Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
50626
View
541
Reply

confuse -suami curang...(update: my life after 2 years kt page 20)

[Copy link]

Author: pichee       Show all posts   Read mode

Post time 1-2-2014 11:21 PM | Show all posts
noor2 posted on 1-2-2014 11:13 PM
panjangla ceritanya...tp memang ada org ketiga la,...msg i mcm2 maki i walau i tak kenai sapa pere ...

betul noor...menjatuhkan maruah perempuan jer kalau bergaduh berebut pasal lelaki...lelaki atas dunia ni ramai lagi..huhu..separuh penduduk dunia ni lelaki...
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2014 11:25 PM | Show all posts
nanacinta posted on 1-2-2014 11:21 PM
betul noor...menjatuhkan maruah perempuan jer kalau bergaduh berebut pasal lelaki...lelaki atas du ...

last sekali seminggu sebelum bercerai...perempuan tu call i kat opis i..i tak tahu mana dia dapat no tel opis..then i kata kat dia..u nak sangat laki i..u hambekla..

betul kata nana..takkan kita nak bergaduh berebut lelaki..dan dah dia yang tak mo kita takkan kita nak paksa..

satu ja kita kena percaya...setiap perbuatan ada balasan...ada karma,...lambat dgn cepat..so tunggu jela..termasukla perbuatan kita kalau tak baik..jadi kita buatla yang terbaik dalam hidup kita..
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2014 11:25 PM | Show all posts
nanacinta posted on 1-2-2014 11:08 PM
noor bercerai kerana ape yer? saya diceraikan bila dia kata gf dia adalah jodoh terbaik untuk dia. ...

sampai camtu sekali pompuan tuh.................. harap kata2/tulisan dia tuh terpalit kat dia balik..................
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2014 11:34 PM | Show all posts
Risma posted on 1-2-2014 11:25 PM
sampai camtu sekali pompuan tuh.................. harap kata2/tulisan dia tuh terpalit kat dia bal ...

masa nak bercerai dimahkamah pun dia ikut ex suami saya...dia panggil saya perempuan kampung, muka kampung....macam2 lagi risma cuma saya tak layan provokasi dia...malas nak bergaduh...ex saya marah wife dia masa tu...
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2014 11:35 PM | Show all posts
nanacinta posted on 1-2-2014 11:34 PM
masa nak bercerai dimahkamah pun dia ikut ex suami saya...dia panggil saya perempuan kampung, muka ...

aduhhhjahatnya perempuan tu....eh depa dah kawin ke?...ermm jahatnya xhubby juga..tak payahla layan dia lagi..

Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2014 11:36 PM | Show all posts
nanacinta posted on 1-2-2014 11:34 PM
masa nak bercerai dimahkamah pun dia ikut ex suami saya...dia panggil saya perempuan kampung, muka ...

tp sama la sebenarnya apa noor terima...perempuan tu kata mcm2 kat noor tp dia tak berani jumpa..hehe..i rasa dia memang perempuan terdesak dan tak lawa... i yakin..

Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2014 11:39 PM | Show all posts
noor2 posted on 1-2-2014 11:35 PM
aduhhhjahatnya perempuan tu....eh depa dah kawin ke?...ermm jahatnya xhubby juga..tak payahla laya ...

dia kawin 2012 hari tu....ex saya ni baik jugak...dia pertahankan saya waktu saya dihina dimahkamah...tapi takpe la...perkara dah berlalu...huhu

Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2014 11:41 PM | Show all posts
nanacinta posted on 1-2-2014 11:39 PM
dia kawin 2012 hari tu....ex saya ni baik jugak...dia pertahankan saya waktu saya dihina dimahkama ...

tak pela..jodoh kita takat tu..kena terima dgn hati terbuka...sekarang kita buka lembaran hidup baru..i memang tak de rasa sedih dah bila bercerita..tak  secuit pun rasa nak menangis sebak ke hape....

dah tidur kt TT...
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2014 11:43 PM | Show all posts
noor2 posted on 1-2-2014 11:41 PM
tak pela..jodoh kita takat tu..kena terima dgn hati terbuka...sekarang kita buka lembaran hidup ba ...

yer la...mane tt ni...rasa nak bagi semangat pada dia untuk single kembali...

Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2014 01:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian...nasib seorang istri,yg mencintai dan beri kan zuriat utk suami,tp apa blsan nye?alasan tak happy,sentap lau sy ade kat tempat tt..
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2014 02:28 AM | Show all posts
at least suami berlaku jujur, mungkin dah x sanggup hidup dlm kepura2an lagi, tt kena terima je la hakikat, x guna bersama lg kalau ada pihak yg x merasa bahagia
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2014 02:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Cuba lah pertahankan rumahtangga kau klau blh. Doa byk2 supaya hati suami lembut. Baca ayat dri surah yusuf n tiup plahan2 kt ubun2 suami kau time die tidur. Masa masakkan untuk die kau selawat dgn niat kasih syg suami kau bertambah bila mkn masakan kau. N please ! Jangan tunjuk yg kau ni lemah n jgn lwan suami kau. Tnjuk betapa syg nya kau kt die n how much u want to stay wit him. Aku doakan kau bahagia ok
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-2-2014 07:57 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 posted on 1-2-2014 11:41 PM
tak pela..jodoh kita takat tu..kena terima dgn hati terbuka...sekarang kita buka lembaran hidup ba ...


Sorry...dh sleep la smlm..pichee mmg jns tdo awl..naklumlah..seharian ngn anak kecil..pnt nk memgejarnye..hihi...ari ni kg pichee ade kenduri..kne tolong2..nnt kte smbg story mory..
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2014 10:37 AM | Show all posts
Engineer pun rendah diri ke?? Ayoyo !!! Laki akak dg berapa?  44? 52? Jusa jurus tengah?
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2014 11:27 AM | Show all posts
nanacinta posted on 1-2-2014 11:43 PM
yer la...mane tt ni...rasa nak bagi semangat pada dia untuk single kembali...

disebabkan TT kata nana ada bukak thread,...i dah baca sikit kisah nana yang xhubby nak nana kembali..

pada i la nana, sanggupkah nana hadapi lagi hari2 sakit hati berhadapan dgn wife dia yang sewel tu..takut nanti hidup nana dan anak beranak dia ganggu..lagikan masa nan jadi isteri dulu pun perempuan tu ganggu hidup nana..,..inikan dia akan terasa nana masuk dalam kehidupan dia pulak..yela org sewel dia akan rasa diri dia betul ja..org lain semua tak betul....

sekarang nana tak sakit hati berhadapan dgn perangai suami dan perempuan tu sebab nana duk dgn mak ayah dan anak..jadi pikirla..

kalau i tak mo menempah susah hati lagi hari2 mendatang...tu jela mampu i bagi pandangan..

Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2014 11:50 AM | Show all posts
pichee posted on 1-2-2014 05:35 PM
Die papa yg baik utk anak sy..tp kami je yg bermasalah...agaknye b4 kawin..die x puas enjoy..ataup ...

confuse? kata puncak kerjaya, kuasa etc. tapi first post tulis pasal orang tak tahu hutang dia. mana satu ni?
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2014 11:54 AM | Show all posts
noor2 posted on 1-2-2014 10:58 PM
haaa...kesudahannya mcm tula...my xhubby pun boleh dikatakan hari2 duk datang rumah i jenguk anak2 ...

respect sangat ngan noor and ex hubby boleh berbaik
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2014 12:03 PM | Show all posts
munchkin posted on 2-2-2014 11:54 AM
respect sangat ngan noor and ex hubby boleh berbaik

a-a..bukan i ja ..family i mak sedara adik beradik semua terima dia mcm biasa walau i dah bercerai..dia buang i tp seluruh family i masih buat biasa kalau berjumpa dia..so patut dia la malu balik kalau fikir..

selamba ja dia blik kg mak pak noor..dan dua minggu lepas kalau tak silap adik buat aqiqah...ramai sedara mara datang...xhubby juga datang bawak anak2..

family i anggap dia sakit ja....abah kata nak marah buat apa..bukan dia ada pukul atau herdik i sepanjang perkahwinan..dan dia pula bertangungjawab kat anak2..rumah i tiap2 bulan dia bayar..dan i tak pernah beli keperluan mcm pakaian dan apa jua untuk anak2 selama anak wujud ni..semua dia yang tanggung..tak payah suruh pun dia belikan..lagi pun dia bukan kawin lagi..

tp terus terang i bukan nak dia balik..dah tak de rasa...cuma i takkan halang dia nak jumpa anak2 atau pi rumah i.. atau berdendam apa jua kisah dulu

Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2014 12:13 PM | Show all posts
noor2 posted on 2-2-2014 12:03 PM
a-a..bukan i ja ..family i mak sedara adik beradik semua terima dia mcm biasa walau i dah bercerai ...

he is a good father noor. !!! susah nak jumpa lelaki yang dah berpisah tapi tanggung serba serbi ex wife and anak2.

yang i pernah jumpa my friend punya father. dah berpisah ngan ex wife still tanggung ex wife serba serbi. ex wife kerja kerani je. tapi pakai kereta honda. rumah dia belikan. anak2 dia tanggung. tapi mereka setakat dah lama bercerai tak de perasaan. tak pun kahwin lain keduanya. cuma selesa jadi single. uncle ni sangatlah baik hati tanggung ex wife. anak2 dulu duduk dengan uncle tu. weekend anak balik duduk ngan mak. tapi dia still belikan rumah and kereta untuk ex wife. sungguh baik hati dia. Allah pun bagi lagi rezeki pada dia bertambah senang and kaya raya lagi hidup dia sekarang.

dunia oh dunia. alangkah bahagia jika jumpa dengan lelaki yang bertanggungjawab cam ni
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2014 12:21 PM | Show all posts
munchkin posted on 2-2-2014 12:13 PM
he is a good father noor. !!! susah nak jumpa lelaki yang dah berpisah tapi tanggung serba serbi ...

kalau dia dah kawin tak taula...nila i tanya pasal kawin dia cakap mcm ni...ni dulu la..

cam ni cara dia jawab bila tanya awat tak kawin2:

'' bila pulak org nak kawin dgn org lain!! entah2 dia yang sibuk nak menikah''...i kata lagi'' ''tu yang dia kawan dgn perempuan tu awat tak kawin2''

dia jawab balik'' org mcm dia juga la ada ramai kawan lelaki'' tak boleh ke setakat kawan bukan org nak kawin''


errr i pulak yang kena..malas berjawab panjang2 i diam jela....betul2 i tak paham...lantakla..

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.108954s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list