Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
37530
View
241
Reply

AYAH CURANG update page #217

[Copy link]

Author: honey_bee       Show all posts   Read mode

Post time 22-1-2015 04:32 PM | Show all posts
honey_bee replied at 21-1-2015 08:19 PM
Dear kawan2..

Alhamdulillah hingga ke akhir mereka masih suami isteri.. sebab dia tau anak2 tak d ...

uih..sedihnya aku baca cerita ko. rasa nak nangis. geram plak aku rasa wlpn alhamdullilah tak ada kes-kes gini dalam keluarga aku. tapi aku paham perasaan itu. aku harap ko dan adik beradik ko kuat. jangan pikir dah hal bapak ko tu. skrg korg kena kuat sebab mak korang. nasihat la adik ko supaya jangan stress. ini la masanya korg adik beradik kena kuat, dan tunjuk skit kat bapak korg tu, korg happy wlpn tanpa dia. buat relax2..mcm xde apa2.

bkn nak ajar benda buruk la. tp aku rasa, kalau aku di tempat ko, aku akan buat perkara yg sama. entah2 lagi teruk dari ko. hahaha. aku akan perhati je kelaku bapak aku, tgk...berapa jauh dia boleh pi. hehe. kalau dia sakit, aku nak tgk...dia nak merangkak gi rumah sapa? aku takkan ckp apa2, tp aku akan tunjuk dgn perbuatan.

ko 3 beradik mmg semua perempuan ke? ada adik lelaki?
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2015 05:32 PM | Show all posts
honey_bee replied at 21-1-2015 08:19 PM
Dear kawan2..

Alhamdulillah hingga ke akhir mereka masih suami isteri.. sebab dia tau anak2 tak d ...

Ya Allah TT..berjurai2 airmata aku membacanya..sedihnyaaa


Hope TT n mak tabah..kagum dgn mak TT yg bersabar seboleh mungkin..
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2015 08:13 PM | Show all posts
siannye kisah ko..harap yg terbaik buat ibu TT
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2016 03:46 PM | Show all posts
Ya Allah sedihnya tt.. tak sanggup ak nak bayangkan kalo ak kt tempat tt or mak tt..macamana mak tt n family sekarang?
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2016 11:07 AM | Show all posts
uihh dah lama upenye citer TT nih...

apa update skrg ye.. serius sedih.. tumpang simpati..
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2016 02:01 PM | Show all posts
bunyik macam dah kahwin, tapi mungkin dirahsiakan sebab takut ibu tuntut cerai. tapi saya tak salahkan awak kalau rasa tension sbb kegagalan ayah sendiri utk buktikan bahawa kalau benar ada yg baru, tanggungjawab itu dijalankan dgn adil dan saksama, bukan double standard. tapi untuk mendedahkan temberang ayah dengan ibu satu risiko besar, sanggup ker berhdapan dengan penceraian ibu bapa? dengan siapa ibu akan bergantung harap sekiranya penceraian berlaku? adakah ibu bersedia menghadapi kenyataan yang amat ditakutinya itu? macam sesetengah yg lain bagi tau, rumahtangga yg sedalam2nya hanya akan dimengerti oleh pasangan itu sendiri. even anak tidak akan tahu sepenuhnya. jadi tricky disini, kita tak tahu isu sebenar mengapa hubungan ayah-ibu hambar sedemikian. eg. tidur asing2 sekian lama, bukankah ini petanda hubungan tidak sihat? kenapa? kerana layanan batin dinafikan ker atau apa? jadi kena banyak pertimbangan. pada akhirnya, doa allah buka jalan terbaik utk menghuraikan kemelut ini. mungkin boleh dilakukan siasatan di pejabat agama kot2 boleh semak rekod nikah kahwin ayah dgn suspek kejadian. kalau cukup berani, konfran ayah secara private and mintak penjelasan. awak pun dah besar panjang, sudah tiba masanya ayah awak berterus terang. be a gentleman, bukan gentel-man.
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2016 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Ermmm...sedih bace kisah TT...banyakkan bersabar ye TT...ade hikmah disebalik 2...kalau ade ape2 update bgtau la...hopefully ibu TT chat sepenuhnya...
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2016 09:25 AM | Show all posts
pagi2 baca mata masuk habuk.... tabahnya mak TT
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2016 09:46 AM | Show all posts
Edited by Abangspek at 15-3-2016 01:33 PM

Mereka masih lagi ibu bapa kamu sampai bila2, tak akan putus.
Bertabahlah


Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2016 10:50 PM | Show all posts
sedihnyeee

apa khabar tt n keluarga agaknya.. kalau nenet pon, nenet tak rasa kuat...

bertabahlaa... Allah selalu bersama hamba yang sentiasa meminta kebaikan dariNya..
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2016 01:11 PM | Show all posts
nape x cerai hari tu.. klu x xde la ibu TT menderita sebegitu... & adik TT x stress...
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2016 01:16 PM | Show all posts
Nape x cerai hari tu... klu tak.. x la ibu TT menderita lg.. & adik TT x stress seteruk tu...

geram lak bila baca yg latest update tu... mmg x guna... xde ke sekelumit cinta atau sayang lg ayah TT pd ibu...


** kdg2 hairan.. cinta yg disemai berbelas.. berpuluh tahun boleh hilang begitu saja.. hanya kerana ada pompuan lain... sedih betul... **
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2016 09:55 AM | Show all posts
pash harap TT dan family terus tabah hadapi ujian ini..
kalau TT dan family rasa dah tertanggung..
masih ada jalan keluar.
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2016 03:50 PM | Show all posts
TT if i were you, perempuan baju merah tu dah lama arwah
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2016 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Juz read ur Updates..
Sedihnya....
So la ni keluarga tt khabar?
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2017 02:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Emm TT da setahun since last komen. Any update about family TT? Harap segalanya dipermudahkan & baik hendaknya.
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2017 01:11 PM | Show all posts
Beratnya dugaan tt sekeluarga.. Pls update macam mana keadaan mom you sekarang @honey_bee
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2017 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
I feel u....mak chuolls tau tak ? Please bgtau mak..and mungkin ayah chuols kena ubat guna2...ade tanda2 tak ? Try pegi jumpe ustaz...tp untuk meols korang 1 family xperlukan ketua keluarga mcm tu...meolss yakin mak chuols lagi bahagia tanpa ayah chuolss...
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2017 10:29 AM | Show all posts
TT, xde update apa2 ke?
sedih baca kisah TT dan keluarga diperlakukan oleh ayah sendiri
moga Allah permudahkan urusan TT dan keluarga
dan menjd makin kuat dan tabah menghadapinya
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2017 11:29 AM | Show all posts
berjurai2 airmata iols ni weihh..
sedihnya.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.076751s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list