Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
17048
View
179
Reply

anak ke-2 'special' betul ke??

[Copy link]

Author: bangcak    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 17-10-2017 11:08 AM | Show all posts
mannnaaakautau replied at 16-10-2017 09:22 PM
Tred retro pun hang gigih up kan bangselebu.???

sian desperado sampai tahap mereply orang lain dek takda org nak layan dia sangat dah

ahakssssssssssssssssssssssss


Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2017 03:59 PM | Show all posts
i dengan mak i sama2 anak nombor 2... seteru betul kita orang dulu la... sekarang dah aman2 saja.. hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2017 11:08 AM | Show all posts
petaiterbang replied at 17-10-2017 11:08 AM
sian desperado sampai tahap mereply orang lain dek takda org nak layan dia sangat dah

ahaksssss ...

The mirror you are looking into must be too small for your ego????



Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2017 11:10 AM | Show all posts
minguk replied at 17-10-2017 03:59 PM
i dengan mak i sama2 anak nombor 2... seteru betul kita orang dulu la... sekarang dah aman2 saja.. h ...

Nasib baik hang sempat ber aman  sebelum hang kena sumpah jadik kapal  titanic?





Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2017 11:11 AM | Show all posts
Genkidesuka replied at 17-10-2017 07:20 AM
Of course.  Rare species ko.

Hang Rare species...partner endangered species.....memang ngam...





Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2017 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
mannnaaakautau replied at 18-10-2017 11:10 AM
Nasib baik hang sempat ber aman  sebelum hang kena sumpah jadik kapal  titanic?

Hahahahha tu la tu... Syukur sangat tau... Neves juga bila you cakap macam tu..
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2017 10:20 PM | Show all posts
minguk replied at 18-10-2017 09:56 PM
Hahahahha tu la tu... Syukur sangat tau... Neves juga bila you cakap macam tu..

Hang dilahirkan pada  bulan turang bunderang kot??


Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2017 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagi 1 yg aku selalu perasan anak no 2 nie cantik/nhsem sikit dalam adik beradik...hehehe nie yg aku selalu perhatikan la..
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2017 09:07 AM | Show all posts
mannnaaakautau replied at 18-10-2017 03:08 AM
The mirror you are looking into must be too small for your ego????

Sila set appointment dengan mona atau deidra kalau papehal nanti aku review ok ke tak


Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2017 09:41 AM | Show all posts
mannnaaakautau replied at 18-10-2017 10:20 PM
Hang dilahirkan pada  bulan turang bunderang kot??

wakakakakak tapi you orang kata kalau lahir bulan terang, kulit cerah.. i hitam je... hahahhabtw, you anak number berapa? ketegaq tak?
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2017 11:36 AM | Show all posts
petaiterbang replied at 19-10-2017 09:07 AM
Sila set appointment dengan mona atau deidra kalau papehal nanti aku review ok ke tak

Mona pencacai sejak azali Semua org dah kenal.....Nee bila dendraff jadik pencacai...pada hang lak????


Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2017 11:38 AM | Show all posts
minguk replied at 19-10-2017 09:41 AM
wakakakakak tapi you orang kata kalau lahir bulan terang, kulit cerah.. i hitam je... hahahhabtw,  ...

Istilah hitam tuh tolong mellow down sikit intonasinya,....sensitive....

monafikkkkkkk....picture please.....




Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2017 11:42 AM | Show all posts
mannnaaakautau replied at 19-10-2017 11:38 AM
Istilah hitam tuh tolong mellow down sikit intonasinya,....sensitive....

monafikkkkkkk....pictu ...

errrr dah itu kebenarannya you.. hahaha
nampak photo kat sebelah tu pun dah melambangkan i tau.. hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2017 02:29 PM | Show all posts
Edited by mrsafif at 19-10-2017 02:33 PM

sy anak nombor 9 dari 10 org adik beradik  seibu sebapa.. arwah abg yg no 2 seorang yg baik, caring dgn adik2..suka tolong mak aku masak kalo balik bercuti dr IKM. masa tu sy sekolah darjah 1. tp sayang Allah lagi sayang padanya..terlibat kemalangan maut ketika tggu kerja. Al-Fatihah untuk arwah abgku...umur sekarang dlm 52 tahun.

Utk anak sy yang no.2 sifat2 tu bnyk pada dirinya.walaupun br berumur 8 tahun. Sifat2 ny :

1. Anak mak/ayah - x jugak ..sebab selalu dipingirkan sbb suka buat hal sendiri..

2. ANAK DEGIL -yang ni bnyk betulnya . semua kata die je yang betul x tmau kalah walaupun pun dgn mak/ayah . Bab kemahuan memang kuat betul..selagi diuruti  mau 10 hari 10 malam ulang2 benda yang sama . sampai sy pun naik bosan dgr..hahaha

3.X PANDAI PUJUK- yang ni x bp setuju sbb anak sy pandai pujuk sy n suami utk dptkn sesuatu..1 lagi pandai pujuk adik pompuan die kalo die buat salah.

4.HITAM / PUTIH - Apa yg dikatakan semua dipegang.kalau hitam, hitam lah kalau putih, putih lah.degil tak boleh toleransi. --> YANG NI BETUL

5. HATI- Anak no 2 ni juga nampak aje keras.tp hati dia lembut. SATU lagi pe'el dia.dia tak boleh ditegur. --> KALO SY /SUAMI PUJUK PECAH GAK EMPANGAN AKHIRNYA


6. BERDIKARI - Very independent memang betul tp kalau terlebih independent pun payah, mudah bergaul, very take care. ---> LEBIH INDEPEDENT DR ANAK YANG SULONG

7. ARAHAN - Anak no 2 ni juga dia payah nk terima arahan.dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata tak boleh kerja ngan orang.--> KU PANGGIL SMP 5 KALI PUN BUAT X DGR, PANAS BETUL HATI

8. PEMAAF & CARING - tidak dinafikan anak no 2 ni pun ,pemaaf dan caring. TAPI awas jangan bagi diorang marah kalau diorang marah faham saje lah. --> BETUL KALO GADUH DGN ADIK BERADIK YG LAIN

9. PAKAIAN - Nak semua up to date.semua nak kemas. --> PAKAIAN NK KEMAS, X SUKA KOTOR2..KANCING BAJU /T-SHIRT PUN SMPI LEHER. SETIAP KALI PAS MANDI SIKAT RAMBUT,PAKAI BEDAK. SELUAR X SUKA SELUAR PENDEK.

Tambahan :

1. lambat skit dlm bidang pembelajaran  - masuk kelas last berbanding yang sulong,masuk kelas LINUS .lambat tangkap. deleksia  x dpt bezakan b/d. skang ok skit dah

2. Pemakanan - kurang suka ayam tp suka mkn fast food/frozen food. makan biskut /kerepek pun nak basuh tangan pas makan. suka minum air putih dr adik beradik lain.

3.penakut - mengekor je sy kalo kt umah ( Bila berdua je dgn sy) . x berani tido sorang.penakut tahap gaban.

4.suka binatang - terutama kucing,ikan

5.Suka mengamuk - bila kene tegur, suka balig barang yg berdekatan dgn die.suka bertindak luar dugaan.

Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2017 03:40 PM | Show all posts
minguk replied at 19-10-2017 11:42 AM
errrr dah itu kebenarannya you.. hahaha
nampak photo kat sebelah tu pun dah melambangkan i tau..  ...




Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2017 03:44 PM | Show all posts

hhaha macam kuda hitam pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2017 03:49 PM | Show all posts
minguk replied at 19-10-2017 03:44 PM
hhaha macam kuda hitam pulak..

Black stallion...why not???


Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2017 03:51 PM | Show all posts


Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2017 07:24 AM From the mobile phone | Show all posts
saya anak no2 yg baik
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2017 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada lg tred 2nd child syndrome ni..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.078010s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list