JAWATAN KOSONG DIPERLUKAN SEGERA! Jana pendapatan dari rumah sebagai penulis freelance kami. Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
38867
View
116
Reply

Perempuan comel aka gemuk

[Copy link]

Author: chenta_dewi       Show all posts   Read mode

Post time 30-9-2014 02:23 PM | Show all posts
fairy_fairy posted on 25-9-2014 05:43 PM
Sis, I have to agree with this. Growing up, mana lah ada orang nak pandang. Selalunya, nak ambil h ...

kan dear.. ive been there done that...
memang ada sorang fren tu siap cakap lagi " hai beb...muka tu pegi la pakai makeup skit' (ni masa duduk asrama... kulit hitam, menggerutu jerawat,gemok)
now muka mmg xda jerawat... then tatau acane bole cerah dan semakin cerah.. hehe siap bole jual skin care pulak sbb face dah flawless (untuk view.. bole wechat hehe : FarraAnnaIs)
so now...single bukan sebab takde orang nak... tapi single sebab tak tau nak pilih yang mana as tak jumpa yang molek.
-statement ala-ala MELODI) :-p
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2014 12:27 PM | Show all posts
Dulu penah blind date lepas tu diam. Maklomlah gemuk. Dua kali pulak tu kena. Lepas tu tekad diet. Kurang 25kg walaupun masih overweight. Ada hikmah kena macam tu kalau x mentekedarah sampai sudah.
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2014 12:39 PM | Show all posts
aku suka yg chubby2 skit...
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2014 11:04 AM | Show all posts
naq_j posted on 5-2-2014 11:47 PM
ok je.
gemuk banyak bentuk. ada yg besar tang bontot. ada yg besar part torso. ada yg buncit.

Tu la dia. Gemuk pun sebenarnya banyak jenis.
Ada yg takat berisi, tapi still ada cutting.
Ada yg berjalan pun seksa. Nampak pun tak sihat.

Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2014 01:14 AM From the mobile phone | Show all posts
kokonutkandy posted on 18-1-2014 06:31 AM
taste orang berbeza-beza.
ada orang taste ngan perempuan gemuk.
lagi gemuk lagi comel and sayang d ...

Reen ada sorang kawan lelaki cenggitu... taste pd pompuan gemuk... dia kata pompuan gemuk tu seksi.. wife dia pun gemuk...
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2014 03:09 AM | Show all posts
ais_kosong posted on 17-12-2013 03:34 PM
xsemua perempuan gemuk comel
tapi bagi aku gemuk tu seksi voley?

gemuk seksi jugak.. gemuk sgt.. seksa plak.. adeii.

Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2014 09:41 AM | Show all posts
Kalau diberi pilihan, semua wanita nak jadi slim, kurus, cantik.  Knp?  Kerana kita dah di"brainwashed" bahawasanya kurus itu cantik.

But not all are blessed with a slim figure.  And kurus tak semestinya cantik.  Ramai wanita chubby yang mempunyai rupa paras yg cantik.  Budi bahasa yg elok.  Tapi disebabkan stereotype dlm masyarakat kita yg rata2 kata wanita chubby tak menarik, ramai yg overlook kecantikan itu sebab size badan wanita chubby tersebut.  Kalau diberi peluang untuk mengenal hati budi dahulu, pasti kecantikan akan dapat dilihat.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2014 04:39 PM | Show all posts
intriQue posted on 8-10-2014 09:41 AM
Kalau diberi pilihan, semua wanita nak jadi slim, kurus, cantik.  Knp?  Kerana kita dah di"brainwash ...

Yup..penah kenal ng ramai ladies yg chubby skit tp ada rupa..n ladies yg muka biasa2 je tp kurus..
N ladies yg chubby yg selalu dpt perhatian..
Apa pun,taste org lain2..
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2014 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Zila bak karin tuh kerus ke gemuk..
yg camni best
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2014 11:33 PM From the mobile phone | Show all posts
keladi_merah posted on 19-12-2013 01:42 AM
kalau tengok kawan2, ramai je tak lawa, gemuk..kawin jugak..yang lawa ni plak kawin lambat..agaknyer ...

Kawan i mmg gemuk tp dah selamat kawen!jodoh maut Allah yg tentukn.jd kne usaha pastu tawakal pd Allah..hehe..kwn i yg cecantiks ramai yg single yg available lg..umur dh 30an dah ni.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2014 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
intriQue posted on 8-10-2014 09:41 AM
Kalau diberi pilihan, semua wanita nak jadi slim, kurus, cantik.  Knp?  Kerana kita dah di"brainwash ...

Kite geram je nk derma lelemaks kite kt kwn2 yg kurus mcm bini popeye..tp apakan daya...

Iols tgk yg kurus kering mcm bini popeye pun ramai dh selamat jd wife...ada kwn laki ai heols mmg prefer yg kurus keding..tp ada jgk kwn i yg pilih wife spesis bam2..ikut selera memasing kateko...
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2014 03:28 PM | Show all posts
princessjay posted on 14-6-2014 06:11 PM
Sama la nasib kite..  I let go a vy nice guy sbb rase x ready, plus nk sambung master dulu.. But n ...

kikikikiikiii....dont worry
ada yg lebih baik.... *sedapkan hati*
kdg2 kita xperasan...bila x ready tue mungkin dia sbnrnya mmg bukan utk kita **again ayat sedapkan hati**

but now i found 1 !!!!!!!
so keep on trying yea..mmg ada lelaki taste pd chubby girl heheheeeee
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2014 03:31 PM | Show all posts
AYAKAISHI_AYASY posted on 3-8-2014 10:24 AM
Lelaki chubby suka perempuan chubby.
P/s - Jangan panggil gemuk, panggil chubby

kan.... sgt polite bunyi chubby tue
there a different kan chubby and fat
tp utk menjaga hati xsalah panggil chubby...kdg2 dunia terlalu menghukum
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2015 11:30 PM | Show all posts
CikZzana replied at 19-12-2014 07:31 AM
kan.... sgt polite bunyi chubby tue
there a different kan chubby and fat
tp utk menjaga hati xsa ...

Bukan satu dosa untuk jadi besar
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2015 11:56 AM | Show all posts
jgn risau. tak semua lelaki taste sama, ada yang suka prempuan besar. i byk kali nampak kat shopping mall. bf kurus gf gemok(i ckp bf gf sebab muka ala remaja..taktau la dah kawin ke belum), lovingly berpegang tangan. tapi kalau prempuan TERtengok jgnla pergi jeling pulak.. org terpegun bukan nak rampas bf awak tu
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2015 08:37 PM | Show all posts
ikat jek awek gemok tu kat pokok dan jangan kasik makan berhari2..

nanti dia kurus lah
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2015 02:26 PM | Show all posts
Lelaki sekarang mmg nak yang cantik2 ajer..yang gemuk x pandang langsung..
igt perempuan gemuk nie x nak kurus ker..
masalahnyer macam lelaki tuh perfect sangat nak mengata perempuan gemuk
padahal..hampeh jerk...
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2015 03:52 PM | Show all posts
keladi_merah replied at 19-12-2013 01:42 AM
kalau tengok kawan2, ramai je tak lawa, gemuk..kawin jugak..yang lawa ni plak kawin lambat..agaknyer ...

pompuan tengok tangan dia, berisi tanda subur, kurus tanda kureng,, so sapa nak umat islam ramai pilih lah yang tangan montok...

kadang badan kuruih, tangan montok, kadang badan gemuk, tangan kuruih je..
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2015 11:28 PM | Show all posts
kalau grmok sgt buruk.. kalau kurus sgt lg buruk.. kalau tembam2sikit tu aaaaargh.. geram giler aku nengok!!
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2015 04:44 PM | Show all posts
majoriti lelaki mmg suka perempuan slim..lelaki malaysia tak terkecuali...
tp kalau yg bangsa arab ni diorg suka perempuan badan besar..subur kekdahnya..
so haruslah cari lelaki arab
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.100845s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list