Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
24465
View
211
Reply

Cerai...

[Copy link]

Author: fifie_olin       Show all posts   Read mode

Post time 3-8-2013 11:42 AM | Show all posts
ManakBR55M posted on 3-8-2013 07:45 AM
Tengah geram dgn Manak...tuh yang sambil kepit peha....ketap gigi, jari menggigil bila menaip kot? ...

okay lagi tu...dari si 2 alam tu...

geram ngan manak, telan ubat tikus terus...





Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2013 11:36 AM | Show all posts
rafiz28 posted on 3-8-2013 05:40 AM
Dlm isu aku ni..lebih kpd masa..masa.. dan masa..sbb aku sibuk cari $$..last rumhtgga hancur..duit ...

U ni dah mcm ex i. Bezanya ex i tak sedar lg kesilapan dia sebab dia ada gf yang jadi mastermind dia dlm segala hal. Ex i pun sibuk pg ptg siang mlm caru duit 24jam untuk family. Untuk family katanyerrrr. Tp sambil menyelam minum air. Nak juga cari kesempatan buat benda2 yang tak berfaedah. Tak tau apa yang dia nak dlm hidup dia sbnrnya.


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-8-2013 07:44 AM | Show all posts
lavacall posted on 2-8-2013 06:38 PM
jon...biasa nye pompuan tak sampai mintak cerai dgn benda2 kecik...

selalunya antara laki ada a ...

yap btl sgt2...
benda ni la yg jd api besar dlm umahtangga..
kalo ada org ke 3 ni...
mmg selalu la perang...perang...n perang...
mn bole tahan kan...
tahap kesabaran manusia ada gak had nya...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-8-2013 07:45 AM | Show all posts
mrssupermand posted on 4-8-2013 09:36 AM
U ni dah mcm ex i. Bezanya ex i tak sedar lg kesilapan dia sebab dia ada gf yang jadi mastermind d ...

Tak tau apa yang dia nak dlm hidup dia sbnrnya.

part yg ni ko penah x tya dia...

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2013 08:35 AM | Show all posts
fifie_olin posted on 5-8-2013 07:45 AM
Tak tau apa yang dia nak dlm hidup dia sbnrnya.

part yg ni ko penah x tya dia...

penah..dia pun tak tau dia cakap. kami pergi kaunseling and depan ustaz pun dia cakap tak tau apa dia nak. dia pun ngaku yang dia tak boleh berubah dengan tabiat kaki perempuan. dia suka dikelilingi perempuan. i terima dia seadanya and nak tgk dia berubah. tp mmg bukan i and anak2 dalam hati dia, so biarlah dia dgn dunia dia.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-8-2013 09:09 AM | Show all posts
mrssupermand posted on 5-8-2013 06:35 AM
penah..dia pun tak tau dia cakap. kami pergi kaunseling and depan ustaz pun dia cakap tak tau apa  ...

kalo ko syg dia lg...
mintak kt Allah...mintak dia berubah...
hr2 buat solat hajat...layan dia dgn baik...
in Sha Allah ...Allah makbulkan..
tp ko kena byk bersabar...antara lama dgn cpt jek doa tu akan ditunaikan...
janji ko x putus asa..
itu pon kalo ko syg dia lg laaa
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2013 09:15 AM | Show all posts
fifie_olin posted on 5-8-2013 09:09 AM
kalo ko syg dia lg...
mintak kt Allah...mintak dia berubah...
hr2 buat solat hajat...layan dia d ...

duit and perempuan dan menguasai dia.

duit - dia mula kerja dari bawah. aku byrkan dp utk dia beli kete. kete yang dia suka. aku byr dp utk rumah kitaorg. rumah yg dia suka juga. and now gaji dia besar dia dah lupa diri.

perempuan - aku boleh terima perempuan tu as madu aku. tp pompuan tu tak bleh terima aku as madu dia. so, dia buat keputusan tgglkan aku and anak2 demi perempuan tu (janda anak 4). itu pilihan dia kan. citer aku ni sama je mcm rita rudaini tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-8-2013 10:08 AM | Show all posts
mrssupermand posted on 5-8-2013 07:15 AM
duit and perempuan dan menguasai dia.

duit - dia mula kerja dari bawah. aku byrkan dp utk dia b ...

aku lupa ...ko dh berpisah rupanya..
snggp kan dia tgglkn korang anak beranak demi janda tu ..




Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2013 10:19 AM | Show all posts
fifie_olin posted on 5-8-2013 10:08 AM
aku lupa ...ko dh berpisah rupanya..
snggp kan dia tgglkn korang anak beranak demi janda tu ..:hu ...

maybe janda tu boleh bg apa yg aku tak boleh bg (itu kata janda tu..haha). even dah 12 tahun kitaorg bersama tp jodoh pertemuan ajal maut semua kat tangan DIA. lg pun DIA tak nak aku bersedih lg kot. maybe i deserve someone better. insyaallah.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2013 10:54 AM | Show all posts
mrssupermand posted on 5-8-2013 10:19 AM
maybe janda tu boleh bg apa yg aku tak boleh bg (itu kata janda tu..haha). even dah 12 tahun kitao ...

anak sendiri pun sanggup lepaskan demi nak jaga anak org?
hebatla kunun janda tu..bagi sst yg ko tak blh bagi...
tapi apa yg penting ko dah bahagia skang
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2013 11:15 AM | Show all posts
beldandy posted on 5-8-2013 10:54 AM
anak sendiri pun sanggup lepaskan demi nak jaga anak org?
hebatla kunun janda tu..bagi sst yg ko  ...

cinta itu buta tp betul ckp kau. yang penting now aku happy dengan anak2.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2013 11:18 AM | Show all posts
mrssupermand posted on 5-8-2013 11:15 AM
cinta itu buta tp betul ckp kau. yang penting now aku happy dengan anak2.

dan dia takde sibuk2 langsung ttg anak2 sah dia?
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2013 11:29 AM | Show all posts
beldandy posted on 5-8-2013 11:18 AM
dan dia takde sibuk2 langsung ttg anak2 sah dia?

untuk pengetahuan ko,gf dia jeles dgn aku and anak2 which is ex aku ni takut dan tak dibenarkan utk tgk anak2 dia. ex aku patahkan sim card dia untuk buktikan betapa sayangnya dia dkt gf dia and kami anak2 beranak lost contact and tak boleh cari dia. but aku ada simpan no gf dia and cari no ofis dia sampai dpt untuk memudahkan aku minta sedekah nafkah anak2 dia. tapi perangai depa berdua ni makin lama makin keji and hazab sampai tak leh nak jaga hati and perasaan anak2 aku.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2013 11:51 AM | Show all posts
mrssupermand posted on 5-8-2013 11:29 AM
untuk pengetahuan ko,gf dia jeles dgn aku and anak2 which is ex aku ni takut dan tak dibenarkan ut ...

hah GF je bukan dah naik tarap bini?
nak tunggu apa lagi kan? dia dah solo..nikah le cecepat kan?
tuntut la apa yg patut untuk anak ko..itu hak mereka
gf dia tu belum dpt balasan lagi...tgh syok..tunggulah nnt masa dia akan tiba.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2013 11:58 AM | Show all posts
beldandy posted on 5-8-2013 11:51 AM
hah GF je bukan dah naik tarap bini?
nak tunggu apa lagi kan? dia dah solo..nikah le cecepat kan? ...

alkisah nya sblm ni kalau ex aku tak rujuk balik dgn aku, dgn gf dia pun dia tak nak kawin. dia nak dua dua. but then gf bg kata dua, dia pun pilih gf dia. tp sampai la ni tak kawin2. lantak ler kawin ke tak janji bulan2 hak anak2 aku mesti dpt. itu yang gf dia bengang sebab aku dok call2 nak tuntut nafkah anak2 aku sampai gf dia sms cakap aku ni dok berharap duit ex aku. bukan cam dia boleh berdikari semua. itu HAK anak2 aku lah BODOH!! tp tulah. kalau dah nama bengap tu mmg bengap.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2013 12:05 PM | Show all posts
mrssupermand posted on 5-8-2013 11:58 AM
alkisah nya sblm ni kalau ex aku tak rujuk balik dgn aku, dgn gf dia pun dia tak nak kawin. dia na ...

kesian dia kan....
nak buat cemana bodoh sombong...bio je lah depa tu...elokla sepadan bodoh sama bodoh...
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2013 12:09 PM | Show all posts
beldandy posted on 5-8-2013 12:05 PM
kesian dia kan....
nak buat cemana bodoh sombong...bio je lah depa tu...elokla sepadan bodoh sama ...

hahaha.. mmg sepadan sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2013 03:08 PM | Show all posts
rafiz28 posted on 3-8-2013 05:40 AM
Dlm isu aku ni..lebih kpd masa..masa.. dan masa..sbb aku sibuk cari $$..last rumhtgga hancur..duit ...

aku setuju
aku dulu2 awal kawen
pasal masa jgk yg jadi gaduh
dannn sampai aku terpikir aku ade laki ke?
gitu le kekdahnye
tapi ntah cemana...lama n lama n lama
aku jadi dah terbiasa n  boleh terima.
sbb tu aku tak ralat sgt duk jauh2 skrg ni.
jauh psl keje, bkn sengaja.
yg ex-wife ko tu, worse psl die surirumah
lainla kalo die pandai bawak diri as surirumah
buat bisnes layan hobi ke etc etc
so masa die terisi
eben dulu aku layan je hobi baking membaking
soping menyoping sensorang pon.




Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2013 04:02 PM | Show all posts
rafiz28 posted on 2-8-2013 08:36 PM
Aku rasa dia balik pd exdia yg tunggu dia bertahun2:tu..aku pun dh jdi ex..so aku rasa aku patut d ...

Kalau ko betul2 masih mngharapkan dia, aku rs ko perlu mintak pd Allah spy dibukakn hati dia utk ko...
jgn lupa kaji dr ko sndr dan baiki segala kesilapan ko yg dulu...
InsyaAllah, mn tau ada sinar akhirnya..cewahhh...hahahha...
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2013 04:09 PM | Show all posts
silica_SiO2 posted on 5-8-2013 03:08 PM
aku setuju
aku dulu2 awal kawen
pasal masa jgk yg jadi gaduh

Dia tu bkn psl ms saja..tp dia x amik berat psl istr dia...
Wife msk spital pn x amik berat...
dia terlalu abaikan isteri dia...
aku dulu awai2 kawen perang gak ngn laki aku psl dia sibuk nk berjoli ngn kwn2 mcm org bujang...
balik kui 4 pg...ngamuk aku...tp lama2 dia dh phm...dh kawen xble la nk belagak bujang..tp peel bujang tu ada lg cuma x keterlaluan lg bt ms ni...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
5.742034s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list