Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
29705
View
121
Reply

lelaki BUJANG or lelaki DUDA

[Copy link]

Author: limesherbet       Show all posts   Read mode

Post time 8-10-2013 10:02 PM | Show all posts
ifanonline posted on 8-10-2013 08:42 PM
cheh...mat salleh will eat u up, chew u, and spit u...

Cover line lah tu dah kena kutuks.. aku dapat Mat Salleh Muslim yg soleh lagi.. kerja profesional plak tu, bujang okey hahaha.. dan kalau takde jodoh sekalipun, aku lagi rela hidup sorang drpd kahwin kena menanggung biawak hidup pemalas


Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2013 11:15 AM | Show all posts
Masa Hakak single mother dlu... Hakak pilih BUJANG! Dh tentu tkde komitmen lain...
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2013 08:26 PM | Show all posts
pada aku..
lelaki ni sama saja
sama ada duda, anak teruna, bujang terlajak
omputih, negro, melayu, cina, india
semua sama
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2013 11:43 PM | Show all posts
Iolls suka lelaki bujang yang terlajak sikit. Haha. Maksudnya lelaki bujang yang gap umur dengan iolls banyak sikit la. 5 tahun ke.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2013 02:32 PM | Show all posts
wanitajelita posted on 8-10-2013 12:00 PM
DUDA?

Ko ni childish la TT...

setuju dengan awak
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2013 09:00 AM | Show all posts
aku selalu tengok duda as lelaki yang gagal memimpin isteri. sebab dalam marriage ni, lelakilah ketuanya. tak kisahlah orang nak kata bini dia jahat ke, bini dia gatal ke, suami tu yang kena pimpin. ye memanglah benda ni jodoh, tapi entah, bila satu-satu marriage tu gagal, memang aku akan pandang berat kesalahan banyak pada suami. ikut logik, perempuan mana yang suka nak kahwin banyak kali? lepas tu kalau yang dah beranak pinak, mana dia suka nak hidup menjanda tanggung anak sendiri? kalau perempuan sanggup menjanda drpd bersuami, nampak sangat something wrong dengan suami dia tu. tapi iyalah, manusia belajar drpd kesilapan. yang suka duda ni kenalah besarkan jiwa untuk menerima kekurangan & pakej2 instant yang diperolehi bila kahwin dengan duda tu.

kalau duda kematian isteri, lainlah. itu pun kena tengok anak dia berapa ramai, duit dia berapa banyak. aku takdelah baik sangat sampai nak menanggung anak2 dia nanti.

so aku lagi suka nak pilih BUJANG.
Last edited by anumqis on 11-10-2013 09:04 AM

Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2013 12:12 PM | Show all posts
wanitajelita posted on 8-10-2013 12:00 PM
DUDA?

Ko ni childish la TT...

pilihan TT sama dgn kite.... kite pun mudah tertarik ngn duda.. slh 1 sebab pengalaman & kematangan..
i da give up ngn laki bujang sbb byk memain.... mencik!
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2013 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak kisahla duda ke bujang ke .. kalau dah perangai nan hado tu.. sebelah mata den xpandang der both. Wat nyusah jah. Bek hidup solo
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2013 08:55 PM | Show all posts
ifanonline posted on 8-10-2013 06:45 PM
dah TT suka duda, nak buat camana...memang duda dan janda ade excess baggage...kalu duda, senang n ...

Nasib baik ko advice bujang ngan andartu...kalo ko ckp duda ngan andartu lg sesuai mau aku pangg laju2
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2013 08:59 PM | Show all posts
aiva posted on 9-10-2013 08:26 PM
pada aku..
lelaki ni sama saja
sama ada duda, anak teruna, bujang terlajak

memang la sama..cuma saiz kottey berbeza...sama juga dgn wanita...sama sahaja, bezanya luas atau tidak je lubang bawah nun...
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2013 09:17 PM | Show all posts
anumqis posted on 11-10-2013 09:00 AM
aku selalu tengok duda as lelaki yang gagal memimpin isteri. sebab dalam marriage ni, lelakilah ketu ...

Ya, at 1 point of view...mmg wut said is true....Tp Ada my friend yg bercerai sbb....wife dia mtk dia kawin lg...dgn best friend wife dia...alasan sbb mereka x de anak...owhh c'mon....she's only 27 and the guy is 29....so dia x sanggup...sbb dia tau dia x mampu n takot x adil. He still loves his wife n mereka bercerai pun cara baik....so pada me dia bukan gagal sbg pemimpin isteri tp lebih kepada dia memikirkan soal tanggungjawab. Bukan kan itu lebih baik? As compared to my friend yg sorang ni....kawin more than 10 years tp nafkah hampeh x bg. Alasan x mo cerai sbb anak...kalo dah pk pasal tu...nape la nafkah x bagi kan....just because he's still married adakah itu lebih baik n u x cop dia lelaki yg gagal memimpin?? so to me bukan sume duda itu hampeh Dan lelaki yg berkahwin itu baik....x sesuai generalize kan gitu....
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2013 05:16 PM | Show all posts
wanitajelita posted on 8-10-2013 12:00 PM
DUDA?

Ko ni childish la TT...

Hehehe...iols setuju ngan uols

Sebab tu iols pilih bujang...wpun iols MJ masa tu

Iols tak kosa nak pk pasal anak org lain sebab iols ada anak sendiri nak di pk kan. Tak sanggup nak tambah kan stress dlm diri

Tapi kalau anak dara, lom ada anak rasanya ok kot nak kawen duda ni. Boleh sayang anak hubby sebelum dapat anak sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2013 09:57 PM | Show all posts
ifanonline posted on 8-10-2013 06:45 PM
dah TT suka duda, nak buat camana...memang duda dan janda ade excess baggage...kalu duda, senang n ...

meaning bujang tua sekufu dgn andartu la yer
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2013 10:01 PM | Show all posts
Innrukia posted on 18-10-2013 09:57 PM
meaning bujang tua sekufu dgn andartu la yer

dari segi usia, tak sekufu...bujang tua kena carik anak dara yg lebih muda...
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2013 10:04 PM | Show all posts
ifanonline posted on 18-10-2013 10:01 PM
dari segi usia, tak sekufu...bujang tua kena carik anak dara yg lebih muda...

well as i expected from ipan
rasa cam dejavu jer
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2013 10:07 PM | Show all posts
Innrukia posted on 18-10-2013 10:04 PM
well as i expected from ipan
rasa cam dejavu jer

jgn risau, andartu akan ade jodoh akhirnya...
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2013 10:12 PM | Show all posts
ifanonline posted on 18-10-2013 10:07 PM
jgn risau, andartu akan ade jodoh akhirnya...

Things happened...pemikiran jugak berubah dear....
i would say andartu akan mati akhirnya...itu yg pasti.


Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2013 09:39 PM | Show all posts
midori888 posted on 8-10-2013 09:33 PM
hmmm....kalu duda aku prefer yg anak2 dia dah besar2....dah abis skolah, dah ada life sendiri...ta ...

Ohh cmtu u eh
I prefer bujang
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2013 09:42 PM | Show all posts
camrey posted on 21-10-2013 09:39 PM
Ohh cmtu u eh
I prefer bujang


oic......
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2013 01:34 AM | Show all posts
taste tt ni very rare la..tp i suggest u better cari duda yg mati isteri instead of yg bercerai hidup..mana tau kot2 ex wife dia meroyan balik gila talak bagai kt husband u nnt..x ke haru biru life u....hehehe..tp mmg btol la u all ckp, duda mmg akan cari pengganti yg lebih baik dr wife dia....sbb i mmg kenal a few duda yg baik2 tp jodoh x pjg..tp dorg end up jmp pengganti yg lebih baik..tp ada gak duda yg i jmp sgt fussy nak anak dara yg kerja tip top..padahal dia tu dah bercucu-cicit..i cant imagine la mcm mana la boleh x sedar diri camtu..

tp for me, i prefer yg bujang la..n tua sikit dr i..n i mmg not interested klu yg muda dr i..sbb based on my experience, yg muda ni jenis attention seeker la..pastu ngada2 n merimaskan..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.089435s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list