Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
31167
View
324
Reply

Q & A FOR NEWBIES

[Copy link]

Author: LelaRentaka7       Show all posts   Read mode

Post time 8-7-2014 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
salam semua saya newbie.. cmna nk tuka avatar guna hp?
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2014 12:05 PM | Show all posts
salam,
nak tanya mcm na nak edit title thread?

terima kasih.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2014 03:31 PM | Show all posts
h4ni3 posted on 18-7-2014 12:05 PM
salam,
nak tanya mcm na nak edit title thread?

wsalam..cube h4ni3 klik mane2 thread yg nak diedit..kemudian klik edit dibawah first post thread tersebut..pastu padam jer tajuk lama dan ganti tajuk baru..last klik save..

Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2014 01:37 PM | Show all posts
purpledesire posted on 22-7-2014 03:31 PM
wsalam..cube h4ni3 klik mane2 thread yg nak diedit..kemudian klik edit dibawah first post thread t ...

terima kasih...saya dah jumpa da hihi
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2014 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Hello saya newbie di sini.
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2014 04:20 PM | Show all posts
Sorry, this post need read permission (insert number)

Nombor tu merujuk pada apa ek?

Thanks.
-Newbie-
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2014 08:38 PM | Show all posts
roticanai1 posted on 26-8-2014 04:20 PM
Sorry, this post need read permission (insert number)

Nombor tu merujuk pada apa ek?

maksudnya jika jumlah kredit kita tak melepasi piawaian yg ditetapkan (cewahh) kita tak boleh masuk thread yg ada RP tu..
kalo nak masuk juga thread yg ada rp, kene kumpul kredit banyak2..cube roti masuk mana2 bod pastu posting banyak2..ataupun masuk rumah borak..kat situ mmg senang nak dpt kredit pastu cpt naik level..silap2 boleh terus jd legend..huhuu
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2014 01:56 AM | Show all posts
purpledesire posted on 26-8-2014 08:38 PM
maksudnya jika jumlah kredit kita tak melepasi piawaian yg ditetapkan (cewahh)  kita tak boleh m ...



Thanks purple.. tapi kenapa ek ada thread tak leh masuk. Contoh macam sekarang credit 4, tapi still takde permission nak masuk thread yang read permission dia 3.
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2014 07:11 PM | Show all posts
roticanai1 posted on 27-8-2014 01:56 AM
Thanks purple.. tapi kenapa ek ada thread tak leh masuk. Contoh macam sekarang credit ...

hehee..mcm awak punya level still beginner kan, jd jumlah kredit awak masih tak cukup..sy pun tak bapa ingat la bape jumlah kredit utk sampai ke rp 3..mcm sy dah sampai level defender dan sy punye rp dah sampai rp 12..cube awak main game kat mana2 thread..cube dpt sampai level minder @ pioneer..mgkin dah boleh sampai rp 3 kot..huhuu



Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2014 09:05 PM | Show all posts
@purpledesire

Orait! Thanks a lot
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2014 05:55 PM | Show all posts
purpledesire posted on 26-8-2014 08:38 PM
maksudnya jika jumlah kredit kita tak melepasi piawaian yg ditetapkan (cewahh)  kita tak boleh m ...

Sy newbie kt cni.nak tanya la...
siapa moderator or admin kt cni?
Mcm mne nak kumpul point?
Biasanya new post rujuk kt mne?
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2014 07:56 PM | Show all posts
nayl.isabell posted on 16-9-2014 05:55 PM
Sy newbie kt cni.nak tanya la...
siapa moderator or admin kt cni?
Mcm mne nak kumpul point?

hi nay..same la mcm sy gak..still baru lg forum cari nie..huhuu
stp bod mesti ada moderator dia masing2..
cthnye mcm bod ahli baru nie kan.? moderator dia adalah ketotmerah dan lelarentaka7..
kalo admin, nay boleh tag @ pm admin6..
kalo nay nak kumpul kredit, rajin2 posting kat mana2 bod..mcm ci. gossip. mps, dll..
kalo nak cepat naik level, cubelah nay masuk rumah borak @ main game kat mane2 thread yg ada game..
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2014 11:15 PM | Show all posts
Purple...igtkan u slh seorg moderator.sbb tgk gaya mcm dah expert bab forum ni.hihihi.
ci tu apa?mps?jenuh plk pk shortform2 ni...huhu.sorry byk tanya plk.
rumah borak tu kt new thread ke?
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2014 08:01 PM | Show all posts
nayl.isabell posted on 16-9-2014 11:15 PM
Purple...igtkan u slh seorg moderator.sbb tgk gaya mcm dah expert bab forum ni.hihihi.
ci tu apa?mp ...

hehee..takde maknenya expert2 nie..sy pun still blajar lg..huhuu
kalo dulu sy pun pening dgn shortform2 nie..pastu lama2 dah phm dah..
kalo utk ci (isu semasa), mps (misteri, paranormal, seram)..bod tekateki pun best gak..
kat bawah nie ada link utk slh satu cth rumah borak..moderator dia @ip_lepat

sini
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2014 08:13 PM | Show all posts
purpledesire posted on 17-9-2014 08:01 PM
hehee..takde maknenya expert2 nie..sy pun still blajar lg..huhuu
kalo dulu sy pun pening dgn s ...

apa pasal nama aku terbabit sekali?







Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2014 08:13 PM | Show all posts
ip_lepat posted on 17-9-2014 08:13 PM
apa pasal nama aku terbabit sekali?

hahaa..sbb hang kan moderator..huhuu
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2014 08:14 PM | Show all posts
purpledesire posted on 17-9-2014 08:13 PM
hahaa..sbb hang kan moderator..huhuu

aku tadika lagi le
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2014 08:18 PM | Show all posts
ip_lepat posted on 17-9-2014 08:14 PM
aku tadika lagi le

hahaa..kalo camtu den panggil hang adik la yer..hehee
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2014 08:19 PM | Show all posts
purpledesire posted on 17-9-2014 08:18 PM
hahaa..kalo camtu den panggil hang adik la yer..hehee

bkn maksud aku umor
aku pun baru belajor.. kita sama je
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2014 08:21 PM | Show all posts
ip_lepat posted on 17-9-2014 08:19 PM
bkn maksud aku umor
aku pun baru belajor.. kita sama je

hahaa..baru jer nak panggil hang adik td..hehee
yup..btol tu..kita still blajar lg..huhuu



sory mod sbb ot..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083035s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list