CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 16643|Reply: 132

Lembaga tumpang bergambar di Ulu Yam. Apa pendapat korang?

 Close [Copy link]
Post time 31-7-2013 07:07 PM | Show all posts |Read mode
Salam sume...First time bukak thread kat MPS ni...Teringin nak share satu gambar yg agak misteri.  Gambar di ambil oleh salah seorang ahli keluarga saya..So, gambar ni mmg berada dalam simpanan  family saya and sedara mara yg lain..Gambar ni juga bukan hasil carian dari internet..Sebab tu saya yakin utk share gambar ni sebab saya tau dari mana sumber asal dan paling penting sekali saya turut berada ditempat kejadian. Tapi saya tak pasti pulak kalau gambar ni pernah kluar kt bod ni..Mana la tau kan kot2 ada sedara mara saya dlm CARI ni..Ni gambar die..




Dari dalam gambar:
Bro baju merah yg telah di cover muka tu abang saya...Yg duk kt hujung pakai kopiah tu ayah saya...Kereta waja tu lak kereta ayah saya ( eh tu pon nk gtau)..Yg lembaga putih x tau muncul dari mana...nampak cam pki telekung kn tp seingat saya, xde seorang pon ahli famili yg merayau kat situ sambil memakai telekung...


Mule2 kitorang syak poc  atau mmg lembaga yg bertelekung...Last sekali kitorg rase  tu bunian...Mgkin dia saja nak tunjukkan kewujudan die kat situ...atau mgkin die tertarik dgn bau ayam mentah ke ape..x kisah la asalkan x kacau org...jgn muncul depan2 sudahla...Ada lagi satu andaian yg dibuat oleh kwn kepada maksu saya setelah melihat gambar ni...Katenya lembaga ni tinggi.. Yg ada dlm gambar ni cume sampai paras bahu...Ntah la..pendapat masing2...

Last edited by sweet_popcorn on 31-7-2013 07:15 PM

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 31-7-2013 07:10 PM | Show all posts
Gambar ini diambil di sebuah resort di Ulu Yam pd tahun 2009 rasenyer...Famili saya datang  ke sini bersama dgn famili Pak Long.  Saje nak merasa tido kat sini. .Tp bg famili Pak Long, diorg da biasa sebab Pak Long saya bekerja di resort ni.  


Famili saya dan Pak Long check in bile hari da gelap. Sampai mmg da xda org..Ye la sape nak mandi malam2 kan..So kiteorg decide nak stay dlm dorm..chalet ada tp jauh ke dalam hutan..Dorm ni klu dari main gate da nmpk...Suasana mmg sunyi dan mcm seram ckit..Da keliling hutan mana x sunyi..Jalan Ulu Yam ni pon gelap gelita..


Malam tu decide nak buat BBQ..Barang2 senang nk disediakan sbb rumah Pak Long pon dkt je kt Antara Gapi..Leh ulang alik...Pak Long kan staff jadi senang nak pinjam barang2 kat situ..Pejabat pon boleh main masuk suke ati dah buat mcm rmh sendiri.  


Dalam kol 9, da start nak membakar.  Ada sosej, ayam, daging sume kitorg bwk..Biasa lah klu ada aktiviti msti ada sesi tangkap gambar kan..So malam tu berlalu tanpa sebarang kejadian yg x diingini..Tapi malam tu susah nak lelap..mungkin sbb tempat baru..Lgpon sebelum tu, sepupu ada cerita psl kejadian sesuatu main lampu on off kat situ...Teringat2 je time tu..


Esok siang pegi mandi manda kat sungai.  Petang tu kiteorg siap2 nak balik..Famili saya decide nak singgah rumah atok kat Rembau... Famili Pak Long pon nak ikut sama balik kampung...Kitorg bertolak sama2  tp Pak Long saya sampai dulu..Kalau x silap famili saya singgah rumah kat Melaka dulu sebab tu sampai lambat...


Sampai je kat rumah atok, da kecoh da pasal gambar ni..Sepupu saya cerita mase die amik gambar ni x de pon entiti tu...On da way nak balik kampung dlm kereta, die saje nak view gambar2 yg ditangkap..Masa tu baru nampak gambar lembaga tu....


Lepas kejadian, kiteorang ada pegi lagi sekali, tido dua malam...Tp pegi dgn banyak famili sbb buat family day..Sekarang da lame x pegi....Lgpon Paklong da x keje kat situ dan tempat tu pon telah diambil alih...Sorry klu gaya penceritaan yg x menarik dan susah difahami..
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2013 07:18 PM | Show all posts
Lembaga tu yg belah kanan tu ker?
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2013 07:22 PM | Show all posts
mana lembaga pakai telekungnye?? Tak nampak punnn
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2013 08:09 PM | Show all posts
kalau tu hantu? kenapa ada bayang2 wei? cm pelik je? takkan hantu tu guna sut doraemon?
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2013 08:17 PM | Show all posts
aku tak nampak pun tt
edit la highlight kan..
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2013 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Mn hantu:Q
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-7-2013 09:09 PM | Show all posts
lavendernovella posted on 31-7-2013 07:18 PM
Lembaga tu yg belah kanan tu ker?

yup..belah kanan..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 31-7-2013 09:10 PM | Show all posts
pelukis.plan posted on 31-7-2013 08:17 PM
aku tak nampak pun tt
edit la highlight kan..

yg belah kanan...kaler putih...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-7-2013 09:12 PM | Show all posts
AdamBillionaire posted on 31-7-2013 08:09 PM
kalau tu hantu? kenapa ada bayang2 wei? cm pelik je? takkan hantu tu guna sut doraemon?

xtau la adam nape ada bayang2...mmg dpt imej cm tu..
da selidik setiap ahli keluarga saya yg ada kt situ...
sume xtau sape empunya bdn...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-7-2013 09:14 PM | Show all posts
timahterung posted on 31-7-2013 07:22 PM
mana lembaga pakai telekungnye?? Tak nampak punnn

sebelah kanan tempat panggang tu...
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2013 09:19 PM | Show all posts
spesis orang buni ni suka bertelekung putih
ker? serem
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2013 09:25 PM | Show all posts
plz tt highlight kan la
aku tak nampak lagi ni
take less than 3 min nak buat tu
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2013 10:10 PM | Show all posts
lerrr... yg pki tshirt putih tu ke hantunya...igtkan yg pki tshirt merah yg tu dah sah2 lah sedara mara awk tt ... gimme back my 30 seconds
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-7-2013 10:32 PM | Show all posts
pelukis.plan posted on 31-7-2013 08:17 PM
aku tak nampak pun tt
edit la highlight kan..

x berape pandai nk edit..


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-7-2013 10:34 PM | Show all posts
msrosse posted on 31-7-2013 10:10 PM
lerrr... yg pki tshirt putih tu ke hantunya...igtkan yg pki tshirt merah  yg tu dah sah2 lah se ...

yg baju merah tu abg saya...yg baju putih yg disyaki..
famili Pak Long saya  ckp tu bkn diorang...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-7-2013 10:36 PM | Show all posts
sweet_popcorn posted on 31-7-2013 10:34 PM
yg baju merah tu abg saya...yg baju putih yg disyaki..
famili Pak Long saya  ckp tu bkn diorang.. ...

eh clear sgt tu tt
selalu benda tu tak la sampai clear macam tu
dah nama pun makhluk halus so mesti la halus or kabur2

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-7-2013 10:40 PM | Show all posts
pelukis.plan posted on 31-7-2013 10:36 PM
eh clear sgt tu tt
selalu benda tu tak la sampai clear macam tu
dah nama pun makhluk halus so me ...

tu la...sampai skrng masih x tau sape yg berbaju putih tu..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-7-2013 10:42 PM | Show all posts
shanshero posted on 31-7-2013 09:19 PM
spesis orang buni ni suka bertelekung putih
ker? serem

xtau saya org bunian tu mcm mane...
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2013 11:27 PM | Show all posts
Chantek jahitan kat telekung tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-2-2023 03:04 PM GMT+8 , Processed in 0.116302 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list