CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 8709|Reply: 21

bagi anak kucing masa umur berapa bulan?

[Copy link]
Post time 4-2-2014 10:36 AM | Show all posts |Read mode
Salam semua otai bod,

saya ada masalah sikit, saya dah cuba cari thread kat belakang2 tapi tak jumpa.

saya ada 6 ekor anak kucing, umur dah 2 bulan. semalam saya bagi sekor kat budak opis saya, then pagi tadi dia cerita anak kucing tu tak tentu arah, tak duduk diam, meow2 sampai pagi. mungkin dia cari mak dia.

sebenarnya pada umur berapa bulan yang sesuai kita nak bagi anak kucing ni kat orang?


terima kasih.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-2-2014 11:38 AM | Show all posts
ntahlah...tapi aku stat bagi orang/jual meow (penah sekali je) waktu umur 3 bulan...masa tu dia dah putus susu sebab mak dia terajang dia masa anak dia nak nyusu...so dia minum susu tepung je lagipon dia dah pandai makan....yang kucem yang tt bagi kat member tu tgk perkembangan dia macam mana....kalau dia bising tapi ade selera makan dan minum itu xde masalah....maybe dia sunyi xde kawan....kalau tak lalu makan tt amik dulu smpai dia boleh makan dan minum sendiri....
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2014 11:45 AM | Show all posts
kucing jenis ape? mix persian ke? bak le aku sekor
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-2-2014 01:22 PM | Show all posts
saGOO_Return posted on 4-2-2014 11:45 AM
kucing jenis ape? mix persian ke? bak le aku sekor

aah mix persian. geram dgn member tu x sampai 24jam amek kucing dah nak pulang balik taknak amek terus. dgn alasan kesian dgn anak kucing tu meow2 non stop.

anak kucing biasa lah kan?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-2-2014 01:23 PM | Show all posts
kikuri posted on 4-2-2014 11:38 AM
ntahlah...tapi aku stat bagi orang/jual meow (penah sekali je) waktu umur 3 bulan...masa tu dia dah  ...

ni x isap susu sgt. agaknya dia sunyi. masa aku mula2 amek kucing dulu pun 2-3 hari kucing tu bising mlm2 sbb dia kan main2 mlm, siang baru tido kan
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2014 01:24 PM | Show all posts
juliesha posted on 5-2-2014 01:22 PM
aah mix persian. geram dgn member tu x sampai 24jam amek kucing dah nak pulang balik taknak amek t ...

aku nk sekor..ade lg x?..
dia stress kot anak kucing tu x reti diam....

ade lagi ke x anak kucing?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-2-2014 01:29 PM | Show all posts
saGOO_Return posted on 5-2-2014 01:24 PM
aku nk sekor..ade lg x?..  
dia stress kot anak kucing tu x reti diam....

takde lah darling sowyyyy semua dah kena booked

mak aku nak jaga yg kwn aku pulangkan semalam. penat aku ulang alik kampung mengantor anak kucem.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2014 01:30 PM | Show all posts
juliesha posted on 5-2-2014 01:29 PM
takde lah darling sowyyyy semua dah kena booked

mak aku nak jaga yg kwn aku pulangkan semala ...

alaaaaaaaaaa.....
nnt kalo dia beranak lg...offer kt aku sekor tawwww
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 5-2-2014 01:33 PM | Show all posts
saGOO_Return posted on 5-2-2014 01:30 PM
alaaaaaaaaaa.....
nnt kalo dia beranak lg...offer kt aku sekor tawwww

boleh nanti aku pm tau.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2014 01:33 PM | Show all posts
juliesha posted on 5-2-2014 01:33 PM
boleh nanti aku pm tau.

ok...mekasey ehh
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-2-2014 01:41 PM | Show all posts
saGOO_Return posted on 5-2-2014 01:33 PM
ok...mekasey ehh

no problem
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2014 12:13 AM | Show all posts
Thread moved
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2014 12:15 AM | Show all posts
awal lagi tu bagi.. tunggu la 4 bln.. kucing pun dah fully makan sendiri tak perlu minum susu ibu kucing..
kucing kecik ni perlu ibunya utk panaskan badan time tido, ada yg minum susu lagi & ibu kucing akan bersihkan bulu anak2nya.. p la ambik balik, kesian.. tunggu sebulan 2 lagi baru bagi..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-2-2014 04:40 PM | Show all posts
leotazz818 posted on 7-2-2014 12:15 AM
awal lagi tu bagi.. tunggu la 4 bln.. kucing pun dah fully makan sendiri tak perlu minum susu ibu ku ...

tq momod alihkan thread

dah amek balik pun, member tu dah pulangkan. ohhh tunggu 4 bulan. saya first time ada kitten sebab tu tak tau.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2014 11:52 AM | Show all posts
arwah nenek pesan kalu anak ucing 2-3 bulan better amik/bagi 2 ekor supaya dia ada kawan...kalu sekor2 tu kesian dia sunyi.. kena la rajin main...

gitu lah...
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2014 04:52 PM | Show all posts
tigerads posted on 9-2-2014 11:52 AM
arwah nenek pesan kalu anak ucing 2-3 bulan better amik/bagi 2 ekor supaya dia ada kawan...kalu seko ...


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 18-2-2014 09:07 AM | Show all posts
tigerads posted on 9-2-2014 11:52 AM
arwah nenek pesan kalu anak ucing 2-3 bulan better amik/bagi 2 ekor supaya dia ada kawan...kalu seko ...

Ohh gitu ke. Memang dulu masa amek mak dia, selalu kena main2 dgn mak dia.
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2014 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
saGOO_Return posted on 5-2-2014 01:24 PM
aku nk sekor..ade lg x?..  
dia stress kot anak kucing tu x reti diam....


awak nak tak saya ada anak kucing kehilangan ibu, umur tak pasti maybe dah 2-3 bln dia reti berak n mkn sendiri
kaler putih mata biru kelabu cair.
sy mencari org yg sudi bela dia, tidak sy akn rsa sgt bersalah jika pulangkn semula ke tmpt asalnya di tapak binaan
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2014 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Sy ada gk bwk blik ank kucing parsi umo 2 bln, tp xsmpai sminggu bela dh mati..sedih sgt, smpai hri ni rse fobia nk bela ank kucing..sblm ajal die, dua tiga hri sblm tu asyik bising je seolah2 mncri ibu die..minum pun xnk, mkn kerap muntah..mber sy kate ibu kucing tu da xnk mnyusukn ank2nye sb tu die bg pd sy..hmm
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2015 01:15 PM | Show all posts
aku dah buat survey kat gugel.. katanya 2mo dah boleh bagi anak kucen. aku dah buat 2nd adoption ni. 1st dulu sekor je.. bila dah pandai carik laki tu tanak balik rumah sampai skrg. dulu aku amek dia 1setengah bulan.. sekor je.. tu aku rasa dia xpandai sosial. bebaru nih ada org letgo anak kucen 2ekor. masa kucen 1st tu hilang aku nekad 2 benda, nak tggu dah ada rumah sundrik dan tggu setahun baru nak adopt lagi. tp masa org nak bagi lagi nih mcm terdetik nak adopt lagi. sudahnya aku end up adopt 2ekor budak bulu yg berumur 2mo. masa adopt derang nih aku dah pk klu blh nak sepasang laki betina. ngam2 gak org nak bagi mcmtu sblom aku tanya, umo pun ngam2 gak, dah mcm jodoh.

skrg nih budak bulu aku nih dah 4 hari dgn aku. litterbox aku beli lg yg lg tinggi sbb yg sekor tu ganas nau korek pasir sampai tumpah keluar. berapa harinih gak aku rasa tak tenang sbb derang kecik lg and tak suka main kat bawah, suka main kat atas tangga depan pintu bilik tido aku. mlm2 aku bawa tido skali budak bulu nih tp mmg kompom kena pijak mlm2. tp aku tak kesah, sbb ada teman not one but two companions.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-12-2022 03:03 PM GMT+8 , Processed in 0.118116 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list