Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
406574
View
2597
Reply

[Ultra Best][Siri Mari Tidur Bukak Lampu] #2520 Mean Girl 2 [12] - Page. 101

 Close [Copy link]

Author: JokesCop       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-12-2013 07:45 AM | Show all posts |Read mode
Edited by JokesCop at 9-4-2015 08:29 AM

Hi rakan-rakan dan sahabat handai, di mana jua anda berada, aku harap anda tidak kesepian dan sentiasa ingat, ada mahkluk tersayang menunggu anda di rumah. Bagi yang sedang memandu, sila kenakan sabuk pengaman, kalau eksiden sambil main internet, mungkin syarikat insuran akan terima kes anda sebab masih mengikut peraturan jalan raya.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Sebelum aku mulakan cerita, biarlah aku mukadimah sikit pasal latar belakang SMTBL (Siri Mari Tidur Bukak Lampu).. Bagi yang tak nak bace penerangan lucah nie, silalah skip perenggan nie.. Ingat, jimatkan masa yg ade, anda mungkin masih sempat browse internet sambil tengok gif kucing menari ballet sebelum boss anda sedar yg anda sedang mengunakan internet opis untuk personal interest atau hapdet di thread anda sendiri, yg aku percaye ramai orang tgh tunggu next cerite. SMTBL adalah cerite2 jadik kat aku, kawan aku, kawan kepade kawan aku,
kawan aku punye sedare punye kawan, gulpren kawan aku punye osmet punye kawan punye boypren, makcik dobi, makcik cleaner, residen apartment, lecturer, dan juge mambang tanah... Mungkin ade yg x suke, tapi aku akan cube sedaye upaya aku menceritekan siri2 pengalaman2 mistik paranormal dan tiada sakti tanpa menyebabkan heart attack, kerasukan, penyurupan ataupun penampakan suster ngensot kepada pembaca. Kalau didapati agak meroyan, silalah ambil tindakan sewajarnye, jika tidak... aku pun x sure ape tindakan yg sepatutnye korang amik.. Ingat, gaye penceritaan adalah 100% aku, so xde kopipasta, kalau ade pun aku dah tukar gaye cite aku sendiri.. mwahahahaha~

Dengan harapan aku akan sentiasa hapdet thread nie, here it comes.. the 1st post sejak sekian lame, my first blood..

TITLE : HOSTEL [1]
TEMPAT : Apartment University
LAIN2 : Sophomore year, Pakcik single lagi mase nie..

[INTRODUCTORY]
Kejadian nie jadik mase aku dekat U kesayangan. U aku nie di pakai sistem apartment. satu student, satu bilik, satu apart ade 4 bilik.. So, maybe untuk keselesaan atau saje nak kaut keuntungan lebih (satu bilik RM248 in which rate2 rumah sewa area situ RM 300 - 400 je time tue).. and yg paling menghanginkan student yg xbrape nak rajin mcm aku, tiap2 sem kene book bilik lain2 (kalau dapat bilik same, nasib la), kene pack barang tiap2 sem, kene move in tiap2 sem.. So disebabkan aku pun dah tahap sophomore time tue, aku dah ade set of friends yg nak duduk satu rumah..

So mcm nak book tiket Air Asia RM 0, kami pun duduk la depan PC (read: book online) masing2 sebab nak book rumah untuk duduk bersama, umpama sekumpulan lelaki x bertamadun, kami menjerit2, memaki-hamun berebut rumah dengan student lain.. pertarungan selama 4 jam nak "chop" bilik dirasakan mcm battle of Gondor nie di akhiri dengan kami dapat la duduk bersama...

yayyy~ heppi ending~~ tataratadaa~~ (sfx: gembire diluar batasan)

Lepas je abis sesi chop bilik tue, kami pun packing dan balik ke kampung masing2 (read: cuti sem) dengan masing2 puas hati dengan nasib yg menimpa kami.. that what we felt at that time.

[SEMESTER START]
Sem baru pun start, dengan masing2 ade cita2 sendiri, ade yg nak study, nak main game online, nak makan dekat kedai sume makanan rm3, ade yg nak dapat/jumpe/break dengan awek, ade yg nk majukan bisnes jual rokok batang (biasela, kalau yg berkerja pun ade sengkek, ape lagi student kan), kami pun check-in la dalam bilik kami, tingkat 8, bilik hujung.. bilik idaman para penyewa, sebab xde bilik mengadap koridor, so buglar safety. Permandangan luar nampak masjid, tasik, apartment wanita.. bak kate mat salleh, perfecto~

Masuk je rumah tue, masing2 ke bilik masing2 nak un-pack barang2.. aku yg agak terrer nie, bawak 2 beg je, beg baju dan beg PC (disamble abis) mejadikan aku unpack warrior dan bole site visit ke bilik member2 lain.. Bilik 1st, sebelah aku, kawan dari sekolah rendah aku, kite namekan die Anton la yer.. bilik tengah, pemandangan paling cun skali, sebab betul2 atas parking motor, senang nak usha motor dah stand ke belum, jatuh ke idak kalau belom.. masuk je bilik die aku tgk katil die disamble, aku pun gelak sakan la kat die.. sape la dengki bilik die pi disamble katil..

Then 2nd room, Master bedroom, Syeik... bilik die paling besar.. aku tengok tengah tertonggeng2 mop lantai, badjet neat freak lettew, tapi kalau abis sem, bilik die paling bersepah.. and then the last room, Apis, bilik yg paling perfect skali pada aku, sebab dekat dengan toilet. Masuk bilik die aku tengok Apis tengah merungut2 sebab ade banyak tompok air kat dinding, warna kuning2 pudar.. So, aku dengan Anton pun bantai gelak la tengok nasib yg menimpa Apis.

BTW, bilik aku xde yg pelik, sume in place, cume laci robok penuh dengan kesan cucuh rokok..

[FIRST NIGHT]
Aku kluar dengan budak2 same kelas dengan aku untuk makan malam and balik rumah.. Jam pukul 10 ke 11 mcm tue, gelap.. sekor manusia atau kambing pun xde.. perasaan dalam hati aku, maybe budak2 nie pi berendut la tue.. biase la, masing2 kan ade komitmen, awek dulu baru osmet.. Sume pintu bilik tertutup.. So, NVMla, aku pun single and not ready too mingle yet, aku pun trus masuk la dalam bilik.. bukak PC, layan blog, fesbuk dsb.. mase tue blog is a thing, sume orang ade blog aku rase.. aku blog walker je..

Then aku dengar bunyik orang bukak pintu rumah, aku ingat sape2 balik, so NVMla, biarla, bukan tanggungjawap aku sebagai suri rumah solehah nak sambut hubby balik, x yah la aku tegur.. truskan je la mubie.. Then, pintu bilik aku kene ketuk, kluar2 tgk si Anton rupenye.. Die pun masuk bilik aku nak pinjam towel, towel die nak buat sejadah sebab die lupe bawak, x nak kotorkan lagi.. Then, die pun kluar.. selang 20 minit dengar Anton jerit..

Anton: WEYHUII!!! PENGSAN KE PENGSAN DALAM JAMBAN TUE??

Keluar2 tengok si Anton tengah maki hamun pintu jamban. Aku pun tanye la..

JC: Anton, apsal marah pintu jamban? Die bukan bole bercakap pun..
Anton: Ni kamjad mane berak lame sangat dalam nie ntah, setahun dah aku tunggu.. WEYHUII!! KLUAR LA WOI!!! *sambil isap rokok*

Anton: Mase ko balik tadi sape kat rumah ?
JC: Entah, xde orang pun, lampu pun x bukak..
(Aku dengan Anton pun tengok satu same lain, of course, in very unromatically way possible)
Anton: Pencurik kut.. Die menyorok dalam nie (sambil melangkah 2 tapak kebelakang)
JC: Apis kut, die kalau berak x bole bercakap..
Anton: KALAU KO X BERCAKAP AKU TENDANG PINTU NIE, WEYHUII!! BERAK MCM TGK WAYANG!! LAME NAK MAMP*S!! (Anton tendang2 pintu tue)

Disebabkan aku x nak Anton pecahkan pintu jamban sebab baru 1st day, x kan nak bayar harge pintu kat pihak management.. suwey satu sem.. Aku pun try la tombol.. Pffff~~ Pffff~~ pintu terbukak (pemikiran 0.03 saat: Jangan la aku nampak bahagian2 badan Apis yg x sepatutnye aku nampak).. Xde orang, sepi, empty dan neglected ye kawan2 jamban tue.. Aku pun ape lagi.. Bantai gelak kuat nak mampos la dekat Anton..

JC: WAHAHAHAHAHAHAHA, BWAHAHAHAHAHAHAHA, Ko tunggu jamban kosong ke ?
Anton: Woi kamjad!! tadi kunci kut.. ade bunyik air lagi sambil orang berdehem lagi..
JC: WAHAHAHAHAHAHA, ape jenis manusia la marah jamban kosong!!!

Anton dengan muke merah masuk ke jamban dan meneruskan aktiviti yg terencat tadi.. Disebabkan aku nie agak insensetif (read: blur) pada bende2 mistik, so, aku x saspek ape2 mase tue sambil tunggu Anton keluar sebab nak gelakkan die balik.. Malam tue, bile sume osmet aku balik, kami bergelak sakan kat Anton sebab marah Jamban.. 1-2 minggu gak la kitorang buat2 marah jamban kosong depan Anton sebelum masuk jamban.. Boys always be boys la kan orang tua-tua cakap..

[FIRST MORNING]
Pagi esoknye aku bangun tdo and rase mcm bende pedih kat bawah hidung aku (read: atas bibir, tempat misai tumbuh bagi lelaki dan perempuan selalunye digelarnye kumis). aku pun rabe2 la and rase mcm ade kuping luke yg agak obvious (read: tebal dan dalam).. aku tengok cermin, 3 strike y'all.. mcm kene cakar.. Then, aku kluar la nak tanye Anton, tengok die tengah belengeng (read: x pakai baju) sambil isap rokok mengadap luar tingkap.. Aku nampak mcm kuping tebal kat belakang badan die.. 3 strike jugak y'all, tapi panjang lagi la..

JC: Anton, apsal blakang badan ko calar? Ko tido atas kertas pasir ke ?
(Anton pusing dan nampak kuping atas bibir aku )
Anton: Woi kamjad!! orang lain tumbuh misai, ko tumbuh kuping ape jadah ? MWAHAHAHAHA~

Mase kitorang tengah bergelak ketawa tue, Syeik (Owner Master Bedroom) kluar dari bilik air tengok kitorang.

Syeik: Pasai pa? Pasai pa? Pasaipa hang ade kesan cakar nie ?
(FYI: Syeik nie agak obsess skit pasal bende2 dari kubur nie, dan paling penakut, cerek air bunyik pun die bole melompat)
Syeik: Nie lain macam nie, hang dah azan rumah ke belom ?
JC: Mane sempat, mase aku kluar, korang x azan ke ?
(Dua-dua geleng kepale)
Anton: Dah lambat woi, nanti aku balik school (read: balik kelas) aku azan la..

Aku dengan Anton mmg x pedulik sangat bende2 mcm nie.. Pendapat aku, azan tue nak umumkan kat penghuni sedia ada, tuan rumah sebenar dah datang, so back off!!!. Maybe pendapat Anton, adat istiadat diraja keluarga die.. Syeik plak maybe azan nie pendinding rumah ke ape ke.. Well, pendapat masing2, hak masing2 la kan.. Well, kitorang pun naive.. So, kesimpulannye, aku dengan Anton ade calar, sorang mirip kumis, sorang mirip kepak x tumbuh betul..  

Aku rase mcm dah panjang sangat dah nie.. soo.. ayat popular

TU BI KON TI NUW~~ (To Be Continue)

AFTERMATH
next post, tiada aftermath episod pertama..


Legend
MBLBNS : *macam biasa la bukan nama sebenar

Nota Kaki: Sorry kalau meroyan atau x sesuwai, dialog maybe di ubah suai, tapi dialog asal lebey kurang maknenye..
Last edited by JokesCop on 19-12-2014 09:51 AM

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2013 08:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Hahaha..ngokngek la
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-12-2013 10:37 AM | Show all posts
TITLE : HOSTEL [2]
TEMPAT : Apartment University
LAIN2: cont. HOSTEL [1]

[QUICK RECAP]
Previously on HOSTEL.. Bilik Apis ade tompok air. Aku tumbuh kumis dan Anton tumbuh kepak x brape nak siap

[AFTERNOON]
2nd day naik Semester, memang sibuk dengan aktiviti bukan study. cthnye: pegi kelas (read: upacara test lecturer occay ke idak, kalau x, tukar lecturer lain), sembang + lepak dengan classmate, update ape yg jadik mase cuti, amik sticker vehicle dll. Mmg  mase paling busy la dalam sepanjang sem pada aku. So disebabkan daya ketahanan badan aku terhadap penat agak kurang haritue + muke aku xbrape nak hensem sebab ade kuping, aku amik keputusan nak tapau makanan kat fudcourt then balik rumah makan + mubie + afternoon nap (read: tdo sampai maghrib then skip sume kelas). Sampai je aku kat rumah, aku dengar sore Apis dengan Syeik mcm tengah bergaduh dalam bilik Apis.

Owh, and the kepelikan di situ, xde sape pun tegur pasal kuping tue. In which, quite impossible apabile kakak-kakak gossip dalam class aku x notice kecacatan pada muke aku. Sedangkan sebelum nie, baju aku gonyok (read: x iron) pun kene tegur, hari-hari kene tegur, sebab aku bukan jenis iron baju pun.. X kan la kuping besar mcm jari ni xde orang perasan.

Syeik: Aku tau, rumah nie memang ade bende!! Anton dengan JC dah kene cakar smalam.
Syeik: Ni dinding bilik hang plak jadik lagi nie.
Apis: Dude, ko nie mengarut je lah, bende biase je nie.

Aku pun masuk la bilik Apis nak tau ape cite budak2 nie. Tgk2 dinding bilik Apis yg ade tompok2 air yg warna kuning2 pudah tue mcm berkulat dah, warna hijau lepas tue basah. In which, make no sense, sebab smalam xde lumut. Unless kalau die super lumut or jambang Syeik yg bole magically tumbuh dalam mase sehari..

Apis: Nie tandas atas bocor la nie, air mengalir, tumbuh la lumut.. ko merepek ape?
(kate Apis sambil tengok aku masuk bilik)
Apis: Dude, cantik misai.. *Sengih*

Note: Apis, seorang lelaki normal yg aku rase x peduli pasal appearance orang lain pun bole tegur aku. Even, mase Syeik punye susuk (read: taik idung) terkeluar pun die x amik port. So kuping tue obvious la kan?

JC: (diplomacy) Ko pi resident (read: management), cakap pasal bende nie, nanti makcik cleaner bersihkan lettew. Kecoh ape ?
Syeik: Kene azan woi rumah nie, sume tempat!!
Apis: Azan ler dulu, aku nak keluar lunch nie..
Syeik: JC, ko azan tau, aku kluar dengan Apis..

Syeik ni ade lesen motor and kete, tapi die x confident bawak kenderaan, so lunch ke, school ke, either kitorang bawak or die jalan kaki.. So normal-lah kalau die kluar skali dengan Apis. Aku pun kasik assurance kat Syeik and makan dulu sambil tengok mubie, lepas tue aku nak azan la.. tapi, yg bestnye.. tilam sudah memanggil aku tdo, aku terlelap dan terlupe nak azan. Dan aku tdo dan cite nie abis..



Occay, cite nie x abis, aku sambung.. (Occay x kelakar, x sampai, aku paham~ xde orang gelak)



Aku sedar2 je dah lepas maghrib, dah pukul 8 lebey.. Biaselah, anak remaje, makan kene banyak, tidur kene oberdos, rokok 1 kotak sehari.. it a phase occay, sume orang ade.. Aku bangun and keluar je sume orang dah balik tgh duduk kat ruang tamu sambil sembang2 plus sapkok (read: smoking). Aku tgk muke Syeik pucat tengok aku..

Syeik: JC, dah takda!!!!
JC: Jadah ape ko merepek ?
Syeik: parut hang!!! dah takda..

Aku rabe2 atas bibir aku, mmg xde bende, aku trus pegi cermin tengok, mmg dah hilang dah kecacatan sementara dimukaku..

yipiyayeee!!!! (sfx: heppi forever~)

Aku keluar bilik balik untuk menyaksikan adegan x munasabah antara Syeik dan Anton. Syeik suruh Anton bukak baju sambil menjerit2 mcm budak histeria.. And Anton pun akhirnye bukak baju and parut belakang badan die pun ilang. Pelikkan, memang pelik pun, kitorang agak terpinga2 gak la time tue. Then, mcm the flash, Syeik lari ke bilik Apis dan bukak pintu.. Nasihat bergune aku, kalau seorang bujang sedang menutup pintu, janganlah kamu sekali2 membuka pintu bilik mereka, kerana 80% of the time, adegan muntah darah akan berlaku.. Tapi kali nie the other 20% happen.. lumut2 dalam bilik Apis sume hilang.. bersih, suci, murni keadaan dinding beliau.. Mcm xde ape2 berlaku..

Tapi rakan2 sekalian, keadaan ini pada pendapat aku tidak membuktikan sama sekali yg kami mengalami pengalaman mistik. Mungkin kuping2 aku dengan Anton tue pulih sebab metabolisma kami seperti Wolverine, atau makcik cleaner le-femme-Nikita kan* rumah kitorang dan bersihkan dinding bilik die. In which, in the eyes of sceptical mcm Syeik die nampak rumah tue keras. Tapi kedegilan majaroti osmet aku men'deny'kan sume bende nie menyebabkan majority always win eventhou it wrong..   


2nd Day, lepas mahgrib itulah buat pertama kalinya, rumah kami diazan kan oleh Syeik dengan suare separa menangis di dalam bilik Apis. Aku, Apis dan Anton cume bole tengok sambil rase annoying dengan fiil Syeik.

[AFTERMATH]
Banyak kejadian pelik mcm nie jadik lepas tue, bende ade/wujud dalam sehari, hilang lepas azan maghrib.. cthnye: cakar, kesan lumut, tilam berlubang, tilam Syeik basah (in which, aku rase bukan sebab mistik pun sebab ade bau hancing)..
Tapi kehidupan kami x berakhir pada hari ke-2, lepas tue ade lagi yg lebih ekstrem..

Sooooo, ayat yg aku rase menyampah ble bace thread cite best.

TU BI KON TI NUW~~ (To Be Continue)

Legend:
le-femme-Nikita kan* = sape paham, paham la, x paham kalu, anggap la James Bond versi gadis.

Nota Kaki: Thread aku xde la mcm thread legend2 lain.. so kalau ko x menyampah dengan ayat tue, aku paham~ x sampai..  
Last edited by JokesCop on 13-12-2013 08:35 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-12-2013 10:47 AM | Show all posts
occay, guys, sebab kesilapan yg agak pelik dari aku, aku berase tertekan dan akan sambung cite nie malam nie.. Kalau xde aral melintang atau internet putus.. Kalau ade~ paham2 la kan.. aku tertekan~
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2013 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Best cerita tt..kipidup...
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2013 11:09 AM | Show all posts
terasa aku sangat tua untuk menghadam bahasa moden ko ni TT.... tp aku tetap menelannya sampai tercekek2 tekak aku...

apa2 pun, sedap perjalanannya....
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2013 11:35 AM | Show all posts
cepat sikit sambung........... x sabar nie
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2013 11:53 AM | Show all posts
best..

sambung cecepat pls...

Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2013 11:55 AM | Show all posts
sambung la lagii.....
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2013 12:18 PM | Show all posts
Adiya posted on 13-12-2013 11:09 AM
terasa aku sangat tua untuk menghadam bahasa moden ko ni TT.... tp aku tetap menelannya sampai terce ...

kalau Diya terasa tua, mama tarasa bangka nya untuk mendaiges apa benda yg dia tulih ni, nasib bek tak dak ayat sms ..masuk dalam kepala hotak jugak (Read:kejadahnyaaaaaa!!!)
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2013 12:47 PM | Show all posts
wei JC, NVM tu menatang mende???
aku terlepas bace atau memang ko x bitau maksudnye dlm citer ko tu

baideway, aku suker citer ko nih. lain dr yg lain
walau ko rase punchline tak sampai....
tapi aku rase sampai kot
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2013 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
edoraixora posted on 13-12-2013 12:47 PM
wei JC, NVM tu menatang mende???
aku terlepas bace atau memang ko x bitau maksudnye dlm c ...

Rsanya NVM 2..nevermind kot...sy bca pun agak2 cenggitu la..ayt tt ni trlbh moden..or adakh kta2 je yg da smakin tua...
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2013 01:12 PM | Show all posts
@yong posted on 13-12-2013 01:07 PM
Rsanya NVM 2..nevermind kot...sy bca pun agak2 cenggitu la..ayt tt ni trlbh moden..or adakh kta2 j ...

laaa..never mind ker?? kuno bebenor ropenye aku nih
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2013 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
edoraixora posted on 13-12-2013 01:12 PM
laaa..never mind ker?? kuno bebenor ropenye aku nih

Dr ayt yg dibca..gitu la yg aku fham..tp klau salah tu harap maaf la noo..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2013 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
nvm tu nevermind la kot. rasa seperti kemodenan mmbaca cerita tt. ahhah! cepat update wei.
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2013 01:20 PM | Show all posts
@yong posted on 13-12-2013 01:07 PM
Rsanya NVM 2..nevermind kot...sy bca pun agak2 cenggitu la..ayt tt ni trlbh moden..or adakh kta2 j ...

betul la nvm tu nevermind.. macam idk, lol..
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2013 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
sweetmi09 posted on 13-12-2013 01:20 PM
betul la nvm tu nevermind.. macam idk, lol..

Idk tu apa plak...
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2013 01:33 PM | Show all posts
ai like da way tuan tanah kedaung (read: tuan empunya thread ) elaborate things..
maybe ada certain yang tak berapa nak hadam yang TT nak sampaikan.. tapi ada lagi sebahagian yang boleh digest maksud TT (ai assume u're telling joke.. isn't it? )..

kite suka baca citer TT.. seram2 pun nak baca sebab ayatnya kiut2 jek (ni kite nyer perspective la )..
keepitup... jangan stress2.. kite tunggu sambungan citer dari TT..




btw.. nama watak tu anton ke aston? part 1 TT taip anton.. masuk part 2 jadik aston lak..
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2013 01:36 PM | Show all posts
@yong posted on 13-12-2013 01:21 PM
Idk tu apa plak...

i don't know... eh.. betul idk tu maksudnya "i don't know"..




*teringat lawak idk..
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2013 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
sweetmi09 posted on 13-12-2013 01:36 PM
i don't know...  eh.. betul idk tu maksudnya "i don't know"..



Ooooo.. bru tau. aku terasa ketuaan di sni...huhuhu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.111850s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list