Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2157
View
16
Reply

Research & Methodology

[Copy link]

Author: black-shirt       Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-2-2014 10:37 AM | Show all posts |Read mode
Assalamulalaikum/Salam sejahtera,

Saya new student untuk program master sem ini. anyone di sini boleh suggestkan kepada saya artikel atau apa2 buku untuk subjek ini?

subjek ini menfokuskan tentang apa?

Thank u atas bantuan!
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2014 11:04 AM | Show all posts
subjek ape?ko kos ape?
adekah research and methodology tu 1subjek?
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2014 11:18 AM | Show all posts
amek master research ke? kalau research mmg kelas tu wajid selalunye kat mane2 ipt... die akan ajar care nak buat writing, method for study, sama ada dalam lab ke, pemerhatian ke, survey ke, then teknik2 analisis data yg boleh digunakan...
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2014 11:54 AM | Show all posts
wat proposal..then dorg akan discuss pasal proposal tu..
if ur project is novelty, they will guide how to focus on your novelty work n explaination..
ajar cara wat thesis..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2014 07:47 PM | Show all posts
Buku i rekomen by uma sekaran... Senang nak faham... Research metho maksud nye u blaja macam mana nak collect data,  analisa until u dapat result yg jawab u punye research question.. Part plg penting  mase nak buatbresearch la... Study u qualitative ke.. Quantitative ke...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2014 11:13 AM | Show all posts
research and methodology mana ada exam..stakat kdatangan cukup 80% luluslah..rajin btul nk study TT ni..act kn kalau TT buat thesis waktu undergrad/pernah bkerja..benda ni mcm pgetahuan am je..
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2014 02:24 PM | Show all posts
RESEARCH PROPOSAL OUTLINE:

Title Page
Acknowledgment
Table of Contents
List of Tables (if any)
List of Figures
CHAPTER ONE
1.1        Introduction
1.2        Problem Statement
1.3        Research Questions
1.4        Research Objectives
1.5        Scope of The Study
1.6        Significant Contribution
1.7 Chapter Summary

CHAPTER TWO
2.1        Introduction
2.2        Definition of Terms
2.3        Contextual Review
2.4         Theoretical Review
2.5         Methodological Review
2.6 Theoretical Framework
2.7        Chapter Summary

CHAPTER THREE
3.1        Introduction
3.2        Research Paradigm
3.3        Research Process
3.4 Research Instrument
3.5 Data Analysis
3.6 Reliability / Trustworthiness
3.7 Chapter Summary

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2014 11:13 PM | Show all posts
kalo kelas tu, xde masalah kalo kita rajin attend.. itu sekadar guideline utk starting buat proposal.. tp bila nak start proposal tu, dah kena prepare topic of study siap2.. then u da boleh start explore utk literature review.. best of luck!!
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2014 12:56 AM | Show all posts
nak nanges bila jumpe benang psl research buku ume sekaran tu mano nk dpt? dia punya cerita sesuai utk sains&teknologi ngan sains sosial kah?
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2014 01:55 AM | Show all posts
cik_Ti posted on 17-4-2014 12:56 AM
nak nanges bila jumpe benang psl research buku ume sekaran tu mano nk dpt? dia punya cerita sesua ...

rase sume library uni ada.. try search dulu kat library.. klo jd budak postgraduate ni, org y kita kena kamceng selain supervisor adalah pakcik dan makcik library. derg boleh tolong carikkan buku, kalo xde boleh pinjam inter library. chaiyok, kawan2!!
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2014 10:25 PM | Show all posts
tepisket.. posted on 17-4-2014 01:55 AM
rase sume library uni ada.. try search dulu kat library.. klo jd budak postgraduate ni, org y kita ...

ahaks..zaman undergrad lg mmg pemalas g library, laju pegi kedai mkn je..nmpknya akan ku jejak ke sana..tQ

Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2014 02:30 PM | Show all posts
i ols ade softcopy utk teks uma sekaran neh. kalau nak bole la nk emailkan =)
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2014 10:34 PM | Show all posts
meah_kelabu posted on 2-5-2014 02:30 PM
i ols ade softcopy utk teks uma sekaran neh. kalau nak bole la nk emailkan =)

Salam...

Kalau nak boleh x? amsz_y2k@yahoo.com. TQ TQ
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2014 12:45 PM | Show all posts
ioll tak phm knp korang gigih study subject ni??zaman ioll ambik master dulu..benda2 ni mana ada exam pon..setakat dtg kelas je..

benda2 yg belajar dlm kelas ni pon basic je..tak penting pon..mcm pgetahuan am jah..

Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2014 12:34 PM | Show all posts
tinker_bell posted on 9-5-2014 12:45 PM
ioll tak phm knp korang gigih study subject ni??zaman ioll ambik master dulu..benda2 ni mana ada exa ...

btul la tu, basic je..
tp kalo y dtg blur2 ni, suggest je buku pape. mesti beli punya, baca dia tu lmbt sikit.. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2014 05:39 PM | Show all posts
tepisket.. posted on 15-5-2014 12:34 PM
btul la tu, basic je..
tp kalo y dtg blur2 ni, suggest je buku pape. mesti beli punya, baca dia t ...

dia mcm basic je lah..mcm ioll science..dia cuma ingatkn exp kena buat replicate 3x..data kena berapa tmpt ppuluhan tah untuk quantitative..sgt basic..kalau dtg pon tak ada yg baru..semua benda yg dah tahu..semua org dtg pon setakat nk isi kdtgn.. bkn ada exam pon..tak pyh beria2 nk tnjuk rajin..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2014 03:54 PM | Show all posts


buku ni bagus. siap ada bagi contoh research lagi. tapi fokus kat Qualitative la
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088058s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list