Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
50739
View
541
Reply

confuse -suami curang...(update: my life after 2 years kt page 20)

[Copy link]

Author: pichee       Show all posts   Read mode

Post time 1-2-2014 10:41 PM | Show all posts
   macam sama jer kisah kita...bezanya ex saya kerja kat salah satu management consulting firm terbesar di dunia....gf dia yang mendesak ex untuk menceraikan saya...cuma satu saya boleh cakap...bila dia nak cerai kita, jangan sekali2 merayu atau menangis pada dia...takde gunanya....selalunya lelaki ni nekad bila dia buat keputusan...kalau kita menangis merayu pada dia pun cuma memalukan diri sendiri...kalau nak menangis, kita menangis sorang2...jangan di depan dia...good luck...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-2-2014 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 posted on 1-2-2014 10:38 PM
owh...okay..i baru baca,...selama ni pichee yang tanggung dia? please la kalu mcm nila kan..baik h ...

Noor2...bkn sy tanggung die..tp kdg2 suami isteri mesti la hulur menghulur...xde kes sy tanggung die...

Tp..ape yg awk ckp tu mmg btl..sbb setiap kali kantoi..die mntk maaf..sy yg mentaly berbulan2 nk terima blk n nk pulihkn emosi utk seperti biase..die plak ckp nk berubah..tp..Allah Maha Adil..lambat laun tunjuk juga...

So..all the time within 3 years ni..itu la yg berlaku..baik..kantoi..gado...minta maaf..nangis2..baik..mcm cycle plak...nxt tme..kantoi lagi...hmmm...x serik2...
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2014 10:45 PM | Show all posts
nanacinta posted on 1-2-2014 10:41 PM
macam sama jer kisah kita...bezanya ex saya kerja kat salah satu management consulting firm terbe ...

nana pun ibu tunggal ke?

Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2014 10:47 PM | Show all posts
pichee posted on 1-2-2014 10:44 PM
Noor2...bkn sy tanggung die..tp kdg2 suami isteri mesti la hulur menghulur...xde kes sy tanggung d ...

owh..beliau minta maaf dan menangis..ingat beliau hati kering...

apa pun pikirla yang terbaik...kalau betul2 dia nak berubah lainla...

tp pichee tentu lebih kenal suami sendiri..dan tahu perangai dia sebenar...



Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2014 10:48 PM | Show all posts
noor2 posted on 1-2-2014 10:45 PM
nana pun ibu tunggal ke?

yer noor...sakit hati bila terkenang kisah lama...dicerai tanpa sebab...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-2-2014 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
bidacool posted on 1-2-2014 10:41 PM
ko pun satu hal... sumbangan dgn tanggungjawab pun ko tak tau bezakan... harus la dia ego nak mamp ...

Itula..myb salah sy..x reti nk jwb..ptt sy ckp..itu tanggungjawab die...die wajib uat..

Tp dh klu solat 5 waktu pn culas..ssh klu nk ckp hal2 lain...
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2014 10:49 PM | Show all posts
nanacinta posted on 1-2-2014 10:48 PM
yer noor...sakit hati bila terkenang kisah lama...dicerai tanpa sebab...

mcm sama ja kisah kita...ala..tak pela..yang penting kita tak buat silap..kita dah usaha yang terbaik kan...noor pun ibu tunggal gak....lagi hepi hidup sendiri dgn anak2.....

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-2-2014 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 posted on 1-2-2014 10:47 PM
owh..beliau minta maaf dan menangis..ingat beliau hati kering...

apa pun pikirla yang terbaik.. ...

Aah noor2..nangis2..rse nk pijak2 je.. #sakitpulakhatiktenie

Itu la..sy sgt berterima kasih pd forumer sbb sudi bg pandangan..

Masalhnye..sy dh x knl suami sy yg sebenarnye..sbb die ckp die berlakon dpn sy..
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2014 10:54 PM | Show all posts
noor2 posted on 1-2-2014 10:49 PM
mcm sama ja kisah kita...ala..tak pela..yang penting kita tak buat silap..kita dah usaha yang terb ...

terkenang jer noor....sekarang ex selalu ganggu saya nak berbaik semula...senangkan lelaki ni lupa ape yang dia buat...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-2-2014 10:55 PM From the mobile phone | Show all posts
nanacinta posted on 1-2-2014 10:41 PM
macam sama jer kisah kita...bezanya ex saya kerja kat salah satu management consulting firm terbe ...

Nanacinta...i de bc thread u...mmg sgt tabah...sy x dpt nk thn perasaan ble die ckp nnt mntk fasakh je..sedih nye..semudah tu..
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2014 10:55 PM | Show all posts
pichee posted on 1-2-2014 10:53 PM
Aah noor2..nangis2..rse nk pijak2 je.. #sakitpulakhatiktenie

Itu la..sy sgt berterima kasih pd ...

cuba la citer kat family dan keluarga mertua...supaya depa nasihatkan anak depa...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-2-2014 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 posted on 1-2-2014 10:49 PM
mcm sama ja kisah kita...ala..tak pela..yang penting kita tak buat silap..kita dah usaha yang terb ...

Noor2...kamu pn sme yea...

Sy tgh fkr..impact to my child..my parents (since my sister also divorce)..sumpah bkn ni yg sy mntk utk jd mcm ni..tp masyarakat akan mengata parents sy..tu sume sy fkr...
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2014 10:58 PM | Show all posts
nanacinta posted on 1-2-2014 10:54 PM
terkenang jer noor....sekarang ex selalu ganggu saya nak berbaik semula...senangkan lelaki ni lupa ...

haaa...kesudahannya mcm tula...my xhubby pun boleh dikatakan hari2 duk datang rumah i jenguk anak2..tp memang dia selalu mcm tu tp dulu 2-3 kali seminggu...la ni  siap masakkan untuk anak2.,i balik keje tgk2 dah sedia makanan..tak kirala kfc ke mcd ke..nasik goreng dia masakka...

tp dia takla kata nak balik...

tp dia takla kawin2 sejak kitaorg cerai dulu..i pun tak berminat nak kawin dgn sapa2..termasukla dia.,.



Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2014 11:00 PM | Show all posts
pichee posted on 1-2-2014 10:57 PM
Noor2...kamu pn sme yea...

Sy tgh fkr..impact to my child..my parents (since my sister also div ...

jangan dgr cadangan i...setiap buah pikiran segala posting...pichee buatla penilaian sendiri...jangan dgr cakap org ya..buat ikut rasa hati sendiri..fikir, nilai secukupnya dan minta pandangan keluarga...jangan buat keputusan sorang2...

Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2014 11:01 PM | Show all posts
pichee posted on 1-2-2014 10:55 PM
Nanacinta...i de bc thread u...mmg sgt tabah...sy x dpt nk thn perasaan ble die ckp nnt mntk fasak ...

pichee, saya pun sedih dan rasa separuh mati kena cerai...cuma saya tak suka nak mintak simpati lelaki...bagi saya, kalau takde cinta takkan kita nak paksa dia untuk stay...saya selalu menangis masa driving...pichee kena kuat...kalau dia minta perpisahan, kabulkan la impian dia...biarkan dia pergi...jangan tahan dia...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-2-2014 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 posted on 1-2-2014 10:55 PM
cuba la citer kat family dan keluarga mertua...supaya depa nasihatkan anak depa...

Dlu sy pernah bgth MIL psl hal ni..tp FIL sound kt hsbd ckp jgn nk heboh2 kn hal rumahtangga kt org..FIL pn satu bkn nk nasihatkn..mak n ayah sy dh nasihatkn die..die diam je..balik2 ckp sy x buat..sume x mengaku..hmm...nw FIL  & MIL dh malu ngn sy n parents..sbb akhirnye diorg dh tau perangai anak lelaki diorg mcm mne..
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2014 11:07 PM | Show all posts
pichee posted on 1-2-2014 10:49 PM
Itula..myb salah sy..x reti nk jwb..ptt sy ckp..itu tanggungjawab die...die wajib uat..

Tp dh k ...

aku kan.... ni aku la...... bab solat aku mmg tak blh kompromi....sbbnya bila ko nk didik anak ko solat 5 waktu, dpn mata anak ko si bapak pulak pemalas nak solat, ko ingat senang ke tanggungjawab tu? tu baru solat, puasa pulak?

ni aku la, org lain aku tak tau...
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2014 11:08 PM | Show all posts
noor2 posted on 1-2-2014 10:58 PM
haaa...kesudahannya mcm tula...my xhubby pun boleh dikatakan hari2 duk datang rumah i jenguk anak2 ...

noor bercerai kerana ape yer? saya diceraikan bila dia kata gf dia adalah jodoh terbaik untuk dia...wife dia hantar kad jemputan,dekat kad tu dia tulis saya ni loser...dia rasa dia dah menang...

Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2014 11:08 PM | Show all posts
pichee posted on 1-2-2014 11:06 PM
Dlu sy pernah bgth MIL psl hal ni..tp FIL sound kt hsbd ckp jgn nk heboh2 kn hal rumahtangga kt or ...

kalau kita bercerai bukan bermakna hidup kita sampai penghujung...tp buatla keputusan terbaik..

Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2014 11:13 PM | Show all posts
nanacinta posted on 1-2-2014 11:08 PM
noor bercerai kerana ape yer? saya diceraikan bila dia kata gf dia adalah jodoh terbaik untuk dia. ...

panjangla ceritanya...tp memang ada org ketiga la,...msg i mcm2 maki i walau i tak kenai sapa perempuan tu...hehe sewel..sampai la ni tak kawing2 pun..nak kawin pun i tak kesah..org dah tak nak takkan kita nak paksa..dah dia sendiri tak mo kita kata benci kat kita..so..daripada kita berdosa,..dia berdosa,...2 tahun i cuba usaha..last2 i yang mintak cerai...i suh dia ceraikan i....puas hati....tp dia tak pernah abaikan anak2..apa yang i puas hati ialah i tak pernah mulakan untuk cari gadoh..sampai la ni i tak berdendam..sampai satu masa lepas cerai rumah i kena rompak(masa i keja) xhubby yang hantar i kebalai polis...then polis datang rumah untuk buat siasatan dan ambik cap jari...polis tu berbisik kat i..betul ke dah bercerai? tak macam cerai pun..elok ja korang berdua...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.092107s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list