Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
50003
View
476
Reply

MACAMANA NAK BUAT....?

[Copy link]

Author: intishar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 5-12-2014 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
intishar posted on 5-12-2014 08:10 PM
Terima kasih kiki...
Sy akan usahakan ke arah itu.. InsyaAllah. ..

I harap you will end up with someone that loves you truly...ameeen
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-12-2014 09:11 PM From the mobile phone | Show all posts
scorpionkiki replied at 5-12-2014 10:28 PM
I harap you will end up with someone that loves you truly...ameeen

Salam.. terima kasih scorpion..doakan sy... terima kasih sgt2. ... siapa tak nak bahagia kan.. InsyaAllah. .
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2015 03:46 PM | Show all posts
salam tt...

nanti update yer kehidupan tt yang tabah ni dnegan anak...

pastu update apa tindakan tt wat utk ke kem..jangan lupa amik tindakan tau...

perjuangkan hak tt & anak tt...

memang ex tt sangat2 amik kesempatan atas kelembutan & ketabahan tt...

selamat berjuang...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-1-2015 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Salam... semua. .
Sy skrg dah masuk blaja..semester berikut nyer.. hehhehe.. Alhamdulillah. .. sajer nak kongsi happy.. ari tu sem lepas... final exam... Alhamdulillah. Sy. Student yg dpt pointer paling tinggi dlam kelas.. lec pun tak cayer... yer la sy kan student tua.. jika nak dibandingkan dengan clasmate sy semua nyer baru pas sekolah... masih fresh skool.. yg sy dah lebih 10 tahun tinggal skolah...hehehhe hampir 4 flat tu...hehhehe.. sajer kongsi kat sini.. sy selesa.. maaf kalau sy salah...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-1-2015 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Hehehhe. ..post kat atas ni mcm sy out of topic... InsyaAllah. . Sy br dptkan sijil cerai .. terima kasih cik kenari yg byk bg guideline.. setelah xsuami mcm2 helah dia buat sebb sijil nikah pada dia..dan sijil tu ada sekeping ajer.. sekeping lagi hilang...akhir nya sy dah dptkan sijil cerai sy..

Now sy dlm proses nak ke mahkamah di tempat sy tinggal ni..  agak rumit skit kena dptkan pengesahan..  sy ingat membuat tuntutan nafkah anak.. dan tuntutan2 lain.. terima kasih sekali lagi kat kenari ...kenari sgt membanty sy...

Jadi persoalan nya.. perlu tak sy bgtau xsuami yg sy nak buat tuntutan. . Atau diam saja.. dan biar dia tahu hanya bila surat saman sampai ke tangannya...
Dan kemana sy nak surat saman itu di postkan.. ke alamat rumah mak dia sebb xsuami duk ngan mak dia. . Atau ke kem tempat xsuami kerja... terima kasih semua.. pandangan semua.. amat membantu sy...yg buntu ni...
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2015 04:43 PM | Show all posts
intishar replied at 1-1-2015 04:21 PM
Hehehhe. ..post kat atas ni mcm sy out of topic... InsyaAllah. . Sy br dptkan sijil cerai .. terima  ...

pos ke dua2 alamat....cc atau antar melalui KAGAT..

sebabnya senang nanti nak berurusan sebab dorang dah tahu...

sebelum tu, tahniah yer dapat pointer tinggi...teruskan maintain & grad 1st class....

ni rezeki awak & anak awak...

Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2015 11:06 PM | Show all posts
Mana hak TT dan anak...tuntut je...jgn biar x suami tu lps tangan..
nak berbini lain blh..tapi nafkah anak di abaikan..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-1-2015 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
nallepooh replied at 5-1-2015 11:06 PM
Mana hak TT dan anak...tuntut je...jgn biar x suami tu lps tangan..
nak berbini lain blh..tapi nafk ...

InsyaAllah. . Sy tgh usaha kan.. harap sy dpat ketengahkan apa yg sepatutnya...terima kasih pooh...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-1-2015 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
hotzzplate replied at 1-1-2015 04:43 PM
pos ke dua2 alamat....cc atau antar melalui KAGAT..

sebabnya senang nanti nak berurusan sebab d ...

Tu la..hot..sy akan hantar ker kem...dan cc ke kagat.. sy rasa sy tak bgtau dia kot sy buat tuntutan tu semua.. biar dia tahu melalui surat saman tu kot.. sebb kalau sy bgtau.. sy rasa.. mcm2 akan berlaku..

Hehehh..sajer jer share pengalaman blaja. . Hheheh.. harap maintain sampai grad..
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2015 09:21 AM | Show all posts
intishar replied at 6-1-2015 06:46 PM
Tu la..hot..sy akan hantar ker kem...dan cc ke kagat.. sy rasa sy tak bgtau dia kot sy buat tuntut ...

itulah..saya rasa dia berbaik dengan awak pon bersebab...

nanti klu dh mulakan tindakan update yer...



Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2015 09:36 AM | Show all posts
intishar replied at 1-1-2015 04:12 PM
Salam... semua. .
Sy skrg dah masuk blaja..semester berikut nyer.. hehhehe.. Alhamdulillah. .. saje ...

tahniah TT, tumpang bangga

alhamdulillah, semoga menjadi pendorong buat TT untuk belajar sungguh2.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-1-2015 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
dak_ker replied at 7-1-2015 09:36 AM
tahniah TT, tumpang bangga

alhamdulillah, semoga menjadi pendorong buat TT untuk belajar sunggu ...

Terima kasih awk... InsyaAllah. .. harap sgt cukup time.. grad pada masa nyer.. x extend sem.. harap sgt..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-1-2015 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
hotzzplate replied at 7-1-2015 09:21 AM
itulah..saya rasa dia berbaik dengan awak pon bersebab...

nanti klu dh mulakan tindakan update  ...

Skrg semua borg tuntutan ada dlm tangan sy.. dlm proses mengisi borg.. dan InsyaAllah jumaat ni sy akan hantar ke mahkamah.. sy ada masalah kekangan masa siang utk urusan waktu pejabat..sebb kelas setiap hari sampai kul 5.15. Cuma jumaat sy abis kelas awal skit..

InsyaAllah. .. di mahkamah di sini.. tuntutan nafkah anak.. mutaah dan nafkah eddah sahaja..

Hak penjagaan anak dan harta sepencarian perlu di buat di mahkamah shah alam.

...nanti sy update lagi..di sini..InsyaAllah. ..terima kasih hot..

Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2015 02:56 PM | Show all posts
intishar replied at 7-1-2015 10:33 AM
Skrg semua borg tuntutan ada dlm tangan sy.. dlm proses mengisi borg.. dan InsyaAllah jumaat ni sy ...

hati2 isi form n make sure complete...

sebab selalu maslah camni yang lambatkan proses...

triple cek sume dokumen berkaitan yer...

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2015 09:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Salam tt.
Segala perasaan bermain dlm fikiran saya bila baca kisah awak. Kagum, bangga dgn awak, teruja dgn kekuatan awak. Saya harap saya jadi tabah dan kuat seperti awak. Perkahwinan saya dua kali gagal. Saya rasa down sgt sekarang. Saya nak jadi seperti awak. 3 dlm 1.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-1-2015 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
xoxopac08 replied at 9-1-2015 09:01 AM
Salam tt.
Segala perasaan bermain dlm fikiran saya bila baca kisah awak. Kagum, bangga dgn awak, te ...

Wslm xoxo..
Sy sendiri tak tahu di mana kekuatan itu dtg... sy tak kata sy baik.. sy pun blaja dr kegagalan.. sy jua manusia biasa.. akui ada kekurangan. ...
Perkahwinan terjadi dtg dr dua belah pihak... ada pengantin lelaki dan ada pengantin perempuan. .. jadi gagal sesebuah rumah tangga jua dtg dari kesilapan kedua2 belah pihak.. sebb kita setiap insan punya kelemahan....

Sy redha akan ujian ini... terima pelan2. .. dan redho.. InsyaAllah kita kuat... ujian Allah untuk kita palingkan muka kita ke atas utk cr keredhaan Allah dan mengangkat tangan berdoa  dan berusaha perbaiki...  kalau di tanya itu la yg sy semat di hati...

Tapi sebagai insan..sy jua tak lari drperasaan sedih..kecewa.. marah..
Sekarang ni pun kadang2 tertiba ntah tak semena2 air mata akan tumpah jua.tapi itu tak salah.. itu la kehidupan.. yg penting sejauh mana kita cepat sapu air mata tu...

Cepat2 .lah kita sapu air mata itu. . Drpada kita menunggu org lain menyapunya.. kerana kita  tak tahu bila..

Xoxo...
Percayalah Allah syg kita... kita mintak... InsyaAllah Allah perkenankan ... dan kalau kita tak peroleh... itu lah yg terbaik.. mungkin skrg kita tak nampak apa kebaikan. .mungkim esok..lusa..2 thn akn dtg... 5 thn akn dtg.. siapa tahu....

Mungkin di situ kita akan tersenyum pula.. mungkin... .
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2015 04:18 PM | Show all posts
intishar replied at 11-3-2014 09:03 AM
Salam semua..
Saya juga manusia... dan pasangan sy jua manusia... manusia takpernah lari dari buat ...

ayat macam tu memang ayat mendera perasaan sensitif kita sebagai isteri dan wanita... jalan terbaik ialah istikharah dan solat tahajjud tiap malam.. masa boleh berputar pantas untuk u dan lama untuk your hb, Allah berkuasa atas semua perkara hatta masa sekali pun. if kebaikkan untuk u ialah perceraian, bergegar lah arasyh, tapi ia adalah takdir untuk u teruskan kehidupan.. moga mendapat pengganti yang lebih baik lagi untuk u...
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2015 04:26 PM | Show all posts
intishar replied at 5-12-2014 08:05 PM
Hai nana..
syar dah byk kali terangkan pada x suami..ckp mengenai anak jer.. selebihnya kalau dia ...

kalau dia merapu, shar tekan je hang up.. abis citer.. dia jugak yang suka suki nak fail perceraian..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-1-2015 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
liya71a replied at 9-1-2015 04:18 PM
ayat macam tu memang ayat mendera perasaan sensitif kita sebagai isteri dan wanita... jalan terbai ...

Salam liya..
Betul liya.. apa yg liya katakan..
Mcm yg sy kata dengan post yg di beberapa jam sblm ni.. mintak dengan Allah.. InsyaAllah Allah perkenankan.. tapi jika kita tak peroleh apa yg kita dpt..maknaa bukan yg terbaik utk kita..sebb Allah tahu...
Mungkin perpisahan itu yg terbaik. .walupun Allah tak suka tapi Allah izinkan.. sy dah pun berpisah..  

Doakan yg terbaik utk sy..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-1-2015 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Hheheh...... InsyaAllah. . Syar dahh move on.. kalau ikuti citer syar n tarikh syar reply tread n komen . Cerita di awal permulaan..krisis.. dengan emosi.. keadaan.. perasaan..tindakan... skrg Alhamdulillah. . 2015..InsyaAllah. ..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093708s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list