Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
8363
View
109
Reply

Macam mana nak tukar RM50 -> RM3,000 dlm masa 1 jam... Teknik FX 100 PiPS Sehari

[Copy link]

Author: AnisSophea       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 1-6-2015 04:13 PM | Show all posts
Sell  NZD/USD

From GMT+08:00 15:32
                                                                                       
Till GMT+08:00 19:32
                                                      
Sell at 0.7106
                           
   Take profit* at 0.7072
   Stop loss at 0.7142


.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-6-2015 05:10 PM | Show all posts
NZD/USD
From GMT+08:00 16:21
Till GMT+08:00 20:21
Buy                        
                        
Buy at 0.7048
Take profit* at 0.7078
Stop loss at 0.7008



.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-6-2015 04:20 PM | Show all posts
EUR/JPY
From GMT+08:00 15:48

Till GMT+08:00 19:48
                             
Sell 26 minutes ago                        
Sell at 139.77
Take profit* at 139.32
Stop loss at 140.32



.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2015 04:32 PM | Show all posts
GBP/USD      
From GMT+08:00 15:46
Till GMT+08:00 19:46
Buy
41 minutes ago                        
Buy at 1.5698
Take profit* at 1.5748
Stop loss at 1.5628



.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-7-2015 03:31 PM | Show all posts
   USD/JPY           
  From GMT+08:00 14:55
    Till GMT+08:00 18:55
Sell                        
   30 minutes ago                        
   Sell at 122.68
   Take profit* at 122.32
   Stop loss at 123.22


.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-7-2015 04:21 PM | Show all posts
AUD/USD
From GMT+08:00 15:44
Till GMT+08:00 19:44

Buy

25 minutes ago

Buy at 0.7278
Take profit* at 0.7308
Stop loss at 0.7238



.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-8-2015 04:31 PM | Show all posts
USD/CAD
From GMT+08:00 15:59
Till GMT+08:00 19:59
Sell
26 minutes ago
Sell at  1.3147
Take profit* at  1.3102
Stop loss at  1.3212



.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-8-2015 06:05 PM | Show all posts


USD/JPY
From GMT+08:00 17:34
Till GMT+08:00 21:34
Buy
25 minutes ago
Buy at 120.58
Take profit* at 121.28
Stop loss at 119.68


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-9-2015 04:17 PM | Show all posts
GBP/USD

From GMT+08:00 15:36
Till GMT+08:00 19:36

Sell
32 minutes ago

Sell at 1.5463
Take profit* at 1.5432
Stop loss at 1.5502
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2015 03:30 PM | Show all posts


USD/JPY
From GMT+08:00 14:47
Till GMT+08:00 18:47

Sell
17 minutes ago

Sell at 122.95
Take profit* at 122.62
Stop loss at 123.32


Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2015 04:03 PM | Show all posts


GBP/USD

From GMT+08:00 15:07
Till GMT+08:00 19:07

Buy
51 minutes ago

Buy at 1.5113
Take profit* at 1.5158
Stop loss at 1.5058


Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2015 04:06 PM | Show all posts


USD/JPY
From GMT+08:00 15:35
Till GMT+08:00 19:35


Sell
29 minutes ago


Sell at 123.48
Take profit* at 123.12
Stop loss at 123.82


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-1-2016 12:04 PM | Show all posts



USD/CHF signal

15 minutes ago

From GMT+08:00 10:48
Till GMT+08:00 14:48

Buy at 1.0046
Take profit* at 1.0068
Stop loss at 1.0018



.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-2-2016 01:08 PM | Show all posts


NZD/USD signal

18 minutes ago

From GMT+08:00 12:32
Till GMT+08:00 16:32

Sell at 0.6564
Take profit* at 0.6531
Stop loss at 0.6601


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-4-2016 03:27 PM | Show all posts


GBP/USD signal
58 minutes ago
From
GMT+08:00 13:41
Till
GMT+08:00 17:41

Buy at
1.4349
Take profit* at
1.4398
Stop loss at
1.4288


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-5-2016 02:18 PM | Show all posts


AUD/USD signal
20 minutes ago
From
GMT+08:00 13:32
Till
GMT+08:00 17:32

Buy at
0.7356
Take profit* at
0.7388
Stop loss at
0.7318


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-6-2016 03:05 PM | Show all posts


EUR/JPY signal
27 minutes ago
From
GMT+08:00 13:52
Till
GMT+08:00 17:52

Sell at
122.31
Take profit* at
121.82
Stop loss at
122.92


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-8-2016 10:41 AM | Show all posts
Saya kenal ramai forex trader yang bergelar jutawan. Mereka low profile, tak suka menunjuk-nunjuk dan sangat-sangat kaya.

Mereka membina kekayaan mereka melalui kemahiran trade forex.

Forex?

Anda mungkin bertanya

Bukan kah forex tu skim cepat kaya?

Di Malaysia, forex telah dimasukkan ke dalam golongan skim-skim cepat kaya, sama dengan MLM, pelaburan emas, mirza, dll.

Nama forex telah disalahgunakan oleh scammer-scammer yang berniat jahat untuk menipu rakyat Malaysia yang kurang berilmu dalam bidang ini.

Masalah yang sering berlaku apabila scammer berleluasa: pihak berkuasa akan buat crackdown untuk menangkap scammer dan malangnya, forex trader yang benar akan turut terkena tempias.

Ini lah sebab kenapa forex trader yang berjaya kat Malaysia sangat low-profile dan misteri.

Teknik Forex yang mereka guna untuk menjana pendapatan 7-angka setahun tak di ketahui sangat.

Malah, jiran-jiran mereka sering tertanya-tanya apakah sebenarnya pekerjaan si forex trader ni

Rumah dah lah besar dan mewah. Tinggal kat gated-community dengan securiti guard.

Kereta pula, 3 hingga 4 biji pun ada..

Jika anda bertanya apa pekerjaan si forex trader, beliau akan menjawab samada buat bisnes restoran atau beliau mempunyai salon rambut.

Pekerjaan sebenar (forex trading), disembunyikan.

Dan bisnes mereka tak semestinya maju sangat. Ada yang running at a loss.

Tetapi si forex trader ni tak kisah sangat sebab punca duit beliau, lubuk untuk mendapat beribu-ribu dollar setiap hari tak datang dari bisnes fizikal yang dijalankan.

Pendapatan utama si forex trader datang dari => Forex.

Bisnes restoran atau salon yang dijalankan berfungsi sebagai diversion atau dalam Bahasa Melayu, penyamaran untuk mengaburi mata masyarakat sekeliling tentang punca pendapatan sebenar trader.

Bukan nak bertindak sombong atau berlagak pintar tetapi agak susah nak terangkan kat jiran sebelah yang anda baru gak buat setengah juta dollar semalam hasil trade forex.

Bagi mereka, perkara ni sangat-sangat mustahil.

Oleh itu, lebih baik si forex trader menyembunyikan pekerjaan mereka yang sebenarnya.
Bagaimana Dengan Anda?

Adakah anda dah berpuas hati dengan gaji anda sekarang?

Adakah anda dah mencapai segala impian anda, samada melancong ke Eropah, membeli rumah semi-d, membeli kereta sport, atau menunaikan Haji?

Adakah pekerjaan anda menghalang anda daripada meluangkan lebih banyak masa dengan suami, isteri dan anak-anak?

Sekarang

Cuba bayangkan hidup yang lebih baik.

Cuba bayangkan situasi di mana anda mempunyai pendapatan pasif dan wang yang cukup di bank sehingga anda tak perlu bergantung pada pekerjaan anda sekarang.

Cuba bayangkan KEBEBASAN dari stress, kekangan masa, trafik jam, bos yang jahat
Jika anda nak kehidupan yang lebih baik.

Berhenti berdalih dan mula bertindak!

Imperfect Action Is Better Than Perfect Inaction

Ambil tindakan segera untuk belajar ilmu dan kemahiran FOREX yang akan menjana duit masuk ke poket anda di masa hadapan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-9-2016 10:55 AM | Show all posts
Untuk memahami forex dengan lebih mendalam, sila teruskan membaca artikel mengenai penjelasan asas dan informasi mengenai pasaran Forex yang khusus.

PASANGAN MATAWANG

Pada mulanya membaca mengenai pertukaran wang asing ini agak memeningkan, namun ia sebenarnya agak mudah jika anda mengingati dua perkara: 1) Matawang pertama disenaraikan adalah asas matawang dan 2) nilai matawang adalah sentiasa 1.

Matawang US Dollar adalah boleh dikatakan asas sebagai pembahagi untuk matawang lain. Untuk matawang utama termasuk USD/JPY, USD/CHF dan USD/CAD. Untuk matawang ini dan kebanyakan matawang yang lain, nilai unit dia adalah dalam $1 USD per matawang dengan matawang kedua itu. Sebagai contoh, USD/JPY 120.01 bermaksud 1 USD Dollar sama dengan 120.01 Yen Jepun.

Bila US Dollar sebagai unit asas dan matawang meningkat naik, ini bermaksud nilai Dollar telah melemahkan matawang yang lain. Jika USD/JPY sebelumnya telah meningkat kepada 123.01, nilai Dollar menjadi kukuh kerana sekarang ia boleh membeli lebih banyak Yen dari sebelumnya.

Terdapat tiga pengecualian dari peraturan untuk British pound (GBP), Australian dollar (AUD) dan Euro (EUR). Dalam kes ini, anda akan melihat sebagai contoh GBP/USD 1.4366, bermaksud satu British pound adalah sama dengan 1.4366 US Dollars.

Dalam tiga pasangan matawang ini, dimana US Dollar tidak lagi menjadi kadar asas, dimana peningkatan nilai tiga matawang ini akan melemahkan matawang US Dollar, ia membenarkan mengambil lebih nilai US Dollar untuk satu Pound, Euro atau pun Australian Dollar.

Dengan kata lain, jika matawang tersebut meningkat naik, peningkatan nilai matawang itu akan kukuh dan jika matawang itu menurun, maknanya matawang itu menjadi lemah.

Matawang yang tidak terlibat dengan US Dollar dipanggil matawang silang, tapi ia tetap sama. Contoh EUR/JPY 127.95 bermakna satu Euro bersamaan dengan 127.95 Yen Jepun.

Bila anda melakukan trading dalam Forex, anda dapat lihat terdapat dua bahagian dimana terdapat bid dan offer. Bid bermaksud anda boleh melakukan jualan kepada matawang tersebut ( pada masa yang sama anda membeli matawang yang kedua). Ask pula adalah bermaksud anda boleh melakukan belian kepada matawang tersebut (pada masa yang sama anda menjual matawang kedua).

PIP

Belajar untuk menyukai perkataan ini, kerana inilah yang anda akan cari dalam kerjaya Forex anda. Pip adalah nilai terkecil dalam semua perbezaan matawang, jadi jika ianya bergerak keatas, sebagai contoh EUR/USD bergerak dari 1.2150 ke 1.2155, bermakna ianya bergerak sebanyak 5 pips.

LEVERAGE

Leverage ialah satu konsep yang mudah, Jika anda mempunyai $10,000 untuk trade anda, broker Forex anda akan membenarkan anda meminjam duit dari mereka jadi anda boleh trade dengan nilai kuantiti yang lebih besar. Mereka boleh meminjamkan kepada anda sehingga 400 kali ganda (400:1) untuk anda letak dalam trade anda. Kebanyakan broker Forex akan membenarkan anda antara 50:1 dan 100:1 untuk margin. Jika anda memasukkan $1,000 dan broker anda memberi dan membenarkan 100:1 margin, anda akan trade dalam trading anda sebanyak $100,000 padahal nilai sebenar anda hanya lah $1,000 sahaja.

Ini adalah amat penting kerana setiap pips adalah sama dengan nilai dalam jumlah Dollar. Bila anda trade $10,000, setiap pip yang bergerak adalah bernilai $1. Gambar rajah dibawah menunjukkan bagaimana ianya berlaku. Jika anda trade 10,000 nilai matawang itu, setiap pergerakkan bernilai $1. Jadi jika anda membuat belian pada 1.1445 dan menjual kembali pada harga 1.1545, anda sudah mendapat 100 x $1, atau $100. Jika anda trade dengan nilai $100,000, setiap pergerakan pip adalah bernilai $10 dan seterusnya.

LONG DAN SHORT

Sekarang terdapat dua cara untuk anda melakukan trade di pasaran Forex, dan terdapat banyak trader baru yang terkejut kerana mereka sebenarnya boleh mendapat banyak wang apabila matawang bergerak keatas mahupun kebawah. Mari kita mulakan secara logik apabila matawang itu bergerak keatas.

Kebanyakan orang sudah faham dan tahu dengan konsep untuk membeli sesuatu dengan harga rendah dan menjual balik bila harga meningkat tinggi. Jadi konsep membeli EUR/USD pada 1.2150 dan menjual balik pada 1.2160 dengan peningkatan 10 pips, ini dipanggil Long.

Bagaimanapun anda boleh melakukan ini juga secara terbalik. Jika anda rasakan yang matawang ini akan menurun lebih dari meningkat naik, anda boleh membuat Short. Ini hanya lah membuat secara bertentangan dari yang diatas, jual dahulu dan beli kemudian dengan harapan agar harga akan menurun untuk anda mendapat keuntungan.

Ini mungkin agak aneh dan ganjil untuk sesiapa yang masih baru mendengar perkara seperti ini, tetapi konsep nya tetap sama yang akan anda sentiasa membeli sesuatu dengan harga yang rendah dan menjual kembali pada harga yang tinggi. Tidak kira apa jua yang anda order, semua transaksi mestilah cukup sifatnya dimana yang anda mesti mempunyai transaksi bila beli mesti jual kembali, selagi anda menjual pada harga yang tinggi anda akan sentiasa mendapat keuntungan.

SPREAD

Perbezaan antara broker Bursa saham dan broker Forex adalah kerana komisen. Broker Forex anda yang mengenakan sedikit komisen dan ada yang tidak mengenakan sebarang komisen. Jadi macam mana mereka membuat duit? Sebab itu lah broker Forex mengenakan spread iaitu perbezaan antara harga sebenar dengan harga yang ditawarkan oleh broker Forex.

Disini anda akan dapat melihat board biasa mengenai matawang dan juga spread. Ini diambil dari sumber kami pada pagi ini., dan anda akan dapat melihat contoh perbezaan antara Offer (harga yang anda akan tempatkan untuk Sell order) dan Bid (harga dimana anda akan tempatkan Buy order) adalah 3 nilai spread nya.

Walau apa pun apakah ertinya kepada anda? Jadi mari kita tengok dekat board, jika anda membeli EUR/USD pada 1.2158 yang ditawarkan pada kolum Offer dan dengan jual nya kembali dengan cepat sebelum hara bergerak,anda hanya akan mendapat pada harga 1.2155 seperti yang ditunjukkan di kolum Bid. Jadi hasilnya anda mendapat -3 pips, dan ianya adalah kerugian bagi anda an keuntungan pada broker. Ingat untuk sentiasa meletakkan nilai spread itu dalam akaun anda apabila anda ingin meletakkan order, set target dan juga Stop loss.

BEARS DAN BULLS

Anda pasti akan kehairanan melihat perkataan Bears dan Bulls pada buku Forex dan juga laman chat, kenapa mereka memperkatakan mengenai haiwan ini dalam urusan trading mereka. Pengertian ia sangat meluas dalam pasaran Forex. Bears adalah dimana pasaran dalam keadaaan harga pasaran menurun, contoh bila terdapat ramai yang melakukan Sell dari Buy di pasaran. Bull pula adalah keadaan dimana nilai pasaran dalam keadaan menaik, dimana ramai yang melakukkan Buy dari yang melakukan Sell di pasaran.

Forex dan juga pasaran lain akan hanya menahan antara Bull dan Bears. Jika anda dapat mengenali seseorang yang boleh melakukan lonjakan atau anda dapat membaca pergerakan arah, sudah pasti anda lebih mudah untuk melakukan nya.

Jadi yang diatas itu hanya lah asas sahaja, terdapat banyak lagi yang perlu dipelajari untuk membantu anda.

PENGIRAAN KEUNTUNGAN DAN KERUGIAN

Di pasaran Forex ini, dimana pergerakkan matawang seluruh Negara di dunia dibeli dan dijual. Forex sentiasa menumpukan pada pasangan matawang. Sebagai contoh jika anda melakukan transaksi Buy pada Euro dan membayar menggunakan US Dollar, atau anda melakukan Sell untuk Canadian Dollar untuk Yen Jepun. Nilai pelaburan Forex ini meningkat dan menurun adalah kerana kadar pertukaran matawang atau kadar Forex. Pertukaran ini boleh berlaku bila-bila masa sahaja dan kerap kali kerana disebabkan oleh pengaruh ekonomi dan juga permainan politik. Dengan hypothetical Forex Investment akan menunjukkan anda bagaimana untuk mengira keuntungan dan kerugian dalam trading Forex.

Untuk memahami bagaimana kadar matawang ini memberi kesan ke atas nilai pelaburan Forex anda, anda mesti mempelajari bagaimana sifat Forex. Sifat Forex sentiasa aktif dan berpasangan. Sebagai contoh, US Dollar dengan Canadian Dollar. Contoh, USD/CAD = 170.50 bermaksud satu US Dollar bersamaan dengan 170.50 Canadian Dollar.Matawang yang berada di sebelah kiri, / (USD sebagai contoh) adalah sentiasa bersamaan dengan 1. Matawang yang berada di sebelah kanan / (CAD sebagai contoh) adalah matawang kedua. Contoh satu Dollar anda boleh membeli 170.50 CAD, kerana ianya lebih kukuh dengan dua matawang. US Dollar dianggap sebagai matawang tengah dalam pasaran Forex dan sentiasa menjadi pasangan kepada matawang-matawang yang lain.

Sekarang kita terus tumpukan pada hypothetical Forex investment yang akan menunjukkan kepada anda jika anda boleh mendapat keuntungan atas jangka masa pendek trading Forex. Sebagai contoh, pasangan matawang adalah US Dollar dan juga Euro. Kadar Forex untuk UR/USD pada 26 Ogos 2006 adalah 1.0857 yabg bermaksud satu US Dollar sama dengan 1.0857 Euros dan jika anda membeli pada ketika itu, dengan harga 1,000 Euros, anda akan dibayar pada harga $1,0857 Euros.

Setahun kemudian, kadar untuk EUR/USD menjadi 1.2083 dengan nilai Euro telah meningkat lagi dengan berpasangan dengan USD. Jika anda menjual 1,000 Euros setahun kemudian, anda akan mendapat $1,208.30 yang bermakna $122.60 lebih tinggi dari apa yang anda dapat dari tahun lepas.

Sebaliknya, jika kadar Forex selepas setahun untuk EUR/USD = 1.0576 dengan nilai Euro telah menurun dengan berpasangan dengan US Dollar. Jika anda menjual 1,000 Euros pada ketika itu, anda akan mendapat $1,057.60 yang bermakna $28.10 kurang dari yang anda akan dapat dari tahun lepas.
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2016 11:30 PM | Show all posts
Hey bro! Hi kawan2!!


100% Welcome Deposit Bonus hanya untuk anda!!!


Deposit minimum MYR100 keatas dan dapatkan bonus anda sekarang!!!



Hari2 miskin, bila la nak kaya!!!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078435s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list