Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
17137
View
137
Reply

suami/isteri/tunang/kekasih dari negeri lain...

[Copy link]

Author: nanacinta       Show all posts   Read mode

Post time 5-6-2014 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Kelantan n johor...dan kami sekarang duk negeri masing2 sebab keja...sedih...
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2014 05:20 PM | Show all posts
marumaru posted on 5-6-2014 01:29 PM
Kelantan n johor...dan kami sekarang duk negeri masing2 sebab keja...sedih...

Sma jua..dok negeri asing2..huhu..sedey2..
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2014 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Jodoh aku senegeri.. tp disebabkan mil tu asalnya dr negeri lain maka segala selera dia pun x sama. Kalo blk umah mil makanan semua manis belaka... masak sayur ke telor dadar ke kari ke semua mesti nk letak gula.. huhuu :Q
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-6-2014 12:07 AM | Show all posts
nana5788 posted on 18-6-2014 12:05 AM
Jodoh aku senegeri.. tp disebabkan mil tu asalnya dr negeri lain maka segala selera dia pun x sama.  ...

hai nana...serupa la nama kita...huhuhu...
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2014 12:47 AM | Show all posts
n9 N Johor
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-6-2014 12:54 AM | Show all posts
nur82 posted on 18-6-2014 12:47 AM
n9 N Johor

ooo...dekat jer...senangla nak balik kampung...

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2014 01:11 AM | Show all posts
nanacinta posted on 18-6-2014 12:54 AM
ooo...dekat jer...senangla nak balik kampung...

biasa kalau tunang balik kg secara santai....amik masa ~ 6 jam gak nak sampai kg dia...
hari tu bakal mak mertua pun dah warning awal2...nanti kalau balik sana mesti sakit2 pinggang sbb jauh...katanya
since belum berkesempatan ke sana lagi....so xbleh plak nak rumuskan mcm mana melainkan ....wait n see...hehe
tp sy so far x kisah punnn...... dekat or jauh ...mana yang dekat boleh balik salaluuu..jgn jauh tue walaupun jrg2 balik  bg can lah dia spend time dgn family dia...btul tak?
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2014 08:22 AM | Show all posts
sy perak, husband johor. time raya ikut giliran tp wajib blk dua2 negeri. tp transit kt putrajaya dulu, baru diteruskan perjalanan. penat kalo direct trus.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2014 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
nanacinta posted on 18-6-2014 12:07 AM
hai nana...serupa la nama kita...huhuhu...

Hai nana.. heheeeee
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-6-2014 11:29 AM | Show all posts
star_anisse posted on 18-6-2014 08:22 AM
sy perak, husband johor. time raya ikut giliran tp wajib blk dua2 negeri. tp transit kt putrajaya du ...

perak dekat mane tu??? ipoh ke???

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2014 11:56 AM | Show all posts
lain negeri...

aku kedah/kl
hasben pahang

raya, takde masalah...

turn aku, raya first samada kedah or kl (mak bapak aku kat kl, tapi sedara mara kat kedah), raya ke 3 or 4 balik pahang

turn dia, raya first pahang, pastu raya ke3 camtu balik kl, pastu gerak balik kedah...
tiap2 tahun balik 3 negeri aha
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2014 12:00 PM | Show all posts
eh... tanya kenal camne bukan pasal raya ahaha

kenal kat forum.. pastu tebercinta... panjang la kisah... janda anak 2 bertemu bujang trangtangtang.. kena plak umo kami beza.. aku tingkatan 5 dia baru darjah 6 kah kah..

jodoh la kan..

so far takde plak masalah apa2 pasal negeri... best jer lain2 negeri... dia merasa makanan orang utara, aku merasa makanan pantai timur...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-6-2014 12:02 PM | Show all posts
jamilah posted on 18-6-2014 12:00 PM
eh... tanya kenal camne bukan pasal raya ahaha

kenal kat forum.. pastu tebercinta... panjang la k ...

kenal kat forum ni ke cik jamilah???

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2014 12:37 PM | Show all posts
nanacinta posted on 18-6-2014 11:29 AM
perak dekat mane tu??? ipoh ke???

manjung...
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2014 12:39 PM | Show all posts
penang - kelantan

now pjj atas sebab kerja...huarghh lmbtnye nk dpt tukaqqq...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-6-2014 12:40 PM | Show all posts
suree_aa posted on 18-6-2014 12:39 PM
penang - kelantan

now pjj atas sebab kerja...huarghh lmbtnye nk dpt tukaqqq...

suree baru kawin ke???

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2014 12:42 PM | Show all posts
nanacinta posted on 18-6-2014 12:40 PM
suree baru kawin ke???

last year bln 12...my 2nd marriage...
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2014 02:30 PM | Show all posts
nanacinta posted on 18-6-2014 12:02 PM
kenal kat forum ni ke cik jamilah???

hehe tidak lah.. tapi dia ada je dalam ni..
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2014 09:36 AM | Show all posts
nanacinta posted on 9-2-2014 01:45 PM
sekarang tak de lagi...cuma saya berharap dapat orang utara atau pantai timur...

kenapa nak cr org pantai timur eh?

saya jarang tau jumpa org ppuan nak laki pantai timur..sebaliknya tu selalu ada..;)
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2014 10:18 AM | Show all posts
saya orang Johor..
makcik pakcik, sepupu sepapat, ramai yang berpasangan dengan orang negeri Perak..
even, sultan saya pun memperisterikan anak raja dari Perak..Raja Zarith Sofia..

nampaknya, saya pun terpilih untuk masuk dalam grup ni..hihihi
suami saya orang Perak..

so far takde masalah..masih dalam semenanjung,kan..
naik basikal pun boleh sampai..hahahah..

balik raya..sistem giliran ofkos diguna pakai..


Last edited by Nurul8001 on 19-6-2014 10:51 AM

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.073424s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list