Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
13764
View
41
Reply

Badi Abang Aku

[Copy link]

Author: uncle_syib    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 19-2-2014 03:17 PM | Show all posts
idril posted on 19-2-2014 02:54 PM
boleh ke gantung bawah tangga? kalau kita naik tangga tu tak ke indirectly ayat qursi tu cam kita la ...

ok,camni....kedudukan tangga rumah saye tu,rapat kedinding..itu biase la mane2 rumah kan..so,frame tu digantung kt dinding tu...bukan betul2 bawah tangga..besides,tangga tu tangga batu...bkn kayu yang sekeping2 tu....
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2014 01:56 AM | Show all posts
lepashantar lepaspasangan nie contoh yang xda space,biasanya copy dari web,blog dan paste,tu yang jadi sambung..
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2014 02:42 AM | Show all posts
syok jugak le baca cerita TT ni..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-2-2014 08:31 AM | Show all posts
Dewa19XKangen posted on 20-2-2014 01:56 AM
lepashantar lepaspasangan nie contoh yang xda space,biasanya copy dari web,blog dan paste,tu yang ja ...

yess...biase sy akan type kat word dulu,kemudian paste kat sini...kalau sy taip terus kat sini,cerite sy akan tergantung macam thread pertame sy dulu..as improvement, sy siapkan betul2 cerite sy kat word,then paste kat sini..cerite sambung2,jadi penat orang tunggu..maaf,klu konsenterasi anda terganggu kerane sy tak edit sepenuhnye lps sy paste kat sini...sy akan cube perbaiki lagi..terime kasih atas teguran..
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2014 10:41 AM | Show all posts
bestnya cite ni .. tp mnde2 cmni selalu terjadi kn .. aku ms baru kawen ms pg bertandang rumah pihak lelaki ..ms maghrib tu ade ular besar masuk lam umah ..sume dok fikir cmne ular tu bole masuk ..pastu mula speku bukan2 ..takot jugak aku ..hahahha kang kata ular tu aku punya huahauhaua
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2014 01:37 PM | Show all posts
best best best!!!
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2014 02:29 PM | Show all posts
hi Syib...lama btui hilanggggg....best ceta ni, amacam abang skrg? ok dah...tu la mak pesan jgn dok melilau time senja...dah keta mati kat jirat plak !!! uishhhh
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2014 02:53 PM | Show all posts
badi mayat lg bahaya..................jika lambat berubat bole bwk maut
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2014 05:38 PM | Show all posts
burung yg tt nampak tu maybe burung hantu, sebab burung hantu je terbang malam. Helang aktif siang. Tapi dua2 burung ni memang banyak terdapat di kawasan ladang sawit sebab banyak tikus dan ular sebagai punca makanan.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2014 03:15 AM | Show all posts
Urmm, best gak citer kau
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-2-2014 08:59 AM | Show all posts
mamaezah posted on 20-2-2014 02:29 PM
hi Syib...lama btui hilanggggg....best ceta ni, amacam abang skrg? ok dah...tu la mak pesan jgn dok  ...

tu la...blh pulak sangkut kat area jirat....huhu.....
abang cek ok dah skrg...
cek bz la mama...baru lani cek ada free...heeeee
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-2-2014 09:02 AM | Show all posts
sue_0586 posted on 20-2-2014 05:38 PM
burung yg tt nampak tu maybe burung hantu, sebab burung hantu je terbang malam. Helang aktif siang.  ...

maybe kot...sbb my mom yang cakap helang...mase tgk tu sayap die mengembang je follow kerete...lagipun sy ni bute sket jenis2 burung..
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2014 04:21 PM | Show all posts
razhar posted on 19-2-2014 12:52 PM
tolong wat perengan..penat mata nak baca...

tp tetap gigih jugak membaca kan..keh3..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2014 12:04 PM | Show all posts
tt sambung lagie...nak lagie nak lagie
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2014 10:47 AM | Show all posts
best baca cerita hantu
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2014 07:47 AM | Show all posts
badi2 ni jgn men2..kdg2 blh smpai muntah drh..kene badi binatang yang kena langgar..
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2016 10:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Tt kat mner rumah pak li tu?..
Nk mintak alamat boleh x?
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2016 06:02 AM | Show all posts
mama_imanz replied at 10-3-2016 10:46 PM
Tt kat mner rumah pak li tu?..
Nk mintak alamat boleh x?

kat area Sarang Buaya, Muar Johor pun ada.... org panggil dia Mak Pah...
tanye je org area sana... semua kenal

guna teknik yg sama... bakar tawas

Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2016 02:14 PM | Show all posts
luvly_eone replied at 11-3-2016 06:02 AM
kat area Sarang Buaya, Muar Johor pun ada.... org panggil dia Mak Pah...
tanye je org area sana.. ...

salam..
kalau tak keberatan boleh tak saya dapatkan maklumat yg details?
Saya mencari org yang boleh ubatkan guna tawas ni untuk ayah saya
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2019 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Seriously,aku nk sgt2 tau..perubatan guna tawas ni xlanggar akidah ke?sbb ada bcaan2 tertentu kan utk jadi tawas tu dibakar dan berbentuk sesuatu..mf kalau tt terasa...cuma curious ingin tau..kalau xlanggar,blh la nk p brubt cara ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.586715s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list