Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
31732
View
2573
Reply

Talking Corner~KOPITIAM CAFE VERSION 19

 Close [Copy link]

Author: qasehnuramy       Show all posts   Read mode

Post time 11-2-2014 07:29 PM | Show all posts
runaway_dida posted on 11-2-2014 06:30 PM
haah try la order
boleh tahan juga

kopitiam mana satu? OLD TOWN ke?

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2014 07:29 PM | Show all posts
@ip_lepat

a'ah... 850 lagi baik.
820 cuma mp kamera lagi besor dari 850.


owh macam tu....  
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2014 07:30 PM | Show all posts
qasehnuramy posted on 11-2-2014 06:31 PM
xlah..qaseh selesa seluar lagi..
sbb qaseh jln kaki g keje..
klu skirt jalan slow..

kot la bersiar-siar hujung minggu pakai skirt..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2014 07:30 PM | Show all posts
tari posted on 11-2-2014 07:26 PM
skill moyan nay mmg terbaikkkk

okey nak hout dah azan bye2

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2014 07:33 PM | Show all posts
kita solat duluuuu.. jom!
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2014 07:48 PM | Show all posts
tari posted on 11-2-2014 07:29 PM
betulll..kita guna pakai kaedah sape masuk first page seratus dia kena tukang umah seterusnya..hih ...

mana dapat idea tu tari? bagus jugak, takde la tertolak-tolak suruh orang tu suruh orang ni..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2014 07:50 PM | Show all posts
novelloverzz posted on 11-2-2014 06:55 PM
cek in...

maceh tari x lupa nk pggl kiter...

hai nov... rumah sana pun apa kurangnya, boleh tahan pantas jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2014 07:53 PM | Show all posts
NaylaArisha posted on 11-2-2014 06:41 PM
Owh...

Tak sabar nak naik rangking seterusnya

kita pun, tengah aja-aja fighthing la ni. Fighter la katakan. lepas ni baru la Warrior.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2014 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
NaylaArisha posted on 11-2-2014 07:30 PM
okey nak hout dah azan bye2

ok2..kita tgh abc ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2014 08:07 PM From the mobile phone | Show all posts
bianglala posted on 11-2-2014 07:48 PM
mana dapat idea tu tari? bagus jugak, takde la tertolak-tolak suruh orang tu suruh orang ni..

hihi adilkan...
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2014 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts
intan_smsb posted on 11-2-2014 05:36 PM
hai riri sayam

Che tannnnn...laju benang nie
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2014 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
bianglala posted on 11-2-2014 05:30 PM
cuba kira balik berapa banyak K kat dalam ayat tu..

150 jutaaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2014 08:37 PM | Show all posts
saja nak share, sebab rasa best je kata-kata ni.

*Indahnya kasih sayang

Kenapa air terjun itu begitu indah, kawan?
Karena airnya jatuh terus menerus
Terus menerus, susul menyusul, berdebam
Sungguh tiada indahnya kalau hanya selintas
Itu sama seperti menuangkan air dari ember

Kenapa pelangi itu begitu indah, teman?
Karena merah kuning hijau dilangit yang biru itu menggantung
Pada posisinya, tetap, mantap,
Sungguh tiada indahnya kalau bergerak-gerak
Berganti-ganti posisinya, susah diikuti

Kenapa pagi itu terlihat indah, aduhai?
Karena ketepatan waktunya tiba
Bisa diprediksi, selalu datang sesuai janji
Sungguh tiada indahnya kalau ternyata bohong
Lebih cepat atau lebih lambat


Maka milikilah tiga sifat yang anggun tersebut,
Terus menerus seperti air terjun
Tetap, mantap seperti pelangi
Dan selalu datang sesuai janji seperti pagi

Begitulah selalu sifat kasih sayang yang baik, perasaan yang elok
Kalaupun kelak air kasih sayangnya habis oleh waktu, seperti air terjun yang habis
Dia tetap akan dikenang indah, berdebam terus menerus hingga janji
Kalaupun kelak redup warna-warninya karena sudah usai, seperti pelangi yang selesai
Dia akan tetap diingat istimewa, menggantung mantap hingga tamat
Dan kalaupun kelak ada kabut gelap, awan hitam, yang menutup pagi
Dia akan tetap dikenang spesial, karena pagi selalu datang

Selalu demikian.

Darwis Tere Liye

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2014 08:38 PM | Show all posts
ciksurie posted on 11-2-2014 08:37 PM
150 jutaaaaaaa

tu la.. banyak ribu tu.

dah makan ke ore di sana?

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2014 08:39 PM | Show all posts
tari posted on 11-2-2014 08:07 PM
hihi adilkan...

THORbaik.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2014 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
NaylaArisha posted on 11-2-2014 07:15 PM
yer ke tak lekat...

lekat lah cuma sebab tari ada tag nov juga

oo gitu ke? nape nov x tau ni...
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2014 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
bianglala posted on 11-2-2014 05:37 PM
macam takde je .. mm, okay baru ingat pernah jumpa, tapi macam dah tak restock dah.

Nape lala nk cari jeans skirt tu
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2014 08:42 PM From the mobile phone | Show all posts
bianglala posted on 11-2-2014 08:38 PM
tu la.. banyak ribu tu.

dah makan ke ore di sana?

Dah makan...dah kenyang...
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2014 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
tari posted on 11-2-2014 07:22 PM
sama2 nov

laju betul dorang moyan kan kan

tu la tanjat boboi....
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2014 08:44 PM | Show all posts


*Meletakkan cinta

Cinta itu bukan soal kebersamaan apalagi memiliki.

Melainkan pada ingatan yang diletakkan di hati kita masing2, pun dalam doa2 yang dipanjatkan dalam senyap.

Itulah kenapa, kalaupun kita tidak memiliki seseorang/sesuatu, tidak bersama dengannya, atau malah dibenci karena salah paham, perbedaan, atau memang simpel karena tidak suka (apapaun alasan tdk suka tersebut), kita tetap selalu bisa menyebutnya dengan kata cinta.

*Tere Liye



Darwis Tere Liye

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.099443s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list