Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
31248
View
324
Reply

Q & A FOR NEWBIES

[Copy link]

Author: LelaRentaka7       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-9-2013 05:24 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Yoongie at 24-9-2015 12:27 PM


As-Salam dan selamat sejahtera.


Thread ini dibuka khas untuk Ahli Baru Cari untuk mengemukakan pertanyaan2 dan kemusykilan yang berkaitan dengan aktiviti bod ini.

Sila baca peraturan2 yang tertera di bawah banner bod ini.

Sekiranya terdapat isu2 sensitif sesama anda sila gunakan khidmat PM.

Jangan sesuka hati membuli newbie di bod ini.

Elakkan dari membuat posting2 yang berunsur provokasi, menghina, personal attack, melucah atau mengugut terhadap mana2 forumer dan diingatkan sekali lagi supaya jangan spam dan menghijack thread2 yang baru dibuka oleh newbie.


Tekan butang report sekiranya terdapat posting yang melanggar arahan berforum.
Moderator berhak untuk edit, warn, ban, delete post dan memotong kredit forumer yang melanggari arahan



Berforemlah dengan aman...terima kasih







Last edited by LelaRentaka7 on 12-9-2013 11:09 AM


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-9-2013 05:28 PM | Show all posts
RUJUKAN UNTUK THREAD LAMA
THREAD FOR NEWBIES PART 1
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2013 02:32 PM | Show all posts
mcm mana yea nk buat signature tu?????????tunjuk ajar ku sifu
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2013 10:25 PM | Show all posts
qasehnuramy posted on 12-9-2013 02:32 PM
mcm mana yea nk buat signature tu?????????tunjuk ajar ku sifu


http://mforum1.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=478563&extra=page%3D1

boleh rujuk perbincngn forum kat cn


Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2013 09:36 AM | Show all posts
cik_luna posted on 12-9-2013 10:25 PM
http://mforum1.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=478563&extra=page%3D1

boleh rujuk per ...

thnx sis...da jumpa da..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2013 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam mana nak delete thread... sape2 boleh tolong sy x?
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2013 11:10 PM | Show all posts
eina_ariana posted on 10-10-2013 08:59 PM
Macam mana nak delete thread... sape2 boleh tolong sy x?

hanya moderator/supermoderator/admin sahaja yg boleh delete thread yg dibuka

kalau awak nak request thread awak didelete/diremove dari board/move ke board lain - sila pm moderator di board dimana thread awak tu dibuka ya

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2013 11:12 PM | Show all posts
naen posted on 10-10-2013 11:10 PM
hanya moderator/supermoderator/admin sahaja yg boleh delete thread yg dibuka

kalau awak nak req ...

Ok terima kasih ye....
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2013 11:19 PM | Show all posts
eina_ariana posted on 10-10-2013 11:12 PM
Ok terima kasih ye....

sama2 .. kalau ada masalah berkenaan forum atau thread, mohon report/pm pada moderator ya? jangan segan+takut - kami tak makan orang

Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2013 07:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Salam..sypun newbie jgk..jika ada slh slp mohon btulkan..nak tanya..macamana nak tahu kredit semua tu..tq..
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2013 03:55 PM | Show all posts
walaupun soklan neh agak lapok, tapi nak tanye jugak ler.
macam mana nak tempek gambar di thread yea?


tq
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2014 04:46 PM | Show all posts
salam... nk tanye la, mcm mane nk delete akaun..xnk lg berforum...plz help me..tq
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2014 02:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Beginner boleh bukak thread baru? How?
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2014 09:36 PM | Show all posts
Mashi17 posted on 9-2-2014 02:03 AM
Beginner boleh bukak thread baru? How?

tekan yg ni kat board yg bersesuaian :



Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2014 09:37 PM | Show all posts
azlinamanan posted on 30-1-2014 04:46 PM
salam... nk tanye la, mcm mane nk delete akaun..xnk lg berforum...plz help me..tq

akaun tak boleh didelete

kalau dah xnak berforum lagi, takpayah aa login .. lepas 2 tahun++ tak login - akaun akan automatik deactivated

Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2014 06:34 PM | Show all posts
mod, saya cuba copy link untuk game 3 perkataan sahaja... tapi tak menjadi la pulak...

yg lama dah samai 101pge dah

tolong
momod @LelaRentaka7  
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2014 11:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Hai. Sy new sgt.. Acanrr nk tukar gambar profile...
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2014 12:19 PM | Show all posts
kugadismanis posted on 14-3-2014 11:40 PM
Hai. Sy new sgt.. Acanrr nk tukar gambar profile...

Hi si gadis manis....
nak tukar avvy pergi kat Setup - Avatar - Select Image....dah pilih gambar dari pc you then klik Confirm...
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2014 04:19 PM | Show all posts
Mcm mn nk tukar profile pic... X comei la pic newbie ni..hehiiii
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2014 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Nk tny rp 2 bnda pa? Cena nk kumpui point nk naik pgkat? Nk capai 1 tgga rp kna ad bnyk mana point? Cena nk tgk point kita?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087184s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list