Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
29014
View
120
Reply

lelaki BUJANG or lelaki DUDA

[Copy link]

Author: limesherbet       Show all posts   Read mode

Post time 22-10-2013 01:34 AM | Show all posts
taste tt ni very rare la..tp i suggest u better cari duda yg mati isteri instead of yg bercerai hidup..mana tau kot2 ex wife dia meroyan balik gila talak bagai kt husband u nnt..x ke haru biru life u....hehehe..tp mmg btol la u all ckp, duda mmg akan cari pengganti yg lebih baik dr wife dia....sbb i mmg kenal a few duda yg baik2 tp jodoh x pjg..tp dorg end up jmp pengganti yg lebih baik..tp ada gak duda yg i jmp sgt fussy nak anak dara yg kerja tip top..padahal dia tu dah bercucu-cicit..i cant imagine la mcm mana la boleh x sedar diri camtu..

tp for me, i prefer yg bujang la..n tua sikit dr i..n i mmg not interested klu yg muda dr i..sbb based on my experience, yg muda ni jenis attention seeker la..pastu ngada2 n merimaskan..
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2013 12:37 PM | Show all posts
ifanonline posted on 17-10-2013 08:59 PM
memang la sama..cuma saiz kottey berbeza...sama juga dgn wanita...sama sahaja, bezanya luas atau t ...

ko ni..
duda ke bujang
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2013 12:50 PM | Show all posts
anumqis posted on 11-10-2013 09:00 AM
aku selalu tengok duda as lelaki yang gagal memimpin isteri. sebab dalam marriage ni, lelakilah ketu ...

True...
My husband admit pasal isu ni

Katanya dulu dia salah sbb tak tegur kalau ada salah silap. Biarkan saja sbb malas nak gaduh

So sekarang dia belajar dari kesilapan dulu. Yg salah akan ditegur coz tanggungjawab suami membimbing isteri.
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2013 01:22 PM | Show all posts
awinpj posted on 8-10-2013 09:22 PM
Ada ke prefer duda....chaissh...kalo Tanya anak Dara harusla nak bujang....lebih sesuai...buat apa a ...

i suke statement..u..

kalau dh jodoh nak cakap mcm mana??..
sape2 pun..yg dh terjumpe & terjodoh..

yg jodoh nye agak lari..dari wish list..
bleh guna pakai...

sometimes love comes in an unexpected package...

all u can say is..alhamdulillah/omg!!..aku dh kawin..


Last edited by manjalara_01 on 2-12-2013 01:25 PM

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2013 05:48 PM | Show all posts
iols tak vote.. sebab takleh vote dua2...
iols tak kisah bujang ke duda.. tapi kalo duda, iols nak duda yang takde anak..
yang penting heols matang, bertanggungjawab, faham tanggungjawab as hasben, boleh diharap, stabil dan boleh dijadikan tapak/dahan yang teguh untuk iols berpaut..
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2013 08:07 PM | Show all posts
aku perawan, jd aku mau kawin bujang teruna gak..
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2013 06:39 PM | Show all posts
manjalara_01 posted on 2-12-2013 01:22 PM
i suke statement..u..

kalau dh jodoh nak cakap mcm mana??..

kalo dah jodoh....terpaksa redha je la...dah nasib x de rezeki nak dpt yg 'brand new' kita gunakan konsep reduce reuse gitu...save the duda!! (okay that sounds too much hahahah) abistu nak buat camnakan.... kui kui kui....anyway tahniahla dah tawen
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2013 08:35 PM | Show all posts
Lelaki teruna  muda banyak yang xterurus skrg...huhu...asik nak berjimba je..

Kalau yang bujang terlajak tu ok sikit sebab lagi matang...

Kalau dude plak rasa segan..
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2014 07:09 PM From the mobile phone | Show all posts
saya lagi prefer laki bujang terlajak yg matang dan cool.
@ laki yg sama baya saya.
tp kalau dah jodoh dgn duda.terima jer .
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2014 10:12 PM | Show all posts
sy suke duda..
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2014 12:31 PM | Show all posts
wanita memerlukan lelaki yg matang utk memimpin keluarga...
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2014 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline posted on 31-3-2014 12:31 PM
wanita memerlukan lelaki yg matang utk memimpin keluarga...

Lelaki matang akan jd childish dgn org tersayang....
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2014 02:13 PM | Show all posts
Innrukia posted on 31-3-2014 01:55 PM
Lelaki matang akan jd childish dgn org tersayang....

itu biasa..untungnya org dah berumahtangga ni...dosa keluar ibarat air yg mengalir...
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2014 03:08 PM | Show all posts
ifanonline posted on 31-3-2014 02:13 PM
itu biasa..untungnya org dah berumahtangga ni...dosa keluar ibarat air yg mengalir...

So, tunggu apa lagi...cepat2 la kawen cik abang oiii
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2014 03:15 PM | Show all posts
Innrukia posted on 31-3-2014 03:08 PM
So, tunggu apa lagi...cepat2 la kawen cik abang oiii

lelaki ni tak kisah sangat, kuota banyak...



Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2014 03:19 PM | Show all posts
ifanonline posted on 31-3-2014 03:15 PM
lelaki ni tak kisah sangat, kuota banyak...

Alah kuota banyak, tp no 1 pun belum.... caner tu...
wonder mcm mana 1 single guy boleh 'single' around 8-10 years....care to share?
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2014 03:28 PM | Show all posts
Innrukia posted on 31-3-2014 01:55 PM
Lelaki matang akan jd childish dgn org tersayang....

yang ni memang betul....
matang cmna pun diluar,tp kalu dgn org tersyng mmg keluar prangai childishnye..
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2014 03:30 PM | Show all posts
ifanonline posted on 31-3-2014 03:15 PM
lelaki ni tak kisah sangat, kuota banyak...

kuota bnyk pun, umor pun semakin meningkat..
kalau dah tua/berumur 60-70an, mau nmbh kuota lg ke?..yg satu pun lmbt dpt..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2014 03:42 PM | Show all posts
sue_0684 posted on 31-3-2014 03:28 PM
yang ni memang betul....
matang cmna pun diluar,tp kalu dgn org tersyng mmg keluar prang ...

Bkn childish jer...segala perangai pelik akan keluar

Dgn org luar takde nak buat perangai
Penat nak melayan....bila org bebel, terus masuk gua
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2014 03:54 PM | Show all posts
Innrukia posted on 31-3-2014 03:42 PM
Bkn childish jer...segala perangai pelik akan keluar

Dgn org luar takde nak buat perangai

sabo jer lah...ppn kena matang untk handle prangai childish ni..
kalo sama2 childish,KO lah dua2.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083144s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list