CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 3920|Reply: 13

terlanggar belakang kereta.

[Copy link]
Post time 12-9-2013 03:34 PM | Show all posts |Read mode
so ceritanya aku dah terlanggar belakang x-trail.

nak susur simpang, aku tengok kanan.
tak perasan dia berhenti, aku ingat dia jalan.
tengok depan, BAMM!!.

sempat brek, tapi kena sikit.
bumper depan aku saga, dah calar sikit dan no plet dah pecah hujung.

xtrail dia ada bumper ada macam shock absober tue.
tak tertanggal pun, cuma dah retak skit.

driver xtrail tue cakap dia tak tau berapa.
dia ambik gambar lesen dengan no telefon.

aku tak sempat nak ambik gambar kereta dia.
ada kemungkinan tak dia akan rosakkan bumper kereta dia untuk claim lebih dari aku?
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 12-9-2013 04:03 PM | Show all posts
so apa perjanjian korang utk setlekan?
repair dulu baru bayar ke? camne?
dia nak claim insuran ko ke?
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2013 04:13 PM | Show all posts
kalo setakat retak sikit je boleh claim insurans ke??

pnh member aku terlanggar bontot keta seorg pompuan cina,pompuan tu xmau settle cara baik dok bising2, last sekali member aku tu p report polis je,member aku kena kompaun dgn polis sbb lggr belakang,dia byr cash kt situ jugak,tapi pompuan cina tu xleh claim insurans sbb keta dia just calar sikit je.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-9-2013 04:17 PM | Show all posts
zulka posted on 12-9-2013 04:03 PM
so apa perjanjian korang utk setlekan?
repair dulu baru bayar ke? camne?
dia nak claim insuran ko  ...

mula dia nak claim insuran aku,
tp aku xnk, aku nk settle stue je.

dia kate nak tanye kedai dlu brape kene.
sbb dia pun tak sure brape.

aku tengok macam takde benda sgt pun.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-9-2013 04:24 PM | Show all posts
Fariz07 posted on 12-9-2013 04:13 PM
kalo setakat retak sikit je boleh claim insurans ke??

pnh member aku terlanggar bontot keta seorg ...

tula, aku pun tak tau.
retak sikit je aku tengok.

uncle tue tak xdela bising meroyan.
cuma cara dia macm nak cabut benda yg tak tercabut tue.

takut dia ambil kesempatan dlm kesempitan.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2013 11:53 PM | Show all posts
aduiii...takut gk kalau jadi cm ni...TT settlekan ngan dia cpt2
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2013 02:00 AM | Show all posts
aku pun penah kena kes mcm ko ni. kete depan brek tetiba time nak masuk roundabout..

langgar blkg mmg apa alasan pun bawak kes kat mahkamah terbaik malaysia pun mmg kita gak yg salah.

btw back pd soalan ko possibilities tu mmg ada la dia nak jahanamkan bumper blkg dia tu lg supaya leh claim lg besar.

tp x tau la hati org lain2. mana tau dia jujur pun bleh jd gak.

Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2013 11:32 PM | Show all posts
moga2 Allah akan membantu insan yang tidak bersalah
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 17-9-2013 01:12 AM | Show all posts
aku rasa takde pe tu...dia nak claim lelebih pun lum tentu dapat..menda takde pe pun kan..patutnya dia mintak duit bro je kat situ terus...bis cite...bro ada wat report tak ?
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2013 03:31 PM | Show all posts
Nt-ViruS posted on 12-9-2013 04:24 PM
tula, aku pun tak tau.
retak sikit je aku tengok.

Jangan memain, beb.
Retaknya memang sikit..ada sesetengah kedai pandai buat klip, simen dan repaint. Kos mungkin antara 80 - 150.
Ada kedai soh tukar jer whole set sebab takut retak tu lebih besar.
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2013 03:28 PM | Show all posts
So apa kesudahanye..aku pun nak tau juga.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-2-2014 12:48 AM | Show all posts
xsngka ade berminat.

akhrnya dia mintak 3rat.
bak kata tintabiru dia nk ganti stu set.

tp hati kecil ku yakin dia tak guna 3rat tu untuk ganti.

anyways sbgai org cintakan keamanan, aku bg je.
think positive..jadikan pedoman untuk aku dan orang lain supaya berhati2 di jln raya.
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2014 11:49 AM | Show all posts
smlm keter inspira kami dilanggar dari belakang oleh saga......bumper koyak disebelah kiri dan jatuh skit . saga lak terjungkit bonet dan rabak di bhg lampu...kuat jugak hentaman...dan kuat jugak body inspira cuma koyak skit huhuu...skit2 pun sayang le pulak...lom sethn dah kena hentam ngan saga...sekali tgk saga roadtax n insuran dah mati, saman tak bayor....aduiiii.....
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2014 04:03 PM | Show all posts
nampak luaran bumper mcm ok...tapi kalau nampak dlmn ada yg bracket hancur...ada yg kemik dlm tapi tak nampak..kemik tu laa boleh spoilkan sempadan bonet keta air hujan senang masuk...still boleh claim selagi ada report polis...insurance nak verify report polis ajer janji penuhi syarat...

Apa pon berhati2 ketika memandu...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-8-2022 03:30 AM GMT+8 , Processed in 0.081844 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list