JAWATAN KOSONG DIPERLUKAN SEGERA! Jana pendapatan dari rumah sebagai penulis freelance kami. Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
7933
View
30
Reply

korang overly attached atau gf/bini overly attached dengan korang?

[Copy link]

Author: wanawina       Show all posts   Read mode

Author
Post time 31-1-2014 05:50 PM | Show all posts |Read mode
hi korang.

firstly, kepada incik mod, kalau dah ada thread macam ni, mohon katup ye. maafin hamba.

actually aku berkenan sangat nak tanya kepada pihak lelaki tahap ke-overly attached - an korang, as a lelaki terhadap bini/gf/tunang korang lah.

so, apa itu overly attached(oa)?

okeh, aku bagi situasi contoh.

minah kapel dengan mamat. hari2 message, tiap2 malam call. message pulak almost 24 jam. call setiap malam sekali 2-3 jam. nampak add yg lain jantina kat fesbuk, dah merajuk, sibuk2 tanya tu siapa. nampak keluar dgn lain jantina, dah kena tanya tu siapa. setiap masa nak keluar kena report.

dan sebagainya. (forumer nak tambah pun boleh definition overly attached korang).

so kat sini korang boleh la bagitau apa yang korang rasa, and korang fikir pasal oa tu. dan jugak kalau korang ada cara macam mana utk orang oa ni bersikap lebih cool dan relax dengan pasangan dia.

btw, aku oa girlfriend.
Last edited by wanawina on 31-1-2014 05:51 PM

Single Polls, Total 50 Users voted
Your User group have no permission to vote
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2014 08:16 PM | Show all posts
Overly attached mungkin bagus dari takde attachment langsung
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2014 09:44 PM | Show all posts
seumur idup aku sorang tu ja aku dapat,tp dia tuhan sayang dia awal,selebihnya yang aku dapat selepas dia mendukacitakan,aku lelaki dan aku suka gf yang gini,24 7,no hal buat aku..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-1-2014 10:35 PM | Show all posts
nuryakmal posted on 31-1-2014 08:16 PM
Overly attached mungkin bagus dari takde attachment langsung

ko bercakap dari segi ko yg attached dekat bf/laki ko, or bf/laki ko yg attached dgn ko or dua2?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-1-2014 10:36 PM | Show all posts
Dewa19XKangen posted on 31-1-2014 09:44 PM
seumur idup aku sorang tu ja aku dapat,tp dia tuhan sayang dia awal,selebihnya yang aku dapat selepa ...

sedihnye.

kirenye ko suka la gf yg attached dgn ko? ko attached jugak x?
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2014 10:36 PM | Show all posts
wanawina posted on 31-1-2014 10:35 PM
ko bercakap dari segi ko yg attached dekat bf/laki ko, or bf/laki ko yg attached dgn ko or dua2?

Both are attached to each other. Setakat 4 taun kawen ni masih macam magnet
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-1-2014 10:42 PM | Show all posts
nuryakmal posted on 31-1-2014 10:36 PM
Both are attached to each other. Setakat 4 taun kawen ni masih macam magnet

wah.. jelesnye aku.

ko dgn husben ko dulu couple tak?


Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2014 10:43 PM | Show all posts
wanawina posted on 31-1-2014 10:42 PM
wah.. jelesnye aku.

ko dgn husben ko dulu couple tak?

Dari 2008 lagi. Kalau tgk himym mmg macam resemble lily dan marshall
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2014 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Dewa19XKangen posted on 31-1-2014 09:44 PM
seumur idup aku sorang tu ja aku dapat,tp dia tuhan sayang dia awal,selebihnya yang aku dapat selepa ...

1st time dgr lelaki yg suka cmni, kalo hasben aku dia rimas. good for u, mesti bole jd suami yg baik. insya allah.
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2014 12:24 AM | Show all posts
Memang best kalau dapat bf yang caring.

Tapi kalau over sangat, boleh mendatangkan rimas.
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2014 12:45 AM | Show all posts
Czaziq posted on 31-1-2014 11:16 PM
1st time dgr lelaki yg suka cmni, kalo hasben aku dia rimas. good for u, mesti bole jd suami yg ba ...

amin,bukan semua kak,boleh ini macam,sekarang saya lebih suka main lepas bebas,macam biri2 bebas meragut dpadang rumput,nak dmakan serigala ka,masuk sempadan orang ka,hilang ka,lantak kau la..

oa nie,kalo kenang2,kita senyum simpul sendiri,ibarat zaman kanak2 x pikir apa2 main seronok ja,girl sekarang otak ngan nafsu xleh jangka,selagi kita xda ikatan nikah sah,jangan dpikir la nak overtake dan buat itu ini,dia bebas nak stay atau berambus dari idup kita,kepada orang lain.bila kita ada pikiran yang stabil dan matang kita mendapati oa nie hanya untuk 2jenis manusia,orang yang benar2 bertuah disayangi dan orang yang berpasangan ngan hot girl,good looking guy takut kena balas..



Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2014 05:22 AM | Show all posts
wa ok je kalau ada gf yg caring bab masak / makan / beli baju / gi dobi / pilih perfume / balut buku / extract articles & report / buat cashflow / kumpul resit / arrange appointment / etc..
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2014 11:59 AM | Show all posts
Aku lebih suka overattached ngan agama dan Tuhan dari makwe or cinta yang entah apa-apa.
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2014 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Dari alam khitbah sampai la 6 tahun hidup bersama asyik la somi aku yg over attached... haku lak? Lebih suka buat hal aku.... bukan x sayang tapi dah style aku gitu...
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2014 04:22 PM | Show all posts
overly attach tu maksudnya refuse to be independent ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-2-2014 04:33 PM | Show all posts
intriQue posted on 3-2-2014 04:22 PM
overly attach tu maksudnya refuse to be independent ke?

erm, refuse to be independent ke eh?

erm, bagi aku it's more to controlling. but depend kat org tersebut nak selesa ke tak dgn sikap dan perangai org tu yg overly attached.

kalau kau, kau selesa ke nak keluar gi mane2 kena report, balik rumah pun kena report, keluar dengan sapa, pastu 24 jam message, call hari2.
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2014 04:34 PM | Show all posts
wanawina posted on 3-2-2014 04:33 PM
erm, refuse to be independent ke eh?

erm, bagi aku it's more to controlling. but depend kat org ...

ini kes gf and bf?

or kes  wife n husband?
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2014 04:44 PM | Show all posts
kalau kau, kau selesa ke nak keluar gi mane2 kena report, balik rumah pun kena report, keluar dengan sapa, pastu 24 jam message, call hari2.


i don't mind .....if i have nothing to hide; if i'm 100% committed wiz the relationship
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-2-2014 05:03 PM | Show all posts
intriQue posted on 3-2-2014 04:34 PM
ini kes gf and bf?

or kes  wife n husband?

mana2 je. gf/wife ke. husband/bf ke.
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2014 05:08 PM | Show all posts
wanawina posted on 3-2-2014 05:03 PM
mana2 je. gf/wife ke. husband/bf ke.

Kalau husband and wife,  mmg wajib lah wife bgtau husband bila nak keluar rumah, nak balik kol berapa, keluar dgn siapa.  Sebab?  Wife tu tanggungjawab mutlak husband.  Apa2 hal (soal keselamatan etc) akan dipertanggungjawabkan ke atas bahu suami.  Kalau ada apa2 terjadi, senang suami nak cari sbb suami aware whereabout si isteri

kalau bf n gf....tak perlu pun semua tu.  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.091712s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list