Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
7821
View
109
Reply

Macam mana nak tukar RM50 -> RM3,000 dlm masa 1 jam... Teknik FX 100 PiPS Sehari

[Copy link]

Author: AnisSophea       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 15-12-2014 04:19 PM | Show all posts
USD/CHF
  16 minit yang lalu
  Dari [B]15:59[/B] GMT+08:00
  Hingga [B]19:59[/B] GMT+08:00 Jual
  Jual di 0.9649
  Mengambil keuntungan * di 0.9612
  Mengelak kerugian di 0.9692



.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-12-2014 04:53 PM | Show all posts
  Jual USD / CAD
  33 minit yang lalu
  Dari [B]16:15[/B] GMT+08:00
  Hingga [B]20:15[/B] GMT+08:00  Jual
Jual di 1.1586
  Mengambil keuntungan * di 1.1552
  Mengelak kerugian di 1.1622




.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-12-2014 04:56 PM | Show all posts
  USD / CAD
  16 minit yang lalu
  Dari 16:32 GMT+08:00
  Hingga 20:32 GMT+08:00 Beli
  Beli di 1.1619
  Mengambil keuntungan * di 1.1648
  Mengelak kerugian di 1.1578



.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-1-2015 04:08 PM | Show all posts
GBP / USD
  17 minit yang lalu
  Dari [B]15:46[/B] GMT+08:00
  Hingga [B]19:46[/B] GMT+08:00 Beli
  Beli di 1.5282
  Mengambil keuntungan * di 1.5358
  Mengelak kerugian di 1.5178




.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2015 02:38 PM | Show all posts
kalo untuk gbpjpy xde ke?
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2015 04:19 PM | Show all posts
USD / JPY
  35 minit yang lalu
  Dari [B]15:37[/B] GMT+08:00
  Hingga [B]19:37[/B] GMT+08:00  Jual
Jual di 117.12
  Mengambil keuntungan * di 116.62
  Mengelak kerugian di 117.72




.
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2015 04:37 PM | Show all posts
  USD / CAD
  16 minit yang lalu
  Dari [B]16:00[/B] GMT+08:00
  Hingga [B]20:00[/B] GMT+08:00 Jual
  Jual di 1.2445
  Mengambil keuntungan * di 1.2412
  Mengelak kerugian di 1.2492




.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2015 04:21 PM | Show all posts
  GBP / USD
  15 minit yang lalu
  Dari [B]15:57[/B] GMT+08:00
  Hingga [B]19:57[/B] GMT+08:00 Jual
  Jual di 1.5267
  Mengambil keuntungan * di 1.5222
  Mengelak kerugian di 1.5332




.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-2-2015 04:08 PM | Show all posts
EUR / JPY
  32 minit yang lalu
  Dari [B]15:25[/B] GMT+08:00
  Hingga [B]19:25[/B] GMT+08:00 Beli
  Beli di 135.15
  Mengambil keuntungan * di 135.88
  Mengelak kerugian di 134.18\




.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-3-2015 04:24 PM | Show all posts
  NZD / USD
  15 minit yang lalu
  Dari [B]16:06[/B] GMT+08:00
  Hingga [B]20:06[/B] GMT+08:00 Jual
  Jual di 0.7527
  Mengambil keuntungan * di 0.7492
  Mengelak kerugian di 0.7562



.
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2015 03:58 PM | Show all posts
EUR / USD
  32 minit yang lalu
  Dari [B]15:21[/B] GMT+08:00
  Hingga [B]19:21[/B] GMT+08:00 Beli
  Beli di 1.0849
  Mengambil keuntungan * di 1.0898
  Mengelak kerugian di 1.0788



.
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2015 04:28 PM | Show all posts
EUR / JPY
  16 minit yang lalu
  Dari [B]16:06[/B] GMT+08:00
  Hingga [B]20:06[/B] GMT+08:00 Jual
  Jual di 127.8
  Mengambil keuntungan * di 127.22
  Mengelak kerugian di 128.62




.
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2015 04:22 PM | Show all posts
Saya tak pernah menyesal belajar ilmu dan mendalami forex. Di sebabkan forex lah, kehidupan saya semakin baik.

Duit di bank cukup, duit di poket pun cukup.

Isteri saya tak pernah merungut sebab keperluan rumah dijaga.

Jika ada apa-apa masalah kesihatan, saya terus je ke hospital swasta untuk berjumpa doktor pakar. Tak perlu lagi beratur kat hospital kerajaan dan dirawat oleh doktor pelatih.

Life is good :-)

Baru-baru ni, saya beli kereta baru. Kereta lama, Proton Saga, saya bagi percuma je kat adik saya di kampung. Kereta baru yang dibeli lebih besar..Jenama Isuzu DMax Vcross 3.0.

Masa buat pinjaman untuk kereta baru, pegawai bank yang meluluskan pinjaman terkejut dengan pendapatan bulanan saya. Dengan suara perlahan, dia memberitahu saya pendapatan bulanan saya cukup untuk bayar gaji beliau selama setahun

Masa bekerja saya bukan seperti kebanyakan orang.

Saya cuma bekerja 1 jam sehari jeOk, kadang-kadang, kalau rajin sedikit, saya akan bekerja 2 jam sehari.

Ya, memang best hidup sebagai forex trader full-time.



..........dari seorang peserta KLFX                                               
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2015 04:03 PM | Show all posts
Berapa Modal Permulaan Trade Forex?


Apabila korang mula berminat dengan Forex, tentu dalam kepala korang apa yang difikirkan sebenarnya adalah modal untuk trade forex. Ramai yang tersalah faham, apabila korang ingin memulakan apa-apa jenis pelaburan, tak kira la, Main Saham ke atau Main Forex ke, semuanya memerlukan modal permulaan yang sememangnya diperlukan dan jumlah amaunnya adalah berbeza, tetapi perlu ada nilai minimumnya bagi memastikan korang boleh menentukan peratus keuntungan yang korang ingin dapat. Adakah korang nak dapat keuntungan setiap minggu ataupun mungkin setiap bulan?



Trade Forex Dengan Betul

Trader Forex yang baik sentiasa memikirkan keuntungan untuk jangka masa panjang. Mereka yang nak kaya cepat ni biasanya tak fikir semua tu, apa yang difikirkan adalah dapat profit dalam masa yang singkat. Umpama berjudi plak rasanya kan? Kalau trader forex yang bagus biasanya sentiasa menganalisis data teknikal pada graf trading. Ini bagi memastikan kita tak tersilap Buy atau Sell pada masa yang salah kerana akibatnya memang sungguh besar. Bagi mereka yang lama dalam trade forex, analisis teknikal merupakan satu keperluan supaya mereka boleh menetapkan berapakah jumlah keuntungan yang ingin mereka dapat. Akibat tak boleh nak kawal nafsu trading, biasanya akan memakan diri sendiri juga.

Jadi Berapa Modal Permulaan Untuk Trade Forex?

Modal-Main-Forex

Mengikut sesetengah blogger yang sudah lama trading forex, modal permulaan yang baik adalah USD1,000 lebih kurang RM3,500.00.

Modal USD1000 tu mungkin terlalu besar bagi sesetengah pihak, tetapi ianya bagi memastikan korang lebih berhati-hati. Cara yang paling baik adalah mulakan dengan Akaun Demo. Setiap pemain forex biasanya akan mulakan dengan Akaun Demo terlebih dahulu sebagai latihan sebelum mereka masuk ke dunia trading forex. Trade forex seakan-akan korang mendapat jumlah duit yang sebenar, jadi korang akan lebih berhati-hati dan menggunakan data-data analisa teknikal yang korang dah belajar sebelum ini di mana-mana Panduan Forex ataupun mana-mana kelas forex yang ada.



Main Saham Dan Forex Sungguh Berbeza

Nampak sama, tapi sebenarnya sangat berbeza. Dalam melabur saham, korang takde akaun demo untuk mencuba, kerana semua urusniaga adalah dalam bentuk real life. Pelaburan Saham melibatkan urusniaga sebenar melibatkan syarikat-syarikat yang ada di Malaysia manakala Forex lebih kepada bentuk pelaburan mata wang yang melibatkan mata wang mata wang tertentu sahaja seperti USD,Yen,Euro,NZL dan banyak lagi.

Tetapi cara menganalisis data teknikal lebih kurang sama dengan Forex.Cuma mungkin Forex lebih mencabar kerana melibatkan masa yang tidak terbatas. Tetapi walaupun masa tiada had, tidak semua peringkat masa pemain forex ni akan melakukan urus niaga. Mereka bijak untuk meletakkan dimana nak Stop dan dimana nak Buy atau Sell supaya keuntungan yang mereka nak capai tu mencapai matlamat.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-4-2015 04:09 PM | Show all posts
USD / JPY
  31 minit yang lalu
  Dari [B]15:31[/B] GMT+08:00
  Hingga [B]19:31[/B] GMT+08:00 Beli
  Beli di 118.97
  Mengambil keuntungan * di 119.28
  Mengelak kerugian di 118.58



.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-4-2015 04:16 PM | Show all posts
  
  31 minit yang lalu
  Dari [B]15:37[/B] GMT+08:00
  Hingga [B]19:37[/B] GMT+08:00 Jual
  Jual di 1.4342
  Mengambil keuntungan * di 1.4302
  Mengelak kerugian di 1.4402




.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-4-2015 04:20 PM | Show all posts
NZD/USD
  28 minit yang lalu
  Dari [B]15:45[/B] GMT+08:00
  Hingga [B]19:45[/B] GMT+08:00 Beli
  Beli di 0.771
  Mengambil keuntungan * di 0.7748
  Mengelak kerugian di 0.7668



.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-4-2015 04:31 PM | Show all posts
PANGGILAN TERAKHIR UNTUK KELAS FOREX 100 PIPS SEHARI @ PAHANG

CHINI / KUANTAN PAHANG @ 3 MEI 2015



MAKLUMAT LOKASI DAN JADUAL BOLEH DIRUJUK DI  >> http:// OiiM.Co.nr




**Pendaftaran boleh dibuat di  http://KLFX.blogspot.com








***Share INFO ini di Wall Facebook Anda !

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2015 04:22 PM | Show all posts
USD/JPY

[B]Buy[/B]  @  119.66
                             
                        
Take profit* at  119.98
                             
   Stop loss at 119.28
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-5-2015 04:28 PM | Show all posts
USD/JPY

From GMT+08:00 15:36
Till GMT+08:00 19:36                           
Sell                        
44 minutes ago                        
   Sell at 123.09                                                                                 
   Take profit* at 122.72                          
   Stop loss at 123.62
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.109096s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list