Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1638
View
14
Reply

Islamic Finance

[Copy link]

Author: mrundefined       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-1-2014 12:29 AM | Show all posts |Read mode
Erm... Sy lepasan SPM.. Tapi info dekat Google mengenai Islamic Finance memang sikit gilerrrr.. Ade sesape leh tolong tak? Dia ade program diploma? Kene belajar bahasa arab ke? Terima kasih ye kepada yang membantu..
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2014 11:51 PM | Show all posts
saya rasa tak perlu bahasa arab ni...selalunya islamic finance ni belajar tentang operating system dan concept of islamic banking, takaful dan islamic financing instrument...mrundefined cuba google degree in islamic banking...banyak info kat situ...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-1-2014 07:11 PM | Show all posts
nanacinta posted on 25-1-2014 11:51 PM
saya rasa tak perlu bahasa arab ni...selalunya islamic finance ni belajar tentang operating system d ...

Dah cari, dpt maklumat tapi memang sikit...

Sebenarnya masa diploma tu ambik Dip Akauntan pastu degree ambik ke Bachelor in Islamic Finance ke? Nak tahu jalan ke degree islamic finance tu..
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2014 07:47 PM | Show all posts
mrundefined posted on 27-1-2014 07:11 PM
Dah cari, dpt maklumat tapi memang sikit...

Sebenarnya masa diploma tu ambik Dip Akauntan past ...

awak ambik diploma in banking pastu awak boleh pilih elektif dalam islamic banking...kat uitm ade...dah habis diploma awak boleh terus ke degree in islamic finance and banking...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-1-2014 08:31 PM | Show all posts
nanacinta posted on 27-1-2014 07:47 PM
awak ambik diploma in banking pastu awak boleh pilih elektif dalam islamic banking...kat uitm ade. ...

Wah.. Itulah yang saya cari... Terima kasih atas penjelasan!!! Terima kasih bnyk-bnyk huhu..
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2014 08:36 PM | Show all posts
mrundefined posted on 27-1-2014 08:31 PM
Wah.. Itulah yang saya cari... Terima kasih atas penjelasan!!! Terima kasih bnyk-bnyk huhu..

@mrundefined masih bersekolah lagi ke???

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-1-2014 11:45 AM | Show all posts
nanacinta posted on 27-1-2014 08:36 PM
@mrundefined masih bersekolah lagi ke???

dah habis dah... menganggur .. haha
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2014 11:49 AM | Show all posts
mrundefined try memohon kat uitm yer...kalau tak dapat diploma try mohon pra diploma dulu...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-2-2014 05:34 AM | Show all posts
nanacinta posted on 29-1-2014 11:49 AM
mrundefined try memohon kat uitm yer...kalau tak dapat diploma try mohon pra diploma dulu...

Terima kasih...
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2014 03:12 PM | Show all posts
thanks mod...
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2014 11:35 AM | Show all posts
kalau nak terus ke degree, boleh pilih UUM atau UIAM.

Macam UIA, kena masuk matriks UIA dlm bidang ekonomi then kat main campus boleh pilih Islamic finance course

Nah link pilih Economics > Bachelor of Science (Islamic Finance)

http://www.iium.edu.my/kenms/pro ... graduate-programmes
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2014 11:38 AM | Show all posts
kalau dah ada diploma pun boleh. ni requirement:

DIPLOMA HOLDERS

General Requirements:

    A Pass at the SPM level or its equivalent with good grades,
    A Credit in Bahasa Melayu/Bahasa Malaysia at the SPM level or its equivalent,
    A Diploma or any other Equivalent Qualification recognized by the Government of Malaysia and approved by the Senate of the University, and
    Having sat for the Malaysian University English Test (MUET).

Specific Requirements:

    A Diploma in a related area with a CGPA of 3.0 or above, and
    A Credit in English Language/English 1119 at the SPM level or its equivalent/ MUET Band 3, and
    A Credit in Mathematics/Additional Mathematics at the SPM level or equivalent, and
    A Credit in Pendidikan Islam/Tasawwur Islam at the SPM level or its equivalent, and
    Credit in any other three (3) other subjects in SPM or its equivalent.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2014 12:06 PM | Show all posts
kerokero09 posted on 12-2-2014 11:38 AM
kalau dah ada diploma pun boleh. ni requirement:

DIPLOMA HOLDERS

Syukran!

Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2014 11:52 PM | Show all posts
tak kene belajar bahasa arab pun..unless awak amik course muamalat..
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2014 12:25 AM | Show all posts
Tak nak cuba apply kat KUIS? (Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor) Kat situ ada ditawarkan kursus Islamic Banking under the faculty of Management and Muamalah.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.105783s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list