Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
42223
View
120
Reply

Perempuan comel aka gemuk

[Copy link]

Author: chenta_dewi       Show all posts   Read mode

Post time 29-1-2014 09:32 AM | Show all posts
najib888 posted on 18-1-2014 08:16 PM
Hmmm.. Ye la. Tapi takut mudhorat lak nnti.. So far, my wife mkn tak banyak, but pemilihan makanan ...

senam la sekali..kalau suruh bini je senam, laki x senam, maybe bini ko kurang bermotivasi lagi satu, jangan mindset diet tu sekat makan, mindset tukar kpd healthy food..agaknya bini ko x makan kerap, sekali makan terus cheese cake?

ikhlas dr aku yg dulu pernah obese skrg dh insaf diet..dh berjaya kurangkan 18kg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-1-2014 09:35 AM | Show all posts
naq_j posted on 29-1-2014 12:02 AM
aku plus size dapat laki hensem.

aku pun hairan juga macamana dia boleh suka dengan aku dulu.
...

wah bestnya...

tp sy sendiri tak gemuk n tak kurus...n tengah kuruskan badan..workout jugak utk kesihatan...kalau boleh nak ada muscle sikit...mslh skrg lengan besar dari badan dah..dok dumbel sampai lengah tangan2..
n boipren pon xde haha...mmg ini yg dipilih setelah kuciwa....kih kih
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2014 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts
tiramisuu posted on 29-1-2014 09:32 AM
senam la sekali..kalau suruh bini je senam, laki x senam, maybe bini ko kurang bermotivasi lagi  ...

Ntah la.. Malas nk sungut.. Bila bukak je bab nk kuruskn badan ni, tetiba je dia melenting... kalau tak suka ckp la awal2..kalau tak leh terima, lepaskan la.. Malas btul nk involved dgn minor argument ni. Kdg2 tension bawak ke sehari dua dgn peel dia..

Bab diet tu aku dah jenuh nak bagitau. By the way, aku penah amik subject sports science, dapat A lagi hehehe. So, bab diet & pelan pemakanan, pelan senaman; mcm mana nk monitor calorie, kira BMR, target heart zone exercise etc dah ajar pun. Tp, tak jalan..

Ajak excercise sama2 pun tak jalan gak. Too many excuses. Tak tau la nk motivate dia cmne lg..Hmmmm

Skrg ni dia tgh preggy, so buat masa ni tak mau la push dia.. Pas beranak nnti la kira lain...
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2014 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
starcity posted on 18-1-2014 09:41 PM
Mula2 memang kata tak kisah dapat awek/bini gemuk. terima se adanya...
tapi lama2 bila tgk pompuan  ...

Ye betul..
Dulu wife aku tak la bambam sgt cm skrg. Sblm kawin janji nk start kuruskn bdn.
dah kawen ni makin up lak.

Aku tak kisah klu chubby2 skit. Tp, kalau dah gemuks tahap malas nak panjat tangga walaupun setingkat, parking kete jauh skit dr entrance mall dah start masam muka, mmg some actions need to take la.dah tahap menyusahkn diri & spouse...

So, pompuan kat luar sana, keep on & maintain the good figure.

P/s: kwn aku juru x-ray penah citer, most Chinese lady pakai susuk kat bdn sbb nk maintain figure & tak nk laki simpan mistress. Btul atau tak, aku tak pasti.
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2014 01:10 AM | Show all posts
aku xtau napa tp aku fobia gemuk.. xpernah gemuk pn la.. tp aku takut gemok.. nt kne telan mcm2 pill n g tempat kuruskan badan yg need alot of money.. huhu..bazir je nt.. kalau bleh nak prevent jd gemok..

skrg aku amalkan exercise je.. aku suka marathon, outdoor sports, wall climb sume tu.. xpgy gym.. bru nk g gym nak tone muscle sikit.. so afraid jd obese n da kawen nt gemok.. takotnye.. pas branak lg takot gemok .. huhuhu..

tp ada je kawan aku lelaki yg hensem kawen ngan pmpuan chubby yg gemok ala2 shani tu.. dah dr mula diorg kapel lg pmpuan tu gemok gtu.. time kawen pn gemuk..tp org kata org gemuk susah ngandung n byk penyakit.. wife kawan aku tu confident dia agak low la.. sbb hubby dia hensem n kerja dia sbg cameraman so byk la jmpe awek2 hots.. wife dia aku tgk asek wat status kat fb sedeh2 n sendu ja.. xtau la..kalau dia slim down abit maybe confidence level dia naik kot.. but anyway aku tgk diorg bahagia je.. so ada jugak la lelaki hensem yg taste dia chubby2 ni.. untung la jugak cos diorg tak tgk luaran kan.. whats important is dalaman..susah nk dpt laki yg sweet mcm ni..hehe.
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2014 02:04 AM From the mobile phone | Show all posts
najib888 posted on 29-1-2014 11:47 PM
Ntah la.. Malas nk sungut.. Bila bukak je bab nk kuruskn badan ni, tetiba je dia melenting... kala ...

Ooo..aku dh pasan ko tau sbb ko ckp psl kalori. Yup,last2 diri sndr gk kna ubah..aku pn org sekeliling kutuk pn dh lali..sndr insap bila kaki cpt sakit,sakit blkg,baju x muat..nk sedey2 pn salah.sndr..haha..bila dh stat diet dgn.btl,senang jgk rupanya nk turun..cuma nk stat tu je malas.huhu..
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2014 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
sekarang pun hasben tegur juga kadang2 kalau dah melantak tak hengat tuh.....
tapi tak la sampai dia paksa2 pula....
kadang2 hasben yg risau bila aku tak makan....

macamana diet mau jalan....
tapi aku sedar yg kegemokan melampau itu tak sihat. bersenam jugak la sekali-sekala.
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2014 11:50 PM | Show all posts
aku first tengok muka dan body.. kedua tengok akhlak.. kalau pemalas aku rejek awal2.. tapi kalau rajin baik cerdik pandai masa tapi gemok aku rejek gak.. sbb aku ni mata keranjang sket.. xleh tgk pempuan2 cun ni.. takut kang bini duk seblah mata aku usya pempuan lain..

tapi lain org lain minatnya.. kalau laki tu pun gemok gila, takkan nak memilih lagi kot.. kakak aku elok je berlaki, padahal mcm kerek telaga bak kata ustaz azhar derus..

so, yg pempuan tu jgn risau sgt la pasal gemok ke kurus, yg penting kena self confident yg tinggi ok..

kalau rasa jatuh cinta kat fahrin ahmad, luahkan je.. mana tau dia taste yg mok2?
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2014 04:34 PM | Show all posts
naq_j posted on 30-1-2014 12:38 PM
sekarang pun hasben tegur juga kadang2 kalau dah melantak tak hengat tuh.....
tapi tak la sampai di ...

Btl la! Kt ofis ni pn klu sembang dgn theyolsss.. rata2 nk jaga body sbb HB tk suka gemuk! Ada tu plk katanya, HB siap cakap, 'Klu Mama gemuk, Papa tinggal Mama kt blkg!' Smpi ati kn?! Nasib baik la Hakak jenis yg tk bole nk gemuk..

Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2014 04:38 PM | Show all posts
rawahah posted on 31-1-2014 11:50 PM
aku first tengok muka dan body.. kedua tengok akhlak.. kalau pemalas aku rejek awal2.. tapi kalau ra ...

Fahrin Ahmad?! Fahrin Ahmad sblm ni pnh dikaitkan dengan Adeline Tsen, Adila Ramly.. Dulu la!
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2014 11:56 PM From the mobile phone | Show all posts
naseb baik la hasben aku tak gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2014 09:55 AM | Show all posts
Sharing je! Tk tau sejauh mana kesahihannya..  





Last edited by BlueRose99 on 6-2-2014 02:18 PM

isteri ramping.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2014 10:28 AM | Show all posts
Size doesn't matter if U love each other!



Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2014 05:03 PM | Show all posts
ade jugak i nampak jalan2 kat mall tu gf gemok bf tak gemok. maybe ade jugak lelaki yg taste gemok... kan lain org lain taste.

tapi kalau women gemok ni bila action atas katil bile kawin nanti die confident tak?

kalo ade wife yg degil taknak lose weight tu, ape kata every week puasa 2 kali or lebih. dapat pahala pun. bro-in-law i & sister i nak maintain badan diorang rajin puasa together gether
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2014 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts
limesherbet posted on 5-2-2014 05:03 PM
ade jugak i nampak jalan2 kat mall tu gf gemok bf tak gemok. maybe ade jugak lelaki yg taste gemok.. ...

ok je.
gemuk banyak bentuk. ada yg besar tang bontot. ada yg besar part torso. ada yg buncit.
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2014 12:11 PM | Show all posts
naq_j posted on 29-1-2014 12:02 AM
aku plus size dapat laki hensem.

aku pun hairan juga macamana dia boleh suka dengan aku dulu.
...

wahhhhhhhh....mana dpt?
kikikiiiiii
aku nie jmpe...ada rupa..bdn sedap..bercinta siap jmpe parents dh...dia serius
tp aku pulak yg xready time tue...skrng nie dia dh kawen beranak pinak
and bila aku dh ready xde calon lah pulak.....
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2014 12:13 PM | Show all posts
rawahah posted on 31-1-2014 11:50 PM
aku first tengok muka dan body.. kedua tengok akhlak.. kalau pemalas aku rejek awal2.. tapi kalau ra ...

kikikikiiiii..... setiap org lain taste kan...
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2014 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
CikZzana posted on 6-2-2014 12:11 PM
wahhhhhhhh....mana dpt?
kikikiiiiii
aku nie jmpe...ada rupa..bdn sedap..bercinta siap j ...

time praktikal tahun akhir di tempat kerja suami.
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2014 04:34 PM | Show all posts
CikZzana posted on 6-2-2014 12:11 PM
wahhhhhhhh....mana dpt?
kikikiiiiii
aku nie jmpe...ada rupa..bdn sedap..bercinta siap j ...

dulu, apa yg x ready?
skrg, apa yg dah ready?

Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2014 08:55 AM | Show all posts
mziskandar posted on 6-2-2014 04:34 PM
dulu, apa yg x ready?
skrg, apa yg dah ready?

dulu rasa mcm lebih pada mental lah kot...
xready sbb dlm kepala otak nk sambung study lg
so mntk tggu dlm 3thn..final year boleh proceed tp tue lah xde jodoh kan

and now.. mentally dh ready... trying to give the best
hahaaa cr calon jela xjmpe2
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.115533s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list