Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
37704
View
241
Reply

AYAH CURANG update page #217

[Copy link]

Author: honey_bee    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 20-12-2013 02:55 AM | Show all posts
hebat ada muka suspek sekali. eiiii pompuan gatal. dia tak laku lah tu sampai nak kebas husband orang. geram pulak aku ni.
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2013 02:50 PM | Show all posts
titi, apa hapdet kesah ni?
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2014 05:28 PM | Show all posts
ye tak ya kan? apa hapdate cerita ini?
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2014 02:02 AM From the mobile phone | Show all posts
honey_bee posted on 2-12-2013 07:24 AM
Update..smlm ayah dtg..dgn harapan km I nak ayah merayu IBU balik...but then xde pon...kmi anak2 Tan ...


Elok la cerai cepat2 sebelum bapak ko nyanyuk ke.. Part2 menyusahkn ni mmg bini tua je yg kena.. Part happy senang2 bini muda je dpt... Esok dh bedridden ke ..nyanyuk ke biar bini muda yg jaga..dh ko sayang sgt kan betina tu..

maaf ai ter emo sbb i ada 3 uncle perangai lahanat mcm bapak tt.. Mmg menderita tgk wife dorg... Family ni kalau dh mak menderita ..otomatik anak2 terpalit sama... Tu yg kdg2 mak2 ni kurus kering makan hati sorg2.. Sayangkn anak ..takmo anak mentally torture dek bapak mcm lahanat.. Nak kan anak2 to grow up as normal as possible..
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2014 12:53 AM | Show all posts
sedih je bace...Kenapalah ade pompuan yg sanggup nak rampas laki orang...
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2014 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
are-ja posted on 30-11-2014 12:53 AM
sedih je bace...Kenapalah ade pompuan yg sanggup nak rampas laki orang...

Sbb dia tak laku....
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2014 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
memang la pd mula2 kita akan geram..
mcm aku ayah aku nak menikah ngan kerani dia..memang gaduh la..aku marah gila ngan ayah aku..tapi tak la sampai sakit jiwa
rupanya tak lama ayah aku tu kawin lam 3 taun je
n mak aku bersabar walaupun ada masa tekanan jiwa juga dia
lepas dia cerai bini kedua dia tu..mak aku jatuh sakit dalam 3 tahun ayah aku jaga dia..
masa tu aku fikir ada hikmahnya mak aku tak terburu2 mintak cerai..rupanya ayah aku dapat jaga mak aku dengan baik sampai akhir hayat dia..
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2014 01:44 PM | Show all posts
are-ja posted on 30-11-2014 12:53 AM
sedih je bace...Kenapalah ade pompuan yg sanggup nak rampas laki orang...

belajar untuk tidak salahkan sebelah pihak saja
kalu si lelaki tak mencari, tak melayan tak jadi juga kan


anyway.. sapa up thread lama ni haaaa???




Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2014 04:15 PM | Show all posts
prettyuglybabe posted on 1-12-2014 01:44 PM
belajar untuk tidak salahkan sebelah pihak saja
kalu si lelaki tak mencari, tak melayan tak jadi ...

TT ler up balik..kan update dia 30-11..mak dia failkan penceraian kat jalan duta...
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2014 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Tt... mcm mane cite?? Sian u..moga korg famili bertabah.. i fhm perasaan u.. situasi i lebeh krg mcm u.. my dad curang when i was small. I igt lg my dad bwk i jmpe pmpuan tu wktu tu i kcik lg..about 4..but i hv a strong memory on that one.. siap bermesra2 lg.. start dr hrtu..i bnci that girl..rakan sekerja dad i.. tp i never told my mama about it..myb i was too small...

My mom and dad pnah gado bsr jgk psl tu.. smpai pmpuan tu blah dr tmpat keje die..my mom blk kpg ngn me n adik i.. i guess my mom stayed strong for us.. then ok balek.. but then my dad curang lg for the second time..rkn sekerja jgk.. my dad ni jnis bz...keje tiap2 hr.. wktu i kcik..my mom yg tman i.. kalo ad konsert tadika ke..kalo i msk pertandingan ke.. kalo i dpt penyampaian hadiah ke.. my mom yg tman me.. my mom..shes just a housewife.. but shes one strong lady.. my dad jrg ad bersama.. ktorg pg holiday.. my dad x ekot.. jz me my mom n adik2 i.. sedeh..yes.. sedeh sgt... i igt..ok xpe...die bz..i try fhm.. but once i tahu die curang kali kedua i jd benci sgt2 kat my dad.. dlm hati i persoalkan.. dgn anak2 bkn main susah nk spend masa.. didnt watch us grow.. bz keja..utk anak2 katanya..but look! AD MASA PLAK CARI PEMPUAN LAIN.since then i mmg benci giler my dad.. my dad i xtaw kene makan ilmu hitam kot..die ashek nak cari gadoh dgn i.. bayangkan..ayah lain smua nak anak pakai tdg..yg i tu baru je nak berjinak2 pakai tudung die g marah2 i..ckp memalukan la ape la.. sbb time tu i sorg je pakai tdg dlm fmili..my mom pn x pakai.. die ade je x puas hati dgn i..n i lg la suka sgt lawan ckp dia.. die marah i mcm i ni pelacur ke ap... i rs pelek sgt.. die bila blk rmh ashek nk mrh.. i xtaw la die kene ilmu hitam ke ap dgn pmpuan sial tu..die pnah ckp berambus dr rumah dgn i... i rs sedeh sgt..wktu tu i rmaja lg..so mmg kuat memberontak..i taw die curang ngn my mom...kantoi koling2 ngn pmpuan xx tu..my mom mula2 x taw apa2..i pn x brani nk gtaw my mom... until la one day.. someone called my mom ..anonymous la.. die ckp my dad salu g jmpa that xx girl..siap g rmh die lg..siap bila xx girl tu sakit siap dukung bagai..OMG!!I RS MENYAMPAH GILERR ngn my dad.. spjg i hidup die nk caring ngn ktorg pn..hampeh... smua my mom yg buat..

Well..my mom bila taw..die x directly terus kata kat my dad.. she had her plans.. start dr hrtu.. die x jd housewife dh.. die start keje tlg my dad..n things changed.. my mom even tho just suri rumah..but shes smart.. we battled a long fight with that xx lady.. years.. and one day mmg my mother dpt tgkap that xx lady..last2 my dad ngaku..n that xx lady nanges2..still in denial.. last2.. kene buang keje..
since then.. xde dgr brita dh now..i dont know la kalo blkg ktorg ad lg skendel with that xx lady.. my dad pn slowly.. start berubah dh..now he goes to masjid more frequent.. i mean its a big change.. lyn ktorg x mcm dlu.. myb some parts tu ssh nk berubah.. but i appreciate the little changes in him..now i forgive himm.. xd bnci dh..
cuma i ksian my mom..she suffered for years... imagine dr i kcik... smpai i dh nak beranak ni... my dad pny kecurangan tu...bsr..yet my mom stil lived with him.. ktorg mmg mati2 igt nk cerai dh..even i ckp kat my mom..cerai je la... smpai cmtu skali u know..koz i x thn tgok my mom kene aniaya..
My dad never showed tht he really appreciate my mom...i xtaw la my dad tu..spptnya bersyukur la dia sbb my mom tu stil boleh trima die..
my mom said..die xde prasaan dh ngn my dad..
just living life..
Sad kan.. tp right now...everything is ok..my dad pn nk tua dh..xd dh kot gtl2..hopefully..

I hope u stay strong...support your mom all out..believe me..ur mom plg skt hati in this condition..
my mom salu kata..mgkin xdpt laki yg smpurna..tp die bsyukur sbb anak2 la kebahagiaam dia..even seumur hidup...dok ngn laki mcm my dad..
jgn igt housewife xleh bangkit.
my mom an ex housewife skrg dh jd a succesful lady.. she said.. this kind of thinf made her grow stronger.. die bangkit..
and yg plg penting bykkn mintak pertolongn allah..

I know..without my mom..in a broken family like this..we could have been problematic teenagers.. but berkat didikam my mom..ktorg smua alhamdulillah dpt jd org berguna

..thanks to her.. i just hope one day
.my dad realize how much he has missed in life.. how much he has missed the moments of us growinup..
I just want my dad to appreciate..and love my mom for what she has done..

Tt..i doakn yg terbaik utk u.. amin
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2014 04:29 PM | Show all posts
prettyuglybabe posted on 1-12-2014 01:44 PM
belajar untuk tidak salahkan sebelah pihak saja
kalu si lelaki tak mencari, tak melayan tak jadi ...

dua2 gatai....
Tapi kalo pompuan2 kat luar sinun nu, dah taw laki tu laki orang, takyah layan.....
bahayoooooo....
Kang jadi macam kat China nuh, yang kes skandal kena bakaq tepi jalan..naya je..

TT ni tak mo update ke.......................................

aku kah yg up page lama????
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-1-2015 08:19 PM | Show all posts
Dear kawan2..

Alhamdulillah hingga ke akhir mereka masih suami isteri.. sebab dia tau anak2 tak dapat terima kalau diorg bercerai..tapi perangai ayah makin teruk.. semua berkira.. baju elok2 dia pakai kat rumah muda,, yang tinggal kat rumah semua buruk..bil, kereta semua berungkit..duit yang dia bagi kat ibupon... takpelah mungkin bini sana jaga lebih..

sebenarnye saya tak berpeluang nak update kisah sy ni sbb sy ditugaskan ke Johor.. jauh dari ibu dan adik saya..dan Alhamdulillah pada oktober lepas saya dapat bertukar ke kl semula..

back cerita ttg ayah.. pada hari raya lepas.. ayah nak hari pertama raya di rumah perempuan tu,, berkali2 dia Tanya ibu.. ibu dah jawab tak.. tapi masih tanya sampai marah.. mungkin sbb hari raya ibu dah tak tahan.."tolonglah.. besok nak raya.. rumah kita tak beli apa2 pon, jangan buat saya macamni.." bayangkan ni tahun pertama kami tak beraya.. ayah tak beli apa2 pon.. selalu malam raya ayah yang sibuk2 pergi cari barang.. kerepek n segala macam.. tapi tahun lepas ayah buat bangang!,,,lepas tu ayah marah2 dok tanya lagi2 dia nak pergi raya sana.. masa tu saya tgh isi kuih.. yang saya bawak dari Johor.. (masa tu sy masih bertugas di Johor).. bile ayah dah naik setan.. sy dah tak tahan.. saya sepak semua kuih2 tu dengan balang2..pecah semua. saya tanya ayah " PUAS HATI KAU? NI YANG KO NAK KAN?? KO NAK ROSAKKAN ORANG YANG CUBA NAK BERAYA LEPAS APA YANG KAU BUAT.. KO MANUSIA KE? KE KO SETANNNNNNNNNNNN" pastu saya suruh mak saya masuk bilik..rasa nak parang ayah masa tu..tapi still.....ibu pertahan ayah!...saya marah bukan sbb ayah.. sy marah sbb ibu letakkan ayah betul2 sebagai syurga dia..dan saya malu dengan ibu.. saya tak kuat ibu,, andai saya sekuat ibu...,, saya terus masuk bilik ambik kain baju nak balik Johor.. ibu menangis2 peluk saya jangan balik..demi Allah saya takkan dapat lupa tangisan air mata ibu saya haritu..dia tak menangis bila ayah jahat dengan dia.. tp sy...

saya menangis2 drive macam org gile... mungkin sbb marah.. akal pon x clear.. sampai highway seremban.. sy tak keruan..saya tak dapat lupa muka ibu nangis..saya drive balik klang semula...sampai2 rumah.. dekat 2 pagi.. saya Nampak ibu dan ayah disofa.. tapi..mata ibu Lebam biru disebelah kanan..saya tanya ibu..ibu cakap jatuh dengan sofa.. TAK LOGIK!.. "Aku takkan lepaskan kau,,aku bunuh perempuan tu kalau sekali lagi ko buat apa2 kat ibu" sambil nangis saya cakap tu.. ayah diam je..menikus.. hari raya yang macam TAIK!

ibu saya sekrg sakit.. mata almost dah x nmpk..bulan 12 lepas ibu operation mata katarak stage 3.. mmg ibu sy ada diabetes.. tp dokter cakap kemungkinan  ibu sy ni stress. buah pinggang pon problem jugak.. bile jalan jauh kaki bengkak n luka lambat sembuh.. dulu tak pon macam ni..makin banyak ujian Allah dtgkan.. Tabah betul ibu sy ni. huhu

Disaat keadaan ibu yang macamtu.. Allah dtgkan lagi ujian.. rupe2nye orang kampong and segala kenalan rapat bertukar gambar di FB ttg majlis perkahwinan ayah saya yang dibuat di sebuat dewan di Shah Alam.. lengkap berbaju sanding dan makan beradab pada mac 2014 tahun lepas dan dihadiri pakcik-pakcik adik beradik ayah,,, tanpa kami tau.. kami lansung tak tau...Allah benar2 menguji kami..sangat menguji.. jujur ibu saya malu pada semua orang..ada jugak jenis yang tak pandai jaga hati orang.. pakai hentam tanye je ibu direct,, hurm..

Bile ibu tgk sendiri wajah ayah makan beradab dengan perempuan lain..kami adik beradik dah menangis histeria.. Hanya ibu yang tabah,, "Sabarlah, jangan sedih tgk gambar ayah,, Allah tengah uji kita.. Allah ada.. ibu pon ada'.

Masa ibu operation tu ibu cakap dengan ayah depan anak2.." demi Allah kalau ni lah Allah datangkan sebab dosa-dosa sy dengan abang .. demi Allah sy redha.. dan kalaulah abg kawin lagi juga sbb kekurangan sy.. sy redha.. hidup sy bukan hanya sbb abang tapi sbb anak2 dan Allah.. baliklah sy tau hari ni hari isteri abang tu.. saya ada anak2 yang boleh jaga saya.. yang takkan kecewakan saya".. ayah terus diam.. try cuba peluk2 kitorg anak-anak dia ni ngan ibu.. tapi semua lari menjauh..sbb hati dah terlampau koyak..lagi sakit bila ibu terlalu tabah sampai macamtu.. moga syurga tempat mu ibu..

Adik perempuan saya sekarang ada tekanan jiwa,, selalu nangis sorang.. menjerit..bukan kena sampuk.. dokter cakap dia depressed berat..semoga adik saya tabah dan cepat baik..hope semua doakan kami mampu harungi hidup yg berliku ni.. Last edited by honey_bee on 21-1-2015 09:12 PM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-1-2015 08:48 PM | Show all posts
Miss_rumaysa posted on 1-12-2014 07:25 PM
Tt... mcm mane cite?? Sian u..moga korg famili bertabah.. i fhm perasaan u.. situasi i lebeh krg mcm ...

tq awak.. smua ni pelajaran buat saya dan adik2
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2015 11:52 PM | Show all posts
Allah..besar dugaan family tt tp ingatlah ujian tu sebagai tanda kasih Allah ke ibu dan tt adik bradik..
Biar lah Allah jugak yg membalas perbuatan mereka..stay strong
Nangis aku baca mlm2 ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2015 07:47 AM | Show all posts
are-ja replied at 2-12-2014 04:29 PM
dua2 gatai....
Tapi kalo pompuan2 kat luar sinun nu, dah taw laki tu laki orang, takyah layan.... ...

laki org pernah try hang tak? kalo tak pnh try then takyah ckp byk....
kat sini dah byk pompuan bukak tred psl kena goda dgn laki org even awalnya depa takmo layan last2 sangkut...
tp last2 yg kna sumpah seranah pompuan sorg, yg jantan sedap bawak teluq.
cth terdekat tok ti....
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2015 07:50 AM | Show all posts
honey_bee replied at 21-1-2015 08:19 PM
Dear kawan2..

Alhamdulillah hingga ke akhir mereka masih suami isteri.. sebab dia tau anak2 tak d ...

Bertabahla....tiap org ada bahagian masing2.....
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2015 11:07 AM | Show all posts
Innrukia replied at 22-1-2015 07:47 AM
laki org pernah try hang tak? kalo tak pnh try then takyah ckp byk....
kat sini dah byk pompuan  ...

pernah...tapi aku tak layan..sebab tu aku cakap banyak...
tapi baru2 ni aku ade member merangkap BFF aku..suke kat bos dia sebab bos dia poket tebal..sanggup jadi binik no 2..
so aku, 'merenung ke luar jendela'...sebab takku sangka..member aku akan jadi camtuh....
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2015 11:13 AM | Show all posts
honey_bee replied at 21-1-2015 08:19 PM
Dear kawan2..

Alhamdulillah hingga ke akhir mereka masih suami isteri.. sebab dia tau anak2 tak d ...

berjuraian air mata bel membacanya...
terbayang2 aksi ko sepak balang kuih tu
malah terbayang2 ko pegang pisau acu2 kat bapak kau

lagi kesian kat adik kau...
betapa traumanya dia dgn semua ini

honey bee...
mak ko hanya ada korang...
selagi larat, korang jaga dia baik2 ya...
sampaikan salam bel kat mak ko.
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2015 11:17 AM | Show all posts
honey_bee replied at 21-1-2015 08:19 PM
Dear kawan2..

Alhamdulillah hingga ke akhir mereka masih suami isteri.. sebab dia tau anak2 tak d ...

Allahu akbar.. berat nye ujian korang sekeluarga...
Tabah and sabar sungguh hati mak TT..
n kamu sangat2 berani..
semoga korang adik beradik TT sabar and kuat semangat..
sedih la bace..selalu tengok drama2 je..tak sangka reality pon ade.huhu..



Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2015 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Bertabahlah tt...bnyk2 berdoa kpd Dia yg maha Mendengar..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
3.594295s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list