Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
37187
View
241
Reply

AYAH CURANG update page #217

[Copy link]

Author: honey_bee    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 23-10-2013 11:35 PM | Show all posts
yayah8989 posted on 23-10-2013 11:30 PM
dh ok.. Alhamdulillah.

syukurlah..pompuan tu pula cemana...ada psiko korang ke..serang ke..meroyan ke...
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2013 11:40 PM From the mobile phone | Show all posts
mak_wa95 posted on 23-10-2013 11:35 PM
syukurlah..pompuan tu pula cemana...ada psiko korang ke..serang ke..meroyan ke...

pmpuan tu smpi sdah x ngaku dia buat. tp mase pas berubat tu dia sakit la.hehehehe

Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2013 02:44 PM | Show all posts
honey_bee posted on 23-10-2013 06:16 PM
awak pon sabar ea..11 org anak pon macam tu.. hurm..bukan senang nak lahirkan seorang anak.. ini l ...

Thanks TT doa kan mak aini.. aini pun harap mak aini dapat syurga suatu hari nanti.. kalau boleh semua dosa dia aini nak tanggung.. biar nanti dia kat sana macam kain putih.. tak kotor langsung.. kesian kalau kenangkan pengorbanan mak aini tu..semoga mak panjang umur.. aminn. aminn.. Mak TT pun aini doakan yang sama..  jangan mengalah k.. perempuan kena fighttt... fight for our right..
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2013 03:09 PM | Show all posts
begitu byk tanda kecurangan,xkan mak TT tak tahu.biasa wife ni ada instinct kalau suami curang.
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2013 05:26 PM | Show all posts
yayah8989 posted on 23-10-2013 11:40 PM
pmpuan tu smpi sdah x ngaku dia buat. tp mase pas berubat tu dia sakit la.hehehehe

padan muka...
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2013 06:14 PM | Show all posts
TT... bc kisah ko ni buat me sebak... krn kita dalam 'kapal' yg sama.. cuma bezanya.. me dah lepas dari semua tu bila mak dah meninggal... tapi kesannya .... ayah me sedang menerima balasannya skrg.... ayah me sedang sakit dan jiwa dia skrg kacau... sakit dia tu tak la teruk pun sbnrnya.. tapi mungkin krn dosa2 silam dia yg buat dia tak tenang....

so pd me... u kena bg support pada emak u....  suruh mak u buat perkara2 yg dia suka.. mcm gi kelas2 masakan ke... kelas mengaji ke.. apa2 yg boleh buat dia happy... me terkilan sangat sbb me tak boleh nak guide arwah mak me dulu... arwah mak meninggal krn breast canser.... sampai ke akhir hayat dia derita....

tapi me tak pernah layan ayah me buruk... me tetap layan dia dengan baik ...satu ajer me pegang 'dosa dia dengan arwah mak me... itu antara dia dengan Allah... biarlah Allah membalasnya... tapi sbg anak... me tak mau jd anak derhaka...' tabahlah TT...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2013 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
mak_wa95 posted on 24-10-2013 05:26 PM
padan muka...

kalo dia mati lg bgus. bukan takat femli ak femli lain pn
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2013 10:06 PM | Show all posts
salam tt,

sy pn dr family yg lebih kurang mcm tt, abah sy pn kawin lain n smpai skang ni xpernah nk mengaku tp kami adik beradik semua tahu.. mak pn tahu.. tp mak dh xlarat nk gaduh.. tp berkat kesabaran mak alhamdulillah kami semua berjaya, n mak mampu bina umah sendiri tanpa bantuan abah walaupn gaji mak kecik.. ni pengalaman sy, bkn senang tp tt kene kuatkan semangat..

first, tt kene bgtau mak tt perkara yg sebenar, tunjuk semua bukti yg ade.. then biar mak tt buat keputusan sama ada nk bercerai ataupn tidak.. sbb mcm yg forumer lain ckp, perkahwinan adlah hal suami isteri, biar diorg decide sendiri.. ape2 keputusan yg mak tt buat support lah.. n tt jgn benci pd ayah tt.. ape pn die still ayah tt.. tt ade tanggungjawab pd die.. walaupn sakit hati, tt kene pujuk hati tu, jgn terlalu membenci..  tt gak kene improve diri, belajar setinggi yang boleh, dapat kerja yg bagus untuk support mak n adik2..jgn sesekali gv up..Allah sentiasa bersama hambaNya..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2013 12:04 PM | Show all posts
buat pengetahuan semua ibu dan ayah selalu tidur berasingan sejak dari saya kecil..ayah selalu nak tidur luar(ruang tamu)
kenapa dorang tido asing2?
mak ko tak kesah ke?

Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2013 01:16 PM | Show all posts
tabah ye TT.. berat dugaan tt ni. smg Allah berikan kekuatan utk TT dan ibu. Allah Maha Adil. adalah bahagian ayah tu nanti. Doa byk2.
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2013 04:14 PM | Show all posts
simpati nyer pd tt..
sebenar kalau rumahtangga da x aman
bercerai adalah yg terbaik..ank/istri x menjd mangsa/memendam rasa..
hidup akn lebih tenang ..bila da masing2 ngan haluan sdiri..
kurang da 1 beban yg nak dipikir...
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2013 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam kes mertua aku. Mcm ni kisahnya

Fil dah 9 tahun kawen lain. Tahun yg kelima dia kawen kami semua tau. Sedara mara, org kampung, menantu, biras, tok nenek semua tau. Tetapi hanya sorang je yg masih tak tau. Iaitu mil aku. Memasing kunci mulut tak nak masuk campur. Sebab kami tau perang dayak akan berlaku kalau mil tau yg fil dah kawen lain..

Utk pengetahun, mil tiri ialah janda anak 3. Pada mata kasar aku dia sangat perfect jaga fil aku jalankan tanggungjwb dia sebagai isteri. Tetapi berlainan plk dengan mil aku.. Sebab tu fil aku tertarik hati lebih pada bini muda. Selama 9 tahun dorang kawen anak2 dgn bini first memang kecewa tapi sebab tak nak mak ayah bercerai berai memasing tutup mulut

Akhirnya 2 bulan lepas fil kena strok n terjadilah drama hollywood. Yela kan bini 2 dah tentu2 memasing nak dekat dengan suami. Jadi memandangkn suami aku adalah anak yg sulong, suami aku berterus terang la kat mak dia. Masa tu terjadila perang dayak.. Kecoh dan huru hara jadinya. Kecoh sebab mil nak bercerai dan bukak segala aib fil kat anak2 n jiran tetangga ( sangat memalukan ) sampai segala celah kain pun nak cerita

Ok, memandangkan aku adalah menantu kesayangan fil ( gedik ) fil ada cakap kuar stetmnt mcm ni.

"mak tu nak cerai sangat, talak 3 aku bagi nanti. "

Kata2 tu berulang2 dia cakap kat aku n adik ipar.

Soalan aku kpd yg arif la. Adakah talak tu dah jatuh? Sebab skang ni fil ada bermalam kat umah mil. Adakah itu di kira maksiat?

Tq guys

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2013 03:51 PM | Show all posts
kesian tt, hopefully tt adik beradik xsalahkan diri sndri ats ape yg blaku....
apepun, terus terang dgn mak tp in the same time support mak dr segi emosi... kalau boleh jgn biar mak sorg2 sgt, ade aktiviti, jadual penuh jd dia xbnyk pikir sgt...

between ur parents, diorg nak cerai ke nak ape better they decide.
ape yg tt boleh buat skrg, kuatkan hati demi mak n adik beradik lain. bnyk2 berdoa spy masalah nie dpt selesai dgn mudah..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2013 06:09 PM | Show all posts
mcm ni la.. ko dgn mak ko buat la solat hajat..supaya Allah beri petunjuk dan hidayah pd ayah ko..berlaku adil pd ibu n family ko. lps tu pergi la jumpe perawat islam ..tgkkan kot bapak ko dah kene mandrem ke... bole ikhtiar ape yg patot..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2013 12:12 PM | Show all posts
kalu aku jadi tt marah mmg marah sebab curang pada mak tt tapi paling aku takut skrg talak tu valid dan dah jatuh bila ayah tt sah kawen lain. mana tau dalam tempoh tu mak ayah pernah bersama kira dah berzina. tt sila pergi ke pejabat agama tuk clarify sama ada talak tu jatuh atau tidak. kalu sah talaknya jatuh tt kena bgtau mak Last edited by MMISS on 29-10-2013 12:14 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2013 12:56 PM | Show all posts
salam tt,

walaupon cerita kita macam serupa tapi tak sama, aku paham sangat ape perasaan ko. macam aku dulu, bapak aku keje jauh, aku pon tau macam macam yang mak aku buat, dengan mesejnye, dengan keluar malamnye, dengan macam2 la. aku penah confront mak aku, aku cakap kalau nak buat macam tu boleh, tapi bercerai je la ngan bapak aku, tak adil macam ni. tapi time time tu jugak dia pakai senjata air mata dia. kata aku buat dia menangis, aku dosa besar, aku anak kurang ajar cakap macam tu.

bapak aku, aku rasa dia tau, tapi dia diamkan aje. dia penah jugak tanya aku, aku ada apa apa ke nak bagitau dia, tapi aku kate takde. tak tersampai rasanya nak cakap. akhirnye lepas parents aku dah cerai pon, aku tak cakap apa yang aku tau. aku rasa biar la aku bawak sampai mati je benda ni.

tapi tt, dalam kes ni, ko better la cakap ngan mak ko. sebab mak bapak kita ni selalunya kita ni sumber kekuatan diorang. jadi do let her know that you're by her side. and aku paham kemarahan ko kat bapak tu, marah, marah selagi boleh tt. tapi jangan ko marah sampai ko melukakan mak ko. sebab ada sekali aku penah marah2 mak aku depan bapak aku, bapak aku menangis. dia kata dia tak pernah ajar aku layan mak aku macam tu. so, memang la kebencian tu dua mata. memang bapak ko akan sakit, tapi ko dan orang orang yang ko sayang pon akan sakit.

dan tt, ko kene la kuat. kuat sangat sangat. aku pon anak sulung. aku rasa perit ko tu tt. aku doakan semua okay untuk ko and famili ko.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2013 02:30 PM | Show all posts
mak_wa95 posted on 24-10-2013 05:26 PM
padan muka...

cara kau tanya yayah mcm oprah je.....
oprah pun tak  tanya bertalu- talu, ada gak selingan.......
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2013 02:56 PM | Show all posts
lu bikin hidup lu baik-baik, nanti confirm dia cari lu, manusia bukan makin muda... jangan stress sangat, jangan sebab perempuan tu, lu nak hancurkan hidup lu.... pelan-pelan kayuh...
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2013 03:47 PM | Show all posts
jazaa posted on 29-10-2013 02:30 PM
cara kau tanya yayah mcm oprah je.....
oprah pun tak  tanya bertalu- talu, ada gak selingan...... ...

bab curang ni xleh ada selingan...kena bertalu2....baru pueh hati...
sekarang anak2 pun dah runsing dengan peel ayah...
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2013 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
mak_wa95 posted on 29-10-2013 03:47 PM
bab curang ni xleh ada selingan...kena bertalu2....baru pueh hati...
sekarang anak2 pun dah runsi ...

Apa yg tt buat tu dah betul.....
Dah tanya elok- elok kat ayah dia & sms kat pompuan tu....
Cuma next step ke pej agama clarify kan pasal taklik tu....dah bertahun benda ni jadi, tak tau lah apa hukumnya.....


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082424s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list