CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 2761|Reply: 14

Mtk cadangan dari kawan2. tedesak nih

[Copy link]
Post time 24-11-2013 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Salam sume.
Aku ni dah nak stat keje blik tgh bulan depan lepas cuti bersalin ni. Mmg nk carik maid tp laki aku kata x bleh dpt maid secepat itu. Nk anta pengasuh plak mcm leceh sbb kembar aku tuh nk tdo kene buai. Kalo x, mmg xleh tdo le jwb nye. Lgpn, bla blik keje nti aku takut aku tak terlayankembar aku tuh, dgn penatnye lg, laki plak bukan selalu bleh balik awal. Dah la aku ni bukan seorang yg menyabar.

Kwn2, mtk pendapat n cadangan apa pilihan yg ada utk aku, kalo dpt maid sementara sblm legalmaid sampai, or ade pengasuh harian yg bleh keje smpai mlm or tip nk anta kat pengasuh or ada cara lain bleh dpt maid dgn segera.

Sori mod kalo tak sesuai kat bod nih, maklum la tgh tedesak.

Tq in advance kwn2

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-11-2013 10:02 PM | Show all posts
Patot kt board family nih..x boleh ke benti keje? Sbb ko ada ank kembar.klu maid jaga ank kembar ko, mau d balun ank ko.kna jaga 2 baby tuh.ko pon kta x sabar, org lain lg la ...jga baby nih stress.ni plak kn kna jaga baby kembar..err better ibu jaga sndri kut klu baby twin
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2013 10:03 PM | Show all posts
Maaf tanya, kakak emma tinggal di lokasi mana?

Kembar tu berapa bulan? Dekat berdekatan office ada nursery x? Sekarang ni saya tengok banyak office yang ada nursery sekali, time lunch boleh datang tengok baby.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-11-2013 10:12 PM | Show all posts
keje gomen, syg nk benti. kat opis ada nursery tp penuh. yg tgu turn pn ramai lg.
kembar dh tujuh bln, ni tgh cuti tanpa gaji lani.
xdpt nk mtk cuti smpi setahun sbb kalo lama sgt nti bos cari org lain gnti tempat saya. takut nti dh abis cuti sy kene anta tempat lain plak
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2013 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts
erm.. x ada adik badik atau ahli kelusrga yg blh di minta tuk tlg sementara dpt maid?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2013 11:49 PM From the mobile phone | Show all posts
besar dah baby.. 7bln dah.. nape awal2 x cari maid...
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2013 12:43 AM | Show all posts
kalau ada adik ka adik ipar ka yang tengah takda keja.. boleh la mintak tolong..
bayar beliau.. ok jeh..
kawan aku p australia free2 ja sebab nak jaga anak kakaknya yang laki bini duk buat master di sana
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2013 08:51 AM | Show all posts
bole je anta kat pengasuh tapi kene pastikan derang bebetul bleh jaga kembar...bab ader buai takde buai tu bukan masalah TT biasa pengasuh mmg ader buaian kat umah derang....atau TT leh beli buaian letak kat umah pengasuh tuh.....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-11-2013 09:34 AM | Show all posts
wahh..goodluck le cari pengasuh/taska yang nak ambik budak bawah 1 tahun.
taska anak aku akhir tahun ini, utk pembukaan tahun 2014, dah siap tulis - terima budak 1 tahun ke atas dalam banner dia.
dalam memo yg diberi kepada ibu bapa pun ada sebut. dia terima existing budak ajer.

kalau ko jumpa pun, maybe mahal. pastu ko ada kembar pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2013 09:40 AM | Show all posts
kenapa leceh nk tido buai? uols beli la 2 buai ada letrik...bagi kat pengasuh tu..iols kan..keperluan baby cam rocker ke apa..semua iols provide sendiri sebab tak sampai hati nk demand2 dengan pengasuh...pastuh makanan ke..better uols sedia sendiri dan bagi kat pengasuh..sbb die ada dua baby nk kene attend...cuba mudahkan pengasuh tu baru die tak bad mood jaga anak uols

mai mmg susah ler nk kene beratur..unless uols ada sedara mara ke org kg yang tgh tunggu spm ke..takde keje ke..so boleh la mintak die jaga kejap sementara uols apply maid...

nursery pun rasanya kene usaha lebih sikit pergi from nursery to nursery utk tanya kekosongan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2013 09:08 AM | Show all posts
hantar la kat rumah2 mak cik yg boleh dipercayai..duit tu kena keluar la jugak sbb orng tu dah tolong jaga anak kite..tu je...

(pengalaman..mak aku dulu kerja mengasuh anak orang)
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2013 08:00 AM | Show all posts
cadangan utk masa terdesak ni, tt kena carik pengasuh@babysitter kat area perumahan tt. kalau jauh sikit xpe janji ada org available. sbb nk jaga kembar tu bukan semua org dpt buat.

carik nursery. mcm dah terlambat je tp xpe..mana tahu hujung2 tahun ni ada nursery baru bukak ke. nursery sedia ada tambah cawangan ke.

yg pasti tt kena ready duit woo... paling2 koman pun monthly RM500 utk kembar tu.
tgk kawasan gak tt duk mana.

pasal buai tu xtau nk cakap ape, nape lah biasakan diri dgn buai tu...tak elok tau. lagi satu costing.

kalau sesape ada baby jgnlah introduce baby dgn buai buai ni...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-12-2013 09:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Salam kengkawan,
Sy dh dpt maid utk sementara ni,  terima kasih atas cadangan. Hrp semuanya akan ok. Thanx again kwn2.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2013 04:30 PM | Show all posts
Teringat pengalaman nak cari pengasuh anak. Siap ketuk rumah jiran selorong yang tak kerja. Desperate sangat masa tu.

Tapi kalau nak dapat pengasuh, memang kena ringan mulut untuk bertanya dan minta tolong orang sekeliling.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2013 11:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa aku blom ada anak dulu, aku jaga anak member aku free je. Sebab aku kesunyian betul time tu. laki tak bagi keje, tapi dia bayar gaji aku yg setimpal. So aku ingatkn boleh happy2 je dok umah goyang kaki. Tapi rupanya, kosongnya hidup aku. Bila dah jaga anak member aku tu barula bermakna betul hidup aku time tu

Skang ni kalau tak silap aku baby sitter charge pun dalam rm 300 kan sekepala. Kalau dua org dah rm 600. Aduhai... Kalau pikir2 balik amek maid lagi berbaloi. Tapi jenuhla nak ngadap mula yindon kat dalam umah

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-9-2022 12:56 AM GMT+8 , Processed in 0.229009 second(s), 28 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list