CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 20591|Reply: 133

GF selalu angin berubah....aku dah penat..... ( update ) finally it`s over

 Close [Copy link]
Post time 3-8-2013 10:31 PM | Show all posts |Read mode
Ni la cerite aku.....

Aku da kapel ngn die dkt sethn.........stlh brp bln dok ayat akhirnye berjaye jgk kapel ngan die....die ni bese2 je orgnye kalo mekap lawa la....

Satu bnde yg aku x berkenan ngn gf aku ni....die selalu moody........selalu merajuk sbb bnde2 kecik........x reply sms merajuk......lmbt reply sms merajuk....arrrggghhhh sbb bnde2 kecik yg bangang gile buat die merajuk wat aku da naik fedup.....dlm sbln kalo x merajuk x sah....... aku pon heran camane aku still leh kapel lg ngan die.........aku pernah release tension psl perangai budak2 die ni ( umo die 26 ) tp reaksi die langsung tak rasional.......kite xyah kapel lg laa, kite x serasi la, blabla3......tu la jwpn die........sikit pon die taknak mengaku kesilapan die........last2 aku yg kne pjuk die blk pulak.........

Ni kes terbaru.......dlm bln pose ni la......aku da plan ngan die nk kuar shoppig raye pstu tgk wyg.........aku pon ade tnye la die sempat ke nk tgk wyg pstu nk shpping lak.......phm2 la wyg kul 12 abis kul 2 pstu nk kjar shopping ngn wktu berbuke lak.......ttibe die jdk moody ckp takyah kuar laa......astaga bygkanla......pstu trus snyp....de ingat aku sje bg alasan x mau kuar gamaknye.......aku still nak ajak die kuar tp die ttp silent smp ari ni.....cll x angkt......sms skjp2 pstu trus snyp.......ni da dkt 2 ari kitorg snyp ni......

AKu da redha sbnrnye.....kalo ade jodoh ngn die adela........xde pasrah je la........

Pompuan2 nape la korg perangai cmni.......

Last edited by orangpluto on 29-9-2013 07:08 PM

Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2013 10:36 PM | Show all posts
Tu lah.... perempuan punca masalah kat dunia ini. Tanpa mereka pasti dunia tak perlukan PBB lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2013 10:43 PM | Show all posts
cari lain je TT.. sakit kepala woo dapat pempuan gitu.. nnt kalu dah kawen n ngandung mampus ko kena lagi teruk.. dengar lah nasihat otai ni.. kih3
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2013 10:43 PM | Show all posts
Ada gak laki jenis pondan camnie


Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2013 10:46 PM | Show all posts
Orangnya tak berapa cantik + Perangai tak semengah = Tinggalkan je!!
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2013 10:56 PM | Show all posts
banyak lg perempuan cantik. tp bg aku nk awek cantik duit kena cantik bro. lu tak de duit nyah kt jalan chow kit pun tak nak kau tahu tak
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2013 10:59 PM | Show all posts
sorang awek ni penah aku try..mmg 99 per cent dah aku berjaya letak dia dalam tangan..tak la cun mana..kalo mekap mmg putih melepak boleh stim punye...

perangai dia mcm ni...sbb perangai cam ni la aku tarik balik niat aku nk kapet ngn dia..kah kah kah...tp kami muda..umor 20 baru..kalau 26 perangai cam ni...aku rasa kahwin cerai je la keje dia.. kah kah kah
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2013 03:06 AM | Show all posts
kalau umur 25 ke bawah prangai camtu, tu gagah la lagi.
tapi biasanya masuk umur 24 dah reti fikir dah.

kalau dah 25 ke atas macam ni lagi, masalah la tu.
payah nak bentuk dah.

fikir panjang la weh. penat kau esok.
patut dah lepas umur 25, dah matang.
dah tak buat prangai merajuk benda remeh-temeh ni.
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2013 04:47 AM | Show all posts
high maintenance awek u ni..bukan dari segi duit, tpi prangai.
i yg prempuan kalau lelaki buat camtu, sms reply lambat pun nak potpet mrajuk pun trus tak berkenan..tambah org lelaki.

rase die ni mcm kakak i kot, umur sepatotnye matang tapi tak. mase die kapel dgn husband die memang memeningkan kepale la die ni...masetu die 30..jenis drama queen die ni..pastu skit skit mrajuk mcm budak kecik, pastu buat drama nak tinggalkan lelaki tu la itu la inila...even mase dah siap preparation tuk kawin pun, lagi sbulan, diorang gadoh over small matter, pastu kakak i nak cancel kawin dgn abg ipar i. asal gadoh je, abg ipar i mrayu asal gadoh je abg ipar i yg tinggal jauh tu drive ke rumah nak pujuk sis i. kesian je i tgk bf kakak i masetu...kene bully. i tgk betapa peningnye abg ipar i dulu. rase lelaki mcm abg ipar i ni je sesuai dgn kakak i ni, jenis turut cakap prempuan. i rase kalau lelaki high self-esteem and ego lain mesti dah lama tinggalkan kakak i tapi skarang ni sebab dah status wife, kakak i dah tobat dah blajar tak lawan2 husband nak jadi istri mithali katenye

kalau awek u tak cun sgt & chemistry biase2 je, cari je la lain





.
Last edited by limesherbet on 4-8-2013 04:50 AM

Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2013 06:41 AM | Show all posts
Erm pompuan biasala sensitip & manja... pujuk la selagi hang mampu, x mampu tinggal kan jer
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2013 07:19 AM | Show all posts
ignore jer gf tu....kalau dia cari u balik ok kalau dia trus silent sebulan...carik yang lain...gf yang  mengada bikin stress buat apa? Kita nak pasangan yang membahaagiakan..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-8-2013 08:27 AM | Show all posts
Hmm ntah la geng............sblm ni kalo die merjuk  aku la yg usehe nk repair blk...........tp skang aku da nekad. aku nk snyp jgk. ape nak jadi jadila.....kalo die ingat kt aku dan cari aku balik mntak maap OK FINE.........tp kalo nk arapkan aku contact dulu pstu pjuk2 die balik mcm lepas2 jgn arap lagi la......go to hell.....ape nk jadi jadila. aku dah nekad.......

Sbb kes nk kuar tu je die nak mogok smp ari ni......bygkan la takkan sbb tu je WTH..........

Selame kitorg kapel, arini kitorg bleh kuar hepi2 pstu dlm smggu kemudian bile2 mase je kitorg bleh renggang psl bnde2 kecik.......

Last edited by orangpluto on 4-8-2013 08:28 AM

Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2013 09:35 AM | Show all posts
aku nk tanya ko..masa awal2 ko usha dia..msj2 ko balas cepat tak? pastu bila dia merajuk..semua ko pujuk ke..ko layan? kalau ko selalu msj dia on time masa nk pikat dia..so dia assumed perangai ko akan sama smpi skrg..plus kalau ko mmg pujuk dia setiap kali merajuk..dia akan naik tocang sbb dia tau dia ngajuk..ko ttp akan pujuk

solution dia

ko kena jerkah dia sekali..mintak dia berubah..x byk 20% x pe..lps ko jerkah..buat silent treatment seminggu..kalau dia masih dgn peel dia..sila cari lain..maknanya dia x nak berubah utk ko
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2013 10:35 AM | Show all posts
kapel nak seronok nak bahagia...kalau dah memeningkan buang dalam tong sampah je......lelaki ada banyak pilihan untuk memilih...pompuan berhak memilih jika dipilih.....
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2013 11:11 AM | Show all posts
spiderman80 posted on 3-8-2013 10:36 PM
Tu lah.... perempuan punca masalah kat dunia ini. Tanpa mereka pasti dunia tak perlukan PBB lagi.

Gila jahat statement
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2013 11:37 AM | Show all posts
aku dulu selalu buat perangai macam ni kat bf aku..reply whasapp lambat je merajuk.tak reply lak terus aku mengamuk.
but anyway sekarang aku dah tak buat perangai macam tu sebab satu hari dia tarbiyah aku heart to heart..hehe..aku terus ok sampai sekarang!
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2013 11:54 AM | Show all posts
mungkin dengan merajuk tu cara dia luahkan rasa sayang/cinta dia kat ko...dia suka merajuk dengan benda-benda kecil tu disebabkan dia insecure...dia sayangkan ko dan dia sangat takut kalau kehilangan ko...sebab tu bila ko terlambat reply sms or call dia, dia merajuk sebab dia ingat ko tak sayang dia lagi...memang la ko rasa mcm rimas gila..tapi dah nama pun perempuan bro...macam tu la peelnya...kita orang lelaki pun kalau girlfriend lambat reply boleh makan dalam apa...

lagi satu aku rasa girlfriend ko tu jenis sensitif...feeling dia delicate...biasanya dia hanya bersifat macam tu dengan orang yang dia betul-betul sayang je...raw emotion kata orang ehehehe...so nak bersama dengan orang-orang macam ni kena yang jenis banyak bersabar...sabar is the key in a successful relationship...ko terus je la bersabar dan layan karenah dia..but at the same time cakap slow2, romantik2 yang dia kena ubah sikap dia...nanti lama-lama dia berubah la tu...perempuan ni kalau dengan orang yg dia sayang dia akan jadi sangat protective dan possessive so dia akan berubah demi orang yang dia sayang..

in the end ko kena tanya diri ko balek...adakah ko ikhlas dengan dia, betul-betul sayangkan dia or just being with her for the sake of having a girlfriend?...kalau setakat dengan dia just to filled the void, aku nasihatkan ko tinggalkanla dia...kasi chance lelaki lain yang sabar dan boleh deal dengan dia be with her...dan ko move on dengan life ko cari yang lain...tapi kalau ko rasa she is worth it, then by all means do everything to be with her...Insha Allah nanti dia akan berubah...

apa2pun decision kat tangan ko...walaupun dia slalu nak cakap nak break bagai, she didn't mean it...it just an emotional outburst...yang ada final say, ialah ko sebab dia yg bagai nak rak break-up tapi balek juga kat ko kan...

...bila ko dah choose breakup...jangan pula terasa rindu dengan dia, dengan peel merajuk dia, dengan moody dia, dengan mood swing dia, dengan marah2 dia tu....sebab baru sedar you love her for what she is hehehe...all the best bro

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2013 01:27 PM | Show all posts
orangpluto posted on 4-8-2013 08:27 AM
Hmm ntah la geng............sblm ni kalo die merjuk  aku la yg usehe nk repair blk...........tp skan ...

u pernah tak cakap dgn dia pasal prangai die ni? pernah bagitau yg u rimas & nak die berubah, nasihat jad matang
communication penting. tah die pun taktau u rimas dgn prangai mcm ni? selagi u tak tegur slagi tu die ingat u akan layan prangai mcm ni tiap kali
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2013 03:32 PM | Show all posts
x dnafikn prpmpuan ni mmg byk songeh..tambah2 lg bla dtg bulan..lg lh byk karenah..yg penting, commucation..
slow2 ckap dgn dia, x leh wat prngai mcm tu..aku sndri prnh buat prngai mcm dkt bf aku..bkn sj mengada-ada tp sakit hati bla bnda2 yg aku mtk,sering dtngguhkn n kn dia dgr membebel dlu..tp kalu kwn2 dia mtk tolong, laju je dia prgi...slps kn ceramah dgn aku, slow2 bf aku ubh perangai..tp klu gf kau still x brubh, tgglkn je..bunga bkn sekuntum bro..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-8-2013 03:37 PM | Show all posts
limesherbet posted on 4-8-2013 01:27 PM
u pernah tak cakap dgn dia pasal prangai die ni? pernah bagitau yg u rimas & nak die berubah, nasi ...

Da pernah......stiap kali bile die da ok dr mrjuk aku bgkitkn psl perangai die ni......paling baik pon die akan ckp ylaaaa.......tp msuk ni da kali brp die wt cmni aku dah tak ingat lgi......akhirnye crte same berulang2

Sblm ni die da prnah ade bf.........tp die da kwin ikut plhn org tue......tah2 die pon xleh ikut prngai awek aku skg ni.........

Last edited by orangpluto on 4-8-2013 03:39 PM

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-5-2022 09:36 PM GMT+8 , Processed in 1.024996 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list