Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9047
View
101
Reply

Macam mana nak handle kawan yang terlalu banyak bertanya

[Copy link]

Author: lavenz87       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 3-12-2013 12:37 AM | Show all posts
lipsofanangel posted on 2-12-2013 12:00 PM
recently ada kwn aku tanya soalan bertubi2 yg berbau semacam sampai
aku bosan nak jawab.. ok, aku p ...

pening dan x sangka kan ada gak org tya smpi mcm tue.
apa soalan2 yang ditanya..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2013 09:50 AM | Show all posts
lavenz87 posted on 3-12-2013 12:37 AM
pening dan x sangka kan ada gak org tya smpi mcm tue.
apa soalan2 yang ditanya..hehe

yg berbau terlalu peribadi... tahu la suka baca gosip2 retis..VVIP tapi
patut ke nak tanya aku soklan2 gitu...
isk...koser aku nak ingat apa dia tanya...
mcm bermuka2 gitu tau... apa la motif dia...
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2013 07:28 PM | Show all posts
Memang dia inesen menyirap begitu ke? Uhuhu. Kalau orang yang dah berkawan lama dengan I tanya macam tu memang kena tumbukan padu lah jawabnya. Dalam mimpi. Heee
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2014 09:46 PM | Show all posts
itu semua teknik aje tt. I pnh ada kwn camtu..dia x pandai la, CGPA dia teruk la, dia x lawa la..dan mcm2 lg rungutan yg perlu didengar. Tau2 ari konvo, dia grad with flying colors lg. Kami yg jd pendengar setia ni semua result biasa2 aje. My advice, jauhkan diri dari org camtu. TT tgh buat masters kan? Blh je study kalau x de kwn camtu sorang.   
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2014 10:50 PM | Show all posts
kawang hang tu macam x dak pengalaman hidup, makanan mahal ka, kehidupan harian rutin harian ka itu semua normal la bagi manusia pun mau pi tanya,
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2014 10:58 PM | Show all posts
aku pun ada staf baru masuk kerja pun suka tanya macam2 x relevan walhal semua org melalui kehidupa harian hampir sama, aku ubah dia dgn bagi kerja suh kasi beliau sibuk suh google ka tanya ttg kerja, ingatkan kerja itu ini, suh call sana sini pi site bank sana sini, buatkan beliau semua perbicaraan berkaitan kerja tiada hal peribadi, biarkan dia hidup spt org normal, membuat keputusan, berfikir rasional
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2014 09:34 PM | Show all posts
aku pon ada kawan yg mcm ni. sampai annoying gila nak layan..tp sbb kawan aku layan kan jugak tp jawab pendek2 je. nanti dia tau la kte x interested nak bercerita ke apa. pastu agak2 dia nk tnye soalan balik tu, ko plak tnye dia soalan yg merapu2 tgk dia jawab cmne.  

kalau adek aku tnye mcm2 mmg aku akan ckp "diam lah bising ja" , pastu halau dia klua bilik
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2014 07:47 PM | Show all posts
kwn baru tt ni robot ke? mesin ke? ekeekke.. .. x perna lg jumpa org spesis camnihh. lawak pon ada
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-1-2015 04:14 AM From the mobile phone | Show all posts
mujer_in_espejo posted on 2-3-2014 07:47 PM
kwn baru tt ni robot ke? mesin ke? ekeekke.. .. x perna lg jumpa org spesis camnihh. lawak pon ada

Hahaha..aku pun suspek dia nie robot..banyak jer soklan dia nak tanya..

Maybe dia nie mesin soalan kot..hahaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-1-2015 04:16 AM From the mobile phone | Show all posts
nhayanie posted on 1-2-2014 09:46 PM
itu semua teknik aje tt. I pnh ada kwn camtu..dia x pandai la, CGPA dia teruk la, dia x lawa la..dan ...

Betul lah.dia nie sebenarnya memang budak pandai pun.

Dari pemerhatian aku.sebenarnya dia bukan nak soal pun.cuma saja nak tengok jawapan kita dgn jawapan orang lain pulak.kadang2 macam lurus pun ada.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-1-2015 04:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Yg terbaru dia baru kahwin.sibuk dok tanya macam mana nak dapat anak..haru jugak aku nak jawab..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2015 05:37 PM | Show all posts
lavenz87 replied at 9-10-2013 07:05 PM
hahahaha..

itulah, aku sampai terbayang2 and buat kira2 berapa ayam aku masukkan da ...

org cmni..bila ko  cter perbuatan ko,ko kena cter detail..bru dia tk tnya detail.muahaha
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2015 05:38 PM | Show all posts
lavenz87 replied at 9-10-2013 07:07 PM
aku ada cakap macam tue kat dia..dan dia kata kat aku balik..masalahnya memang saya tak dek duit.. ...

rasa nk bgi kaki kat kawan ko pun ada juga
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2015 05:42 PM | Show all posts
lavenz87 replied at 11-10-2013 11:54 AM
yer..aku pun rasa internal dia ada masalah ..first aku jumpa dia, dia dah start cerita problem2 di ...

Cam saiko ada gak
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2015 05:44 PM | Show all posts
jinggagurl replied at 12-10-2013 03:10 PM
br kenal sebulan dh ty mcm2?
ko sound je setepek atas muke dia.

x pon ko ty je dia blk:
aku buat projek dgn laki aku pakai teknik ape
ko x nak tanya ke?-tergelak aku.
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2015 05:48 PM | Show all posts
lavenz87 replied at 31-10-2013 02:08 PM
x rasa dia tue kesunyian...memang tabiat dia macam tue..bukan aku sorang yang kena..kawan yang lai ...

Tergelak aku muahaha
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2015 06:13 PM | Show all posts
lavenz87 replied at 31-1-2015 04:14 AM
Hahaha..aku pun suspek dia nie robot..banyak jer soklan dia nak tanya..

Maybe dia nie mesin soa ...

pergh..mkn setahun komen forumer.baru 2015, tt reply
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2015 06:17 PM | Show all posts
lavenz87 replied at 31-1-2015 04:16 AM
Yg terbaru dia baru kahwin.sibuk dok tanya macam mana nak dapat anak..haru jugak aku nak jawab..haha ...

mmng..b....


haha. ko jawab pe? haha
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2015 08:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku pun ada kawan mcm ni gak masa kat uni. Annoying gila. Semua benda nak tanya. Rasa mcm nak sekeh je kepala dia setiap kali dia tanya soalan2 mengarut.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-7-2019 08:05 AM | Show all posts
Esmiria replied at 24-4-2015 06:13 PM
pergh..mkn setahun komen forumer.baru 2015, tt reply

hahaha,lepas setahun baru teringat nak check komen kat forum nie.nie dah 4 tahun berlalu.kawan aku tue dah dapat phd dah pun.. tapi perangai as usual dan bertambah teruk rupanya..tak habis2 masalah duit. pastu lain orang cerita, lain dia paham.pastu gi sebarkan kat orang lain.kesannya memang buruk..dia cerita pasal a dekat b (cerita ada tokok tambah). b cerita kat c. dan c tanya d. yang d nie dah tahu perangai dia. sebab pernah terkena jugak. so d pun bagitau benda yang sebenar dia dengar sendiri dari mulut a. c nie kawan baik a.last2 c pergi tanya a. aku pun tak paham apa nak jadi ngan dia tue.dulu tanya pelik2.sekarang pun tanya lagi tapi kurang sikit.dah tambah perangai membawang + tokok tambah cerita. orang baru hantar draft thesis. dibagitau dah hantar full thesis. bila tanya empunya badan. empunya badan pun terkejut .kalau dah 3 orang dengar benda yang sama pasal ini.takkan salah dengar pulak kan.


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.407163s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list