CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 17097|Reply: 153

Typical Senario Artis Malaysia & Komen Klise

[Copy link]
Post time 28-8-2013 11:29 AM | Show all posts |Read mode
Aku ase banyak sangat typical senario retis malaysia esp melayuian ni la... dan komen2 klise atas senario yg dihadapinye... tol x? hehehe.. ce korang brainstorming sekali.. kekekkee skrip dorang tu ase dah boleh hafal. kalau ade retis baru nak masuk kancah dunia hiburan, dah ada skima jawapan..

1) Mesti pernah ada gambar bersosial ketika belumglemer sangat… pakai short, peluk sakan, ada gambar minuman keras/x keras atasmeja. Ambil gambar di kelab2…kalau die sudah ala-ala insaf, akan cakap… “ Itusaya masa dahulu, sekarang saya dah insaf “

2) Mengambil gambar yg seksi meksi ketika bercuti.... “Ala,bukan naked pun”. “Yang tu bukan saya, gambar mat saleh mane tah”.

3) Ada gambar over giler seperti comolot atau peluktak hengat dunia bersama bf/gf atau gambar naked/half naked. “Yang tu bukansaya. Hanya gambar super imposed”.

4) Ade orang nampak retis bersame retis laen sangatmesra. “Kami rapat tapi kami hanya kawan”. “Kami memang rapat, tapi kami tiadahubungan”. “Kami memang selalu keluar bersama seperti kawan2 lain”.

5) Ada retis cantas bf/gf retis lain. “Kami memangrapat sebelum die kapel ngan retis itu”. “Kita tak boleh melawan takdir”. Tup2,tak lame tu dorang yang kawen.

6) Menulis/perang komen2 di twitter/fb/insta/keek dengankate2 kesat dan berbalas2 kenyataan. “Siapa makan cili, dia yang terasapedasnye. Saya tak tulis nama sape2 pun”. “Kalau x suke, mudah je. Tekan jeunfollow. Saya x suruh pun awak follow saya”.

7)Gambar tuduhan seperti kantoi tak puasa, kantoiisap dadah, kantoi jual nasik lemak tepi jalan, kantoi buat hubungan sulitdengan datuk2, (gambar dari sudut tepi atau belakang). “Itu bukan saya. Yang penting,keluarga tahu saya di pihak yang benar”.

Okeh, ni contoh je.. ade pape lagi x klise yang dorang nibuat?

Last edited by biozipstar on 28-8-2013 11:30 AM

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-8-2013 11:42 AM | Show all posts
NO KOMEN  
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2013 11:57 AM | Show all posts
bila nak kawin ke, mengandung ke, beranak ke mesti nak buat PC. Bila Tanya kenapa nak buat PC sang artis tu kata to be fair to all media
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2013 12:04 PM | Show all posts
saya disihir.
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2013 12:07 PM | Show all posts
"album baru ni adalah hadiah buat peminat2 saya"

"saya buat comeback sbb ramai peminat tanya2 kenapa saya dh lama x buat lagu baru"
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2013 12:09 PM | Show all posts
"saya buat comeback ni sbb anak2 dh besar, so saya ada byk masa lapang utk berlakon/menyanyi balik"
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2013 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
"fb/twitter kne hacked"
"sape kate sy sendu..sy byk je show kt majlis2 korporat"
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2013 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
"award yang saya dpt ni, adalah utk peminat saya juga..."
errr, duit, hadiah tu x nak kongsi ngan peminat juga ke... ^_^
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-8-2013 12:15 PM | Show all posts
Hehe..
Saya difitnah!
Padahal ko kawen jugak ngan org yg digosip tu.Menyampah aku
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2013 12:16 PM | Show all posts
"kami diperkenalkan oleh kawan, dan saya tak tahu pun dia ni retis"

komen amat klise bila sesorang yg bukan retis berjodohan dgn retis...ntah2 duk puja2 bertahun siap tepek poster urtv besor lama lam bilik   
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2013 12:18 PM | Show all posts
"saya hanya mengikut kehendak skrip"

komen paling klise bila dihamput akibat berlakon adgan tak semenggah
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2013 12:42 PM | Show all posts
Artis hanya manusia biasa (time buat salah silap)..
But.....

Saya mesti menjaga penampilan sebagai seorang artis.After all,masyarakat memandang kami sebagai selebriti...(ni time pergi giant/pasar pun mekap bertepek)...

Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2013 12:46 PM | Show all posts
"Kami tak bercinta, kawan sesama artis je"
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2013 12:54 PM | Show all posts
little_sis posted on 28-8-2013 11:07 AM
"album baru ni adalah hadiah buat peminat2 saya"

"saya buat comeback sbb ramai peminat t ...

haaaaaa...yang ni menahan..
hadiah mendenya kalau dah kena bayor..
lain la kalau deme pegi agihkan free2 kpd peminat..
koser ai nk beli cd album dorang..
ai beli album hafiz hamidun sajorkk..
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2013 12:56 PM | Show all posts
"hanya allah sahaja yang layak menilai saya"

"saya minta maaf pada seluruh rakyat malaysia diatas kekhilafan saya...saya janji ga akan ulangi lagi"

selepas tersalah upload atau tersebar gambar separa bogel atau gambar tidak senonoh didalam laman sosial
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2013 12:58 PM | Show all posts
yang hanya allah layak menilai itu...ok lah lagi pada saya....hatta hanjeng sgt jawaban tersebut....namun jawaban klise yang meminta maaf kepada rakyat malaysia itu apa jadah nya?....ga boleh terima dek akal saya....udah kamu yang duduk jaja akhlak tidak senonoh...selepas itu tersebar....selayaknya kamu minta ampun dan insaf kepada owloh jualah....untuk apa minta maaf kepada rakyat malaysia?...baghal!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-8-2013 02:00 PM | Show all posts
saya tak cucuk botox mahupon vitamin c, ini kesan daripada berwudhu 5kali sehari, minum air suam, serta mengamalkan makan ulaman.
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2013 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Dosa sy,sy tggung sndri...kubur lelain...hehehe...

Sy x btudung tp sy x penah keji org...dr korg yg btudung tp mgeji org yg x btudung...hehehe

Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2013 02:22 PM | Show all posts
sy masuk dlm bidang ni bkn untuk glamer semata mata..tp minat yg mndalam/ sy berdarah seni...pui
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2013 02:23 PM From the mobile phone | Show all posts
syafiq79 posted on 28-8-2013 02:16 PM
Dosa sy,sy tggung sndri...kubur lelain...hehehe...

Sy x btudung tp sy x penah keji org...dr korg  ...

Ni kalo statement yg kubur lain2 ni aku sgt xsuke.. Hatta kalo org yg bese bkn celeb yg ckp.. Bajet mcm kubur die gali sendiri, tanam sendiri, baca talkin sendiri le tew..

"No komen"..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2022 11:00 PM GMT+8 , Processed in 0.259025 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list