Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
50692
View
541
Reply

confuse -suami curang...(update: my life after 2 years kt page 20)

[Copy link]

Author: pichee    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-2-2014 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by pichee at 15-2-2016 04:14 PM

Salam semua...sy nk mntk pandangan..sy bru berkahwin hampir 3 thn dan ade sorg anak 1 thn..kami pjj relationship..sy xth nk mulakan..tp sy bru tau suami ade perempuan lain di awl perkahwinan kami..tp disebabkan syg..kami bertahan..tp until now..die x berubah2 even die ckp tu ape yg berlaku tu gmbr lame ( kantoi die berparty ngn pmpuan) sy xth nk percaya lg atau x..sbb dh byk kali bg peluang..nie last plg teruk. Ade org antr gmbr kt fmly kami..so kemuncak la..die pn terkejut..parents die terkejut la..nsb sy smpt delete dr parents sy..klu x..xth la..lg pn..lps tu..kmi discus. Die ckp yg die x happy dgn sy..die x bahagia..sbb tu die cr pmpuan lain..sbb ngn sy..knr fkr mslh umh..duit..anak..die rse pening..klu ngn pmpuan lain..that girl pndi lyn die..die rse tenang..( rse nk nangis) sy ckp..mmg la diorg akan happy je sbb diorg xth hutang die..mslh die..yg diorg tau lyn die je..tp hsbd sy tetap ckp sy x pndi jg die..wuwuwu...nw..sy nk divorce..tp tgh fkr hal anak..sian plak bru 1 yr..tp ble fkrkn yg die pura2 je hdp ngn sy slme nie..rse sakit hati juga...bantu sy.. Last edited by pichee on 17-6-2014 09:58 AM

Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2014 04:25 PM | Show all posts
dah suami cakap tak happy dgn awak..tak payah awak paksa org macam tu...cerai ja..

ramai sangat laki tak guna la ni....

dah elok2 kawin rosakkan...dasar bangang ja ...
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2014 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Laki awak sebelum kawin fikir kawin ni benda best kot..benda senang.lepas kawin baru tau mcm2 tanggungjawab kena jaga..sy rasa better jumpa Jais dulu ke mintak counseling. Kalau laki awak still xmo fikir tanggungjawab dia so saya rsa patut cerai lebih baik..pompuan pun ada hak jugak tau..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-2-2014 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 posted on 1-2-2014 04:25 PM
dah suami cakap tak happy dgn awak..tak payah awak paksa org macam tu...cerai ja..

ramai sangat l ...

Klu ikutkn hati yg amarah..mmg rse nk berpisah..tp sy sygkn die..8 thn ( 6 thn bercinta hampir 3 thn kawin)  hanye die je dlm hati sy...tp rupanye bg pihak die x mcm tu.  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-2-2014 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
keladi_merah posted on 1-2-2014 04:52 PM
Laki awak sebelum kawin fikir kawin ni benda best kot..benda senang.lepas kawin baru tau mcm2 tanggu ...

Die papa yg baik utk anak sy..tp kami je yg bermasalah...agaknye b4 kawin..die x puas enjoy..ataupn die berada di puncak dunia...kerjaya..kuasa..rupa...sy plak hnye kje pejabat..hmm..
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2014 06:01 PM | Show all posts
Kasihannya you...husband you sebelom kawin x puas enjoy ker? Or terpengaruh kawan2
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2014 06:51 PM | Show all posts
pichee posted on 1-2-2014 05:35 PM
Die papa yg baik utk anak sy..tp kami je yg bermasalah...agaknye b4 kawin..die x puas enjoy..ataup ...

dia bkn ayah yg baik ... a good father does not hv affairs ... walopon ape sbb atau alasan ... let him go, he's not yours anymore, dia pon dah x nak kat u. maybe ini yg tbaik ...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-2-2014 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
mrsLucky posted on 1-2-2014 06:01 PM
Kasihannya you...husband you sebelom kawin x puas enjoy ker? Or terpengaruh kawan2

I xth..sbb dlu tme kawan2..die solat je 5 waktu..nw..dh kurang solat..ble i ajak..asyik lengah2..i rse terpengaruh ngn rakan2...tp..xkn nk tuduh kawan plak..sbb manusia dewasa dh blh fkrkn yg baik n buruk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-2-2014 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts
missus_meow posted on 1-2-2014 06:51 PM
dia bkn ayah yg baik ... a good father does not hv affairs ... walopon ape sbb atau alasan ... let ...

Anak i rapat sgt ngn daddy die..tp btl juga ckp u..manusia yg baik x kn berperangai mcm ni...ntah la.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-2-2014 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Smpi ati hsbd i tnye ape sumbangan i dlm keluarga..nmpk sgt beliau dh x nmpk ape yg i korban kn utk keluarga kecil kami..


Puas i fkr..ape sumbangan i..sbb ape yg i uat mmg x nmpk nilai..i nie engineer biase je..die pegawai tgi dlm gov..ari ni i dh bgth ape yg i dh uat utk fmly kami..dan die menangis..myb die x nmpk kot..tp..btl ckp u all..i dh xde hati la nk teruskan..
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2014 08:03 PM | Show all posts
pichee posted on 1-2-2014 05:32 PM
Klu ikutkn hati yg amarah..mmg rse nk berpisah..tp sy sygkn die..8 thn ( 6 thn bercinta hampir 3 t ...

i bukan nak cucuk...tp kalau dia dah kata mcm tu ...mcm tu la dia pegang...percayala..

kecuali perempuan tu dump dia..baru dia terhegeh2 balik nak ke awak..tp bukan sebab cintakan awak sepenuhnya pun..sebab buat sementara waktu dia tak de sapa2..

Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2014 08:03 PM | Show all posts
                                                 ,,tp hsbd sy tetap ckp sy x pndi jg die...     



                             Somi kau ckap kau tk pndai jaga dia hahaha haktuiiii bodoh punya laki sepatut nya dia yg jaga kau bukan kau yg jaga dia bodoh vanggan betul laki kau...                                                                                                                                                   
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2014 08:07 PM | Show all posts
Tt, skrg ni sy rase tt bykkan sabar..jgn buat keputusan terburu2.

Tt cube list down what u get and what u dont get with him.
Tanya hati, even if still dlm mariage will u be happy? Can he be a gd husband and a gd father?
Take ur time to think..mintak petunjuk.

Tpi sy nk pesan, kalau ditakdirkan jodoh tt panjang, try la usahakan utk duduk bersama. Tempat isteri adalah di sisi suami.

Sy doakan tt kuat and dpt kebahagiaan.
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2014 08:08 PM | Show all posts
Hubby u belum matang. Tak reti pasal tanggungjawab. Sekarang dia seronok sbb dia ingat pompuan tu pandai layan dia. That girl is going for his money. Kalau dah jd bini dia rasanya hancur juga. Dia ni suka seronok2 lg. That is why 6 thn dia boleh dating ngan u tp bila kawin 3 thn dah x tahan . He is a worthless man . Kalau boleh go seperate ways then maybe that is the best thing to do. Apa2 pun it is up to you.
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2014 09:38 PM | Show all posts
pichee posted on 1-2-2014 07:45 PM
Smpi ati hsbd i tnye ape sumbangan i dlm keluarga..nmpk sgt beliau dh x nmpk ape yg i korban kn utk  ...

ko ada tanya dia pulak ke, apa sumbangan dia pada keluarga? Ada?

Leceh la lelaki budget bagus je ni...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-2-2014 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 posted on 1-2-2014 08:03 PM
i bukan nak cucuk...tp kalau dia dah kata mcm tu ...mcm tu la dia pegang...percayala..

kecuali  ...

Myb btl kata awk noor2..sbb die sendiri ckp yg die pura2 ngn sy..tp ngn pmpuan lain die bebas lepas perasaan..die selesa ngn pmpuan lain..

Nk je sy ckp..ye la..pmpuan lain tu tukang dgr..tukang hibur..tukang happy2 kn die...sy ni tukang setel masalah..tukang tanggung hutang..banker..doctor..plumber..chef..cleaner..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-2-2014 10:35 PM From the mobile phone | Show all posts
shalke09 posted on 1-2-2014 08:03 PM
,,tp hsbd sy tetap ckp sy x pndi jg die...     

...

Agaknye sbb rmi sgt kot org ske kt die..sbb tu die ckp mcm tu...klu la org tau keadaan sbnr..aku pn x hingin
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2014 10:38 PM | Show all posts
pichee posted on 1-2-2014 10:34 PM
Myb btl kata awk noor2..sbb die sendiri ckp yg die pura2 ngn sy..tp ngn pmpuan lain die bebas lepa ...

owh...okay..i baru baca,...selama ni pichee yang tanggung dia? please la kalu mcm nila kan..baik hidup sendiri lagi puas hati...kalau pichee teruskan dan dia masih tak berubah percaya la hidup pichee akan murung dan sakit hati dgn perangai dia..lama2 muka pichee tak bermaya kusam nampak tua dan senang dapat penyakit..

apa pun pichee pikirla yang terbaik..dan buatla keputusan terbaik untuk diri dan anak2..

sebab i kata gitu..dari cerita pichee bukan suami sedar pun perbuatan dia...malah dia yang nak tinggalkan pichee dan kondem macam2...lainla dia kata sayg dan nak berubah tp dalam maa yang sama dia buat senyap2..tu lain cerita makna dia masih sygkan pichee..ni terang2 dia tak peduli dan menyakiti hati pichee...

takkan nak berendam air mata selamanya? berapa lama?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-2-2014 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
bidacool posted on 1-2-2014 09:38 PM
ko ada tanya dia pulak ke, apa sumbangan dia pada keluarga? Ada?

Leceh la lelaki budget bagus  ...

Sy tau..die byk sumbangkn hal2 umh..seisi umh die yg sediakan la..so sbb tu die berani nk listkn ape yg die uat...

Syg sekali..ego die tgi..smpi xnmpk ape yg sy uat...
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2014 10:41 PM | Show all posts
pichee posted on 1-2-2014 10:39 PM
Sy tau..die byk sumbangkn hal2 umh..seisi umh die yg sediakan la..so sbb tu die berani nk listkn a ...

ko pun satu hal... sumbangan dgn tanggungjawab pun ko tak tau bezakan... harus la dia ego nak mampus...

klu dia tau tanggungjawab dia, takdenya dia sibuk nk tanya sumbangan ko...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.089545s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list