Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
17045
View
179
Reply

anak ke-2 'special' betul ke??

[Copy link]

Author: bangcak       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-8-2013 11:39 PM | Show all posts |Read mode
tred 'angah' yg i buat sblm nih da kene campak store dgn alasan
tred lama.
kesian plak pada newbies2 tak sempat nak share/study perwatakan
golongan special (anak ke-2 a.k.a angah) nih.

so
utk tak buang masa lagik meh i kongsikan bebaper kriteria 'angah'.
kenyit.gif
Siapa ANAK KE-2 dalam family meh sini baca fakta ini!!!!!!!!!!

ANAK MANJA EMAK ?
sebab apa-apa pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu.
...
ANAK DEGIL
Anak kedua dikatakan lebih
degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. semua dia aje yg betul.dlm ramai-ramai adik beradik dia aje yg KETEGAQ.kemahuan dia
kuat.kalau buat sesuatu sungguh-sungguh.kalau tak nak tu, tak nak lah
jawabnya, boleh dipujuk tapi
selalunya tak berapa jalan.

TAK PANDAI PUJUK
memang anak no 2 ni dia tak
pandai pujuk makwe or pakwe dia. (ciannn)

BERCINTA
dia kalau bercinta, sangat setia.sanggup berkorban.

HITAM / PUTIH
Apa yg dikatakan semua dipegang.kalau
hitam, hitam lah kalau putih, putih lah.degil tak boleh toleransi.

HATI
Anak no 2 ni juga nampak aje
keras.tp hati dia lembut.SATU lagi pe'el dia.dia tak boleh ditegur.

BERDIKARI
Very independent.memang betul.tp kalau terlebih
independent pun payah.mudah bergaul.very take care.

ARAHAN
Anak no 2 ni juga dia payah nk terima arahan.dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata tak boleh kerja ngan orang.

PEMAAF & CARING
tidak dinafikan anak no 2 ni pun
pemaaf dan caring.TAPI awas jangan bagi diorang marah kalau diorang marah faham saje lah.

PAKAIAN
Nak semua up to date.semua nak kemas.
rasa2 betul ke kriteria2 tu??
ok, sesapa ada pengalaman... atau kisah 'angah' nak share sini jom la kongsi.



Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2013 01:10 AM | Show all posts
angah aku baik je..
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2013 06:57 AM | Show all posts
ada betulnya...

Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2013 07:18 AM | Show all posts
byk yg btl
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2013 07:29 AM | Show all posts
maxim posted on 22-8-2013 07:18 AM
byk yg btl

cuba listkan hat yang betul tu...
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2013 07:33 AM | Show all posts
noor2 posted on 22-8-2013 07:29 AM
cuba listkan hat yang betul tu...

yg TAK BETUL:

-anak degil
-hitam putih
-pakaian xdenyer uptodate..pakai je apa yg boleh


(ni utk diri snirik la)
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2013 08:35 AM | Show all posts
angah suka kaler merah...

sebab tu ada pepatah kata...merah mak ngah~
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2013 09:21 AM | Show all posts
adik lelaki tunggal aku no. 2. orgnya degil jugak tapi adik aku tu jenis tak campo yg org sgt. yg lain aku kurang pasti coz dia menjauhkan diri dari kami kerana adik beradik ramai perempuan. dia jugak bukan jenis peramah

anak aku yg no. 2 mmg nampak degilnya. bila suruh simpan mainan pun tanak walaupun aku gertak nak rotan dia. kadang tu sambil simpan dok panggil abg dia suh tolong . dorang dua beradik suka main kat porch so bila maghrib aku panggil masuk umah. kalu dorang tanak masuk aku kunci pintu biar dorang kat luar kejap. si abg terus jerit ketuk suh bukak pintu tapi si adik bleh buat donno walaupun aku biar lebih dari 5 min kat luar. punyalah degil si adik tu tapi dia agak manja. kadang saja2 datang peluk aku. btw anak aku yg kedua tu bln nov ni masuk 3 thn

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2013 09:21 AM | Show all posts
Semua betul kecuali yang 1st tu
Manja emak ke? tak kot.....
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2013 09:39 AM | Show all posts
adik aku tu mmg garang. laki dia mmg takde can nak konar2 dia.
laki dia try nak ugut dia, dia ugut laki dia semula...sudahnya laki dia terkemut2.
pernah sekali dia bergaduh siap kuar pisau acah2 kat laki dia...mencicit laki lari masuk bilik takot adik aku dah naik antu!
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2013 10:40 AM | Show all posts
aku anak kedua.
99.9% betul! haha
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2013 10:53 AM | Show all posts

semo yg baik....fakta
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2013 11:38 AM | Show all posts
i memang sangat degil

tapi i bukan anak manja
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2013 11:50 AM | Show all posts
banyak yg betulnya...

tp anak manja mak bg aku x betul..
bg suami aku btul kot..dia anak no 2 dan manja emak gak..
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2013 12:27 PM | Show all posts
maxim posted on 22-8-2013 07:33 AM
yg TAK BETUL:

-anak degil

ni nak kata sendiri baikla tu ya....
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2013 12:59 PM | Show all posts
noor2 posted on 22-8-2013 12:27 PM
ni nak kata sendiri baikla tu ya....

tau xpe
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2013 01:12 PM | Show all posts
aku tgok kakak aku ke-2 ok jek....tapi kakak aku yg ke-3 jgn main2.....tu kedegak sket.....

Abes klu ada dua anak ape cer .....di kira angah jugak ke walau x de adik lagik
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2013 01:39 PM | Show all posts
utk anak sulung xde ke
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2013 01:45 PM | Show all posts
maxim posted on 22-8-2013 01:39 PM
utk anak sulung xde ke

carila info..bukak thread pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2013 01:54 PM | Show all posts
noor2 posted on 22-8-2013 01:45 PM
carila info..bukak thread pulak..

jumpa ni

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=546274068766605&id=515275095199836

info yg sama cam kat atas..tp die tulis ciri2 anak sulung



tp btol gak kan?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.120900s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list