Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
50673
View
541
Reply

confuse -suami curang...(update: my life after 2 years kt page 20)

[Copy link]

Author: pichee    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 2-2-2014 02:48 PM | Show all posts
pichee posted on 2-2-2014 01:33 PM
Itula..die ckp die dh pnt berpura2 ngn sy..
Rse luruh jantung die ckp mcm tu..seolah2 sy ni lgsg  ...

bukan x bermakna, awk kena faham, perasaan ni dia x kekal abadi sepertimana juga apa2 juga di dunia ni, xde yg kekal buat selama2nya, fall in love, fall out of love, itu semua perkara biasa, sepertimana kita boleh sekelip mata jatuh cinta, begitu juga sekelip mata rasa cinta tu boleh hilang, jd puan kena jd wanita yg bermaruah la, jgn dirayu lg, bukan kerana puan ada kurang kot mana2, perasaan ni susah nak ckp kan, dia x boleh ditentu dgn kerjaya status rupa paras segala, so jgn la rendah diri, u r perfect xde kurang satu apa pun, anggap la ni sume perkara biasa dlm kehidupan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-2-2014 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
nuryakmal posted on 2-2-2014 02:29 PM
Biarla dia nak kejar neraka ke ape. Uve done well enough and he admitted it. Chooyyyy sangat kalau u ...

Yela....u make my mind simple...i kne move on
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-2-2014 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Innrukia posted on 2-2-2014 02:47 PM
I dont think tt ready to walk away.....
skrg yg aku nampak tt just nak luahkan perasaan

Thanks coz understand...

Sy hanya perlukan pandangan ramai..sedikit kata2 semangat...perlu ke pertahankan demi rasa syg...atau lepaskan demi bahagiakn hati die...
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2014 03:02 PM | Show all posts
Innrukia posted on 2-2-2014 02:47 PM
I dont think tt ready to walk away.....
skrg yg aku nampak tt just nak luahkan perasaan

Thats why i ask. What does she want? She said she knows what she want
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-2-2014 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
missus_meow posted on 2-2-2014 02:48 PM
kalo u amek keputusan utk bpisah ngan ur husband, ikatan antara anak ngan ayah x kan putus. it is  ...

I x kn pisahkn daddy n anak..mmg ni masalah org dewasa...
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2014 03:07 PM | Show all posts
U daftar la u g kelas agama dengan anak. Berdosa kalau suami halang isteri pergi menuntut ilmu yang wajib atas dirinya. Go and have fun with ur friends. Kalau ade yang buat birthday party anak go and bawak anak. Pg jumpa classmate lama and mingle. Make connections. Mana tau rezeki bertambah murah. Swasta can jump anywhere maaa... No holds bar what
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2014 03:07 PM | Show all posts
pichee posted on 2-2-2014 03:01 PM
Thanks coz understand...

Sy hanya perlukan pandangan ramai..sedikit kata2 semangat...perlu ke p ...

lepaskan dia pichee...jangan mengharap pada orang yang tak sudi...mula2 rasa sedih sangat...lama2 sedih tu akan hilang...hargai hidup kita ni...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-2-2014 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
dahliateck posted on 2-2-2014 02:48 PM
bukan x bermakna, awk kena faham, perasaan ni dia x kekal abadi sepertimana juga apa2 juga di duni ...

Myb silap sy...sbb igt hati dan perasaan die x berubah...mmg btl..tiada yg kekal...sy kne tukar mind set sy...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-2-2014 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
nuryakmal posted on 2-2-2014 03:07 PM
U daftar la u g kelas agama dengan anak. Berdosa kalau suami halang isteri pergi menuntut ilmu yang  ...

Sy tgh setting tme kt nursery utk ambik lmbt..sy nk g klas mengaji kt dang wangi..free je..jom rmi2...

Sy akan try involve ngn activity officemates..supaya anak x terkena tempias sedih...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-2-2014 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
nanacinta posted on 2-2-2014 03:07 PM
lepaskan dia pichee...jangan mengharap pada orang yang tak sudi...mula2 rasa sedih sangat...lama2  ...

Lme x nk heal sedih tu...
Nw..perasaan sy dh x serabut mcm awl2 aritu..sy dh tenang ckit..x mrh..mcm dh redha je..
Tp sy x thn klu mcm ade perasaan2 yg mencucuk2 kt dlm sudut hati plg dlm...rse x keruan.
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2014 03:23 PM | Show all posts
pichee posted on 2-2-2014 03:20 PM
Lme x nk heal sedih tu...
Nw..perasaan sy dh x serabut mcm awl2 aritu..sy dh tenang ckit..x mrh.. ...

dalam setahun tu hati kita dah tenang...parut tu masih ade sikit...pichee kena fikir satu jer...takde orang boleh bahagiakan kita kecuali kita sendiri..gf suami ade serang pichee x?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-2-2014 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
nanacinta posted on 2-2-2014 03:23 PM
dalam setahun tu hati kita dah tenang...parut tu masih ade sikit...pichee kena fikir satu jer...ta ...

Yeke..hmm..hrp sy tabah..nana umur brape tme divorce?

Xde plak die ggu..sbb sy msg die srh delete gmbr2 die ngn hsbd sy kt fb..die block sy..

Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2014 03:37 PM | Show all posts
pichee posted on 2-2-2014 03:30 PM
Yeke..hmm..hrp sy tabah..nana umur brape tme divorce?

Xde plak die ggu..sbb sy msg die srh dele ...

26 tahun...muda lagi tau...masa tu saya malu kat orang...tapi lama2 tu dah tak malu...bila kita jadi janda ni ramai suami orang kacau...macam tau2 pulak saya jadi janda...jangan layan tau pichee...kalau boleh suami orang ni nak bawak kita sampai ke tempat tidur...jaga2 dangan tipu helah derang..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-2-2014 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
nanacinta posted on 2-2-2014 03:37 PM
26 tahun...muda lagi tau...masa tu saya malu kat orang...tapi lama2 tu dah tak malu...bila kita ja ...

Omg...so muda...
Sy fkr sy yg muda sbb malu la kn..kt masyarakat..umur 28 dh janda..


Mudahan iman sy kuat..tkut juga nk melangkah melihat dunia sedangkan masyarakat slalu anggap yg bercerai muda ni sbb pmpuan x pndi jg suami..
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2014 03:47 PM | Show all posts
pichee posted on 2-2-2014 03:41 PM
Omg...so muda...
Sy fkr sy yg muda sbb malu la kn..kt masyarakat..umur 28 dh janda..

saya kawin awal pichee...huhu...sebab tu saya nak nasihatkan adik2 kita capai cita2 dulu sebelum kawin...jangan jadi macam saya...umur 23 saya kawin...
masyarakat memang macam tu, selalu nak salahkan perempuan...lelaki tu ibarat malaikat
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2014 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
ramai yg senasib rupanya. tp ramai jgk yg bangkit semula.. tahniahhhh!!!!

hidup ni, kalau gantung cinta pd makhluk, hati akan luka.
tp kalau gantung cinta pd Allah, kita akan dpt ketenangan abadi..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-2-2014 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
jihah posted on 2-2-2014 05:56 PM
ramai yg senasib rupanya. tp ramai jgk yg bangkit semula.. tahniahhhh!!!!

hidup ni, kalau gant ...

Jihah pn mengalami perkara yg sme ke?

Bangkit semula perlukan sokongan sekeliling..
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2014 08:04 PM | Show all posts
pichee posted on 2-2-2014 03:06 PM
I x kn pisahkn daddy n anak..mmg ni masalah org dewasa...

yes, so selesaikan masalah ni mcm org dewasa ... change is not impossible tp payah ... but stimes necessary.

Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2014 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
pichee posted on 2-2-2014 01:45 PM
Taikpekatt

Itulah yg sy amalkan..selawat tme masak nasi..sbb kami kn pjj..ble die blk..mmg all  ...

Solat n doa JANGAN PERNAH PUTUS. ok ? In shaa Allah someday somehow husband kau akn berubah jd yg lebih baik. Surah yusuf tu jgn lupa amalkan ok.
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2014 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
jihah posted on 2-2-2014 05:56 PM
ramai yg senasib rupanya. tp ramai jgk yg bangkit semula.. tahniahhhh!!!!

hidup ni, kalau gant ...

Aku sokong tu. Cinta klau atas sbb nafsu x kan kekal. Tp klau cinta kerana Allah in shaa Allah akn mmbawa ke syurga.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.080112s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list