JAWATAN KOSONG DIPERLUKAN SEGERA! Jana pendapatan dari rumah sebagai penulis freelance kami. Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
38830
View
116
Reply

Perempuan comel aka gemuk

[Copy link]

Author: chenta_dewi    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 16-1-2015 06:08 PM | Show all posts
ada gak gemuk yg sweet n sebaliknye gak
ada berkawan dgn sorang gurl yg agak tembam n perasan comel.tapi adoiyai..pemalas dalam penjagaan diri n persekitaran.
bayangkan lah kalau kuku kaki pun berdanak(kotor n berdaki)pastu cara pakaian alahai.bab mengemas lagi la out rumah beselerak kitorang g umah beraya tengok umah dia cam tk jdi nak beraya.
paling sedih bila nak masak nasi pun terkial2 aiyoo.
tapi kalau bab dok kritik org lain mmg terer dlm hal ni mmg comfirm tk tengok cermin kot.
yang jenis cmni mmg kena tinggal lah cukup sekadar berkawan saje.bukan tak pernah tegur tapi jenis sentiasa dia betul..mmg tinggal lah hahah

Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2015 10:19 AM | Show all posts
ajinomotonosuga replied at 7-1-2015 08:37 PM
ikat jek awek gemok tu kat pokok dan jangan kasik makan berhari2..

nanti dia kurus lah

ooohhhhh itu sgt kejam
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2015 10:26 AM | Show all posts
goku2011 replied at 9-1-2015 02:26 PM
Lelaki sekarang mmg nak yang cantik2 ajer..yang gemuk x pandang langsung..
igt perempuan gemuk nie  ...

ahhahahahahahaaaaaaa sokong 100%
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2015 10:41 AM | Show all posts
pompuan yang berisi sila work out.

sebab korang akan nampak cun kalau kurus
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2015 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Hemm taste org berbeza kot. I am on the chubby side juga dah kawin ank dah besar husband suka tapi kalau buleh slim siket dia lagi suka tapi.. 2 org good friends (lelaki) love me in this shape rather than masa I kurus dulu.. and they are straight not lembut ok. Bila dh 15 years of close friendship..termasuk anak bini laki pun dh geng.. diorg sgt frank bila ckp contoh 'baju ko ni nampak ko gemuk ', ' blusher ko merah sebelah'...make up ko blotchy...

So I guess setiap org ade preference.. cuma yg nmpk org belum kawin dia akan cari yg skinny.. kurus.. yg dah kawin..nak yg berisi siket
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2015 10:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Assalam, sahabat2.
Bila bincang pasal gemuk/chubby/curvy vs kurus ni, memang ramai akan bagi pendapat masing2.
Sy sendiri jenis badan berisi, in fact more towards obese. Tinggi 155, berat 76kg. But, badan saya jenis pejal n bukan gemuk yg menggelebeh tu. Ni kawan la cakap. i am comfortable in my own skin but, honestly, sy kalau boleh nak kurangkan 20kg. Bukan sebab nak cantik sangat, rupa saya pun biasa2 ja. Tapi more on health reason. why? I love travelling and when we travel, we definitely will walk a lot to really embrace the surroundings and the new ambience. jadi, bila kita terlebih 'sihat' ni kadang2, cepat penat.
Jadi, sahabat2 yg seperti saya, jum kita usaha turunkan berat. Lakukan untuk diri sendiri, bukan untuk orang lain.
And to blame that most people are fat because of their eating habit is wrong. Sy bukan jenis yg  makan sgt tp silap sy, dek kerana busy kerja, i tend to eat at night after i completed all of my works. Jadi, makanan td x sempat dihadam sepenuhnya before i hit the bed.
Soal fitrah tu semua kita maklum. Semua kita nak dapat and tengpk yang cantik. And yes, beauty is in the eye of the beholder. But again, if we want to be beautiful for OURSELF, nothing wrong there. tak apa, kita kawal pemakanan perlahan-lahan. And please, dont consume any slimming products. I know some want to get fast results but it will backfire once you stop consuming the pills. We do it the natural way by controlling our diet and of course, exercising. Do it the fun way. X payah pergi gym or zumba class. Pasang lagu2 yg fast beat mcm bollywood/latin/conga etc and dance those fat away. A slow journey but insyaAllah, it will all pay off.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2015 10:23 AM | Show all posts
Bg aku kurus ke gemuk ke yg penting kena pandai jaga penampilan diri..baru ada keyakinan diri..hati kena baik..cantik luar cantik juga dalaman..

P/s: Yang nak kurus cepat boleh try diet atkins & senaman..kena disiplin & jaga pemakanan..insyallah cepat kurus & body sure fit punya..takyah makan pil2 diet bagai..bahaya..
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2015 10:27 AM | Show all posts
qronaldo7 replied at 19-5-2015 10:41 AM
pompuan yang berisi sila work out.

sebab korang akan nampak cun kalau kurus

Betul tu qronaldo7..tak kiralah laki ke pompuan ke yg gemuk2 bila dah kurus mmg cantik & hensem..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2016 01:20 PM | Show all posts
perempuan gemok ni yang apple shape mmg tak cantik.. hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2017 12:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau di kelab diet atkins ramai suami tak bagi hakak2 situ kurus sgt.

Nak turun sikit2 ja. Kenapa pulak tu?
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2017 04:25 PM | Show all posts
najib888 replied at 18-1-2014 09:05 AM
Sama la kita..
Tp my wife dulu masa bercintan dulu xde la gemuk sgt.Sblm kawin dah ckp, kuruskan ...

yg ni sweet je.. sbb dah syg kan.. so okay la kiranya x memilih la jugek!
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2017 05:36 PM | Show all posts
Lelaki ni kalau dah tahu tak suka perempuan chubby, ape tujuan nak berkenalan dulu? Stop wasting ur time. Tak paham la kenapa nak kenal tapi terang2 ciri2 utama tu paling ko tak berkenan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2018 01:30 AM From the mobile phone | Show all posts
I ade kwn lelaki yg stress binj gemok n x bersiap.tahap2 nk ceraikan bini dia.dia rase dia loser sbb bile kawin dgn dia, wife jd x bersiap n gemok. Do sthg ladies,yg lawa awk juge. Kalau lawa, kena cerai, at least org ckp 'eh lawa pun kena cerai?'. Lg sedap dr bunyi 'patut lain kena cerai, hodoh'
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2019 09:36 AM | Show all posts
Edited by Veneer at 1-5-2019 01:40 AM
noraidil_06 replied at 18-3-2018 05:30 PM
I ade kwn lelaki yg stress binj gemok n x bersiap.tahap2 nk ceraikan bini dia.dia rase dia loser sbb ...

Eh? Tak sangka jumpa disini, kecil je cari.com.my ni kan.
Alih-alih terserempak.

On topic :

Tidak. Nak lari buat apa? Mereka nak kejar pun tak dapat. Ok. Tak lawak.
Aku pernah lalui pengalaman dimana seorang perempuan "comel" suka pada
aku, terjadi sewaktu zaman aku belajar dulu. Guna perkataan zaman macam
berlaku 10-20 tahun lepas. Kembali, macam mana aku boleh tahu dia suka
pada aku? Kawan-kawan dia lah yang suka mengusik. Bila aku sedang buat-buat
rajin belajar, Ati kawan kepada si Nana(perempuan "comel) datang dekat aku dan
cakap "Veneer, Nana suka dekat ko". Aku pada awalnya agak skeptikal juga, lelaki
tak kacak (muka macam batang pisang pecah bak kata 1 user disini) dan bersuara tak sedap
macam aku ni pun ada orang suka. Aku pun anggap itu sekadar usikan dan abaikan saja.

Selang beberapa hari, sedang aku memasuki kelas aku nampak Ati dengan
Nana bersembang aku teruskan langkahan dan bila aku melintasi mereka si Ati
kata "Veneer, ada orang suka dekat kau". Nana pun tampar bahu si Ati dan
berkata "Mana ada, orang bergurau je". Aku pun senyum je lah dan berlalu
pergi, apalagi aku perlu buat dalam situasi macam tu. Ati ni kawan yang baik
(pada aku lah) sebab dia yang selalu tanya "Wei, ko tak suka ke dengan Nana tu?",
jawapan aku adalah "Entah, tak tahu". Aku layan Nana seperti biasa, sarapan sekali
(bukan berdua tapi ber4/ber5), texting. Tak ada pula aku menjauhkan diri atau apa.
Tuan punya badan tak ada bertindak apa-apa jadi aku pun teruskan je lah kehidupan seperti biasa.

Yang aku tak boleh lupa pasal Nana ni, dia pernah sentuh rambut aku. Ketika itu
aku sedang duduk bermain handphone dan Nana duduk dibelakang aku
(dekat, dia boleh letak tangan atas kerusi aku). Waktu aku tengah leka, aku
rasa ada sesuatu pada rambut aku. Aku toleh belakang dan Nana berkata
"rambut ko ni lembut eh, aku ingat kasar". Aku jawab "aku tak pakai minyak rambut"
hati aku rasa berdebar sedikit waktu tu tapi aku buat tak tahu sahaja. Mungkin dia ingin
tahu rambut lelaki macam mana.







Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2019 09:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Veneer replied at 1-5-2019 09:36 AM
Eh? Tak sangka jumpa disini, kecil je cari.com.my ni kan.
Alih-alih terserempak.



Awk gemok tak?
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2019 09:52 AM | Show all posts

Aku kurus. Taknak lah menambahkan lagi kekurangan
diri yang sudah serba serbi kekurangan ini.
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2019 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Veneer replied at 1-5-2019 09:52 AM
Aku kurus. Taknak lah menambahkan lagi kekurangan
diri yang sudah serba serbi kekurangan ini.

Hehheheheheeh. Ok moga bertemu jodoh yg sepadan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.076563s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list