JAWATAN KOSONG DIPERLUKAN SEGERA! Jana pendapatan dari rumah sebagai penulis freelance kami. Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
7925
View
30
Reply

korang overly attached atau gf/bini overly attached dengan korang?

[Copy link]

Author: wanawina    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 3-2-2014 09:16 PM | Show all posts
aku pompuan..
tp aku rasa kitaorg 2-2 jenis rilek..xder oa sangat kot
wlaupun mesej ari2..kalau hri bkerja, lpas pukul 9 lbih bru mesej..kira ada masa utk life masing2..
n aku suka merjuk, tp xder la melampau2 sangat, masih under control
lgpun aku x rmai kwan laki, n konsep aku lak, kalau nk rpat ngan laki, 1 org 1 masa.. so lpas aku bertunang memang aku xder hati nk kenal mana2 laki n nk sembang mesra ngan laki lain
baik aku msej heols jer

n dia pulak jenis, balik kerja duduk rumah jer, kalau kluar pun cri makn atau main futsal
n aku mlas nk tnya lebih2 apa dia buat, sbb smua aktiviti yg sma jer..bosan cam aku gak
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2014 07:08 AM | Show all posts
melekat ya amat.
my husband keja ovc sekarang ni,
dia balik sana sebulan lalu, dia tepon me kat tempat keja, jam 12 tengahari
wajib tanpa miss walau sekalipun, kekawan cam wow..
tanya berapa lama dah kawin, me jawab nak dekat 10 tahun..
lopong dorang

tu baru tepon, memalam tidur dengan bajunya dan laki
me tepon tiap malam sebab dia mendodoikan me tidur

so me ngan laki me seperti isi dengan kuku.
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2014 07:10 PM | Show all posts
aku rimas...sbb dlm kepala aku..mcm2 plan ade..otak aku ni sentiasa pusing pusing pusing fikir what to do next..aku ni kalau buat kerja cepat..multitasking..so aku tak boleh org ngendeng2 ye...lg serabut...


nasib baik aku dpt husband yang busy keje dia pon selalu travel...dan dia perlukan org yang independent...serta tak mengendeng 24jam...dan aku faham la nature keje dia...


so kami okay2 saja sama2 tak overly attached..tp bukan bermaksud masing2 buat hal masing2..aku nk buat pape aku mintak izin suami..laki aku pun selalu je tanya pendapat aku ok tak dia buat itu ini..kadang2 laki aku still potongkan kuku aku...selalu tengok movie berdua...aku nk gi interview dia sibuk printkan resume sijil bagai..dia nk buat kertas kerja aku tlg bg idea sikit2...kalau dia travel on weekend..aku biasa ikut jugak saja2 nk merasa swimming pool hotel lain2...handphone masing2 pon tiada privasi...saling invade gituh....cuma aku tak over mcm belangkas...aku lapar aku cari makan sendiri...aku sakit aku pepandai pegi klinik sendiri...

saling melengkapi gituh

Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2014 05:00 PM | Show all posts
Rimas jugak kadang2
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2014 11:50 AM | Show all posts
mak saya slalu pesan....kalau nak cari suami cari yg dia sayang kita lebih bukan kita yg tergila2 kan dia lebih..
hehe..alhamdulillah...bercinta 6 thn...n dah annyversary ke 10 tahun ni
insyaallah msg2 masih memerlukan each other....tapi biasa lah...kalau buat prangai sket2 tu...
xboleh salah kan seblah pihak aje...kita kena kaji jgk diri kita sendri, knapa husband kita tiba2 jd lain...
sbb slalunya lelaki ni mmg suka di layan...
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2014 03:58 PM | Show all posts
korang tak suka overly attached dgn gf/bini, tapi diorang overly attached dgn ko
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2014 03:40 PM | Show all posts
tak kawen lagi . wat rilex wat peace je .
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2014 05:55 PM | Show all posts
bgik aku..overly attached boleh hancurkn relationship..ni pndpt aku..mgkin aku salah..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2014 02:46 PM | Show all posts
saya suka lelaki overly attached tp bukan mengongkong.. jenis yg i don't mind if u wanna go out with your friends tp bgtau i nak ke mana.. then i suka je jenis yang nk g byr bil pun ajak i.. hahahah
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2016 01:21 PM | Show all posts
kalo segala macam mak nenek nk kena bagi tau, xla kot.. mcm aku, text salunya memalam lepas dia habis keje then dia akan tanya aktiviti hari ni apa.. nak sekat-sekat tu xde laa.. dia cuma tanya keluar dengan siapa.. kalau lain jantina tu, dia pesan jaga batas je la..

rasanya, kalau ade percaya, yakin, jujur, oa tu xperlu sgt pun.. unless kau memang macam sejenis anak kucing yang nak meleseh kat pasangan 24 7..

sekali sekala memanja itu, ok laa.. bagi la peluang mengada ngada.. hihi..
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 11:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Overly attached ni sisi baiknya klu jenis dua-dua macam tu dan suka, jadi erat la..jrg nak gaduh pasal benda ni.
Sisi kurang baiknya bila, satu OA satu lg Tak..boleh jadi gaduh sebab masing2 claim psangan Tak faham dia.
Sebab sorang rasa rimas,sorang rasa kurang perhatian Dan kasih syg.
Jadi, berbincanglah, suarakan apa dan mcm Mana yg masing2 nak.

Cakap mcm senang nak bincang tu, tapi it takes years jgk nak sesuaikan diri dan cari titik persamaan dan keserasian tu. Huhuhu.
Yg penting, dlm rumah tangga kena banyak bersabar. Keep it up Dont give up
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.070797s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list