JAWATAN KOSONG DIPERLUKAN SEGERA! Jana pendapatan dari rumah sebagai penulis freelance kami. Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
38829
View
116
Reply

Perempuan comel aka gemuk

[Copy link]

Author: chenta_dewi       Show all posts   Read mode

Post time 12-3-2014 06:05 PM | Show all posts
gemuk tu comel....
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2014 10:49 AM | Show all posts
lulubell posted on 12-3-2014 06:05 PM
gemuk tu comel....

agreed....

Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2014 05:13 PM | Show all posts
hmm...bf aku kurus kering jah
aku plak..makin lama makin naik
puas die leter kat aku soh diet
aku agak2 badan aku nih 3 kali ganda dia...huhuhu
tp die ttp syg aku walau besar mana pon aku katanya
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2014 04:25 PM | Show all posts
semua perempuan gemuk comel
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2014 02:23 PM | Show all posts
iols gemuk. obesiti. Alhamdulillah dah kawen. laki iols kategori hensem. bkn iols nak perasan tp ramai yg ckp. hehe. kdg2 kalau jln2 org pandang je. hehe. yelah bini gemuk laki tak. memang iols sbnrnya rendah diri je bila jalan2 dengan dia. bila jumpa kwn2 dia. iols baru je kawen 9 bulan. tp dah kawan lebih 7 tahun. sejak dri awal2 dlu lg memang iols gemuk. msa kawen pun gemuk. lps kawen bru iols ada azam nk turunkan berat badan. berjaya turunkan sikit. mmg nampak happy betol laki iols bila iols kurus sikit. puji memanjang. tp sekarang iols pregnant. tak dpt nak diet. azam iols lepas deliver nak jaga badan.

kesimpulannya, iols nampak lelaki yg ikhlas dpt terima org gemuk. tp memang naluri semua org, suka benda yg cantik. ayat laki aku masa iols diet dulu "ayg cantik, tp bila trun berat ni nampak lg cantik"..pdhl bru turun 5kg. inchloss pun xnampak mana. hehe. laki iols kerja dlm bidang kesihatan, satu lg dia nak iols diet sbb dia risau tgk org tua2 kat spital bdn besar. nak jalan susah. dr n staff nak buat pemeriksaan pun susah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2014 02:32 PM | Show all posts
najib888 posted on 30-1-2014 12:04 AM
Ye betul..
Dulu wife aku tak la bambam sgt cm skrg. Sblm kawin janji nk start kuruskn bdn.
dah k ...

cuba uols tunjuk gambar org2 yg gemuk boleh jd kurus. iols dlu pun mcm bini uols. jenis xnak diet pun. diet pun skejap je bila berat tak turun pun, tp kena tahan mkn mcm2. tunang iols time tu (skarang laki) pun byk bagi nasihat. tp sama mcm bini uols, bila sebut hal ni rasa sensitif. kdg2 rasa mcm dah tak sayang, xleh terima seadanya. tp lepas kawen iols rsa why not x gembirakan hati laki sendiri. lagi2 bila tgk gambar org2 yg mampu kuruskan badan, semangat iols jadi kuat.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2014 04:25 PM | Show all posts
atiqah_bea posted on 25-3-2014 02:23 PM
iols gemuk. obesiti. Alhamdulillah dah kawen. laki iols kategori hensem. bkn iols nak perasan tp ram ...

untungnya kalau macam ni hehe *berangan*
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2014 09:32 PM | Show all posts
I nak body mcm ni boleh x? sexy tak mcm ni?
na.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2014 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts
CikZzana posted on 7-2-2014 08:55 AM
dulu rasa mcm lebih pada mental lah kot...
xready sbb dlm kepala otak nk sambung study lg
so mnt ...

Sama la nasib kite..  I let go a vy nice guy sbb rase x ready, plus nk sambung master dulu.. But now bila dh ready x jumpa2 calon nye.. Kdg2 rase nyesal pn ade..  Nape la I let him go..
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2014 11:13 AM | Show all posts
There is no such things lahir gemok
kalau berusaha diet dan bersenam mesti kurus
dlu ade budak gemok mntk couple mase study
mmg reject habis2
tp lepas tu tlg die bersenam dgn exercise sbb mase tu trainer gym
then die kurus mmg cantek
skrg dah kawen dah
jgn gemok balik sudah ler
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2014 08:15 PM From the mobile phone | Show all posts
My bff kategori gemok tp chomel...
Muka dia sweet n dia pon pndai bergaya.. Sesuai dgn badan dia..

Tp dulu pon dia cuba diet sampi masuk hospital n mkn n muntahkan mknan sampi hampir ragut nyawa gaklah masa tu... Sbb dia sedih xde laki yg sesuai nk dgn dia.. Yg nk mcm nk kikis duit dia jer

Skrg dia belajar utk sayang diri sendiri..jlni gaya hidup sihat... Berat bdan kurg skit demi skit..
Hepi xstress n yakin diri.. Hepi go lucky.. So skrg da dpt tunang yg hensem masyaallah.. Tinggi n tough.. N laki tu syg sgt kt dia..insyaallah xlm lg nk kawen..

To pompuan yg rs gemuk.. Syg n respek diri anda dulu..bhagiakn diri anda baru anda boleh bhagiakn org lain.. Xyajh malu.. Tp cubalh jlni gy hidup sihat.. Biar bdn bertenga walu besar.. Yg kurus pon ada yg lembik...
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2014 01:53 AM | Show all posts
Bg ak laaa...pompuan yg berisi sdap2 kira ok laa..just nice.sdap mata memandang...tp klu yg tahap gaban pny berisi n obesiti bg pndangan ak si wanita tu mmg pemalas gilaa...that my 1st impr3sion towards obes gurl
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2014 10:24 AM | Show all posts
Lelaki chubby suka perempuan chubby.
P/s - Jangan panggil gemuk, panggil chubby
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2014 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Bergantung snanya...
Isu ni subjektif..

Lain org lain hati n rasa..


Kuruskan badan bukan sbb kejar cinta yer
Baik laki or pompuan...
Kuruskan la badan so that
Bacaan kolesterol... tekanan darah.. gula..
Paras yang baik..


Gitu..

Nnt lama2 da selesa ngan diri sdndiri

Takde ketat or lemak sana sini...
Happy la diri..
Bila diri happy n confident..

Org yg hensem gila pon ko x heran sangat dah..
Sebab ko x letak paras happiness penentu tu pada feedback orang lain
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2014 04:42 PM | Show all posts
Dulu aku ada awek gemuk, tapi dah meninggal, sebelum meninggal kena potong kaki sebab kencing manis.
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2014 04:51 PM | Show all posts
kalau gemuk.. berpewatakan menarik, berkeyakinan tinggi... dan menjaga diri... akan menjadi pilihan tu. infact lebih laku dari perempuan kurus yang cjeapskate.

tapi kalau gemuk, tapi berbau... selekeh pulak... perangai pun iya jugak.. siapa yang pandang. kawan2 dia sesama perempuan pun sakit kepala fikir "siapa la lelaki malang yang nak kat dia ni" doii

sez based on my own experience.
dulu, zaman muda remaja - masa saya gemuk, hitam, tak bekerjaya, pendek kata tak menarik la.... siapa pun tak nak. bila blind date.. memang kene tinggal gitu je
tapi
sekarang, dah bekerja, dah kurus sedap-sedap badan orang kata pakai apa pun kena, perfume hari2, skin care yang menjaga kulit, pandai berkomunikasi and etc... kemain lagi lelaki nak try sampai kita plak yang tak lalu nak memilih.
dari sini dah nampak dah . tapi tak boleh nak salah kan sesiapa. itu lumrah manusia.
hanya segelintir je  yang tak pandang pada rupa, dan hanya jatuh cinta pada peribadi seseorang.
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2014 03:39 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2014 03:39 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2014 03:43 PM | Show all posts
sweet couple



Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2014 05:43 PM | Show all posts
FloraIs posted on 24-9-2014 04:51 PM
kalau gemuk.. berpewatakan menarik, berkeyakinan tinggi... dan menjaga diri... akan menjadi pilihan  ...

Sis, I have to agree with this. Growing up, mana lah ada orang nak pandang. Selalunya, nak ambil hati mereka akan cakap comel2 chubby dengan tak ikhlasnya. My little cousins pun pandai cakap yang I tak lawa as compared to another cousin. But bila dah dewasa, dah pandai melawa and spend for myself, barulah orang2 ni datang and cakap, Kalau tau boleh lawa gini, dari dulu lagi dah mengurat. Oh please!! Takkan kulupa la kata2 mu dahulu! Hahahaha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.099435s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list