Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
406319
View
2597
Reply

[Ultra Best][Siri Mari Tidur Bukak Lampu] #2520 Mean Girl 2 [12] - Page. 101

 Close [Copy link]

Author: JokesCop    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 13-12-2013 01:41 PM | Show all posts
JokesCop posted on 13-12-2013 10:37 AM
TITLE : HOSTEL [2]
TEMPAT : Apartment University
L ...

best story ko...cepat2 sambung..jgn stress2..cool..hehe..
kat negara mana korang study nih?
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2013 01:43 PM | Show all posts
@yong posted on 13-12-2013 01:38 PM
Ooooo.. bru tau. aku terasa ketuaan di sni...huhuhu

kite pun tau sebab ada terbaca kat lawak.. kalo tak, tatau gak..
kite pun dah tua gak.. so chill la ye.. yang penting hati masih muda..
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2013 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
sweetmi09 posted on 13-12-2013 01:43 PM
kite pun tau sebab ada terbaca kat lawak.. kalo tak, tatau gak..
kite pun dah tua gak.. so chill  ...

Haha..hati mmg sntiasa muda..apa pun tq tuk info..
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2013 02:53 PM | Show all posts
apakah gunanya lampu tidur..nk tidur buat apa nk berlampu??
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2013 03:15 PM | Show all posts
lagi tt?x sabar nk tau cter n belajar ayat baru... :-)
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2013 04:26 PM | Show all posts
macam bez je macam bez je.... cepat2 la sambung...
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2013 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Ssh nk digest tp ok la citer budak nie..
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2013 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Haha aku rasa umr aku x la tua sangat tp u punya ayat mybe mcm budak2 haha

tp x pa aku da bc abis ok..tgl tgu cuntinio..nya ajer..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-12-2013 08:19 PM | Show all posts
kembangkembung posted on 13-12-2013 11:53 AM
best..

sambung cecepat pls...

Thanks mr kembangkembung,

Buat pengetahuan anda dan para forumer, aku nie manusia nocturnal, siang tdo, malam berjage.. dari zaman student sampai la dah ade anak satu skarang nie, dah takdir agaknye.. so maybe update akan berlaku pada malam hari saje.. (read: 10pm above).

Siri Hostel nie, aku baru je tulis, so maybe merangkak2 lagi.. so aku akan paste cite2 yang pernah aku tulis sebelum nie..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-12-2013 08:23 PM | Show all posts
Adiya posted on 13-12-2013 11:09 AM
terasa aku sangat tua untuk menghadam bahasa moden ko ni TT.... tp aku tetap menelannya sampai terce ...

Mwahahahahaha~ dun worry, aku akan cube memperbaikikan bahase malaysia aku supaye lebeh senang digest.. Inilah akibatnye kalau mase kecik2 dulu buat buku komik Dragon Ball RM3.50 mcm buku teks B.M.

So, aku akan elakkan pengunaan BM Gen-Z sebanyak mungkin. (read: aq, tp, lg, jew, lew, lettew)
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-12-2013 08:26 PM | Show all posts
edoraixora posted on 13-12-2013 12:47 PM
wei JC, NVM tu menatang mende???
aku terlepas bace atau memang ko x bitau maksudnye dlm c ...

NVM = nevermind, IDK = I dont know, FTW = For the Win
PM = Pak Mujib, term nie aku akan cube banyakkan lagi, and legendkan..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-12-2013 08:28 PM | Show all posts
sweetmi09 posted on 13-12-2013 01:33 PM
ai like da way tuan tanah kedaung (read: tuan empunya thread ) elaborate things..
maybe ada certa ...

Yeker, name tertukar ke ? WAKAKAKAKAKAKA!!!!!

Ko memang bijak la sweetmi09.. aku edit balik..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-12-2013 08:40 PM | Show all posts
MissMamamia75 posted on 13-12-2013 01:41 PM
best story ko...cepat2 sambung..jgn stress2..cool..hehe..
kat negara mana korang study nih?

U tempatan je, mase tue xtau lagi ape maksud belajar oversea, kurang pendedahan la katekan.. Kalau tau, mesti belajar rajin2 nak pi overseas..
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2013 09:44 PM | Show all posts
JokesCop posted on 13-12-2013 08:40 PM
U tempatan je, mase tue xtau lagi ape maksud belajar oversea, kurang pendedahan la katekan.. Kalau ...

kenapa aku rasa kita belajar katU yg sama hehehe?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-12-2013 10:21 PM | Show all posts
Kalau ko tau ape maksud cendawan.. same lettew~
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2013 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts
bestnye citer walau kepelekan bahasa tejadi. ahaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-12-2013 12:15 AM | Show all posts
TITLE : HOSTEL [3]
TEMPAT : Apartment University
LAIN2: cont. HOSTEL [2]

[QUICK RECAP]
Previously on HOSTEL.. Sume parut dan lumut ilang, Syeik terus menjadik annoying kepada hidup kami and bla bla bla...

[SEVERAL DAYS AFTER]
Memang hari2 ade je bende pelik jadik kat kitorang, tapi aku dan Anton mmg x amik port, cite2 pelik yg kecik2 nie actually Apis yg ingatkan kat aku mase kitorang jumpe 2-3 tahun lepas, kalau bukan die yg ingatkan, hatta sampai cicit aku dapat gelpren pun aku x tau bende tue pelik. Menurut cerite Apis, barang ilang pastu jumpe balik banyak terjadik mase tue, antara barang2 yg selalu ilang adalah songkok haji die. Apis nie memang synonim dengan songkok haji die, tapi die pakai kat rumah je, rambut die nie jenis potong 1 mate, so untuk mengelakkan rase sejuk agaknye, die selalu pakai bende alah nie.

Aku jenis x banyak bawak barang personal, so maybe makhluk xsemenggah tue abis idea nak sorokkan barang aku kut, setakat nak sorokkan stok meggi ke, lighter ke, rokok ke, aku pedulik ape, aku paw je la budak2 lain. Dah namenye remaje, kalau x paw hak milik rakan sebaye bukan remaje la kan.. kan.. kan...

Yang aku paling ingat lagi kes Anton, sume kemeja dalam gobok die ade kesan terbakar, mcm kene iron.. mengamuk la budak tue, di maki hamunnye almari. Of course, memule maki jamban, lepas tue maki almari, budak nie mmg ade masalah dengan barang x bernyawa. Tapi yg magically-nye lepas maghrib, baju die terus occay, xde ape2 dan almari bilik die bau mcm ada bangkai cicak.. Apis dengan Anton abis selongkar gobok (read: sampai pecah gobok tue) nak carik bangkai tue, tapi macam cerite mistik yang lain2 la, xjumpe ape2 selain duit syiling Anton yang banyak sampai dapat beli sekotak rokok Winston merah 20. Nasib Anton, badan die nie keding sikit, so baju2 kemeja Syeik menjadi mangsa keadaan time tue.. Aku ingat pasal kes nie sebab mase tue Syeik bergaduh dengan Anton sebab selalu pinjam kemeja die then x basuh.. Mwahahahaha~

Tapi bende2 kecik nie memang kitorang buat dek je.. Ala, setakat barang misplace, or baju kene iron.. Ade lagi masalah dunia yg lagi besar dari nie.. So x swag la kalau nak amik port?

[THAT ONE EVENING]
Aku balik rumah awal mase tue, hari Sabtu kalau x silap aku sebab satu rumah keluar, aku x brape ingat, tapi aku pikir xde orang la kat rumah lah time tue. Sampai je kat rumah, time tue dah agak senja, aku pun lepak2 la kat ruang tamu sambil bace komik yg aku baru beli.. FYI, Sofa kayu yang aku duduk tue betul2 mengadap pintu bilik mandi.. Tengah2 alpa bace komik..

PALABAMMMMMMMM!!! (sfx: pintu bilik mandi tertutup, dengan kuat)

So, aku pikir, occay la, pintu bilik mandi tertutup, cool.. Dalam dunia nie, selain jin, syaitan dan mambang tanah, elemen angin juga wujud or bende paling simple aku pikir mase nie, salah sorang osmet aku nak mandi.. Then bunyik like somebody turn on the pili (read: pili apart aku berkarat, so kalau turn on, bunyik die agak kuat, terutama kalau rumah sunyi ).. So normal la, masuk bilik mandi, turn on pili air, normal la, buat ape kalau masuk bilik mandi x turn on pili kan? bukan mandi namenye, namenye "suspicious activity".. Lelaki bujang teruna la katekan.. MWAHAHAHAHA~

Then, aku dengar bunyik air shower keluar, (read: air shower apart aku tue laju dan kuat, perghhh~ mmg 1st class, xde hotel aku pernah duduk laju mcm air apart U aku).. In which, normal la kan, dah bukak pili, air kluar, x kan batu bata yg kluar, mandi darah ler nanti kite yer kawan2, so nasihat aku, pastikan shower rumah anda x mengeluarkan batu bata ye kawan2.. Then, in a short few second, bunyik air tutup.. Then, bukak.. Then, tutup.. Then, tutup.. Then, bukak.. Then, bukak.. U'olls get what I mean kan..

Aku memang x pk ape2 lg mase nie(read: blur), maybe salah satu pantang larang Apis dalam bilik air, die tue banyak pantang larang especially dalam jamban.. Aku pun x sure kitab ugame mane die bace.. Then, sebelum otak aku sempat process ape2, aku tengok lampu bilik mandi kejap tutup, kejap bukak, tutup balik, bukak balik, sebijik mcm disco dah aku tengok bilik mande tue.. Time nie lah, pemikiran 0.03 saat dalam kepale aku teringat bende2 pelik yang aku pernah dengar dan alami sebelum nie.. Ade satu perasaan yg mcm menyerap masuk dari hujung jari2 tangan aku menjalar terus ke tengkuk yg membuatkan segala bulu2 yg ade dilaluannye naik secara automatik dalam keadaan mendadak. Ini Kerana:

Sebab 1 : Impossible, lampu bilik air ini boleh di bukak tutup, sebab suis lampu kat luar..
Sebab 2 : Ade annoucement yg apart kitorang ade ganguan bekalan air selame 2 hari.. sebab pagi tadi sebelum kluar rumah, aku mandi (read: cuci muke dan gosok gigi) pakai air mineral je.

JC: (Jerit) JINTAT!!!!!!
(Sambil aku membuat aksi flying kick melepasi coffee table dan terus berlari ke luar rumah)

Malang sekali pada aku, pintu rumah aku tertutup dan aku mengalami pengalaman melanggar pintu rumah secara slapstik sebelum sempat aku pulas tombolnye.. Dalam separa sedar ketika berlari dari rumah nie, aku mcm terdengar ade suare orang tgh gelak.. bukan gelak style Anton MWAHAHAHAHAHAHAHA~~~~.. Tapi mcm Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee~ (read: mengilai).. Larian aku yg x cecah simen apart nie terus ke lif.. Of Course, aku lari ke lif, sebab, kalau aku lari ke tangge depan rumah aku, aku kene turun tangge 8 tingkat.. Hantu ke Jin ke, prinsip aku, kalau nak turun apart naik lif.. xde la penat sangat yer kawan2..

[THAT FRIEND'S HOUSE: PART I]
Aku nampak Syeik dengan Apis ada kat dalam rumah tue sambil buat muke ketat (read: serious) tengah duduk bersembang dengan penghuni2 rumah tue.. Derang terus pandang aku yg sedang mempamirkan aksi atlet balapan kat koridor sambil suruh aku masuk rumah tue.. Aku dengan rase mcm telah terselamat dan diselamatkan pun gegas masuk ke rumah tersebut.. Lepas aku ceritekan pengalaman aku yg xsenonoh kat budak2 rumah nie, aku tengok muke masing2 putih mcm zombi cite the Walking Dead dah.. Aku pun bangun nak check air dekat sinki, ternyata, yg keluar tue adalah serdak2 karat je.. Mmg air belum ade lagi pun..

So, persoalannye...
Ape yang derang sembangkan sambil muke ketat ?
Sapekah yang mandi kat apart aku ?
Apsal tuan mandi tue bole bukak dan tutup lampu bilik mandi dari dalam ?
Kenape rumah aku boleh ade air? Adakah tuan mandi tue seorang yg bole mengeluarkan air semasa ganguan bekalan air ?
Adakah bakatnya berguna kepada penduduk2 yg mengalami masalah ganguan bekalan air ?
Jika berminat, silalah seru..

Sekian..

TU BI KON TI NUW~~

[AFTERMATH]
Aku, Apis dengan Syeik tido kat ruang tamu rumah member kitorang tue haritue.. Jangan harap aku nak balik ke rumah puaka niang rapik tue malam tue.. Kalau die mandi dalam bilik aku mase aku tengah tdo, xke basah bilik aku malam tue. Sape nak kemas ? Of Course la aku kan.. So, Of Course jugak la aku yg pemalas nie malas nak hadap bende tue..

Legend:
FYI = For your info

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2013 02:15 AM From the mobile phone | Show all posts
TT aku suke style penceritaan ko sempoi je berjiwa remaja
TT ko xtrauma ke bila ingat balik suara hilaian itueww:Q
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2013 02:29 AM | Show all posts
cara tt bercerita buat aku tak sabo nak tunggu...
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2013 02:51 AM From the mobile phone | Show all posts
adoila... kelakarla TT... komedi seram.. x menahan i nk komen padahal bru bca part 2... sakit perut dh gelak.. pas komen nih nk smbung bca.. hahaha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.099217s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list