Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8965
View
101
Reply

Macam mana nak handle kawan yang terlalu banyak bertanya

[Copy link]

Author: lavenz87       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 2-11-2013 02:38 PM | Show all posts
R.A.M.A_mirror posted on 31-10-2013 10:04 PM
stop answer his/ her call...enuf said !! hahaha..

hohohoho..akan ku cuba!!!
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2013 12:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Hehe susah eh asyik  diganggu dgn soalan bodoh
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2013 01:13 AM | Show all posts
kalau aku tanya dia balik "ko ni memang banyak tanya ke?" "kenapa ko ni banyak tanya?" atau "apa lagi ko nak tanya?"

atau cari kawan lain. hehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-11-2013 03:09 PM | Show all posts
mahaniishak posted on 4-11-2013 12:38 AM
Hehe susah eh asyik  diganggu dgn soalan bodoh

memang susah tapi orang yang bertanya tue xdek pulak rasa susah..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-11-2013 03:10 PM | Show all posts
iena_jr posted on 11-11-2013 01:13 AM
kalau aku tanya dia balik "ko ni memang banyak tanya ke?" "kenapa ko ni banyak tanya?" atau "apa lag ...

dah kena dah setempek ngan aku hari tue..aku cakap kat dia.." awak nie banyak tanyala, pening saya"..hahahaha..


Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2013 11:43 AM | Show all posts


Saya pernah kena.

Apa saya buat : Ignorance a bliss! so sekarang dia da slow down,n saya mulakan dengan apabila dia tanya berpatah2,saya jawap sepatah.

(tp munkin sbb dia bukan kwn direct saya, tuh yng saya senang nk avoid kot,minah neh bukan sahaja suka tanya detail2 mcm2 dalam kain,plus suka suroh suroh jugak.. as if kita tak reti nk lead our own life..dia rasa dia caring,tp no,she's annoying )
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2013 12:32 PM | Show all posts
Assalamualaikum,

Hehehe, Cuba cakap kat dia macam ni, "Eish, apala kau ni. Tanya soklan-soklan camtu plak."
Pastu ce semakkan kepala dia dengan soalan-soalan hakikat pulak. Seperti contoh, "Allah kat mana?".
Atau, "kenapa kita mengucap 2kalimah syahadah dengan mengaku bersaksi terhadap Allah dan Rasul, tetapi Allah dan Rasul tu bukan kita pernah lihat pun?". Lepas tu tanya camni, "Maka betul ke Islam kita ni ek?".

Kita tanya bukan kerana kita tidak tahu. Tetapi biar dia berfikir, kemudian mungkin baru dia terdiam. Kihkihkihkih. Kita tahu kerana hakikat sebenarnya hanya Allah dan Rasul sahaja yang mengetahui. Yang lain cuma boleh cakap "wallahualam."

Hakhakhakhak. Saya cuma bagi cadangan je. Mana lah tahu kan dia boleh senyap. TIPS "bila bertanya, buat muka kusut macam tak dapat jawapan."
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2013 04:20 PM | Show all posts
boleh jek buat layan x layan dgn soalan dia..buat2 x dgr..kalau time makan tu ko buat2 kyusuk tgk hp..kalau dia tanya balik ko tanya balik er?..ko tanya apa ek td?..ko buat benda tu byk2 kali..last2 dia yg annoyed dgn peel ko..baru dia tau nk diam..
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2013 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah setltle belum
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2013 10:13 PM | Show all posts
org yg byk bertnya ni ada nama penyakitnye,
aku lupelak nama dia apa, tapi mmg ada, bole jadi mcm sindrom mania ke bipolar gitu..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2013 11:44 PM | Show all posts
cik_seri_dawn posted on 19-11-2013 11:43 AM
Saya pernah kena.

Apa saya buat : Ignorance a bliss! so sekarang dia da slow down,n saya mu ...

mula2 hari tue tension gak..sekarang nie memang kalau dia tanya banyak2, aku akan cakap banyaknyer tanya..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2013 11:47 PM | Show all posts
shahizul posted on 19-11-2013 12:32 PM
Assalamualaikum,

Hehehe, Cuba cakap kat dia macam ni, "Eish, apala kau ni. Tanya soklan-soklan ca ...

waalaikumussalam,

dah buat macam tue dah..hari tue dia sibuk gak nak tau cgpa kawan aku yang berjaya dapat interview.sebab syarat nak apply kena cgpa 3.5. seboleh2 nak tau adakah kawan aku tue dapat cgpa 3.5. aku cakap macm nie jer la..off course la cgpa dia macam tue..kalau tak , xkan la boleh dipanggil untuk interview. lagi satu hal cgpa nie kan private sket..

pastu ada gak aku cakap saya xtau..awak tanya la sendiri..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2013 11:48 PM | Show all posts
amal12bh posted on 20-11-2013 04:20 PM
boleh jek buat layan x layan dgn soalan dia..buat2 x dgr..kalau time makan tu ko buat2 kyusuk tgk hp ...

hehehe...ada gak terpikir macam tue..tapi sekarang nie kurang dah jumpa dia..jumpa kadang2 jer..jadi x la rasa rimas sangat..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2013 11:49 PM | Show all posts
mahaniishak posted on 20-11-2013 09:23 PM
Dah setltle belum

sekarang rasa ok dah..dah boleh adapt dah..hehe..

kalau dia tanya banyak sangat, saya cakap jer, awk nie banyak tanya la..pening saya..
pastu ok lah..x rasa rimas dah pun..dia tanya, saya layankan jer..
and kalau pelik2, saya cakap jer tak tahu..


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2013 11:53 PM | Show all posts
batmana posted on 20-11-2013 10:13 PM
org yg byk bertnya ni ada nama penyakitnye,
aku lupelak nama dia apa, tapi mmg ada, bole jadi mcm  ...

yer la..ada satu character untuk orang macam nie..iaitu " perfect melancholy"

orang macam nie jenis yang suka pikir benda paling buruk akan terjadi..jadi dia suka tanya macam2 sebab dia selalu pikir benda yang paling buruk.
macam kalau jadi macam nie , macam mana.habis tue nam buat mcam mna.
dan satu benda yang aku perasan, dia nie jenis yang agak bossy..kalau boleh nak tau semua perkara..dari a-z la..jenis yang sangat teliti.
pastu jenis yang sangat rajin.and pandai..sebenarnya kadang2 dia tanya, just nak tau reaction kita, padahal dia dah tau benda tue..macam nak menduga gitu..saja cakap macam benda2 yang " saya tak ada duit", walhal ada jer duit..sebab nak tau kawan nie akan kesian kat dia ker x..orang yang jenis suka test2..


Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2013 07:01 PM | Show all posts
klw aku akan jadik pendiam
biar dia tanye soalan tanpa jawapan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-11-2013 08:25 PM | Show all posts
cik_luna posted on 21-11-2013 07:01 PM
klw aku akan jadik pendiam
biar dia tanye soalan tanpa jawapan

hahahahaha..dia tanya kita diam, sure dia tanya lagi dan lagi...dia suka mendesak la..nak gak tau jawapan..


Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2013 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
lavenz87 posted on 21-11-2013 08:25 PM
hahahahaha..dia tanya kita diam, sure dia tanya lagi dan lagi...dia suka mendesak la..nak gak tau  ...

Haha mesti kwn akak 2.jenis yg memang suka bertanya supaya  keadaan x sunyi sngat.haha dia nampk akak..diam dia pun mulakan bertanya sna sni.haha

try akak pula tanya itu ini...fist akak kena tnya mcm mana dia leh bnyak ckp? Knp? Sebb apa dia x pndi diam? N last skali knp dia bnyk tnya dgn akak.hahaha soalan pertanyan kpd bertnya.hahaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-11-2013 01:42 PM | Show all posts
QziraH posted on 24-11-2013 11:43 AM
Haha mesti kwn akak 2.jenis yg memang suka bertanya supaya  keadaan x sunyi sngat.haha dia nampk a ...

hahahaha...bukan kat akak sorang dia tanya..kat orang lain pun sama jer..memang attitude dia macam tue..dia kalau boleh semua dia nak tau..tue yang details sangat soklan2 dia..kita pun sampai tak expect menda2 kecik pun dia nak tanya..huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2013 12:00 PM | Show all posts
recently ada kwn aku tanya soalan bertubi2 yg berbau semacam sampai
aku bosan nak jawab.. ok, aku paham lama tak jumpa dari abis skolah
tapi soalan2 dia tu...

isk... mmg aku tak sangka kluar dari mulut dia...mcm tahap sampai buat kajian kat aku gitu
aku jwb ala kadar...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090652s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list