Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
7717
View
108
Reply

Macam mana nak tukar RM50 -> RM3,000 dlm masa 1 jam... Teknik FX 100 PiPS Sehari

[Copy link]

Author: AnisSophea       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 5-10-2016 10:11 AM | Show all posts
1- Dalam sebuah referendum atau pungutan suara yang diadakan di United Kingdom (UK) pada hari Khamis, 23 Jun 2016 yang lalu, 51.9% rakyat UK telah memilih untuk meninggalkan Kesatuan Eropah (European Union atau EU), berbanding 48.1% yang memilih untuk kekal.
Dari segi jumlah undi, Brexit atau undian untuk keluar daripada EU mendapat majoriti undi sebanyak 1.27 juta undi. 263 kawasan di UK juga telah mengundi untuk keluar daripada EU, berbanding hanya 119 yang mahu terus bersama EU. (Rujuk infografik 10 Perkara Yang Anda Perlu Tahu Tentang BREXIT dalam post terdahulu).
2- Berdasarkan analisis keputusan referendum tersebut, anak muda, golongan berpendidikan dan golongan elit kebanyakannya memilih untuk kekal dalam EU. Manakala golongan miskin, pekerja dan warga emas memilih untuk keluar daripada EU.
Dari segi pola geografi pula, hanya Greater London, Scotland dan Northern Ireland sahaja yang jelas menunjukkan keinginan untuk kekal di dalam EU. Kawasan lain di England dan Wales memilih untuk meninggalkan EU.
3- Setelah keputusan referendum tersebut diumumkan pada hari Jumaat yang lalu (24 Jun 2016), David Cameron telah mengumumkan akan meletakkan jawatan sebagai Perdana Menteri UK menjelang Oktober ini. David Cameron dari Parti Konservatif merupakan penyokong tegar kempen Remain iaitu supaya UK kekal dalam EU.
Beliau meletakkan jawatan kerana merasakan beliau tidak lagi sesuai memimpin negara yang telah memilih hala tuju yang berbeza daripada pendirian beliau seperti petikan ucapan beliau, I do not think it would be right for me to be the captain that steers our country to its next destination.
Calon yang paling berkemungkinan untuk menggantikan beliau sekarang adalah Boris Johnson, bekas Datuk Bandar London yang juga antara orang paling kuat memperjuangkan Brexit.
4- Pada masa yang sama, Bank of England telah bertindak untuk menyediakan GBP250 bilion untuk memastikan kestabilan pasaran kewangan di UK pasca keputusan Brexit. Mark Carney, gabenor Bank of England sebelum ini telah memberi amaran Brexit berpotensi menjadikan UK jatuh ke dalam kegawatan ekonomi. Pada masa yang sama, syarikat penarafan kredit Moodys telah memotong prospek negara UK daripada stabil kepada negatif.
5- Oleh sebab referendum merupakan sebuah pungutan suara yang tidak mengikat di sisi undang-undang, maka kabinet kerajaan UK perlu membawa usul keluar dari EU untuk diluluskan oleh Parlimen. Kemudian kerajaan UK perlu melaksanakan Artikel 50 Lisbon Treaty untuk memulakan proses keluar daripada EU.
Proses ini dijangka mengambil masa selama sekurang-kurangnya 2 tahun, di mana sepanjang tempoh ini, UK masih perlu mematuhi peraturan dan undang-undang yang ditetapkan oleh EU. Namun, UK tidak akan dibenarkan untuk mengundi atau bersuara.
6- Presiden Parlimen EU, Martin Schulz adalah antara pemimpin utama EU mengeluarkan kenyataan yang tegas bahawa UK perlu menyegerakan proses untuk keluar daripada EU. Beliau berpandangan bahawa tindakan David Cameron untuk menggunakan Artikel 50 setelah selesai peletakan jawatan beliau pada Oktober nanti adalah tidak wajar kerana penangguhan hanya akan memburukkan lagi ketidak tentuan ekonomi, yang berpotensi menjadikan ekonomi EU secara keseluruhannya semakin parah.
7- Pada hari yang sama keputusan Brexit diumumkan, nilai Great Britain Pound (GBP) berbanding US Dollar (USD) telah jatuh sebanyak 8.1% manakala nilai GBP berbanding Malaysian Ringgit (MYR) pula jatuh sebanyak 4.0%.
Nilai GBP berbanding Japanese Yen (JPY) juga turut jatuh iaitu sebanyak 11.4%, manakala harga emas melonjak naik sebanyak 4.0% dalam tempoh beberapa jam sahaja.
Selain itu, di seluruh pasaran saham sedunia seperti FTSE, Indeks Komposit Kuala Lumpur (KLCI), Dow Jones, Nikkei, Straits Times Index (STI), telah jatuh merudum pada hari Jumaat lepas. Di seluruh dunia, pelabur kerugian sebanyak USD2 trillion dalam sehari disebabkan Brexit.
8- Kejatuhan nilai GBP berbanding USD dan JPY, serta kenaikan mendadak harga emas adalah disebabkan oleh aliran keluar matawang daripada negara UK. Dalam keadaan ketidak tentuan ekonomi pasca Brexit, para pelabur di UK telah melarikan wang mereka ke safe haven (pelaburan selamat), dan pilihan utama bagi pelabur adalah pasaran US, Jepun dan juga emas.
9- Keputusan Brexit juga menyaksikan nilai Ringgit (MYR) telah jatuh berbanding nilai US Dollar sebanyak 1.9%. Punca utama kejatuhan ini berlaku ialah kerana kenaikan nilai USD, bukannya disebabkan oleh kesan langsung Brexit ke atas ekonomi domestik Malaysia. Hal ini disokong dengan kenaikan nilai MYR berbanding GBP sebanyak 4.0%, dan juga berbanding IDR (Rupiah) sebanyak 0.8% pada hari yang sama.
10- Selain kesan ekonomi seperti yang disebutkan di atas, Scotland dan Northern Ireland juga berkemungkinan akan membuat referendum untuk keluar daripada UK, dan seterusnya kekal di dalam EU. Hal ini dibuktikan dengan sokongan jelas oleh warga Scotland dan Northern Ireland yang telah mengundi Remain semasa referendum tersebut; serta kenyataan dari Ketua Menteri Scotland, Nicola Sturgeon dan Timbalan Ketua Menteri Northern Ireland, Martin McGuinness.
11- Dalam aspek perdagangan antarabangsa pula, Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menyatakan bahawa Malaysia berkemungkinan akan memulakan perbincangan untuk mewujudkan hubungan perdagangan dua hala antara Malaysia dan UK. Langkah yang sama juga akan diambil oleh negara-negara lain.
12- Risiko terbesar Brexit kepada Eropah kini adalah jika semakin banyak negara anggota lain yang turut ingin keluar daripada EU, terutamanya negara-negara besar seperti Jerman, Perancis, Sepanyol, Belanda dan Itali.
UK merupakan penyumbang ketiga terbesar kepada bajet kewangan EU. Dalam sistem pasaran kerjasama ekonomi seperti EU, negara yang saiz ekonominya lebih besar selalunya akan menjadi penyumbang untuk menampung ekonomi negara yang lebih miskin.
Maka tindakan UK keluar daripada EU akan meningkatkan lagi sentimen sedemikian terutamanya di kalangan Euroskeptics (anti-EU) yang populariti mereka semakin meningkat pasca Brexit.
13- Pada masa yang sama, adalah tidak mustahil Brexit dapat memberikan kesan positif kepada ekonomi UK untuk jangka panjang kerana BREXIT memberikannya kelebihan dari segi autonomi.
Namun ia bergantung kepada kebolehan dan kemampuan kerajaannya untuk mewujudkan polisi dan strategi yang lebih mapan berbanding EU pasca Brexit yang bakal mempunyai 27 buah negara anggota yang masih menjadikannya sebuah blok ekonomi yang besar dan utama di peringkat pasaran global.

Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2016 12:13 AM | Show all posts

Hey bro! Hi kawan2!!


Nikmati bonus deposit anda dialu-alukan pada deposit pertama, kedua dan ketiga anda sehingga 254% sekarang !!!




Hari2 miskin, bila la nak kaya!!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-12-2016 10:41 AM | Show all posts
Saya ingin mengemukakan cerita yang menarik mengenai ekonomi dunia. Benar atau tidak? Saya serahkan kepada anda.




Sungguh menakjubkan. Ini adalah dunia yang gila! Artikel yang menarik ditulis oleh Pakar Ekonomi India




Jepun banyak berjimat dan menyimpan. Mereka tidak bebelanja banyak. Juga, Jepun mengeksport lebih daripada mengimport. Mempunyai lebihan dagangan tahunan melebihi 100 bilion. Namun Ekonomi Jepun dianggap lemah dan akan menjadi semakin lemah.




Amerika berbelanja banyak kecuali sedikit yang menyimpan. Juga US mengimport lebih daripada eksport.




Mempunyai defisit perdagangan tahunan lebih daripada $ 400 bilion. Namun, ekonomi Amerika dianggap kuat dan dipercayai untuk menjadi lebih utuh.

Tetapi dari mana Amerika mendapatkan wang untuk berbelanja? Mereka meminjam dari Jepun, China dan juga India.




Hampir semua negara lain menyimpan kecuali Amerika Syarikat yang berbelanja. simpanan global kebanyakannya dilaburkan di Amerika Syarikat, dalam dolar.




India sendiri menyimpan aset mata wang asing lebih daripada $ 50 bilion dalam sekuriti AS. China pula telah tenggelam lebih daripada $ 160 bilion dalam sekuriti AS. Kepentingan Jepun dalam sekuriti AS juga berjumlah berbillion dolar.




Keputusan :




Amerika Syarikat telah mengambil lebih daripada $5 trilion daripada dunia. Jadi, seperti yang dunia

berjimat dan menyimpan untuk Amerika Syarikat - Amerika yang bebas berbelanja. Hari ini, untuk mengekalkan perbelanjaan Amerika Syarikat, iaitu bagi ekonomi Amerika Syarikat untuk terus berkembang, negara lain terpaksa membayar $180.000.000.000 setiap suku tahun, iaitu $2

bilion sehari, ke Amerika Syarikat!




Cuba tanya soalan ini?




Mana yang telah melabur lebih, Amerika Syarikat di China, atau China di Amerika Syarikat? Amerika Syarikat telah melabur di China kurang daripada separuh daripada apa yang China telah laburkan di Amerika Syarikat.




Begitu halnya dengan India. Ia telah melabur di Amerika Syarikat lebih daripada $50 bilion. Tetapi Amerika Syarikat hanya melabur kurang daripada $20 bilion di India.




Mengapa dunia ini memandang Amerika Syarikat?




Rahsianya terletak pada perbelanjaan Amerika, bahawa mereka tidak menyimpan! Malah mereka menggunakan kad kredit mereka untuk membelanjakan pendapatan masa depan mereka. Mengetahui Amerika Syarikat berbelanja adalah apa yang menjadikan ia menarik untuk mengeksport ke AS. Jadi US mengimport lebih daripada apa yang ia eksport tahun demi tahun.

Keputusan:




Dunia ini bergantung pada penggunaan dalam Amerika Syarikat untuk pertumbuhannya. Dengan budaya mendalam penggunaan, Amerika Syarikat telah terbiasa dunia untuk memberi makan kepada penggunaan AS. Tetapi seperti Amerika Syarikat memerlukan wang untuk membiayai penggunaannya, dunia menyediakan wang.




Ia seperti pekedai memberikan wang kepada pelanggan supaya pelanggan terus membeli dari kedai. Jika pelanggan tidak akan membeli, kedai itu tidak akan mempunyai perniagaan, melainkan jika pekedai memberikan dana kepadanya. Amerika Syarikat adalah seperti pelanggan bertuah. Dan dunia ini adalah seperti pekedai tidak berdaya. Pembiaya.




Siapakah pekedai pembiaya terbesar Amerika? Jepunlah sudah tentu. Namun Jepun yang dianggap lemah. ahli ekonomi moden mengadu bahawa Jepun tidak berbelanja, jadi mereka tidak berkembang. Untuk memaksa Jepun untuk berbelanja, kerajaan Jepun yang mengurangkan kadar faedah simpanan hingga ia dikenakan pada penyimpan.




Itupun Jepun masih tidak membelanjakan (Tabiat tidak berubah, walaupun dengan cukai.) Simpanan pos tradisional mereka sahaja adalah lebih daripada $1.2trilion. Oleh itu, simpanan, bukan menjadi kekuatan Jepun, malah telah menjadi penyakit.




Oleh itu, apa yang kita pelajari di sini?




Sesebuah negara tidak boleh berkembang melainkan jika orang berbelanja, tidak menyimpan. Bukan sahaja berbelanja, tetapi meminjam untuk berbelanja.

Kata Dr. Jagdish Bhagwati, pakar ekonomi kelahiran India yang terkenal di Amerika Syarikat, kepada Manmohan Singh bahawa kaum India kuat menyimpan. Suruh mereka berbelanja, ke atas kereta yang diimport dan serius walaupun kepada kosmetik! Ini akan meletakkan India pada keluk pertumbuhan.




'Penjimatan adalah dosa dan perbelanjaan adalah suatu kebaikan.'




Tetapi sebelum anda mengikuti Neo Ekonomi ini, carilah beberapa orang bodoh untuk menyelamatkan supaya anda boleh meminjam dari mereka dan menghabiskannya!!! Dunia berada dalam keadaan ekonomi yang huru hara!😅


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-4-2017 01:02 PM | Show all posts


Buku Cara Menjadi Billionaire Selepas Bersara - RM30


SINOPSIS / DESCRIPTION:

Buku ini adalah TALIAN HAYAT TERAKHIR bagi mereka yang mahu menjadi pesara kaya.
Buku ini akan membongkar rahsia POWER untuk bersara kaya.
- Apakah erti BEBAS KEWANGAN untuk bersara kaya?
- Bagaimana merancang kewangan untuk bersara kaya
- Pendapatan aktif VS pendapatan pasif
- Kesilapan yang akan menjejaskan impian untuk bersara kaya
- Kerjaya bersara yang paling popular
ANUAR HANIF adalah penulis bebas dalam bidang perancangan kewangan, pelaburan & motivasi. Beliau sudah mempunyai sembilan buah buku di pasaran sekarang.




Berminat untuk beli ?

KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2016/01 ... -sendat-sendat.html





TERIMA KASIH


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-5-2017 09:26 AM | Show all posts
Macam mana nak guna News untuk trade Forex



Pergi ke laman forexfacory. Kemudian, klik jam di sebelah atas kanan untuk seragamkan masa kalendar FF dengan waktu negara anda. Klik je Match Automatically lepas tu Save Settings. Dah siap, klik Logo FF di penjuru atas kiri untuk ke Homepage.

bagaimana-membaca-forex-calendar-atau-news-di-forex-factory-2

Klik pada Today dan pilih This Week > Apply Settings untuk memaparkan kalendar untuk 1 minggu berbanding 1 hari sahaja sebelum ini. Ini adalah penting supaya anda dapat merancang trade mingguan anda dengan lebih mudah.

Klik pada tarikh (???) untuk tukar view supaya tunjuk news untuk 1 minggu terus.

Akhir sekali, manfaatkan fungsi Filter (di sebelah kanan kalendar). Anda hanya perlukan 3 sahaja iaitu High Impact (merah), Medium Impact (oren) & Non-economic (putih). Low Impact (kuning) tak perlu kerana ia tidak banyak menggerakkan market. Untuk currencies pula, buangkan CNY kerana anda perlu trade major pairs sahaja.



OK, dah siap dah setting FF!

Pertama sekali, tengok sebelah kiri Legend. Di sini ada tips penting, iaitu data news akan menentukan currency akan menguat atau melemah. Hijau C Good News untuk currency tersebut. Kalau Merah C Bad News.

(NOTA: Jika Legend tersebut tidak muncul, anda perlu daftar akaun percuma FF terlebih dahulu. Klik pada join Forex Factory ketika langkah pertama)


Jika USD bad news, USD/XXX akan turun, manakala XXX/USD akan naik. Ia satu hubungan yang anda kena ingat sampai bila-bila. Ini contoh movement price USD/JPY sebaik sahaja news Personal Spending m/m 8.30pm diumumkan:



Bad news USD (0.1%, warna merah), jadi USD/XXX seperti USD/JPY turun tepat jam 8.30pm 29 April 2016 (waktu MT4 Fxcitizen adalah 12:30). Begitulah impak news. Ini contoh untuk medium impact news. Kalau high impact news, memang berdesup perginya!

NEWS MANA SATU SAYA NAK TRADE NI?

Bukan semua news akan memberi impak besar kepada movement pairs. Ada news-news tertentu sahaja. Salah satunya ialah Non-farm Payroll (NFP).


2 Teknik News Trading dan senarai news yang anda boleh trade, saya terangkan panjang lebar dalam  kursus Forex di http://www.klfx.blogspot.com
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-6-2017 12:49 PM | Show all posts
LONDON: Parti Kebebasan UK (UKIP) yang anti-Kesatuan Eropah (EU) akan mengumumkan manifesto hari ini, mengaktifkan semula kempen pilihan raya yang digantung selepas serangan pengebom nekad di Manchester.

Rakyat Britain dijangka mengundi 8 Jun ini dengan tinjauan terbaharu diterbitkan sebelum serangan Isnin lalu menunjukkan parti Konservatif pimpinan Perdana Menteri Theresa May secara selesa mendahului Parti Buruh, walaupun dengan marjin kecil.

Dua parti utama itu akan memulakan semula kempen esok namun UKIP, yang menjadi tunjang utama mengetuai Britain keluar dari EU berkata, untuk memberikan maklum balas terbaik terhadap serangan itu adalah bermula secepat mungkin.

Kami mengambil keputusan cara terbaik menunjukkan kepada pengganas bahawa kami tidak akan kalah, mereka tidak akan menang adalah dengan kembali beraksi, kata pemimpin UKIP Paul Nuttall kepada radio BBC.

Sebelum serangan di Manchester, May terpaksa menarik balik rancangan memaksa penduduk berusia membayar lebih untuk penjagaan sosial selepas tinjauan pendapat ke atas partinya menurun separuh hanya dalam tempoh beberapa hari.

Dalam pilihan raya 2015, UKIP menerima hampir 13 peratus dalam undian namun hanya mendapat satu kerusi. C Reuters
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-7-2017 09:34 AM | Show all posts

Buku Cara Membuka Bisnes Tadika - RM25



SINOPSIS / DESCRIPTION:


Bisnes tadika adalah bisnes sektor keperluan. Oleh itu, ia sektor yang mempunyai daya tahan bisnes dan bagus diceburi. Sekalipun dalam ekonomi gawat, ibu bapa tidak akan memberhentikan anak mereka dari belajar di tadika.
Bisnes tadika adalah bisnes servis. Menjalankan bisnes tadika adalah serupa sebagaimana kita menjalankan bisnes servis yang lain. Pelanggan mesti berpuas hati dengan mutu servis yang diberikan.
Buku ini menyediakan panduan kepada individu yang memerlukan maklumat tentang proses, prosedur dan langkah yang betul untuk memulakan bisnes tadika..

ISI KANDUNGAN

    Pengenalan Industri
    Proses Penubuhan Tadika
    Keperluan & Persediaan Am Sebelum Berbisnes
    Kajian Pasaran
    Pendaftaran Tadika
    Strategi, Gol & Taktik
    Strategi Operasi
    Strategi Pemasaran
    Kewangan
    Kemahiran Preneurship



Berminat untuk beli ?

KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2017/07 ... es-tadika-rm25.html





TERIMA KASIH
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-8-2017 12:55 PM | Show all posts
                                                       
                                                                        EUR/USD                               
                       
               
                                                                                                                                                                                EUR/USD signal
                                                                                                                                                                        46 minutes ago                                                                                                       
                                       
                               
                                                                                                                        From
                                                                                                                GMT+08:00                                                                11:47                                               
                                       
                               
                                                                                                                        Till
                                                                                                                GMT+08:00                                                                15:47                                               
                                       
                               
                                                                        Buy                               
                                                                                                                                                                                Buy at
                                                                1.1734
                                               
                                       
                                                                                                                                                Take profit* at
                                                                1.1758
                                               
                                       
                                                                                                                                                Stop loss at
                                                                1.1698
                                               
                                       

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-9-2017 07:03 AM | Show all posts
Mudahnya Berniaga : Dari Kosong Menjadi Jutawan - Azizan Osman - RM46



SINOPSIS / DESCRIPTION:


Di dalam buku ini, penulis berkongsi langkah demi langkah berdasarkan pengalam beliau sendiri dalam perniagaan serta membina ramai usahawan bagaimana untuk memulakan perniagaan dari kosong tanpa modal hingga mampu mencecah tahap jualan jutaan ringgit setahun. Perkongsian beliau lebih praktikal dan mudah diaplikasikan oleh sesiapa yang komited bertindak.




Berminat untuk beli ?

KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2017/09 ... kosong-menjadi.html







TERIMA KASIH

.


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-10-2017 03:17 PM | Show all posts
I AM ME: RAHSIA NIAGA DS VIDA


SINOPSIS / DESCRIPTION:

Dapatkan buku I AM ME: Rahsia Niaga DS Vida sekarang!
Sejak Anugerah Juara Lagu ke-29 pada Januari 2015, penampilan DSV dengan cincin besar bermahkota, aksi gedik menyakitkan hati, dan sebutan dialog jengkel, "Qu Puteh, Qu Puteh, barulah putih..." ibarat jarum panjang ditusuk masuk hingga terpanah terus di fikiran seluruh warga Malaysia. Qu Puteh malam itu seperti 'menjajah' negara, dan DSV sekelip mata tular sebagai subjek sensasi, sekali gus menjadi bahan senda dan parodi komedi.
Namun, pernahkah kita tahu bahawa semua itu bukan aksi spontan DSV, tapi sebaliknya dirancang setahun lebih awal, dan dipersembahkan begitu selepas mengkaji 'human attitude' dan psikologi tingkah laku pengguna. Hasilnya, selepas sehari AJL29, jualan Qu Puteh mencanak naik, permintaan masuk tanpa henti, dan hasil keuntungan mencatat peningkatan berlipat kali ganda!
Rugi jika tidak miliki buku ini. Dapatkan, pelajari, ambil iktibar, dan jadikan pengalaman DSV inspirasi untuk kita sama berjaya sepertinya. Jika tidak dipecahkan ruyung, bagaimana mahu mendapat sagunya. Dan sagu sudah tersedia, hanya menunggu dipecahkan!

--------------------------------
Menyelongkar dan berkongsi kepada anda mengenai:
1. Jatuh Bangun Dato Seri Vida dalam hidup dan perniagaan
2. Cara DSV bangkit daripada kejatuhan
3.Rasionalnya Iklannya yang diluar jangka
4." I AM ME " sebagai persediaan menawan dunia.
--------------------------------

Buku ini menceritakan rahsia saya dari dahulu sampai sekarang selama 16 tahun membina empayar, segalanya boleh dijadikan panduan sama ada untuk memulakan perniagaan atau ingin lebih berjaya. Semua ini supaya usahawan di luar sana tidak menghabiskan wang begitu sahaja.
(Pengasas Vida Beauty Sdn Bhd, Dato Sri Vida)

Ramai yang mengata macam-macam tetapi ITBM memilih Datuk Seri Vida kerana beliau lain daripada yang lain dan sangat unik, itulah kekuatan yang ada pada dirinya. Buku seperti inilah yang harus dihasilkan oleh ITBM dan beliau setuju untuk melancarkannya.

(Pengarah Urusan ITBM, Khair Ngadiron)









Berminat untuk beli ?



KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2017/09 ... a-ds-vida-rm68.html











TERIMA KASIH


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-11-2017 07:10 AM | Show all posts
Buku Sifufbads Copy Writing (Super FB marketing) - RM45



SINOPSIS / DESCRIPTION:



Anda tahu bagaimana untuk hasilkan copywriting FB ads yang killer, sentap emosi dan mampu menyedut duit pelanggan??? Jika tidak, anda akan mampu berbuat demikian dalam masa hanya 3 hari jika membaca buku ini!

Semua orang tahu buat FB ads... Semua tahu menulis ayat iklan. Betul? Tapi tak semua yang mampu menulis ayat iklan, atau ayat copymiting yang benar-benar memukau dan mampu hasilkan sales yang dimahukan. Betul?

Sebab itu lah anda perlu baca buku ini! Inilah, mazhab Copywriting Sifufbads!

Segala rahsia, segala formula, segala teknik... Paling killer dalam mazhab Copywriting Sifufbads. bakal DIDEDAHKAN pada anda dalam buku ini. Ya... buku ini! Buku yang telah ditunggu-tunggu selama ini.. Buku yang bakal mengubah landskap bisnes anda, melalui pemasaran FB Ads.

Buku yang bakal membantu anda untuk...


    Memukau, menarik perhatian prospek-prospek anda tanpa susah-susah lagi. Hanya dari smartphone, dari poket anda saja.. That's All..
    Menyentap emosi prospek anda, tanpa disedari mereka. Jangan terkejut jika copywriting anda mampu membuatkan mereka merayu-rayu kepada anda - "Tuan, tolonglah jual kepada saya! Saya tak tahan dah ni.."
    Memaksa prospek paling degil di muka bumi ini, tunduk, patuh terhadap apa saja yang anda arahkan dalam ayat iklan anda.




Berminat untuk beli ?

KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2017/11 ... iting-super-fb.html











TERIMA KASIH
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-11-2017 10:32 AM | Show all posts



Bersara Penuh Gaya : Lagi Muda Lagi Bagus! - RM35



SINOPSIS / DESCRIPTION:


Anda terlalu muda untuk bersara? Mungkin betul.
Namun adakala ia terlalu awal untuk anda fikirkan dan membuat perancangan persaraan yang osem?
Perancangan kewangan untuk persaraan perlukan masa. Begitu juga untuk membina kekayaan dan sejumlah wang mencukupi untuk persaraan. Pencarum menyimpan wang dalam KWSP sepanjang hayat pekerjaan mereka, namun kajian menunjukkan 72% daripada mereka kehabisan kesemua wang mereka dalam tiga tahun sahaja. Buku ini memberikan perspektif yang jelas tentang persaraan dan bagaimana anda merancang secara holistik untuk persaraan mereka. Tidak kira berapa umur anda. Lagi muda lagi baik! Bersara penuh gaya... Anda tidak perlu risau tidak cukup duit!







Berminat untuk beli ?



KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2017/11 ... uda-lagi-bagus.html











TERIMA KASIH

.


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-12-2017 10:41 AM | Show all posts
GST Untuk Bisnes & Peniaga  - RM45



SINOPSIS / DESCRIPTION:


Buku ini menyenaraikan 40 soalan penting berkaitan GST khusus untuk memberi pendedahan kepada peniaga dan mereka yang terlibat secara langsung dengan pelaksanaan GST pada peringkat syarikat atau organisasi masing-masing. Contoh yang disertakan mudah difahami dan relevan bagi menjelaskan terma atau layanan GST kepada perkara tertentu.

Apa Yang Akan Dipelajari?

    Apa itu GST?
    Bagaimana mendaftar sebagai orang kena cukai?
    Apakah konsep dan kaedah pelaksanaan GST di Malaysia?
    Bagaimana mengira GST ke atas harga barang dan perkhidmatan?
    Apakah mekanisme cukai input dan cukai output dalam GST?
    Bagaimana menyediakan penyata cukai GST?
    Bagaimana memfailkan penyata cukai GST kepada Jabatan Kastam Diraja Malaysia?
    Apakah kesalahan utama di bawah perundangan GST?
    Apakah implikasi GST dalam industri pengilangan, peruncitan, sektor perkhidmatan dan hartanah?


Mengenai Penulis

Norsaadah Ahmad ialah seorang akauntan berdaftar dengan Malaysian Institute of Accountants (MIA) dan menerima Ijazah Sarjana Muda Perakaunan dari Universiti Islam Antarabangsa. Penulis pernah bertugas di syarikat korporat sebelum menceburi bidang perancangan kewangan. Topik cukai barang dan perkhidmatan (GST) menjadi tumpuan dalam karya penulis memandangkan ia mempunyai kaitan dengan pengurusan kewangan secara tidak langsung. Karya pertama beliau iaitu Mudahnya Mengurus Kekayaan dalam Islam, telah mendapat sambutan hangat sejak mula diterbitkan dalam tahun 2014.






Berminat untuk beli ?

KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2017/09 ... s-peniaga-rm45.html








TERIMA KASIH


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-2-2018 09:56 AM | Show all posts

Jalan Pintas Kekayaan: Rahsia Menjana Wang Yang Banyak Melalui Pemasaran Informasi - RM40




SINOPSIS / DESCRIPTION:

Buku ini merupakan versi terjemahan daripada buku best-selling, Get Rich Faster. Ia membongkar kelebihan yang menakjubkan mengenai Pemasaran Informasi. Azizi berkongsi perkara-perkara yang perlu anda tahu untuk berjaya dalam bisnes ini. Beliau turut memuatkan sesi temu bual bersama beberapa pemasar informasi yang telah pun berjaya dalam bidang ini. Individu yang inginkan variasi dalam sumber pendapatan, berangan-angan menjadi usahawan, mahu terus berjaya walau dalam masa yang penuh mencabar, dan mengidamkan pulangan yang banyak dalam masa yang singkat, inilah buku untuk anda!



Berminat untuk beli ?

KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2018/02 ... rahsia-menjana.html





TERIMA KASIH

.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-4-2018 12:17 PM | Show all posts
Buat Duit dengan SMS: Panduan Pemasaran dan Perniagaan - RM40



SINOPSIS / DESCRIPTION:


Buku ini mendedahkan cara untuk memulakan langkah pertama pemasaran SMS anda dengan menerangkan bagaimana SMS boleh meningkatkan teknik pemasaran anda dan jenis-jenis aplikasi yang digunakan untuk promosi. Selain itu, buku ini mendedahkan langkah-langkah terbaik untuk kempen pemasaran perniagaan.

*Terima order seluruh negara, penghantaran melalui pos.





Berminat untuk beli ?

KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2018/03 ... duan-pemasaran.html











TERIMA KASIH

.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-7-2018 12:14 PM | Show all posts

GBP/CHF signal
21 minutes ago
From
GMT+08:00 10:48
Till
GMT+08:00 14:48

Buy at
1.3114
Take profit* at
1.3144
Stop loss at
1.3079


Susah nak untung dalam Forex?
Pening kepala nak pilih kaunter Saham yang akan untung ?
Tak pasti entry untuk FCPO ?

Dengan langganan PAKEJ Signal dan Tips KLFX terus emel anda...

Anda TIDAK PERLU lagi berhempas pulas membuat analisis setiap hari.

Trade dengan mudah dan simple berpandukan signal / tips yang kami hantar terus ke emel anda !

BERMINAT?
KLIK DISINI >> http://klfx.blogspot.my/p/klfx-free-forex-signal.html




/
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-9-2018 01:23 PM | Show all posts
Jika saya cakap yang forex trading dapat jana 5% setiap bulan secara minimum, adakah anda berminat? Ya! Memang hanya 5%. Biar betul?

Rata-rata yang mendengar pernyataan dari saya ini, tarik muka apabila dengar banyak ini saja yang boleh buat dengan trade forex dan CFD. Sikitnyaaa.

Memang sikit. Sebab kalau anda nak lebih daripada itu, anda akan berisiko kehilangan kesemua modal trading.

Kenapa saya kata begini?

Mentaliti 5% ini saya rasa perlu terapkan kepada semua trader baru, yang baru nak mula trade forex. Agar ramai sedar yang ni bukan cara untuk kaya cepat.

Ramai yang ingin trade forex, sebab nak tambah side income atau duit lebih secara radikal. Bagi mereka, jalan ini jalan untuk kaya, cara untuk dapatkan cash money. Salah sama sekali.

Anda perlu samakan forex trading dengan instrument investment yang lain juga. Keep it professional.

Pada permulaan 1-2 tahun trading, kalau anda boleh jana 5% setiap bulan sudah cukup bagus. Nanti apabila dah biasa, lama kelamaan saya yakin anda baru boleh jana lebih daripada itu.

Trade forex ni sebenarnya anda boleh gunakan sebagai tools untuk kembangkan portfolio saving anda.

Anda mungkin ada asset/saving (positive cashflow) dalam instrument berikut.

ASB
Emas
Hartanah (mungkin rumah sewa dsb)
Anda boleh tambah 1 lagi, iaitu forex trading.
Ok, tapi dengan 5% ni macam mana nak jadi RM18K?

Income daripada gaji mungkin ramai dah buat saving dan sebagainya. Yang ini jangan kacau, mungkin masuk ASB ataupun mana-mana tempat yang kurang berisiko seperti yang lain.

Anda perlu cari income tambahan untuk anda ada portfolio forex trading anda.


Katakan anda ada saving, lebihan dari bisnes online, atau dropship yang boleh diletakkan sekitar RM1000. (sekitar USD240). Memang nilai ni kena cari duit lebih, jangan kacau gaji anda.

Dengan compound interest 5% sebulan, anda akan mendapat sekitar RM800 untung bersih. Amount sebegini bagus dan ideal untuk bayar roadtax, jadikan duit raya, atau apa-apa event anually.

Jadi dengan lebihan ini, anda boleh jadikan portfolio forex trading anda untuk extra income ringankan beban begitu.

Atau nak lebih bagus, jangan usik. Tetapi teruskan. Slow and steady.

Walaupun slow dan steady, janji ia tak hangus.

Adakah anda tahu dengan 5% compound bulanan terhadap RM1000, anda boleh mendapat RM18,679 selepas 5 tahun. Adakah ini cukup baik untuk portfolio saving anda?

Ramai yang tidak nampak forex trading ini secara long term game, sebab itu mereka masih terjerat dan rugi modal trading mereka. Sebab mereka tak sabar dan tiada target.

Kalau anda masuk bidang ini dengan mentaliti yang betul, target yang betul serta bersabar. Anda boleh berjaya.

Saya ada dua pesanan untuk TRADER BARU dan TRADER LAMA.

UNTUK TRADER BARU,

Anda perlu tahu juga untuk jana 5% sebulan secara tetap, dan nak compound lagi bukanlah juga idea yang senang. Atas kertas mungkin nampak mudah. Anda perlu belajar betul-betul bidang ini, dan ambil sedikit masa untuk cuba konsisten seperti di atas.

Saya cadangkan anda boleh cuba dahulu dengan trade Modal Free 50 Dollar C KLIK SINI untuk dapatkannya >> https://fbsmy.com/promo/5usdbonus?ppk=KLFX

UNTUK TRADER LAMA,

Yang sudah bertahun-tahun lama, menjadi pendeposit tegar itu, saya cadangkan inilah masanya anda mulakan kembali. Mula baru. Start balik, fresh!

5% sahaja, kamon!!. Anda rasa anda boleh buat? Itu dah bagus, tapi jangan lupa satu bab. Iaitu saya cadangkan anda buka akaun baru untuk mula baru, dan pilih sebuah broker yang betul-betul kukuh, untuk guna long term untuk mula perjalanan trading anda dari RM1000 ke RM18K dalam masa 5 tahun perlukan broker yang tak banyak songeh untuk bayar. Saya cadangkan anda buka akaun dengan broker cadangan saya ini C KLIK SINI >>  >> https://fbsmy.com/promo/5usdbonus?ppk=KLFX


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-11-2018 11:28 AM | Show all posts
FREE Fx Strategi - Teknik Lompatan Bolinger Band

Berdagang dengan trend yang jelas adalah jauh lebih mudah daripada berdagang apabila harga terikat , atau ranging. Ramai pedagang melepaskan peluang untuk berdagang sama sekali dalam pasaran ranging .

Walau bagaimanapun ada strategi untuk mengatasi votaliti  pergerakan harga yang terhad ini .

Strategi percuma ini ditawarkan sebagai satu pendekatan sedemikian.
Bolly Band Bounce adalah berdasarkan pada kelakuan harga yang diperhatikan di mana band Bollinger membentuk sejenis had untuk pergerakan harga jangka pendek. Dalam hal ini band Bollinger dapat digunakan dengan baik, kerana mereka hampir mempamerkan ciri-ciri keanjalan band getah.

Harga akan mendekati band luar, menemui rintangan dan kembali ke arah lawan.

Salah satu cara untuk menggunakan tingkah laku ini adalah untuk berdagang dengan lonjakan di band luar . Ini tidak begitu berkesan dalam pasaran yang mendadak, tetapi apabila pasaran berada dalam range, ia boleh menjadi sangat berkesan untuk skalps jangka pendek.

Perkara pertama yang perlu anda lakukan apabila ingin mengunakan strategi ini adalah menentukan harga itu sememangnya dalam range dan bukan Trending. Terdapat banyak cara untuk melakukan ini tetapi dengan band Bollinger saya dapati yang paling mudah adalah untuk memeriksa sama ada harga tetap di sebelah bahagian Bolinger (samada atas = uptrend, bawah = downtrend). Dihujung trend selalunya range mula terbentuk


Ilustrasi berikut menunjukkan harga...


Baca lebih lanjut di >> http://klfx.blogspot.com/2018/11 ... ik-lompatan_21.html
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-12-2018 10:23 AM | Show all posts
Bursa Malaysia melantun !

KUALA LUMPUR: Selepas enam hari mencatat penurunan, Bursa Malaysia pagi ini mencatat lantunan untuk dibuka lebih tinggi, di tengah-tengah pemulihan sentimen pasaran global yang menyusuli perkembangan terbaru berhubung hubungan perdagangan antara Amerika Syarikat (AS) dan China, kata peniaga


Pada 9.03 pagi, FTSE Bursa Malaysia KLCI (FBM KLCI) melantun 4.65 mata kepada 1,657.28 daripada 1,652.63 penutup semalam.


Indeks itu dibuka 4.46 mata lebih tinggi pada 1,657.09.


Kaunter naik mengatasi turun sebanyak 114 berbanding 40 dengan 99 tidak berubah manakala 1,652 tidak didagangkan dan 38 yang lain digantung.




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-2-2019 01:36 PM | Show all posts
                                                       
                                                                        GBP/USD                               
                       
               
                                                                                                                                                                                GBP/USD signal
                                                                                                                                                                        21 minutes ago                                                                                                       
                                       
                               
                                                                                                                        From
                                                                                                                GMT+08:00                                                                13:10                                               
                                       
                               
                                                                                                                        Till
                                                                                                                GMT+08:00                                                                17:10                                               
                                       
                               
                                                                        Buy                               
                                                                                                                                                                                Buy at
                                                                1.2899
                                               
                                       
                                                                                                                                                Take profit* at
                                                                1.2928
                                               
                                       
                                                                                                                                                Stop loss at
                                                                1.2858
                                               
                                       

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081810s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list