings posted on 23-11-2014 01:00 PM
Entahlah TT, kalau saya jadi awak saya tak akan menyusahkan diri drive ke sana-sini nak jumpakan ana ...

Btul kata blingbling..dia mbuli tt sebenarnya..klu dia nk jmp ank..dia sndri la dtg..tt tk pyh buang ms,tenaga n duit.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-11-2014 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_blingblings posted on 23-11-2014 01:00 PM
Entahlah TT, kalau saya jadi awak saya tak akan menyusahkan diri drive ke sana-sini nak jumpakan ana ...

Kaka...
Sy faham apa yg kaka sampaikan.. sy cuma kesian melihat anak yg membesar tanpa berjumpa dengan ayahnya.. xsuami tinggalkan kami sewaktu anak berusia 7 bulan. Selepas itu jumpa sekejap2.. sampailah berpisah ada dua kali jer dia turun jumpa anak sampailah ke hari ini. Sy dpt rasakan dia membuli sy.. dan dia tak rasa pun kehilangn sy. Walupn sy dtg ke kl utk tinggalkan anak seharian pd xsuami.

Terima kasih kaka ingatkan sy... sy cuma bertindak sbb anak.. mungkin ada kebnran  apa yg kaka katakan..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-11-2014 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
kenarihitam posted on 23-11-2014 01:23 PM
Sbb tu dia xnk pihak kem tau psl pceraian korunk..klu pihak kem thu of course mmg CO dia akan refe ...

Itu la yg akan berlaku sbnrnya jika kem tahu kami dah pisah. . Tapi yang sy tak tahan tu..dia sanggup suh dtg ke BAKAT berlakon still jadi wife dia.. tidakkah dia terpk.. satu masa nanti mesti pihak kem akan tahu andai kata dia nak kawin.. melihat pada surat cerai sudah lama.. tapi xwife ada dtg ke kem berlakon jd wife masa mesyuarat BAKAT. . Tidak kah dia tahu apa itu maruah..maruah sy jugak di pijak2 jika ini terjadi...

Kenari tahu mcm benda pasal army.. cuba kenari ajar sy.. apa sy perlu buat.. sbg guide line.. utk di depan.. thanks kenari...
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2014 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
intishar posted on 23-11-2014 03:25 PM
Itu la yg akan berlaku sbnrnya jika kem tahu kami dah pisah. . Tapi yang sy tak tahan tu..dia sang ...

Ok.sy pm tt
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2014 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Bkn senang nak tuntut nafkah di mahkamah KECUALI klu ex tu gomen staff or even better, tentera... mmg hak u all biasanya dipertahankan. So tuntut jer la esp hak anak. Xperlu nak kesian2 pd ex tu. Mmg la dia nak TT berlakon as if TT masih isteri dia coz benda tu mendatangkan faedah pd dia .. dah terang2 ex TT ambik kesempatan jer sebenarnya. Dia mempergunakan perasaan kesian TT tu utk kepentingan diri n selamatkan duit dia jer..
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2014 03:43 PM From the mobile phone | Show all posts
happydot posted on 23-11-2014 03:36 PM
Bkn senang nak tuntut nafkah di mahkamah KECUALI klu ex tu gomen staff or even better, tentera... mm ...

Sgt btul pndpt awk..disbbkn ex asben tt ni tentera la sy syorkn dia tuntut habis2an..nnt klu x laki dia dh berenti@pencen.susah nk tuntut..sbb potongan gaji dh xblh buat mlalui ugat..bila dpt je perintah mhkmh utk potong gaji byr nfkh mmg dia xble nk elak lagi dh..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-11-2014 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Sgt membantu apa yg kalian sampaikan...
Ayuh sy mulakan dengan langkah pertama. .
Ok kenari kita pm.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2014 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
baiknye tt ni...mungkin x tgk tt bodoh..tp xpe..tgu masa n ketika je...lps dituntutnye nafkah segala bagai..bru x tu tau tt ni bodoh atau tidak..x sbr nk baca x tu mengelupur byr nafkah yg dituntut..ingat senang bleh lepas..dasarrrrr jantan...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078475s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list