Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
29130
View
121
Reply

lelaki BUJANG or lelaki DUDA

[Copy link]

Author: limesherbet       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-10-2013 11:49 PM | Show all posts |Read mode
Edited by limesherbet at 30-11-2016 03:48 PM

............................
Single Polls, Total 184 Users voted
Your User group have no permission to vote

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2013 12:00 PM | Show all posts
DUDA?

Ko ni childish la TT...

- ko kena jaga anak dia even ex wife dia yg full time jaga. Even ko ambik weekend, ko baru nak berhappy weekend dgn laki tetiba kena hebohkan anak orang.
- Tiap-tiap bulan husband kau kena allocate duit nafkah untuk anak dia. Contohnya kalau gaji husband 10 ribu, lepas EPF + tax tinggal 8.5 ribu, tak mustahil 1.5 ribu tu pergi kat anak dia... So utk kebahagiaan rumah tangga ko cuma tinggal 7 ribu je... Ko rasa ko puas hati tak duit husband ko mengalir utk 'rumah' lain?
itu kalau anak dia sorang. Kalau anak 3 orang?
Nak-nak lagi kalau ex wife cerdik... dia suggest hantar anak-anak dia pergi private school... mahu tinggal spenda duda tu nanti... so ko kahwin dgn dia, duit gaji ko pulak utk sara diri sendiri je
- bila ko dah kahwin dan beranak dgn duda tu, bila dah besar let say ko laki bini ada harta 1 juta.. ko kena DEVIDE kepada dua portion iaitu anak ko dan anak duda tu... HARTA SEORANG LELAKI MUSLIM BOLEH DITUNTUT OLEH SEMUA ANAK-ANAKNYA... tak kisahlah even harta tu diusahakan sepanjang marraige ko dgn dia. Contohnya kalau anak ko ada sorang, anak duda tu pun sorang, selepas ambik portion ko, ko still kena bagi separuh2 harta tu utk 2 anak, even harta 1 juta tu ko laki bini yg usahakan... tapi anak drpd perkahwinan lepas tetap berhak dapat hak yg sama dgn anak ko...

kalau kau kahwin bujang, anak tu elok je dapat 1 juta sorang-sorang.. tapi kau kahwin duda anak 1, anak kau dapat 500 ribu je.. lagi 500 ribu bagi kena bagi ke anak duda tu.. itu duda anak 1, kalau anak 2? anak 3?

- pastu pulak kau kena lepaskan suami ko tu utk deal dgn ex wife dia pasal anak... cthnya anak nak masuk sekolah type macammane.. cuti sekolah giliran sapa... perbelajaan sekolah apa yg tak cukup.. silap2 hari bulan ko cemburu dan tak senang duduk... hahaha

ini baru sikit aku explain... ada banyak lagi keburukan ko kahwin duda ni... bukan aku benci duda, tapi kalau kau anak dara, better kau carik yg sama bujang dgn ko.. Duda ni akan buat unbalance je pd marriage ko nanti... kalau ko janda tu, better elakkan pilih duda ni. Tapi duda sekarang dah cerdik, diorang pun nak carik anak dara je sebab tak nak susahkan diorang kalau ambik janda ada anak. Tapi.. memang malang la kalau anak dara tu jenis tak fikir.. feeling2 best je ambik duda ek? bila dah kahwin baru rasa tak puas hati sana-sini.

please la dengar cakap orang berpengalaman



Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2013 12:18 PM | Show all posts
dah vote...
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2013 12:19 PM | Show all posts
aku rasa TT ni mungkin ade split desire...TT nak lelaki matang and not duda per se...
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2013 12:20 PM | Show all posts
wanitajelita posted on 8-10-2013 12:00 PM
DUDA?

Ko ni childish la TT...

SETUJU dengan statment ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2013 12:28 PM | Show all posts
nak kawin dgn duda boleh, tapi pilih yg takde anak...
selalunya 2nd marriage utk org lelaki ni berjaya...
dia akan lebih memahami hati & perasaan new wife dia...
dgn syarat.....new wife better then ex-wife dia...
kalau new wife lagi teruk dari ex-wife....dia lebih sanggup menduda utk kali kedua...
ni pandangan dari org yg ada pengalaman sndiri...
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2013 12:29 PM | Show all posts
zulka posted on 8-10-2013 12:28 PM
nak kawin dgn duda boleh, tapi pilih yg takde anak...
selalunya 2nd marriage utk org lelaki ni berj ...

selalunya duda akan cari yg lebih sempurna dari first wife dier...bukan lebih buruk...duda akan lebih fussy dari segi pilihan hati...

Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2013 12:31 PM | Show all posts
ifanonline posted on 8-10-2013 12:29 PM
selalunya duda akan cari yg lebih sempurna dari first wife dier...bukan lebih buruk...duda akan le ...

yess bro..u right..gi me 5..
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2013 01:37 PM | Show all posts
selalunye nk cari skandal mesti yg lebih dr wife dia...

opsssssss
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-10-2013 01:45 PM | Show all posts
ifanonline posted on 8-10-2013 12:19 PM
aku rasa TT ni mungkin ade split desire...TT nak lelaki matang and not duda per se...


bukan lelaki matang je... has to be duda

kalau matang tapi bujang tak pernah kawin, tt tak tertarik
tarikan x boleh dipaksa


Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2013 02:03 PM | Show all posts
limesherbet posted on 8-10-2013 01:45 PM
bukan lelaki matang je... has to be duda

kalau matang tapi bujang tak pernah kawin, tt tak  ...

if that is the case, your thread has no purpose...does it?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-10-2013 02:07 PM | Show all posts
ifanonline posted on 8-10-2013 02:03 PM
if that is the case, your thread has no purpose...does it?

thread ni untuk tau pilihan wanita..yg mane mreka lebih attracted to dan kenape
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2013 06:30 PM | Show all posts
sy lebih suka duda yg ader anak!... anak segera... tinggal nak bela jadi orang jer..

laki bujang... semberono... xromantik!
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2013 06:45 PM | Show all posts
wanitajelita posted on 8-10-2013 12:00 PM
DUDA?

Ko ni childish la TT...

dah TT suka duda, nak buat camana...memang duda dan janda ade excess baggage...kalu duda, senang nak pilih anak dara...kalu janda? ade juga lelaki bujang suka janda...tapi janda artis je lah, setakat janda kebanyakan...mereka tak pandang pun...

it is advisable that bujang lelaki dan bujang wanita kawin each other...termasuk andartu...
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2013 07:16 PM | Show all posts
Duda amat sesuai untuk andartu desparate.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2013 07:22 PM | Show all posts
Jodoh saya dgn duda anak 3.

Pasal harta mmg betul apa yg salah sorang forumer ckp kat atas.  Saya takde masalah sgt pasal harta ni. Hak tetap hak. So saya tak suka sakitkan kepala pasal duit dan harta as long as my portion n anak2 saya punya portion ada. Actually lebih dpd cukup pun.

My husband mmg avoid deal apa2 dgn his ex wife. Apa2 pun thru anak2. Kalau tak dpt dielakkan, dia akan on speaker phone so I pun boleh dgr sama their conversation.

When I married him, dia mmg pastikan I faham he comes wiz a baggage. Never ever ask sorang duda to choose between u and his children. That is totally unfair.

On the good side, yes....he is more mature in handling any of our marital crisis. He learned from his previous mistakes wiz his ex.  Lebih penyabar, lebih tenang, lebih ilmu.  And anak2 instant pun ada good sides jugak.  When my kids were small, diorang tak kisah baby sit or layan my kids.  And alhamdulillah, there are very close siblings.

Ada keburukan n kebaikan kawen duda. Atas pilihan dan jodoh masing2.  Tapi yg pasti, saya tak pernah terfikir jodoh saya dgn duda anak 3.   Last edited by tssy on 8-10-2013 07:26 PM

Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2013 08:10 PM | Show all posts
ifanonline posted on 8-10-2013 06:45 PM
dah TT suka duda, nak buat camana...memang duda dan janda ade excess baggage...kalu duda, senang n ...

Janda meletop mcm kami tak main laa ambik duda... buat susah den yo kami sekarang layan stok-stok Mat Salleh je..

lelaki Melayu? Apatah lagi duda? please la.. Lelaki melayu dah la pemalas, suka menghambakan bini lagi-lagi stok dlm internet ni. buat rugi & buang masa
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2013 08:42 PM | Show all posts
wanitajelita posted on 8-10-2013 08:10 PM
Janda meletop mcm kami tak main laa ambik duda... buat susah den yo  kami sekarang layan stok ...

cheh...mat salleh will eat u up, chew u, and spit u...
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2013 09:22 PM | Show all posts
Ada ke prefer duda....chaissh...kalo Tanya anak Dara harusla nak bujang....lebih sesuai...buat apa amik stock 2nd hand even worst kalo dtg package..... kalo bule nak la dpt yg single, no comittment.....tp kalo dah jodoh x tau la nak ckp apa
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2013 09:33 PM | Show all posts

hmmm....kalu duda aku prefer yg anak2 dia dah besar2....dah abis skolah, dah ada life sendiri...takde nak bergantung harap kat bapa diorg lagi....since dia dah ada anak, aku harap dia takkan kisah kalu aku taknak beranak.....just the 2 of us...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.104000s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list